Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiola25 wrote:co do smarowania to czytałam, ze od poczatku należy natłuszczać skóre. Natłuszczacie już? jesli tak to czym? zwykłą oliwka dla dzieci?? musiałabym sie zaopatrzyc w cos ale nie wiem co :p
Smaroalam sie roznymi mazidlami, kupe kasy wydalam, i jestem pasiasta -
Wiola25 wrote:oo widze, że piszesz o jajkach. W ciąży nie można jesc surowych jajek.. A jajka wogole? chodzi mi o takie na twardo, np. na chlebie, albo jajecznice ściętą?? lubie jajka dlatego pytam :p
Jasne ze mozna -
Furia wrote:Jasne ze mozna
Noo to dobrze w kwestii ciąży to jestem zielona. nie wiem co mozna czego nie można.. i nie chodzi tu tylko o jedzenie ale ogółem. Dzis jedziemy z mężem na zakupy. zastanawiam sie czy moge nosić cięższe torby z zakupami? albo zgrzewkę wody mineralnej? Pracuje w biurze i czasami musze przeniesc cos ciezszego typu karton papieru ksero (5 ryz). Jakie macie zdanie? -
Ja w pierwszej ciąży też się smarowałam różnymi kremami, i co, dwa tygodnie przed porodem zrobiły się ohydne rozstępy. wydaje mi się, że jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak ich nie uniknie, chociaż nie wiadomo jakbym wyglądała jakbym się wcale nie smarowała, a tak mam tylko koło pępka. chyba tym razem wypróbuję zwykłą oliwkę w żelu dla dzieci, dużo też słyszałam o olejku arganowym, stosuję go na twarz, może na brzuch też byłby dobry
-
Wiola25 wrote:Noo to dobrze w kwestii ciąży to jestem zielona. nie wiem co mozna czego nie można.. i nie chodzi tu tylko o jedzenie ale ogółem. Dzis jedziemy z mężem na zakupy. zastanawiam sie czy moge nosić cięższe torby z zakupami? albo zgrzewkę wody mineralnej? Pracuje w biurze i czasami musze przeniesc cos ciezszego typu karton papieru ksero (5 ryz). Jakie macie zdanie?
Jesli niz zlego sie nie dzieje to kilka kilo podnosic mozesz Ja syna nosze 13kg, wszystko jest ok -
Furia wrote:Jesli niz zlego sie nie dzieje to kilka kilo podnosic mozesz Ja syna nosze 13kg, wszystko jest ok
No to dobrze
Musze sie zapisac do dentysty.. daaaaawno tam nie bylam dentystów boje sie panicznie.. ale narazie nic mi nie dolega, żaden ząb nie boli, więc łudze sie, ze jak już to tylko małe borowanko.. Dałam dupy ewidentnie z tym dentystą A jak tam Wasze zęby? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja sobie wcześniej wyleczyłam wszystkie zęby (bodajże w grudniu miałam ostatnią wizytę). ale gin mi wczoraj mówił że później będę musiala pójść na przegląd.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Dziewczyny, a to bez różnicy kiedy do dentysty czy lepiej po pierwszym trymestrze?
Ja też miałam zamiar wszystko teraz wyleczyć i nie spodziewałam się takie niespodzianki, bo miałam zacząć brać clo od przyszłęgo cyklu, dodatkowo mam przewlekle zapalenie gardła i dostałam skierowanie na rtg zatok, ale nie poszłam bo podobno nie wolno i stoję w martwym punkcieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:17
-
nick nieaktualny
-
ja dzis sie zapisalam do dentysty i ermin na 7 maja ehh przez ten dlugi weekend wszystko sie przedluza , zabki caly czas mozna leczyc oby jak najszybciej tylko znieczulenia nie mozna brac ewentualnie dzieciece ale to tez po konsultacji z lekarzemMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Wiola25 wrote:licząc od dnia ostatniej @ w poniedziałek 5.05 będe w 5t 4d. Czy jest szansa, że będzie coś widać? Nie mówię o serduszu, bo na to raczej za wcześnie (ovu miałam w 19dc), ale o pęcherzyku..
Wiola - ja byłam na pierwszej wizycie w tym samym dniu i był widoczny pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Pani doktor kazała się nie stresować, uzbroić w cierpliwość i przyjść za 2 tygodnie. Wypada dzisiaj, więc może dzisiaj dzidziol się nam pokaże. Mąż cały czas je dopinguje
Wiola25 lubi tę wiadomość
-
Co do smarowania to kupiłam w Rossmanie balsam dla ciężarnych (z tej serii babydream) - nie był drogi, a czytałam fajne opinie. Czytałam też, że jak rozstępy mają się pojawić to nic nas nie uchroni, ale chyba wolę sobie kiedyś nie zarzucić, że nie walczyłam