X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - jeszcze raz gratulacje!

Milcia : tak jak dziewczyny mówią że z usg waga może się mylić nawet do +- 0,5 kg

Aniar - może już dziś? :D Albo jutro rano? Trzymam kciuki

Eforts - Ty se chyba w kulki lecisz z tym porodem :P hehehe

Ja mam skurcze dziś nieregularne cały dzień. I się zastanawiam jak się właśnie przyzwyczaje do nich to czy będę wiedzieć kiedy stają się regularne i kiedy liczyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:53

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idziemy mniej więcej tak samo. Mi też położna mówiła, że tak 3600 może mieć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie na wkladce zobaczylam,ze mam wydzieline w kolorze kawy z mlekiem,taka brazowawa.Dzwonilam do lekarza i mowi,ze dopoki nie ma regularnych skurczow to mam sie nie martwic.Mam obserwowac ilosc i konsystencje tej wydzieliny.Powiedzial,ze jezeli to czop to czynnosc skurczowa powinna sie pojawic za ok 48h.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Przed czwartkiem nie powinnam urodzić, bo szyjka trzyma. Ale Mala już się szykuje - główka bardzo nisko, znowu skurcze. Jutro jeszcze muszę powtórzyć wyniki z krwi i w czwartek cc :)

aniar, Marimiko, kittykate, HANA lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale super Pollyanna w czwartek już będziesz Małą przytulać :D - zazdroszczę. Pamiętaj czekamy na relację i foty :)

Pollyanna lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia gratuluję, synka masz prześlicznego i taki malusi jest :) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia po cc i do domku

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale akcja na grudniowych mamuśkach zaczyna nabierać tempa widze :)

Furia- gratulacje! śliczny synek i szczęśliwa mama, cudny widok ;)
    Efforts, Milcia, Aniar- wy teraz przodujecie w kolejce do porodu, trzymam kciuki żeby się wreszcie zadziało! No i Pollyanna ale to już akurat pewne ze za dwa dni będziesz sciskac swoje maleństwo :)
    Kittykate- a ty się tak nie spiesz, jeszcze ciąży nie donosilas :)

I tak jak Was czytam to sobie myśle ze u mnie jeszcze długo nic się nie wydarzy... ja jeszcze nie wiem co to skurcz, chyba jeszcze zadnego nie miałam :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola może należysz do tych szczęściar co ich po prostu nie czują :D

Bukumola lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaakkk, na pewno :) prędzej uwierzę ze naleze do tych szczesciar, które ciazą będą się cieszyć nie 9 a 10 miesięcy ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola, ale ja nie mowie zeby juz sie akcja rozpoczela :P tyllko ze nie obraze sie jesli tak za tydzien max dwa :D i tak chcialabym wlasnie... a ciaze donoszona mam w sobote wiec wtedy hulaj dusza :P
    hahah ;) moze jakos mojego wykorzystam, choc on nie bardzo chce bo sie boi ;)

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to po seriach bardzo bolesnych i nie przyjemnych skurczach ale żołądka. Byłam wczoraj na IP i z młodym wszystko ok szyjka skrócona na 2 cm i rozwarcie na ciasny palec. Od wczoraj schudłam 2 kg bo nic jeść nie mogłam. Dzisiaj tylko bułki z szynka.
    Czuję się fatalnie się czuję wiec mam nadzieje że młody zdecyduje się jeszcze pomieszkać w moim brzuszku.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ode mnie również wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszelkich marzeń, dużo siły i przyjemnego porodu :)

U mnie tylko młody w brzuchu szaleje, tzn rozpycha się kolanami i łokciami, nie powiem że nie boli... Twarde kościska ma ;)

Ja wizytuje dopiero w poniedziałek, juz nie mogę się doczekac, żeby sprawdzic czy cos się moze dzieje, czy jeszcze nie.. oj juz bym chyba chciała, chociaz jak sobie patrze ze zostały mi w sumie 22 dni do porodu to chyba dam rade ;)

kittykate lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ode mnie tez najlepszego :) szybkiego odnaleziania i spełnienia w nowej życiowej roli :)

Dynamiczna współczuje ogromnie...przeszłam rota w czerwcu - masakra jak to potrafi wymęczyć :(

Furia, wyglądasz kwitnąco a Synuś piękny i chyba drobniutki jest co? :) jak będziesz miała chwilę zdaj relację jak Colinek na braciszka zareagował :)

89b74e6224.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia synek sliczny, oboje wyglądacie super, tak jak dziś pisałam, że do porodu mi niespieszno tak jak widzę bobo w objęciach to też już tego chcę ;D;

Milcia nie przejmuj się wagą, jak na razie to nie jest taka duża a już w 39 tyg jestes, a jak dziewczyny pisza, usg ma duzy blad pomiaru;

zazdroszcze ze podal ci wzrost, gdy ja zapytalam gina o cm czy da sie okreslic, a on mi z usmiechem na twarzy tak da sie, najblizsza okazja po porodzie cm krawieckim ;-/ na zarty go zebralo

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny robie tort z nutella no nie moglam sie powstrzymac, chcialabym sie z wami wszystkimi podzielic !!!
    z okazji urodzino-imienin i szkoda mi ze nie moge!!!!
    Bukumola moze dla Ciebie cos zostanie na czw ;)

no 22 dni to juz niedlugo ;) mi tylko perspektywa swiat w szpitalu nie pasi stad jakbym urodzila 10-15 gr max to bede przeszczesliwa !!!

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, bo chyba teraz naprawdę jest ciężko. Mój wzrostu już dawno nie podaje. Dzisiaj ciężko też było wagę określić, ale powiedział, że 3500 będzie raczej na pewno.

I potwierdziło się, że w ciąży nic nie można przewidzieć. Tak się bałam tej szyjki, bo krótka. A tu teraz ma 17-20 mm i skurcze na niej w ogóle wrażenia nie robią. Coś czuję, że pewnie gdyby nie cc, to bym przenosiła.

km5smg7y28om81lj.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie☺ moja malutka wazy 2804g w 38/39t w zależności co weźmiemy pod uwagę☺ termin na 4.12 i jeżeli do tego czasu nie urodzenia to 5.12mam rano dzwonić do gina i będziemy kombinowac żeby na mikolajki była juz z nami☺ tak wiec juz bliżej niż dalej ☺

Pollyanna, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka dl ma szyjjka to ja zielonego pojecia nie mam, raz mialam usg dopochwowe wtedy wyszlo ze ponad 4cm, a tak to recznie sprawdza, i wtedy mowi zeby sie oszczedzac, wtedy mniej bedzie bolalao, a teraz mow wytrzymac do 37 tyg, a jak pytam czy jest zle, to on nie jest db...heh i badz tu madrym, na kolejnej wizycie bede juz z ciaza doboszona wiec ciekawe co mi powie...

pollyanna powodzenia, bo to juz za 2dni?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w czwartek o 8:00. To już niecałe dwa dni :)

km5smg7y28om81lj.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia moje ogromne gratulacje! :)
    Dziewczyny a gdzie Wy widziałyście fotkę od Furii, bo ten link od Bogusi mi się nie otwiera? :(

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ