Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki! Was nadrobić to ho ho !!
Napisze tylko meldunek z wizyty-wszystkie badania ok,macica ładnie rośnie, dzidziolek ma 1,5 cm. Serducho wali jak młot
Nast wizyta 27 maja. Wcześniej musze się umówić do Orbimedu (takak klinika z lepszym usg) na prenatalne. Pomiędzy 16 a 26 maja.
Buziaki dla was- uciekam do kuchi- tez mnie ciągle ssie:P Tyle że jedynie na pomidorraskikaarolaa, zokeia, Magdalenna, Marimiko, Kiara, HANA, aniar, Wiola25, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
U mnie chyba pozamiatane. Wlaznie wyszlam ze szpitala. Zostalam przyjeta z plamieniami. Zaczelo sie wczoraj od mocnego skurczu. Jestem na duphastonie. Pecherzyk jest widoczny, ale zarodek nie. Powinien byc widoczny. Za tydzien mam powtorzyc badanie, bo moze sie pojawi. Lekarze mieli umiarkowany entuzjazm. Nie wiem, czy mam siłę znowu to przechodzić.
-
nick nieaktualny
-
karola88 wrote:magdalena co do objawow to ja pisalam ze najczesciej a nie Awsze i oczywiscie podkreslilam to ze nie u kazdej kobiety inaczej.
ja tez narazie nie panikuje bo nie ma zadnego plamienia ani nic ale caly czas mysle o tym pustym pecherzyku. MIALA KTORAS Z WAS TAKI PROBLEM PUSTEGO PECHERZYKA?
co do oliwki i jej zapachu polecam jonsona taka fioletowa ona jest na spokojny sen czy jakos tak. zobaczcie sobie w sklepie. ja innej nie toleruje
Ja ciągle mam ten problem i tkwie w zawieszeniu - ani w 6 ani w 7 tyg nie było widać zarodka dopiero wczoraj cos się pojawilo ale ginka powiedziala ze zobaczymy co z tego będzie za ttydzień. Beta przyrasta mi prawidłowo i cały czas.
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Zokeia spokojnie jest jeszcze czas na pojawienie się zarodka. Będzie dobrze
Kiara, zokeia, Wiola25 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
zokeia- tak jak piszą dziewczyny, spokojnie, jest jeszcze czas.Trzeba myśleć baardzo pozytywnie!Wiem że to czasem trudne,dużo siły dla ciebie!
Pismak- dla ciebie także dużo siły i spokoju.Cierpliwości też!
Wiem , że ze mnie średni przykład, ale mój kropek uparcie pokazuje że owulka była później(tak myślałam),jest ok tygodnia w tył. Ale jest!! I prawidłowo rośnie.
To mi tłumaczy negatywną bete dzień przed spodziewaną @. To mi tłumaczy pozytyw dopiero po paru dniach od @.
Będzie dobrze- MÓWIĘ WAM!!Wiola25 lubi tę wiadomość
-
No właśnie chciałam pisać, że chyba owulacja była później u Ciebie, bo jesteśmy praktycznie na tym samym etapie, a u mnie w niedziele mały miał 1.96 cm i jeszcze usg pokazuje, że ciąża starsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:02
-
ja polecam olejek dla ciężarnych z Rossmanna, któraś z Was wspominała o balsamie z tej samej serii, też go mam. Właściwie to kupiłam już wcześniej, chciałam kupić olejek bo ma super skład i fajnie działa na paznokcie i włosy, a przez pomyłkę kupiłam balsam. Lubię oba, ale jednak oliwkę bardziej. Uwielbiam ten zapach
Mnie apetyt opuścił... za to mdłości są, ale nie wymiotuję. Najgorzej w busie.
Podobno na mdłości dobry jest imbir, plasterek świeżego zalać wrzątkiem albo do herbaty, lub imbir w tabletkach. Dziś piłam colę, jadłam krakersy, ale na mnie nie działa. W podróży rusza mi żołądkiem i tyle, w pracy jest już ok, choć czuję coś na żołądku.
-
nick nieaktualny
-
Milcia wrote:No właśnie chciałam pisać, że chyba owulacja była później u Ciebie, bo jesteśmy praktycznie na tym samym etapie, a u mnie w niedziele mały miał 1.96 cm i jeszcze usg pokazuje, że ciąża starsza.
-
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
8 tydzień 1 dzień 26 mm 13 mm
8 tydzień 2 dzień 27 mm 14 mm
8 tydzień 3 dzień 28 mm 15 mm
8 tydzień 4 dzień 29 mm 16 mm
8 tydzień 5 dzień 30 mm 17 mm
8 tydzień 6 dzień 31 mm 18 mm
Takie coś znalazłam
Milcia- widze tylko że serduszkowanie miałyśmy w" innym trybie " -
zokeia - nie martw się na zapas, to jeszcze nic nie musi znaczyć, a co to entuzjazmu lekarzy - powiem Ci, że nie widziałam jeszcze nigdy u żadnego lekarza entuzjazmu
Pismak -też się trzymaj, za tydzień się wyjaśni! może dziubuś się schował i wstydzi się zdjęć :*
co do żarłoctwa to jak może pamiętacie kilka stron temu, to miałam to samo, co chwile ssanie takie mega, że nie byłam w stanie o niczym innym myśleć. I tak co 2h! Teraz mi to minęło. Głodna nadal jestem ale nie jestem wstanie za bardzo jeść.. mdło mdło mdło i mdło
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyaniar wrote:J
Co do słuchania serduszek na USG ginekolog powiedział mi interesującą rzecz.
Koleżanki nagadały mi, że powinien mi puścić dźwięk serduszka itp, natomiast lekarz powiedział, że w żadnym wypadku.
Jest to ponoć szkodliwe dla fasolki, bo żeby usłyszeć dzwięk trzeba zwiększyć częstotliwość fali czy coś takiego i nie jest to zdrowe. Podobno wykonują lekarze takie badanie tylko wtedy jeśli serduszka na USG nie widać, jeśli jest coś nie tak, lub z czystej niewiedzy (która według niego może najbardziej zaszkodzić)
Spotkała się może któraś z Was z taką opinią?
Wiola witaj i gratuluję Ty chyba będziesz dopiero styczniówką
Cieszę się bardzo z Waszych dobrych wieści z wizyt.
Ja dziś byłam jedynie na NFZ, zleciła mi kilka badań - mocz ogólne, glukoza i mocznik + dostałam skierowanie na 8.05 na usg i powiedziała, że wtedy resztę bad. zleci. Podsumowała mnie tak - "nie wiem czy poradzę sobie tutaj z pani przypadkiem, czy nie odeślę pani na Polną" (polna to szpital ginekologiczny, jest tam tez przyszpitalna przychodnia, zresztą ta kobieta podobno tez pracuje tam). Powiedziała, że to ciążą z ogromnym ryzykiem, żadnej pracy do końca ciąży, dużo spokoju i odpoczynku, niestety jestem trudnym przypadkiem i wymagającym wizyt u wielu specjalistów.
Jutro wieczorem idę jeszcze do mojego ginka prywatnego, bo chciał mnie koniecznie zobaczyć. -
lolaliciouse wrote:Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
8 tydzień 1 dzień 26 mm 13 mm
8 tydzień 2 dzień 27 mm 14 mm
8 tydzień 3 dzień 28 mm 15 mm
8 tydzień 4 dzień 29 mm 16 mm
8 tydzień 5 dzień 30 mm 17 mm
8 tydzień 6 dzień 31 mm 18 mm
Takie coś znalazłam
Milcia- widze tylko że serduszkowanie miałyśmy w" innym trybie "
To mój jest jakiś gigant. Zresztą wyszło na usg jakby dwa dni do przodu było. -
zokeia ja tez jeszcze nie widzialam zarodkka. nie martw die. co ma byc to bedzie. ciezkie to nasze zycie
ewelinka a mialas jakies plamienia czy inne doleglieosci? ja bety juz nie bede robila na pewno do wizytyMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm