X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! :) Macie rację, nie ma co - pójdę do sklepu i kupię na miejscu. W końcu lepiej wydać ciut więcej ale nie żałować niż zamówić w ciemno i wtedy 50/50 że będę zadowolona.

kittykate lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/1601396_829916247050808_4264942819010842915_n.jpg?oh=adcd016e4f182541c632b892cbc719c7&oe=54DE7EDF&__gda__=1426765967_c7c1a76f2fe3f87843b4a04dc3396b28

Nasza Furia urodziła :D Gratulujemy

Juhuuuuuuu!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE FURIA !!!! SLICZNOSCI !!!! <3 JA TEZ CHCE !!!!!!!!
    MAMUSKA TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO I ZDROWO !!!!

patiii, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar, Bogusia dziekuje :*

Aniar to Ty i erforts nastepne w kolejce ! rodzimy rodzimy :D bo kolejne czekaja niecierpliwie ;)

eforts, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FURIA gratulacje !!!
    Ale masz śliczną dzidzię :-)

Dobra dziewczyny dawać następne, które są w kolejce ;-)

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia gratulacje :)

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Godzinę czekałam. Mała ma 52 cm i waży 3670 g.... Ma brzuch większy od głowy, co oznacza, że poród będzie trudny. Szyjki praktycznie nie ma i najprawdopodobniej czop już odszedł, bo mała jest na wylocie. Gin stwierdziła, że jest tak nisko, że nawet głowicą nie mogła głowy zmierzyć, zresztą dopochwowo też nie dało rady. Matko skąd u mnie taki duży dzieć??? Na serio zaczęłam się bać porodu. KTG mi dzisiaj nie zrobiła, bo stwierdziła, że mała się na tyle rusza, że nie ma potrzeby. Jeśli do 5.12 nie urodzę, to wtedy mam się stawić na KTG i ustalić plan działania, bo mała może już dochodzić do 4 kg i trzeba się zastanowić, czy cesarki nie będzie. Mam teraz dużo spacerować, żeby przyspieszyć poród.

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Milcia niezły ciezarek dzwigasz;)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie stresuj sie moja najmlodsza siostra 3 lata temu urodzila dziewczynke 4200 i dala rade i wcale jakos specjalnie nie narzekala ze porod byl bardzo ciezki, rodzila sn i bez znieczulenia! dasz rade jesli oczywiscie nie zakwalifikuja Cie do cc. Tak czy siak najwazniejsze zeby Malutka byla zdrowa i bezpieczna a Ty razem z nia! bedzie dobrze ! trzymam kciuki!

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Milcia to obie mamy klocuszki w brzuchach :)
    U mnie cesarka od 4,5 kg ale mam nadzieje ze maluch nie zdarzy złapać tej wagi :)

Aniar jakie dobre wieści :D mój synek w nd miał głowę w chmurach :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a jaka była waga u Ciebie?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden karmnik taki co używałam go w ciąży i jest dopasowany z Alles. Drugi kupiłam na all najtańszy - z miseczką o jeden rozmiar większy - tak na wszelki wypadek. Jak się laktacja unormuje i przejdzie nawał to kupię sobie taki ładniejszy pasujący.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na luz dałam, jak doradziła mi Kate :-) spojenie lepiej dzięki temu.
    Ogarnęłam tylko prasowanie niedawno i powiesiłam pranie ;-)

Mi coś więcej śluzu się pojawiło dzisiaj, dwa nawet takie większe gęste wycieki...możliwe, że czop powoli odchodzi, ale wiem jedno to nic jeszcze nie oznacza :-)

Zauważyłam, że przyzwyczajam się do tych skurczy z pobolewaniem podbrzusza, heh jak uznam to za normę, to jeszcze potem nie zwrócę uwagi, że są częściej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia z tą wagą się nie stresuj, bo może się okazać, że dzidziuś jest mniejszy niż wykazują pomiary - tak jest często.
    Nie ma się co martwić tą wagą szacunkową...

• Klif Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia gratulacje:)Sliczny maluszek i Ty rowniez wygladasz kwitnaco:)
    Dziewczyny,nie przywiazujcie sie do wagi z USG.U mnie usg dzien po dniu pokazalo ponad 200g roznicy w dol,co jest niemozliwe.Dzieci w brzuchu nie chudna w ciagu doby,a u mnie tak wygladalo;)Lekarka powiedziala,ze to zalezy np.czy dziecko napilo sie wod plodowych,czy zrobilo siku.A lekarz w szpitalu stwierdzil,ze prawdziwa wage moich bąków poznam jak sie urodza i poloza je na wadze:)Takze spokojnie
    Kittykate wszystkiego naj z okazji Twoich swiat,przede wszystkim szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu i duzo radosci z maluszka,ktory na pewno juz zaraz przyjdzie na swiat:)

kittykate lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • basia Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego katte. Ja jeszcze 5 dni i do szpitala idę chyba ze wczesniej mnie cos weźmie. Mam jeden problem bo u mnie w górach juz sypie i nie wiem jakie ciuszki przyszykować dziecku na wyjście ze szpitala. Kupiłam ostatnio komplet wyprawkowy ale boje sie ze to za malo będzie do tego jeszcze kombinezon zimowy i gruby koc.

mamuśka)
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drugiej wizycie, szyjka skróciła się w ciągu tygodnia o 0,5 cm (było 1,5- dzisiaj 1cm zostało). Pani doktor wie, że ja już chce rodzić, mówiła że jestem na dobrej drodze. Poskarżyłam się, że skurcze przepowiadające ucichły od kilku dni to dodatkowo zrobiła badanie mniej delikatne (czyt. wsadziła palec w szyjkę i pomiziała dzidzie po głowie :P) powiedziała,że mogę lekko po tym krwawić dzisiaj, ale powinno się ruszyć. Tak też 10 min po wyjściu poczułam pierwszy skurcz i tak mnie chwyta teraz co chwilę więc po obiadku skupię się na liczeniu co ile mnie łapie- bo jeszcze się okaże że są regularne- dodam, że nasz samochód wciąć niesprawny :P ale zawsze jeszcze jest bryka teściów :D
    Może dzisiaj w nocy coś po badaniu ruszy- mam taką cichutką nadzieję :P

kittykate, patiii, Marimiko, julianna, Lola83 lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! po tych waszych zyczeniach to mam nadzieje ze moja corka tez bedzie chciala sie przywitac z mamusia niedlugo :) i zlozyc mi najpiekniejsze zyczenia wydajac pierwszy krzyk ! <3

Ogarnelam sie troche, moj zaplanowal kino i nie wiem co jeszcze a ja dzis tak malo energiczna ale wiem ze On chce wyjatkowo ten dzien ze mna spedzic i nie chce mu robic przykrosci ... :)

Patii no grzeczna dziewczynka ! u Ciebie przynajmniej cos rusza u mnie dalej nic:/ ciagle to samo albo mega power albo totalny dól... juz sama nie wiem co lepsze.

Mala sie dalej rusza duzo (to znaczy takie bardziej przeciaganie) w kazdym razie nie musze liczyc ruchow czuje je caly dzien a to oznacza ze jeszcze sie nie szykuje do porodu ehh ...

no nic czekamy !

patiii lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, gratulacje! Cudowny :)

Ja już czekam na wizytę, ale opóźnienie jest.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii co do skurczy to ja się właśnie przyzwyczaiłam, uznałam je za normę i ucichły :P Termu dzisiaj się ginowi poskarżyłam, że ich nie mam jakby to był standard :D ale dzisiaj po badaniu wróciły i już mi lepiej :D

patiii lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja generalnie nie przywiązuje dużej wagi do wymiarów z usg.

Niby 38 i 5 miał 3800 a dwa dni później 39 i 0 nawet do 4000. Położna mi powiedziała ze pobrzuchu obstawia 3600-3700 i jej wierzę :)

Na tym etapie juz jest problem ze zmierzeniem głowy wiec te pomiary to jako tako :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ