Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Eforts to działasz na całego
Ja słyszałam dobre opinie o Bródnowskim - nie jest to taka masówka jak właśnie w typowych położniczych..tylko pytają czy studenci mogą być ale jak się nie zgodzisz to ponoć bez problemu nie ma..
Ja z kolei planuję Bielański, tam też Synka rodziłam.
Madalińskiego odradzał mi gin ale w sumie nie podał konkretnych powodów. -
nick nieaktualnyAsiaCh wrote:ps. Dziewczynki, muszę zamówić jeszcze kocyk. Powiedzcie czy 100% bawełniane są ok i nie rozciągają się po praniu lub nie robią się twarde? Może głupie pytanie, ale zastanawiam się nad kocem Womaru i ten większy 100x150 kosztuje 60zł więc nie chciałabym wyrzucić tych pieniążków w błoto.
Co do kocyka ja mam bawełniany, ale innej firmy, mój synek jak się urodził dostał go w prezencie i kocyk ma już 6 lat a wygląda jak nówka i teraz odziedziczy go mój drugi synuś -
AsiaCh wrote:Ooo... a ja mieszkam na Ogińskiego
Szczerze Ci powiem, że zbytnio nie zastanawiałam się nad szpitalem. Głównie nastawiałam się na Madalińskiego bo moje koleżanki są zadowolone, a i lekarza mam stamtąd. W razie biedy stwierdziłam, że każdy będzie dobry byleby nie urodzić samej w domu...ale zachęciłaś mnie do Bródnowskiego, więc może i ja się tam przejdę, żeby zobaczyć jak on wygląda na żywo w środku. Trzeba się wcześniej umawiać na taką wizytę?
Aby zobaczyć sale porodowe to musisz trafić tak aby były puste - ja dwa razy trafiłam na komplet i wiadomo też nie chciałabym aby podczas mojego porodu kręcili się ludzie po sali;-)
Ale jeśli masz lekarza prowadzącego z Madalińskiego to też zdecydowałabym się na ten szpital. Myślę, że z tego powodu mogą na Ciebie lepiej uważać abyś nikomu się nie poskarżyła
A słyszałaś coś o Praskim? Ja nie mam żadnej znajomej, która tam rodziła a w sumie też blisko. -
u mnie czop w 1 ciazy nie wiem kiedy odpadl a przed 2 porodsem dlugo zwlekalam w domu i gdzies pod koniec 1 fazy porodu kiedy skurcze byly w miare do zniesienia jak poszlam zrobic wiadomo co do toalety (bo przed porodem strzasznie sie organizm oczyszcza)zauwazylam ukrwiony sluz to jest ten czopmaria.sm
-
nick nieaktualny
-
Zokeja pytałas czemu właściwie chcemy już rodzic ?
1) ciekawskie z Nas jajka, bo juz kazda jest mega ciekawa co to za kinder niespodzianka wyjdzie, jakie ma oczy, usteczka, noseczek itd.
2) bo już wszystko boli, ciąży, zaczyna wkurzac...
3) bo juz grudzień się zbliża
patiii, Bukumola, Pollyanna, Marimiko, kittykate, Ita, zokeia, HANA lubią tę wiadomość
-
ja akurat takiego parcia na poród nie mam, fajnie mi w ciąży, dużo złych rzeczy jest, strachu i bóli, ale dla mnie to taki fajny etap w życiu - cos nowego; rosnoacy brzuch, cellulit, mega apetyt, skurcze..., i na pewno ten dział jest dość bezproblemowy, bo maluch w brzuszku i jak kopie to wiem, ze jest wszystko ok, a jak juz kluska wyjdzie na świat to zacznie się następny rozdział, i już znacząco bardziej odpowiedzialny, a jako w ogóle nie doścwiadczona mama trochę się go boję więc wcale nie jest mi tak spieszno do porodu
czekam na ten dzien gdy ona się zdecyduje
-
nick nieaktualnyEwka89 wrote:Zokeja pytałas czemu właściwie chcemy już rodzic ?
1) ciekawskie z Nas jajka, bo juz kazda jest mega ciekawa co to za kinder niespodzianka wyjdzie, jakie ma oczy, usteczka, noseczek itd.
2) bo już wszystko boli, ciąży, zaczyna wkurzac...
3) bo juz grudzień się zbliża
Oj tak ja jestem mega ciekawa jak mój synuś wygląda i już chciałabym go przytulićno i fajnie byłoby urodzić tak, aby do świąt dojść do siebie na tyle, aby normalnie funkcjonować
kittykate lubi tę wiadomość
-
Mój synuś od kilku dni jest mega spokojny. Zazwyczaj miał pod wieczór imprezki jak usiadłam albo jak kladlam się spać. Teraz już tak nie. Miewa ruchy mocniejsze ale rzadsze, już się tak nie wierci. Czasem się zastanawiam czy jeszcze tam jest to oddycham przeponowo o wtedy troche się ruszy. Zauważyłam że codziennie ma czkawki i to mnie uspokaja bo naprawdę malo się rusza....czytałam że przed porodem maluchy mniej aktywne są. Teraz tylko pytanie jak dużo wcześniej przed porodem są.mniej aktywne?
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko, nie martw się, to podobno normalne ze pod koniec ciąży zmniejsza się aktywność dziecka.. Ja zaczelam dopiero 37 tydzień ale już od kilku dni zauważyłam że mały jest trochę mniej ruchliwy. Póki co jakiś czas daje jakiś znak życia to uznaję ze wszystko jest ok
Dziecko ma coraz mniej miejsca. Ja czytałam gdzieś właśnie w opisie 37 tygodnia ciąży że od tego momentu aktywność dziecka się zmniejsza.
-
Witam mamusie. Wczoraj posprzątałam w domu a dziś rano poprzytulaliśmy się z mężem. Poszłam do łazienki siku a tam wypadł kolejny długi kawał czopa zabarwiony ciemną krwią.Jestem ciekawa kiedy się rozwinie
.
aniar, HANA, Lola83 lubią tę wiadomość