X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja zmykam po Maniulke do przedszkola. wejde wieczorkiem:)

Furia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy ja cos przybrałam, narazie nie mam sie jak zwazyc, ale jak tylko bede miała okazje to sprawdze :) ja musze jesc bo robi mi sie slabo kiedy jestem głodna...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dzięki za info. Jestem uspokojona :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciężko za wami nadążyć z czytaniem!

Nati89 wrote:
    Dziewczyny, a to bez różnicy kiedy do dentysty czy lepiej po pierwszym trymestrze?

Ja też miałam zamiar wszystko teraz wyleczyć i nie spodziewałam się takie niespodzianki, bo miałam zacząć brać clo od przyszłęgo cyklu, dodatkowo mam przewlekle zapalenie gardła i dostałam skierowanie na rtg zatok, ale nie poszłam bo podobno nie wolno i stoję w martwym punkcie
    To zupełnie jak ja :) Od 3 miesięcy jestem zapisana do dentysty, wizytę mam 14.05 i też myślałam, że spokojnie zdążę przed ciążą, bo następny cykl miałam zacząć z CLO, a tu niespodzianka :D Nawet z ginem się wczoraj śmiałam, że tak się tej stymulacji wystraszyłam, że zaciążyłam wcześniej :P

Doris-83 wrote:
    Qrczak chyba na prawdę na wałbrzyskiej porodówce spotkamy :-) Mam nadzieję,że mojej wiochy nie zasypie na zimę i zdążę :-)

Mam pytanko do Ciebie - do jakiego lekarza chodzisz? Ja do Dr.Ślebody.
    Doris ja jestem z Jawora i tu chodzę do lekarza. Do wyboru mam szpital w Legnicy bądź Wałbrzychu, ale jako, że mój gin poleca Wałbrzych, a w Legnicy ponoć źle traktują jego pacjentki, bo kiedyś się z nimi sądził i wygrał, to chyba wybiorę jednak Wałbrzych. Zresztą ma bardzo dobre opinie. Tylko też się martwię o drogę, bo kawałek jednak mam, a to już zima będzie :P Ale moja siostra rodziła na początku lutego w Wałbrzychu i jakoś dojechali w ostatniej chwili, bo ślisko było, a 20 minut później mały już był na świecie :D

Co do smarowania, to ja słyszałam, że zwykła oliwka dla dzieci jest jednak najlepsza i mam zamiar stosować. Ale zdaje się, że jeszcze chyba za wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 13:41

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jeszcze poczekam ze smarowaniem :) poki brzuch nie zacznie rosnac mam czas...a poza tym nie lubie oliwki, ale trudno jakos wytrzymam...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój A. używa cały czas oliwki do golenia głowy na zero, więc będę mu podkradać jak coś :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się cieszyłam, że już nadrobiłam zaległości, dzisiaj wracam i znowu kilka stron do przodu ;)

Co do tego, że objawy pojawiają się dopiero w 7tc, to się nie zgadzam, to chyba zależy od kobiety. Ja pierwsze dolegliwości miałam już kilka dni przed testem ( np. zgagę i dziwne odczucia w piersiach, czyli rzeczy których normalnie nie mam). Chociaż rzeczywiście teraz o wiele bardziej się niektóre objawy nasiliły, boję się że niedługo zaczną się wymioty. Ale np. moja mama patrzy na mnie i się dziwi, bo ona ze mną nie miała żadnych dolegliwości a ciąża była jak najbardziej OK, dlatego bym się na Waszym miejscu cieszyła raczej niż martwiła ;)

Właśnie wczoraj u ginekologa w poczekalni czytałam o olejkach do smarowania i idę sobie kupić. Kiedyś stosowałam olej kokosowy do nawilżania dłoni i nawet go roztapiać nie trzeba było, bo od ciała się nagrzewa i rozpływa, problemem może być zapach, nie wiem czy mdłości mi nie nasili. Dlatego chyba kupię oliwkę dla dzieci.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie chce eksperymentowac z jakimis mocno pachnacymy olejkami lub kremami...bo niewiadomo jak bede na nie reagowała...
    magdalenna jestesmy na tym samym etapie :) ciekawe, ktora pierwsza pusci pawia :) he he

Magdalenna, Wiola25 lubią tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety naskrobały tyle :D

Wracam dzis z USG i 22mm dziecinka ma, wszystko ładnie sie rozwija.
    Za trzy tygodnie genetyczne :) ;D

kaarolaa, Doris-83, Wiola25, Qrczak, Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie na weekend ustąpiły dolegliwości żołądkowe i nawet zaczęłam się martwić czy wszystko Ok. Wczoraj wróciły. Ale odrzuć mnie od wszystkiego co zdrowe. Jak poczułam wczoraj zapach ryby, to myślałam że przywitam się z kibelkiem itd. Najlepiej mi wchodzi chleb z dżemem ewentualnie z serem żółtym. Trochę się martwię, że to kiepska dieta. Co o tym myślicie? Na razie jeść to od czego nie odrzuca i się nie przejmować? Czy zmuszać się do zdrowych produktów?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, juz spora fasolka siedzi w brzusiu :)

HANA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Dziewczyny, u mnie na weekend ustąpiły dolegliwości żołądkowe i nawet zaczęłam się martwić czy wszystko Ok. Wczoraj wróciły. Ale odrzuć mnie od wszystkiego co zdrowe. Jak poczułam wczoraj zapach ryby, to myślałam że przywitam się z kibelkiem itd. Najlepiej mi wchodzi chleb z dżemem ewentualnie z serem żółtym. Trochę się martwię, że to kiepska dieta. Co o tym myślicie? Na razie jeść to od czego nie odrzuca i się nie przejmować? Czy zmuszać się do zdrowych produktów?
    jedz to co mozesz i nie wmuszaj nic na siłe...narazie tyle wystraczy kropkowi, a pozniej jak te przykre dolegliwosci ustapia to zaczniesz jesc bardziej wartosciowe produkty, nie przejmuj sie tym az tak bardzo :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w pracy i mnie muli....nie miałam czegoś takiego. Nie jadłam nic dziwnego...hmy może odruch wymiotny na pracę? :-)Nawet przed ciążą tak miałam:-)

Qrczak ja mam bliżej do Świdnicy ale zdecydowanie odradzam poród tam.
    trudno zaciśniemy co się da i dojedziemy :-)

Furia, kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zwrocilam gotowana piers z kurczaka :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia...moja koleżanka wylądowała w szpitalu przez to żygulenie :-) Małemu nic nie było ale ona schudła 9 kg.

Jedyna rada, którą jej piguły w szpitalu dały to jeść mało, często, dobrze żując - niestety kazały się zmuszać :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś w tym żuciu jest, bo mi pomaga guma do żucia :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka i kuzynka...obie miały straszne wymioty i tez wyladowały w szpitalu na kroplowkach, ale dzieciaki urodziły sie zdrowe...

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Ja tez przyłączam sie do grudniowych mam :) Zaczął się 7tc, poród według kalendarza 23 grudzień. Dziś mialam miec moja pierwsza wizyte aby potwierdzic ciaze, ale niestety dziecko mojej ginekolog zachorowalo i nie przyszla dzis do pracy. Kolejna wizyte mam 12 maja, bedzie to koniec 8tc. Czekam z niecierpliwoscia.
    Do tej pory jedyne dolegliwości jakie zauwazalam to wrazliwe i powiekszone piersi, wzdecia, sennosc i wzrost apetytu. Wczorajszy dzien byl pierwszym kiedy czulam mdlosci i to przez caly dzien. Rano bylo mi ciezko cokolwiek wziac do ust. Obawialam sie ze dzis bedzie tak samo, a tu niespodzianka. Budze sie rano i mam swietny nastrój i duzo energii, zadnych mdlosci. Ciekawe co przyniesie jutro. Apetyt jednak wilczy, ale z tego co zaobserwowalam nie przytylam a schudlam okolo 0,5kg.

Dobrze jest sie tu znaleźć :)

Zdrowych ciąż Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:09

kaarolaa, Wiola25, Qrczak, Magdalenna, Marimiko, aniar lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa witamy :) i zycze nudnej i spokojnej ciazy ;)
    masz podobny termin do mojego, mi narazie wypada na 22 grudnia, ale moze jutro podpytam sie lekarza jaki termin obstawia wg usg...

Martynaaa lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - witam :-)

Ja do 5 tygodnia też schudłam, bo nie miałam apetytu. Teraz trochę nadrabiam :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ