X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - jeszcze raz gratulacje!

Milcia : tak jak dziewczyny mówią że z usg waga może się mylić nawet do +- 0,5 kg

Aniar - może już dziś? :D Albo jutro rano? Trzymam kciuki

Eforts - Ty se chyba w kulki lecisz z tym porodem :P hehehe

Ja mam skurcze dziś nieregularne cały dzień. I się zastanawiam jak się właśnie przyzwyczaje do nich to czy będę wiedzieć kiedy stają się regularne i kiedy liczyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:53

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idziemy mniej więcej tak samo. Mi też położna mówiła, że tak 3600 może mieć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie na wkladce zobaczylam,ze mam wydzieline w kolorze kawy z mlekiem,taka brazowawa.Dzwonilam do lekarza i mowi,ze dopoki nie ma regularnych skurczow to mam sie nie martwic.Mam obserwowac ilosc i konsystencje tej wydzieliny.Powiedzial,ze jezeli to czop to czynnosc skurczowa powinna sie pojawic za ok 48h.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Przed czwartkiem nie powinnam urodzić, bo szyjka trzyma. Ale Mala już się szykuje - główka bardzo nisko, znowu skurcze. Jutro jeszcze muszę powtórzyć wyniki z krwi i w czwartek cc :)

aniar, Marimiko, kittykate, HANA lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale super Pollyanna w czwartek już będziesz Małą przytulać :D - zazdroszczę. Pamiętaj czekamy na relację i foty :)

Pollyanna lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia gratuluję, synka masz prześlicznego i taki malusi jest :) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia po cc i do domku

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale akcja na grudniowych mamuśkach zaczyna nabierać tempa widze :)

Furia- gratulacje! śliczny synek i szczęśliwa mama, cudny widok ;)
    Efforts, Milcia, Aniar- wy teraz przodujecie w kolejce do porodu, trzymam kciuki żeby się wreszcie zadziało! No i Pollyanna ale to już akurat pewne ze za dwa dni będziesz sciskac swoje maleństwo :)
    Kittykate- a ty się tak nie spiesz, jeszcze ciąży nie donosilas :)

I tak jak Was czytam to sobie myśle ze u mnie jeszcze długo nic się nie wydarzy... ja jeszcze nie wiem co to skurcz, chyba jeszcze zadnego nie miałam :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola może należysz do tych szczęściar co ich po prostu nie czują :D

Bukumola lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaakkk, na pewno :) prędzej uwierzę ze naleze do tych szczesciar, które ciazą będą się cieszyć nie 9 a 10 miesięcy ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola, ale ja nie mowie zeby juz sie akcja rozpoczela :P tyllko ze nie obraze sie jesli tak za tydzien max dwa :D i tak chcialabym wlasnie... a ciaze donoszona mam w sobote wiec wtedy hulaj dusza :P
    hahah ;) moze jakos mojego wykorzystam, choc on nie bardzo chce bo sie boi ;)

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to po seriach bardzo bolesnych i nie przyjemnych skurczach ale żołądka. Byłam wczoraj na IP i z młodym wszystko ok szyjka skrócona na 2 cm i rozwarcie na ciasny palec. Od wczoraj schudłam 2 kg bo nic jeść nie mogłam. Dzisiaj tylko bułki z szynka.
    Czuję się fatalnie się czuję wiec mam nadzieje że młody zdecyduje się jeszcze pomieszkać w moim brzuszku.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ode mnie również wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszelkich marzeń, dużo siły i przyjemnego porodu :)

U mnie tylko młody w brzuchu szaleje, tzn rozpycha się kolanami i łokciami, nie powiem że nie boli... Twarde kościska ma ;)

Ja wizytuje dopiero w poniedziałek, juz nie mogę się doczekac, żeby sprawdzic czy cos się moze dzieje, czy jeszcze nie.. oj juz bym chyba chciała, chociaz jak sobie patrze ze zostały mi w sumie 22 dni do porodu to chyba dam rade ;)

kittykate lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ode mnie tez najlepszego :) szybkiego odnaleziania i spełnienia w nowej życiowej roli :)

Dynamiczna współczuje ogromnie...przeszłam rota w czerwcu - masakra jak to potrafi wymęczyć :(

Furia, wyglądasz kwitnąco a Synuś piękny i chyba drobniutki jest co? :) jak będziesz miała chwilę zdaj relację jak Colinek na braciszka zareagował :)

89b74e6224.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia synek sliczny, oboje wyglądacie super, tak jak dziś pisałam, że do porodu mi niespieszno tak jak widzę bobo w objęciach to też już tego chcę ;D;

Milcia nie przejmuj się wagą, jak na razie to nie jest taka duża a już w 39 tyg jestes, a jak dziewczyny pisza, usg ma duzy blad pomiaru;

zazdroszcze ze podal ci wzrost, gdy ja zapytalam gina o cm czy da sie okreslic, a on mi z usmiechem na twarzy tak da sie, najblizsza okazja po porodzie cm krawieckim ;-/ na zarty go zebralo

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny robie tort z nutella no nie moglam sie powstrzymac, chcialabym sie z wami wszystkimi podzielic !!!
    z okazji urodzino-imienin i szkoda mi ze nie moge!!!!
    Bukumola moze dla Ciebie cos zostanie na czw ;)

no 22 dni to juz niedlugo ;) mi tylko perspektywa swiat w szpitalu nie pasi stad jakbym urodzila 10-15 gr max to bede przeszczesliwa !!!

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, bo chyba teraz naprawdę jest ciężko. Mój wzrostu już dawno nie podaje. Dzisiaj ciężko też było wagę określić, ale powiedział, że 3500 będzie raczej na pewno.

I potwierdziło się, że w ciąży nic nie można przewidzieć. Tak się bałam tej szyjki, bo krótka. A tu teraz ma 17-20 mm i skurcze na niej w ogóle wrażenia nie robią. Coś czuję, że pewnie gdyby nie cc, to bym przenosiła.

km5smg7y28om81lj.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie☺ moja malutka wazy 2804g w 38/39t w zależności co weźmiemy pod uwagę☺ termin na 4.12 i jeżeli do tego czasu nie urodzenia to 5.12mam rano dzwonić do gina i będziemy kombinowac żeby na mikolajki była juz z nami☺ tak wiec juz bliżej niż dalej ☺

Pollyanna, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka dl ma szyjjka to ja zielonego pojecia nie mam, raz mialam usg dopochwowe wtedy wyszlo ze ponad 4cm, a tak to recznie sprawdza, i wtedy mowi zeby sie oszczedzac, wtedy mniej bedzie bolalao, a teraz mow wytrzymac do 37 tyg, a jak pytam czy jest zle, to on nie jest db...heh i badz tu madrym, na kolejnej wizycie bede juz z ciaza doboszona wiec ciekawe co mi powie...

pollyanna powodzenia, bo to juz za 2dni?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w czwartek o 8:00. To już niecałe dwa dni :)

km5smg7y28om81lj.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia moje ogromne gratulacje! :)
    Dziewczyny a gdzie Wy widziałyście fotkę od Furii, bo ten link od Bogusi mi się nie otwiera? :(

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ