Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja to mam takie postanowienie, żeby unikac smażonych rzeczy piers z kurczaka czy udka to można i na parze zrobic nie chce i nie mam zamiaru stosować żadnej diety, bo ciąża to nie czas na to, ale musze zwracac uwage na to co jem .. co o tym myślicie?:p
Furia, kaarolaa, Martynaaa, aniar lubią tę wiadomość
-
jeju kiedy wy macie czas tyle pisać!! ale przynajmniej wiadomo co u was.
kaarolaa wyszłaś już ze szpitala bo nie wiem czy przeoczyłam czy jak?
a ja od rana czuję się fatalnie, słabo mi a do tego myslę że mam jakieś zapalenie pęcherza więc jeśli tabsy (oczywiście które wolno łykać w ciąży) nie zadziałają lecę do lekarza bo męczę się jak cholera.
Choć powiem wam co dziwnego mi się przydarzyło i nie wiem czy się martwić czy nie, otóż niedawno byłam w kibelku i wyleciał jakby taki prawie przezroczysty "glut" taki jakby był ze śluzu ale no wyglądem przypominał dziecięcy glut!!!!
Na szczęście żadnej krwi i plamienia, nic nie boli w podbrzuszu więc nie panikuje ale nie orientujecie się co to mogło być? bo ja już zgłupiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:44
-
Martyna witaj, mamy ten sam termin
Ja apetyt też mam, robię się głodna co max 2 godziny, problem jest jak mnie mdli ( głód nasila mdłości, ale jednocześnie przełknąć nic nie mogę). Dzisiaj na szczęście spokojnie, to się najem zaraz na zapas
Okazuje się, że ja długo nie utrzymam tej ciąży w tajemnicy. Przed chwilą spotkałam znajomego i od razu się domyślił, pierwsze pytanie "czy w ciąży jestem" pewnie to zasługa mojego przedciążowego brzuszkaMartynaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Magdalenna czytam o Twoim apetycie i braku checi do jedzenia i czuje jakbys opisywala mnie ja musze cos przekasic srednio co 2-3 godziny, jak jestem glodna to czuje mdlosci. Ratuje sie jogurtem greckim, koktajlami ze swiezych owocow i wafelkami ryzowymi.
Ja swojej ciazy chyba tez za dlugo nie utrzymam w tajemnicy przed rodzina. Jutro przyjezdza do nas rodzenstwo meza na majowy weekend, jak dopadna mnie mdlosci to nic nie ukryje. Nie da sie trzymac tego w tajemnicy przez 4 dni. Szkoda, bo nawet nie bylam jeszcze u lekarza i nie chce za bardzo aby ktokolwiek wiedzial poza mezem. -
U nas już rodzina od świąt wie teraz powiedzieliśmy już bliższym znajomym. Nie widzę w swoim przypadku powodu żeby to ukrywać ale nie chodzę też i nie rozgłaszam na prawo i lewo, ludzie i tak się domyślą jak widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:06
zokeia, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Madzialena mi tez taki glut wylecial tak z 4 dni temu Tlumacze to sobie tak, ze powstaje czop sluzowy w tym okresie i to pewnie troche jego
Na moj glod ( jak jest glod to sa mlodsci takie ze hoho ) nie pomagaja niestety owoce, warzywa, soki ani jogurty musi byc cos weglowodanowego np bula z serem (szynka jest bleee ) bo inaczej mdlosci sie nasilaja.
Ja nawet wole mieso pieczone, parowane Wiola Ale ostatnio 4 cheesburgery z maca na raz wciagnelam taka chec na nie mialam teraz bym ich nie przelknela Teraz bulka, ser, ziemniaki z mizeria to jest to hehe, za to po lisciu salaty myslalam ze wypluje jelita
-
nick nieaktualnymadzialena ja jeszcze w szpitalu, jutro maja mnie wypuscic jak na usg bedzie wszystko ok...
ja tez musze co 2 gora 3 godziny jesc bo z głodu robi mi sie słabo...zdziwiłam sie jak zjadłam cały obiad, ktory składał sie z dwoch dan...tzn ja lubie jesc, ale niecałe 2 godziny przed obiadam pozarłam bułke z prazona cebulka teraz z niecierpliwoscia czekam na kolacje...a juz po obiedzie zjadłam ryz na mleku, banana i chrupie słone paluszki....gdzie ja to mieszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:27
Qrczak, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
rany mam tak samo jak wy! Rano zrobiłam mężowi awanturę że nie chciało mu się szybko iść po bułki na śniadanie bo ja MUSZĘ W TEJ CHWILI ZJEŚĆ BO CHYBA UMRĘ!!!!!!! tak mnie zasysało że szok, juz prawie puściłam pawia. Mam nadzieję że mężu się nauczył że lepiej ze mną i z moim głodem nie zadzierać.
Qrczak, kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Magdalenna masz racje, jak wszystko jest dobrze to nie ma co ukrywac tylko dzielic sie szczesciem z rodzina zamierzalam wszystkim oznajmic jutro, ale ta odwolana wizyta u ginekologa jakos mnie zmartwila, inaczej bym sie czula gdyby lekarz mi to potwierdzil i powiedzial ze jest wszystko dobrze. Wyniki mam dobre, jestem tez pod opieka endokrynologa wiec chyba nie powinnam niczego sie obawiac.
Co do zachcianek.. wczoraj przeszlam obok dziewczyny ktora otwierala cytrynowego Schweppe'sa, uslyszalam uchodzacy gaz i poczulam zapach. Skrecilo mnie tak, ze musialam wypic cos gazownego, wypilam w domu szklanke coli, ale to nie bylo to. Dzis juz nie mam ochoty na nic co jest gazowane.
Furia, przez cala niedziele jadlam kanapki z zoltym serem i pomidorem. Niebo w gebie! -
magdalena co do objawow to ja pisalam ze najczesciej a nie Awsze i oczywiscie podkreslilam to ze nie u kazdej kobiety inaczej.
ja tez narazie nie panikuje bo nie ma zadnego plamienia ani nic ale caly czas mysle o tym pustym pecherzyku. MIALA KTORAS Z WAS TAKI PROBLEM PUSTEGO PECHERZYKA?
co do oliwki i jej zapachu polecam jonsona taka fioletowa ona jest na spokojny sen czy jakos tak. zobaczcie sobie w sklepie. ja innej nie tolerujeMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny