Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Heloł!
Moja koleżanka smaruje brzuch olejkiem kokosowym. Kupuje sie go w formie stałej i rozpuszcza na wodzie.
Ja tam mam jeszcze swój balsam z ziaji bez parabenów i tym się smaruję.
U mnie piękna pogoda się robi :-)Po południu codzienny spacer z psem będzie przyjemniejszyWiola25, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny czy macie pozakładane już karty ciążowe? ja byłam na wizycie, jestem po 6 tygodniach, pęcherzyk i zarodek były widoczne, ale lek mówił, że kartę założy na następnej wizycie, dostałam również rozpiskę na badania krwi i moczu, aaa to będzie już 10 tydzień i chyba 4 dzień, czy to nie za późno na założenie karty? chodzi mi o kwestię becikowego?
-
karola88 wrote:wiola mozna normalnie wiercic borowac itp
julianna wazne ze bylas u lekarza do 10 tyg wiec karte ciazy moze po 10 tyg zalozyc:)
-
Qrczak chyba na prawdę na wałbrzyskiej porodówce spotkamy Mam nadzieję,że mojej wiochy nie zasypie na zimę i zdążę
Mam pytanko do Ciebie - do jakiego lekarza chodzisz? Ja do Dr.Ślebody.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dopiero was nadrobiłam, czas na czytanie mam tylko w pracy paradoksalnie:)
Milcia i Karola trzymam mocno kciuki za wasze fasoleczki!
A ja dzisiaj czuje się okropnie, mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz gorzej a zjedzenie śniadania jest dla mnie jak tortury.. Jak zrobiłam test to przez pierwszy tydzień czułam się wspaniale i miałam taką nadzieje, że będzie to ciąża bezobjawowa, ale chyba niestety nie:( No cóż trzeba dać radę najgorzej w pracy tym bardziej, że oczywiście jeszcze nik nie wie.aniar, Wiola25, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
julianna ja mam lekarza prywatnego i na nfz karty ciazy jeszcze nie mam dopiero wizyty mam 8.05 na nfz i 9.05 prywatnie pewnie wtedy mi dadza badania i karte ciazy zaloza jesli sie okaze ze jednak ciaza jest a nie tylko puste jajo
niespodzianek objawy ogolnie pojawiaja sie ok 7 tc wtedy hormony najbardziej zaczynaja dzialacMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Jeju dziewczyny jak cięzko Was nadrobić, dwa dni nadrabiałam swoją weekendową nieobecność, a wy wciąż produkujecie
Witam nowe dziewczyny!
Wczoraj byłam na USG drugim. Ciąża pojedyncza, serdudszko wciąż jest i bije były już rączki i nóżki i widziałam nawet paluszki! cudownie, Tż również zadowolony, że widział na własne oczy
Kolejne USG dopiero 22 maja, ale już dzidzia będzie się wiercić i mam nadzieję, że wyjdą ciekawe zdjęcia
Co do słuchania serduszek na USG ginekolog powiedział mi interesującą rzecz.
Koleżanki nagadały mi, że powinien mi puścić dźwięk serduszka itp, natomiast lekarz powiedział, że w żadnym wypadku.
Jest to ponoć szkodliwe dla fasolki, bo żeby usłyszeć dzwięk trzeba zwiększyć częstotliwość fali czy coś takiego i nie jest to zdrowe. Podobno wykonują lekarze takie badanie tylko wtedy jeśli serduszka na USG nie widać, jeśli jest coś nie tak, lub z czystej niewiedzy (która według niego może najbardziej zaszkodzić)
Spotkała się może któraś z Was z taką opinią?
Magdalenna lubi tę wiadomość
-
Aniar nie słyszałam o niczym takim, ale moją odpowiedzia sie nie sugeruj, bo ja zielona jestem pod każdym kątem :p Musze sie w te wszystkie pojęcia wdrożyć, ciąża to trudny czas. Na wszystko trzeba uważać, ciągle sie człowiek martwi czy aby jest ok.. ohhh co nasz czeka koleżanki wy moje
Rybka1 lubi tę wiadomość
-
aniar do 10 tyg czy do 12 tyg nie powinno sie wogole puszczas echa bo tak jak piszesz moze byc to szkoliwe, robi sie tylko to w poszczegolnych przypadkach natomiast jak nie jest to konieczne a serduszko widac ze bije to nie powinno sie tego robic
aniar lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
dzięki karola88 upewniłaś mnie dobrze, że lekarz wiedział, bo koleżanka była u jakiegoś co jej w 7-8 tyg serduszko dał słuchać! oczywiście, nie miał powodów, bo było na ekranie, tylko dla czystej radochy przyszłych rodziców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 12:51
-
Dziewczyny kochane! powiedziałam kierowniczce w pracy, że jestem w ciąży! I o dziwo mi pogratulowała i była to bardzo miła rozmowa. Myślę, że się spodziewała, że prędzej czy później zajdę w ciąże U nas ostatnio dużo dziewczyn poszło na zwolnienie i dopiero na zwolnieniu było napisane, e ciąża, a żadna nic nie powiedziała przy tej okazji i kierowniczka była zadowolona, że wie wczesniej i może się przygotować jakoś do tego już
ulżyło mi...mimo, że nadal mam mdłości:P
znajoma położna powiedziała, że na mdłości pomaga lyk coli. To poszłam do sklepu i kupiłam colę. Dam znać czy działa:Pkaarolaa, Wiola25 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnya ja mam mega apetyt...pozarłam cały obiad jaki dostałam...pierwsze danie to jakas zupa niewiadomo co z ziemniakami i tarta marchewka, drugie danie to gulasz z zoładkow, ziemniaki i zasmazana, lekko kwasna czerwona kapusta...mi nawet smakowało a teraz mam zgage...
-
ja też mam spory apetyt i to nawet nie chodzi o zachcianki. Zjem coś, a za 2 godziny znowu mi burczy w brzuchu i muszę coś zjeść. Już mam 1,2 kg do przodu, a tu dziecko wielkości fasolki - co to będzie potem
kaarolaa, Marimiko, aniar lubią tę wiadomość