X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to działasz na całego :)

Ja słyszałam dobre opinie o Bródnowskim - nie jest to taka masówka jak właśnie w typowych położniczych..tylko pytają czy studenci mogą być ale jak się nie zgodzisz to ponoć bez problemu nie ma..
    Ja z kolei planuję Bielański, tam też Synka rodziłam.
    Madalińskiego odradzał mi gin ale w sumie nie podał konkretnych powodów.

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    ps. Dziewczynki, muszę zamówić jeszcze kocyk. Powiedzcie czy 100% bawełniane są ok i nie rozciągają się po praniu lub nie robią się twarde? Może głupie pytanie, ale zastanawiam się nad kocem Womaru i ten większy 100x150 kosztuje 60zł więc nie chciałabym wyrzucić tych pieniążków w błoto.

Co do kocyka ja mam bawełniany, ale innej firmy, mój synek jak się urodził dostał go w prezencie i kocyk ma już 6 lat a wygląda jak nówka i teraz odziedziczy go mój drugi synuś ;-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Ooo... a ja mieszkam na Ogińskiego :)
    Szczerze Ci powiem, że zbytnio nie zastanawiałam się nad szpitalem. Głównie nastawiałam się na Madalińskiego bo moje koleżanki są zadowolone, a i lekarza mam stamtąd. W razie biedy stwierdziłam, że każdy będzie dobry byleby nie urodzić samej w domu ;) ...ale zachęciłaś mnie do Bródnowskiego, więc może i ja się tam przejdę, żeby zobaczyć jak on wygląda na żywo w środku. Trzeba się wcześniej umawiać na taką wizytę?

Aby zobaczyć sale porodowe to musisz trafić tak aby były puste - ja dwa razy trafiłam na komplet i wiadomo też nie chciałabym aby podczas mojego porodu kręcili się ludzie po sali;-)

Ale jeśli masz lekarza prowadzącego z Madalińskiego to też zdecydowałabym się na ten szpital. Myślę, że z tego powodu mogą na Ciebie lepiej uważać abyś nikomu się nie poskarżyła ;-)

A słyszałaś coś o Praskim? Ja nie mam żadnej znajomej, która tam rodziła a w sumie też blisko.

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Eforts wygooglalam sobie czop i poogladalam, żeby nie przegapić ;)
    Furia trzymam kciuki!

Wiki81 lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie wszytskie dziewczyny rodzily do tej pory przez cc czy ktoras rodzila naturalnie i jak poszlo???

maria.sm
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie czop w 1 ciazy nie wiem kiedy odpadl a przed 2 porodsem dlugo zwlekalam w domu i gdzies pod koniec 1 fazy porodu kiedy skurcze byly w miare do zniesienia jak poszlam zrobic wiadomo co do toalety (bo przed porodem strzasznie sie organizm oczyszcza)zauwazylam ukrwiony sluz to jest ten czop

maria.sm
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę pomoc jeżeli chodzi o indukcje porodu.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wejście do gabinetu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że po wczorajszym dniu i nocy dzisiaj będzie lepiej, ale zonk...
    wystarczyło ogarnąć się, aby zawieść synka do szkoły i zaś wszystkie bóle wróciły.

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jestem bez sil... od wczoraj biegam do wc... wszystko boli.. a chcialam dzis pomyc podłogi, zrobic zakupy...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeja pytałas czemu właściwie chcemy już rodzic ?
    1) ciekawskie z Nas jajka, bo juz kazda jest mega ciekawa co to za kinder niespodzianka wyjdzie, jakie ma oczy, usteczka, noseczek itd.
    2) bo już wszystko boli, ciąży, zaczyna wkurzac...
    3) bo juz grudzień się zbliża :D

patiii, Bukumola, Pollyanna, Marimiko, kittykate, Ita, zokeia, HANA lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat takiego parcia na poród nie mam, fajnie mi w ciąży, dużo złych rzeczy jest, strachu i bóli, ale dla mnie to taki fajny etap w życiu - cos nowego; rosnoacy brzuch, cellulit, mega apetyt, skurcze..., i na pewno ten dział jest dość bezproblemowy, bo maluch w brzuszku i jak kopie to wiem, ze jest wszystko ok, a jak juz kluska wyjdzie na świat to zacznie się następny rozdział, i już znacząco bardziej odpowiedzialny, a jako w ogóle nie doścwiadczona mama trochę się go boję więc wcale nie jest mi tak spieszno do porodu ;D czekam na ten dzien gdy ona się zdecyduje ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Zokeja pytałas czemu właściwie chcemy już rodzic ?
    1) ciekawskie z Nas jajka, bo juz kazda jest mega ciekawa co to za kinder niespodzianka wyjdzie, jakie ma oczy, usteczka, noseczek itd.
    2) bo już wszystko boli, ciąży, zaczyna wkurzac...
    3) bo juz grudzień się zbliża :D

Oj tak ja jestem mega ciekawa jak mój synuś wygląda i już chciałabym go przytulić :-) no i fajnie byłoby urodzić tak, aby do świąt dojść do siebie na tyle, aby normalnie funkcjonować :-)

kittykate lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a swędzi Was ostatnio brzuch?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzi :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim terminem na 23 grudnia to tylko marze o tym żeby urodzić jednak przed Świętami i na Święta wrócić już do domu.. Nie chce świąt w szpitalu spędzić!

kittykate, zokeia, Daisy lubią tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś od kilku dni jest mega spokojny. Zazwyczaj miał pod wieczór imprezki jak usiadłam albo jak kladlam się spać. Teraz już tak nie. Miewa ruchy mocniejsze ale rzadsze, już się tak nie wierci. Czasem się zastanawiam czy jeszcze tam jest to oddycham przeponowo o wtedy troche się ruszy. Zauważyłam że codziennie ma czkawki i to mnie uspokaja bo naprawdę malo się rusza....czytałam że przed porodem maluchy mniej aktywne są. Teraz tylko pytanie jak dużo wcześniej przed porodem są.mniej aktywne?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, nie martw się, to podobno normalne ze pod koniec ciąży zmniejsza się aktywność dziecka.. Ja zaczelam dopiero 37 tydzień ale już od kilku dni zauważyłam że mały jest trochę mniej ruchliwy. Póki co jakiś czas daje jakiś znak życia to uznaję ze wszystko jest ok :) Dziecko ma coraz mniej miejsca. Ja czytałam gdzieś właśnie w opisie 37 tygodnia ciąży że od tego momentu aktywność dziecka się zmniejsza.

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, pewnie nie ma konkretnej odpowiedzi na to pytanie. To tak, jak z czopem - jednej odejdzie na dwa tygodnie przed porodem, drugiej na kilka dni, a trzecia w ogóle tego nie zauważy.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. Wczoraj posprzątałam w domu a dziś rano poprzytulaliśmy się z mężem. Poszłam do łazienki siku a tam wypadł kolejny długi kawał czopa zabarwiony ciemną krwią.Jestem ciekawa kiedy się rozwinie :) .

aniar, HANA, Lola83 lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ