X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff nadrobilam Was :D ja mialam za swoje wczoraj, bole brzucha i ogolna niemoc, wylazilo mycie okien:P
    po wczorajszym powerze ani sladu ehhhhh ;( od rana budza mnie tel z zyczeniami , mam ambitny plan zrobic jakiegos pysznego torcika urodzinowo-imieninowego ;) no i musze upiec nowy chlebek :P
    i mam w planach spacer dluugi z psem... ale co z tego wyjdzie, trzeba sie zmobilizowac !
    prysznic i kawa!

Dziewczyny a mnie juz nudzi to czekanie, chcialabym juz miec te dni wolne wypelnione, zajmowac sie mala, chodzic na spacery... nie wiem nie boje sie jakos tego tak bardzo, wiadomo jest lekki strach i obawa czy soboe dam rade, swiadomosc ze wszystko sie z zmieni z dniem kiedy ona realnie pojawi sie na swiecie ale jestem jej strasznie ciekawa !!! jej buzi, noska, pierwszego usmiechu, gaworzenia, trzymania raczki, calowania malusiej stopki, zapachu jej skory... doslownie wszystkiego !!! to dlatego nie moge sie doczekac.... a ciaza cudowny stan ale juz troche zaczyna mi doskwierac, to chyba normalne natura nas tak stworzyla ze ciaza trwa 9 miesiecy i po to na koncowce jest juz nam ciezko zebysmy chcialy z calych sil juz urodzic ;) tak sobie to tlumacze :P

patiii lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko moj tez od kilku dni mniej aktywny i juz nawet zaczęło mnie to martwić i myslalam czy nie podjechać na ip sprawdzić czy z nim wszystko ok.

Zazdroszczę wypadajacego czopa... o moich ani widu ani slychu.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, to wszystkiego najlepszego i spełnienia w roli mamusi :) Urodziny i imieniny masz tego samego dnia?

Dla mnie ciąża to w dużej mierze strach o Maleństwo. Chyba dopiero teraz tak naprawdę umiem się z niej cieszyć. I strasznie boję się nowej sytuacji :) A to już za 2 dni.

kittykate lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kate!! Szybkiego i bezbolesnego i bezproblemowego porodu!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Kate :)

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dolaczam do zyczen urodzinowych :) Wszystkiego najlepszego Kate i dużo dużo radości z nadchodzącego macierzyństwa i żadnego baby blues ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny tak mam w jednym dniu :P
    I ja sobie tego wlasnie zycze i Wam rowniez bysmy mialy wspaniale szybkie porody, moc wzruszen zadnych baby blues ow i wieeelu pieknych momentow wzruszen!!!!!!!!!!!

kurde tyle imprez mnie ominie :P urodziny, imieniny, andrzejki, swieta, sylwester :D wow !

Bukumola mnie tez przerwaza wizja swiat w szpitalu ale nie damy sie !!! zaraz Cie zaczne wyciagac na dluuuugie spacery ! Wisle mamy nie daleko, nie damy sie !!!!

Bukumola, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty najlepszego ;*

Kochana za to ta najważniejsza i najpiekniejsza impreza nas czeka :D

kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 100 lat w szczesciu i radosci. Pociechy z malenstwa, malo zuzytych pieluszek i duzo mleka w cyckach :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wszystkiego najlepszego!!!!

Pollyanna u mnie to wygląda jak taka końcówka okresu. Takie brązowe plamienie. Ale czop może tez być czystym śluzem no i nie zawsze musi wypaść :)

Ja tam chyba czuje się coraz lepiej :) chociaż tyle skoro z porodu nici :]

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebimbałam caly dzien... masakra juz prawie 2 !!! a do kina dzis z moim idziemy OMG a ja w proszku
    zalamka gdzie sie podzial ten power z wczoraj?? :D
    dobra ide wyprowadzic psa ! biedny juz stoi kolo nogi ;)

Mamuski nie obijamy sie rodzimy !!! ;)

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    Ja z moim terminem na 23 grudnia to tylko marze o tym żeby urodzić jednak przed Świętami i na Święta wrócić już do domu.. Nie chce świąt w szpitalu spędzić!
    no takie marzenie tez mam, termin na 24 wiec chcialabym urodzic miedzy 15-20,
    mnie nie swedzi, ale zauważyłam kilka rozstepow pod brzuchem ale tylko z jednej strony

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate najlepszego, lekkiego porodu i jak ktoś napisał mega laktacji ci życzę !

eforts a moze ty powinnas sie teraz oszczedzac bo zmarnowana na porod pojedziesz i sil przec nie bedziesz miala ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wszystkiego naj naj naj! :))

Mam jeszcze jedno pytanko. Chcę zamówić biustonosz do karmienia na allegro i zastanawiam się czy wziąć miseczkę B którą noszę czy może C gdyby piersi zwiększyły się przez mleko? Czym się kierowałyście przy wyborze rozmiaru?

860ianliz3s2rxlo.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh ja kupowalam w smyku. Kupilam jeden lepszy triumpha za 89 zl i drugi zwykly za 35 zl chyba. Ten z triumpha super bardzo elastyczny, dopasowany, ladnie trzyma piersi, odpinany ten drugi troszke gorszy ale tez bedzie na zmiane i jest ciut wiekszy w razie gdybym miala duzo pokarmu bedzie w sam raz.
    Ja kupowalam rozmiar jak dotychczas ale mi bardzo piersi nie urosly. Jednak wolalam kupic w sklepie stacjonarnym bo wyjelam go z opakowania zobaczylam, zmierzylam do siebie... :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Kate wszystkiego naj naj naj! :))

Mam jeszcze jedno pytanko. Chcę zamówić biustonosz do karmienia na allegro i zastanawiam się czy wziąć miseczkę B którą noszę czy może C gdyby piersi zwiększyły się przez mleko? Czym się kierowałyście przy wyborze rozmiaru?

Tym, aby biustonosz dobrze przylegał i pasował idealnie na piersi jakie mam teraz.
    A jak by Ci się powiększyły to wtedy sobie dokupisz...ale mi po porodzie pierwszym wcale nie uległy zmianie mimo, że mleko miałam i karmiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak podpowiada Kate nie ma co kupować na allegro, powinnaś przymierzyć :-)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate najlepsze życzenia :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/1601396_829916247050808_4264942819010842915_n.jpg?oh=adcd016e4f182541c632b892cbc719c7&oe=54DE7EDF&__gda__=1426765967_c7c1a76f2fe3f87843b4a04dc3396b28

Nasza Furia urodziła :D Gratulujemy

kittykate, goto4, julianna, Martaaa, Daisy lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam do Was między wizytowo. Wizyta w luxmedzie zaliczona, lekarz powiedział, że mogę rodzić w każdej chwili. Rozwarcia nie ma, ale szyjka się znacząco skróciła i jest bardzo miękka i wszystko się na dole szykuje. Brzucho opadł na trzy palce- także też dobrze podobno. Powiedział, że nawet jeśli do terminu nie urodzę jakimś cudem to z wywołaniem nie będzie problemu bo poleci jak lawina tak się pięknie wszystko szykuje :) Także pozostało czekać :D
    A dzisiaj przed wizytą z rana wsiadamy w samochód, a on tylko pryyyyyk i padł akumulator- także z mężem pośmialiśmy się, że dobrze, że to nie poród bo byśmy mieli problem :P Dzisiaj na noc podładujemy i mogę się wybierać na powitanie dziecia :D
    Teraz lecę na wizytę na NFZ i ciekawa jestem czy też powie to samo.

Kate najlepszego, grzecznego Dziecia i spokojnych nocy życzę :) Moja siostra też Kasia :)

kittykate, julianna, Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ