X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole mało spie bo mnie w nocy tak biodra napierdzielaja ze więcej czasu spędzam probujac się jakkolwiek wygodnie ulozyc niż spiac :)

Witam się z rana, co za dzien... niby poranek a czuje się jakby gleboka noc była :( Na was tez ta pogoda działa tak przygnebiajaco?? Bez kawy się chyba dziś nie obejdzie..

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    eforts kurcze, przez Ciebie tracę zaufanie do literatury!!!! No ale masz jeszcze jedną dobę ;)

Ja wpadłam dzisiaj w panikę! Boże boże ja muszę urodzić dziecko! Nie dość, że to boli jak cholera, to jeszcze nigdy nic już nie będzie takie same!

oddychaj oddychaj oddychaj

PS. Koniec świata idzie mój mąż przegląda "Pierwszy rok życia dziecka"...

Lola z tym czopem to on wypada u wieloródek przeważnie dobę, dwie przed lub w trakcie porodu, a może wypaść nawet i dwa tygodnie przed porodem u pierworódek a nawet u wieloródek - także różnie bywa ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Witam się z rana:)

Ja też jestem kiwi :P

Dziś kciuki trzymamy za Furie - o rozpakowanie bez komplikacji!

Jak tylko się dziś obudziłam zaczęło mnie boles podbrzusze, jak na mega okres. Może szyjka mi się skraca - oby!

Tak sobie myślę, że może brzuch mi jednak opadł? Wprawdzie wizualnie nie zauważyłam spadku, ale od kilku dni oddycham w miarę normalnie i już nie sapie leżąc w łóżku - może tak byc? Że nie będzie to odpadniecie na tyle mocne by to zauważyc?

Tak może tak być, może to być niezauważalne gołym okiem - jak np. u mnie, nie widać zbytnio, ale zauważyłam, że zgaga mi minęła, że nie sapię jak lokomotywa, że obwód brzucha mam niby taki sam jak 3 tygodnie temu...

Marimiko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...najpierw nadrobienie postów :-)

Nockę miałam mega fatalną - zasnęłam po 22, po to aby przed 24 się obudzić i nie spać 1,5h, potem kolejna pobudka w tym stylu po 4 no i potem spałam do 08:30.
    Najgorsze to ból podbrzusza całonocny i spojenia łonowego - normalnie wstać ani chodzić się nie dało - nospa w ruch...plecy też mega bolą, jakby mnie ktoś w środku rozszerzał...i już wiem nawet kto ;-)
    Mąż na czuwaniu - kochany.

Jak do jutra będę się tak czuła i tak będzie mnie bolało, jadę do mojego lekarza bo wczorajszy dzień jak i noc naprawdę były ciężkie. Jeżeli mi się skraca albo powoli rozwiera szyjka to wolę to wiedzieć i to, co on o tym sądzi...

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jestem kiwi :P

Za to dzisiaj od rana czuję mocny ucisk na moje podwozie, takie pchanie od góry, może i mi się obniża brzuch i nie widać. Kurcze jak to uczucie będzie takie do końca, to mało przyjemne jest :P

Tak, Furia już leży na sali i czeka. Wszystkiego dobrego dla niej po raz kolejny :)

Miłego dnia ciężaróweczki i mamuśki :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny co Was tak wszystko boli :D To już końcówka, radujmy się :D!!!

patiii, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem kiwi brzuszkowe :)

zokeia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Ej dziewczyny co Was tak wszystko boli :D To już końcówka, radujmy się :D!!!

Masz rację jest powód do radowania bo to końcówka i niedługo nasze maleństwa będziemy tulić - ale bolesna ;-)

HANA lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiwi ;)

Trzymam kciuki za Furię.

Mnie również dzisiaj czeka ostatnia wizyta u lekarza ;)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpiochem ostatnio się zrobiłam - kładę się spać już przed 22 a wstaje ok 10. A przed ciążą 6-7 godzin snu wystarczało mi w zupełności. Mój lekarz powiedział, że to jedna z oznak zmęczenia organizmu ciążą i że to jest całkiem normalne..

Co do włosków to u mnie jeszcze gorszy problem się pojawił - zauważyłam pojedyncze włoski na twarzy i szyi. Ponoć "burza hormonów" i na razie nic nie można zrobić, ale dyskomfort pozostaje. Mam nadzieję, że po porodzie wszystko się unormuje i znikną niechciane włoski..

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak taki czop wygląda? Obawiam się, że go nie zauważę.. Czy on może wypadać "po kawałku"?

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    Ja też śpiochem ostatnio się zrobiłam - kładę się spać już przed 22 a wstaje ok 10. A przed ciążą 6-7 godzin snu wystarczało mi w zupełności. Mój lekarz powiedział, że to jedna z oznak zmęczenia organizmu ciążą i że to jest całkiem normalne..

Co do włosków to u mnie jeszcze gorszy problem się pojawił - zauważyłam pojedyncze włoski na twarzy i szyi. Ponoć "burza hormonów" i na razie nic nie można zrobić, ale dyskomfort pozostaje. Mam nadzieję, że po porodzie wszystko się unormuje i znikną niechciane włoski..

Kochana ja w II trymestrze miałam sporo włosków na brzuchu - śmiałam się nawet, że wyglądać będę jak małpka, a teraz poznikało wszystko, znowu mam mój brzuszek, tyle, że duży :-)

Zuzana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana niestety nie zawsze można to zaobserwować, może wypaść cały a może w kawałkach - wygląda jak galaretka, większy zlepek śluzu, może być podbarwiony na różowo, brunatno lub mieć kolor zwykłej wydzieliny a nawet być podbarwiony krwią(wtedy wiemy, że szyjka się rozwiera).

U mnie w pierwszej ciąży nie miałam przyjemności zaobserwowania tego czopu - nawet nie wiem kiedy wypadł.
    A z tym wypadaniem też różnie - w trakcie porodu, dzień lub dwa wcześniej a nawet tydzień do dwóch przed porodem...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Furia - kciuki zaciśnięte! Czekamy na wieści! :)

Karola - jak tam nasz mały ulubieniec? jak oczka? wiadomo już coś?

Zuzana - ja Bródnowskiego nie brałam w ogóle pod uwagę m.in. ze względu na jego wygląd. I za Madalińskim przemawiało to, że jest to typowo położniczy szpital. ...życie pokaże do którego zdążę ;) a Ty gdzie mieszkasz, że rozważasz Bródnowski?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pati za odpowiedź - czyli trzeba być czujnym :-) i gęściejszy śluz też kwalifikuje się jako czop..

U nas w Warszawie spadł pierwszy śnieg w nocy - to właśnie uświadomiło mi, że poród jest coraz bliżej.. i że już niedługo zobaczę mojego małego piłkarza :-)

Idę na ciepłe kakao aby "uczcić" ten pierwszy śnieg i zbliżającą się zimę ;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. Dziewczynki, muszę zamówić jeszcze kocyk. Powiedzcie czy 100% bawełniane są ok i nie rozciągają się po praniu lub nie robią się twarde? Może głupie pytanie, ale zastanawiam się nad kocem Womaru i ten większy 100x150 kosztuje 60zł więc nie chciałabym wyrzucić tych pieniążków w błoto.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Hej Dziewczynki :)

Furia - kciuki zaciśnięte! Czekamy na wieści! :)

Karola - jak tam nasz mały ulubieniec? jak oczka? wiadomo już coś?

Zuzana - ja Bródnowskiego nie brałam w ogóle pod uwagę m.in. ze względu na jego wygląd. I za Madalińskim przemawiało to, że jest to typowo położniczy szpital. ...życie pokaże do którego zdążę ;) a Ty gdzie mieszkasz, że rozważasz Bródnowski?

Po prawej stronie Wisły - na Zaciszu. Niestety chyba po tej stronie nie ma takich typowych szpitali położniczych.. Wygląd Bródnowskiego też mnie przeraża ale zachęca mnie personel - byłam tam 2 razy aby obejrzeć sale (za każdym razem miały komplet i nie widziałam sali porodowej)i spotykałam położne, które chciały "porozmawiać" i udzielały jakiś rad - były sympatyczniejsze niż na Madalińskiego. Myślałam tez o św Zofii ale tu słyszałam, że jest oblegany i jeśli nie ma się lekarza stamtąd to istnieje ryzyko, że odeślą..

Asiu, a Ty które szpitale po naszej stronie bierzesz jeszcze pod uwagę?

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... a ja mieszkam na Ogińskiego :)
    Szczerze Ci powiem, że zbytnio nie zastanawiałam się nad szpitalem. Głównie nastawiałam się na Madalińskiego bo moje koleżanki są zadowolone, a i lekarza mam stamtąd. W razie biedy stwierdziłam, że każdy będzie dobry byleby nie urodzić samej w domu ;) ...ale zachęciłaś mnie do Bródnowskiego, więc może i ja się tam przejdę, żeby zobaczyć jak on wygląda na żywo w środku. Trzeba się wcześniej umawiać na taką wizytę?

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się!! Lola jeszcze pół doby :)
    Chociaż czop caly czas odchodzi to moze za wcześnie zaczelysmy odliczanie :)

Ja spałam dzisiaj jak dziecko :)

Posprzatalam mieszkanie, zbieram się na zakupy, chyba jeszcze ogarniam auto?! :) Potem zrobię obiad i pójdę na spacer!!

Miłego dnia i dobrego samopoczucia!!!!

Zuzana, Marimiko, Ita, Lola83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts uważaj na siebie, żeby rodzenie nie złapało Cię na mieście, nie szalej z tymi zakupami i porządkami Kochana! :) ...ale faaaajnie, zaraz będzie kolejny Maluszek! :D

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ