Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ciężko za wami nadążyć z czytaniem!
Nati89 wrote:Dziewczyny, a to bez różnicy kiedy do dentysty czy lepiej po pierwszym trymestrze?
Ja też miałam zamiar wszystko teraz wyleczyć i nie spodziewałam się takie niespodzianki, bo miałam zacząć brać clo od przyszłęgo cyklu, dodatkowo mam przewlekle zapalenie gardła i dostałam skierowanie na rtg zatok, ale nie poszłam bo podobno nie wolno i stoję w martwym punkcie
Doris-83 wrote:Qrczak chyba na prawdę na wałbrzyskiej porodówce spotkamy Mam nadzieję,że mojej wiochy nie zasypie na zimę i zdążę
Mam pytanko do Ciebie - do jakiego lekarza chodzisz? Ja do Dr.Ślebody.
Co do smarowania, to ja słyszałam, że zwykła oliwka dla dzieci jest jednak najlepsza i mam zamiar stosować. Ale zdaje się, że jeszcze chyba za wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 13:41
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj się cieszyłam, że już nadrobiłam zaległości, dzisiaj wracam i znowu kilka stron do przodu
Co do tego, że objawy pojawiają się dopiero w 7tc, to się nie zgadzam, to chyba zależy od kobiety. Ja pierwsze dolegliwości miałam już kilka dni przed testem ( np. zgagę i dziwne odczucia w piersiach, czyli rzeczy których normalnie nie mam). Chociaż rzeczywiście teraz o wiele bardziej się niektóre objawy nasiliły, boję się że niedługo zaczną się wymioty. Ale np. moja mama patrzy na mnie i się dziwi, bo ona ze mną nie miała żadnych dolegliwości a ciąża była jak najbardziej OK, dlatego bym się na Waszym miejscu cieszyła raczej niż martwiła
Właśnie wczoraj u ginekologa w poczekalni czytałam o olejkach do smarowania i idę sobie kupić. Kiedyś stosowałam olej kokosowy do nawilżania dłoni i nawet go roztapiać nie trzeba było, bo od ciała się nagrzewa i rozpływa, problemem może być zapach, nie wiem czy mdłości mi nie nasili. Dlatego chyba kupię oliwkę dla dzieci.
-
nick nieaktualnyja tez nie chce eksperymentowac z jakimis mocno pachnacymy olejkami lub kremami...bo niewiadomo jak bede na nie reagowała...
magdalenna jestesmy na tym samym etapie ciekawe, ktora pierwsza pusci pawia he heMagdalenna, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie na weekend ustąpiły dolegliwości żołądkowe i nawet zaczęłam się martwić czy wszystko Ok. Wczoraj wróciły. Ale odrzuć mnie od wszystkiego co zdrowe. Jak poczułam wczoraj zapach ryby, to myślałam że przywitam się z kibelkiem itd. Najlepiej mi wchodzi chleb z dżemem ewentualnie z serem żółtym. Trochę się martwię, że to kiepska dieta. Co o tym myślicie? Na razie jeść to od czego nie odrzuca i się nie przejmować? Czy zmuszać się do zdrowych produktów?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKulka41 wrote:Dziewczyny, u mnie na weekend ustąpiły dolegliwości żołądkowe i nawet zaczęłam się martwić czy wszystko Ok. Wczoraj wróciły. Ale odrzuć mnie od wszystkiego co zdrowe. Jak poczułam wczoraj zapach ryby, to myślałam że przywitam się z kibelkiem itd. Najlepiej mi wchodzi chleb z dżemem ewentualnie z serem żółtym. Trochę się martwię, że to kiepska dieta. Co o tym myślicie? Na razie jeść to od czego nie odrzuca i się nie przejmować? Czy zmuszać się do zdrowych produktów?
-
A ja siedzę w pracy i mnie muli....nie miałam czegoś takiego. Nie jadłam nic dziwnego...hmy może odruch wymiotny na pracę? :-)Nawet przed ciążą tak miałam:-)
Qrczak ja mam bliżej do Świdnicy ale zdecydowanie odradzam poród tam.
trudno zaciśniemy co się da i dojedziemyFuria, kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Furia...moja koleżanka wylądowała w szpitalu przez to żygulenie Małemu nic nie było ale ona schudła 9 kg.
Jedyna rada, którą jej piguły w szpitalu dały to jeść mało, często, dobrze żując - niestety kazały się zmuszać -
nick nieaktualny
-
Witajcie Dziewczyny!
Ja tez przyłączam sie do grudniowych mam Zaczął się 7tc, poród według kalendarza 23 grudzień. Dziś mialam miec moja pierwsza wizyte aby potwierdzic ciaze, ale niestety dziecko mojej ginekolog zachorowalo i nie przyszla dzis do pracy. Kolejna wizyte mam 12 maja, bedzie to koniec 8tc. Czekam z niecierpliwoscia.
Do tej pory jedyne dolegliwości jakie zauwazalam to wrazliwe i powiekszone piersi, wzdecia, sennosc i wzrost apetytu. Wczorajszy dzien byl pierwszym kiedy czulam mdlosci i to przez caly dzien. Rano bylo mi ciezko cokolwiek wziac do ust. Obawialam sie ze dzis bedzie tak samo, a tu niespodzianka. Budze sie rano i mam swietny nastrój i duzo energii, zadnych mdlosci. Ciekawe co przyniesie jutro. Apetyt jednak wilczy, ale z tego co zaobserwowalam nie przytylam a schudlam okolo 0,5kg.
Dobrze jest sie tu znaleźć
Zdrowych ciąż Dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:09
kaarolaa, Wiola25, Qrczak, Magdalenna, Marimiko, aniar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny