Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
uff nadrobilam Was
ja mialam za swoje wczoraj, bole brzucha i ogolna niemoc, wylazilo mycie okien:P
po wczorajszym powerze ani sladu ehhhhh ;( od rana budza mnie tel z zyczeniami , mam ambitny plan zrobic jakiegos pysznego torcika urodzinowo-imieninowegono i musze upiec nowy chlebek
i mam w planach spacer dluugi z psem... ale co z tego wyjdzie, trzeba sie zmobilizowac !
prysznic i kawa!
Dziewczyny a mnie juz nudzi to czekanie, chcialabym juz miec te dni wolne wypelnione, zajmowac sie mala, chodzic na spacery... nie wiem nie boje sie jakos tego tak bardzo, wiadomo jest lekki strach i obawa czy soboe dam rade, swiadomosc ze wszystko sie z zmieni z dniem kiedy ona realnie pojawi sie na swiecie ale jestem jej strasznie ciekawa !!! jej buzi, noska, pierwszego usmiechu, gaworzenia, trzymania raczki, calowania malusiej stopki, zapachu jej skory... doslownie wszystkiego !!! to dlatego nie moge sie doczekac.... a ciaza cudowny stan ale juz troche zaczyna mi doskwierac, to chyba normalne natura nas tak stworzyla ze ciaza trwa 9 miesiecy i po to na koncowce jest juz nam ciezko zebysmy chcialy z calych sil juz urodzictak sobie to tlumacze
patiii lubi tę wiadomość
-
Kate, to wszystkiego najlepszego i spełnienia w roli mamusi
Urodziny i imieniny masz tego samego dnia?
Dla mnie ciąża to w dużej mierze strach o Maleństwo. Chyba dopiero teraz tak naprawdę umiem się z niej cieszyć. I strasznie boję się nowej sytuacjiA to już za 2 dni.
kittykate lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny tak mam w jednym dniu
I ja sobie tego wlasnie zycze i Wam rowniez bysmy mialy wspaniale szybkie porody, moc wzruszen zadnych baby blues ow i wieeelu pieknych momentow wzruszen!!!!!!!!!!!
kurde tyle imprez mnie ominieurodziny, imieniny, andrzejki, swieta, sylwester
wow !
Bukumola mnie tez przerwaza wizja swiat w szpitalu ale nie damy sie !!! zaraz Cie zaczne wyciagac na dluuuugie spacery ! Wisle mamy nie daleko, nie damy sie !!!!Bukumola, Daisy lubią tę wiadomość
-
Kate wszystkiego najlepszego!!!!
Pollyanna u mnie to wygląda jak taka końcówka okresu. Takie brązowe plamienie. Ale czop może tez być czystym śluzem no i nie zawsze musi wypaść
Ja tam chyba czuje się coraz lepiejchociaż tyle skoro z porodu nici :]
kittykate lubi tę wiadomość
-
Bukumola wrote:Ja z moim terminem na 23 grudnia to tylko marze o tym żeby urodzić jednak przed Świętami i na Święta wrócić już do domu.. Nie chce świąt w szpitalu spędzić!
mnie nie swedzi, ale zauważyłam kilka rozstepow pod brzuchem ale tylko z jednej strony
-
Kate wszystkiego naj naj naj!
)
Mam jeszcze jedno pytanko. Chcę zamówić biustonosz do karmienia na allegro i zastanawiam się czy wziąć miseczkę B którą noszę czy może C gdyby piersi zwiększyły się przez mleko? Czym się kierowałyście przy wyborze rozmiaru?kittykate lubi tę wiadomość
-
AsiaCh ja kupowalam w smyku. Kupilam jeden lepszy triumpha za 89 zl i drugi zwykly za 35 zl chyba. Ten z triumpha super bardzo elastyczny, dopasowany, ladnie trzyma piersi, odpinany ten drugi troszke gorszy ale tez bedzie na zmiane i jest ciut wiekszy w razie gdybym miala duzo pokarmu bedzie w sam raz.
Ja kupowalam rozmiar jak dotychczas ale mi bardzo piersi nie urosly. Jednak wolalam kupic w sklepie stacjonarnym bo wyjelam go z opakowania zobaczylam, zmierzylam do siebie... -
nick nieaktualnyAsiaCh wrote:Kate wszystkiego naj naj naj!
)
Mam jeszcze jedno pytanko. Chcę zamówić biustonosz do karmienia na allegro i zastanawiam się czy wziąć miseczkę B którą noszę czy może C gdyby piersi zwiększyły się przez mleko? Czym się kierowałyście przy wyborze rozmiaru?
Tym, aby biustonosz dobrze przylegał i pasował idealnie na piersi jakie mam teraz.
A jak by Ci się powiększyły to wtedy sobie dokupisz...ale mi po porodzie pierwszym wcale nie uległy zmianie mimo, że mleko miałam i karmiłam. -
nick nieaktualny
-
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/1601396_829916247050808_4264942819010842915_n.jpg?oh=adcd016e4f182541c632b892cbc719c7&oe=54DE7EDF&__gda__=1426765967_c7c1a76f2fe3f87843b4a04dc3396b28
Nasza Furia urodziłaGratulujemy
kittykate, goto4, julianna, Martaaa, Daisy lubią tę wiadomość
-
Ja wpadłam do Was między wizytowo. Wizyta w luxmedzie zaliczona, lekarz powiedział, że mogę rodzić w każdej chwili. Rozwarcia nie ma, ale szyjka się znacząco skróciła i jest bardzo miękka i wszystko się na dole szykuje. Brzucho opadł na trzy palce- także też dobrze podobno. Powiedział, że nawet jeśli do terminu nie urodzę jakimś cudem to z wywołaniem nie będzie problemu bo poleci jak lawina tak się pięknie wszystko szykuje
Także pozostało czekać
A dzisiaj przed wizytą z rana wsiadamy w samochód, a on tylko pryyyyyk i padł akumulator- także z mężem pośmialiśmy się, że dobrze, że to nie poród bo byśmy mieli problemDzisiaj na noc podładujemy i mogę się wybierać na powitanie dziecia
Teraz lecę na wizytę na NFZ i ciekawa jestem czy też powie to samo.
Kate najlepszego, grzecznego Dziecia i spokojnych nocy życzęMoja siostra też Kasia
kittykate, julianna, Marimiko, HANA lubią tę wiadomość