Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Furia - jeszcze raz gratulacje!
Milcia : tak jak dziewczyny mówią że z usg waga może się mylić nawet do +- 0,5 kg
Aniar - może już dziś?Albo jutro rano? Trzymam kciuki
Eforts - Ty se chyba w kulki lecisz z tym porodemhehehe
Ja mam skurcze dziś nieregularne cały dzień. I się zastanawiam jak się właśnie przyzwyczaje do nich to czy będę wiedzieć kiedy stają się regularne i kiedy liczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:53
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Wlasnie na wkladce zobaczylam,ze mam wydzieline w kolorze kawy z mlekiem,taka brazowawa.Dzwonilam do lekarza i mowi,ze dopoki nie ma regularnych skurczow to mam sie nie martwic.Mam obserwowac ilosc i konsystencje tej wydzieliny.Powiedzial,ze jezeli to czop to czynnosc skurczowa powinna sie pojawic za ok 48h.
-
Ja już po. Przed czwartkiem nie powinnam urodzić, bo szyjka trzyma. Ale Mala już się szykuje - główka bardzo nisko, znowu skurcze. Jutro jeszcze muszę powtórzyć wyniki z krwi i w czwartek cc
aniar, Marimiko, kittykate, HANA lubią tę wiadomość
-
Jeju ale super Pollyanna w czwartek już będziesz Małą przytulać
- zazdroszczę. Pamiętaj czekamy na relację i foty
Pollyanna lubi tę wiadomość
-
Furia gratuluję, synka masz prześlicznego i taki malusi jest
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia po cc i do domku
-
Wow, ale akcja na grudniowych mamuśkach zaczyna nabierać tempa widze
Furia- gratulacje! śliczny synek i szczęśliwa mama, cudny widok
Efforts, Milcia, Aniar- wy teraz przodujecie w kolejce do porodu, trzymam kciuki żeby się wreszcie zadziało! No i Pollyanna ale to już akurat pewne ze za dwa dni będziesz sciskac swoje maleństwo
Kittykate- a ty się tak nie spiesz, jeszcze ciąży nie donosilas
I tak jak Was czytam to sobie myśle ze u mnie jeszcze długo nic się nie wydarzy... ja jeszcze nie wiem co to skurcz, chyba jeszcze zadnego nie miałam -
Bukomola może należysz do tych szczęściar co ich po prostu nie czują
Bukumola lubi tę wiadomość
-
Bukumola, ale ja nie mowie zeby juz sie akcja rozpoczela
tyllko ze nie obraze sie jesli tak za tydzien max dwa
i tak chcialabym wlasnie... a ciaze donoszona mam w sobote wiec wtedy hulaj dusza
hahahmoze jakos mojego wykorzystam, choc on nie bardzo chce bo sie boi
-
A ja za to po seriach bardzo bolesnych i nie przyjemnych skurczach ale żołądka. Byłam wczoraj na IP i z młodym wszystko ok szyjka skrócona na 2 cm i rozwarcie na ciasny palec. Od wczoraj schudłam 2 kg bo nic jeść nie mogłam. Dzisiaj tylko bułki z szynka.
Czuję się fatalnie się czuję wiec mam nadzieje że młody zdecyduje się jeszcze pomieszkać w moim brzuszku. -
Kate ode mnie również wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszelkich marzeń, dużo siły i przyjemnego porodu
U mnie tylko młody w brzuchu szaleje, tzn rozpycha się kolanami i łokciami, nie powiem że nie boli... Twarde kościska ma
Ja wizytuje dopiero w poniedziałek, juz nie mogę się doczekac, żeby sprawdzic czy cos się moze dzieje, czy jeszcze nie.. oj juz bym chyba chciała, chociaz jak sobie patrze ze zostały mi w sumie 22 dni do porodu to chyba dam radekittykate lubi tę wiadomość
-
Kate ode mnie tez najlepszego
szybkiego odnaleziania i spełnienia w nowej życiowej roli
Dynamiczna współczuje ogromnie...przeszłam rota w czerwcu - masakra jak to potrafi wymęczyć
Furia, wyglądasz kwitnąco a Synuś piękny i chyba drobniutki jest co?jak będziesz miała chwilę zdaj relację jak Colinek na braciszka zareagował
-
Furia synek sliczny, oboje wyglądacie super, tak jak dziś pisałam, że do porodu mi niespieszno tak jak widzę bobo w objęciach to też już tego chcę
;
Milcia nie przejmuj się wagą, jak na razie to nie jest taka duża a już w 39 tyg jestes, a jak dziewczyny pisza, usg ma duzy blad pomiaru;
zazdroszcze ze podal ci wzrost, gdy ja zapytalam gina o cm czy da sie okreslic, a on mi z usmiechem na twarzy tak da sie, najblizsza okazja po porodzie cm krawieckim ;-/ na zarty go zebralo
-
dziewczyny robie tort z nutella no nie moglam sie powstrzymac, chcialabym sie z wami wszystkimi podzielic !!!
z okazji urodzino-imienin i szkoda mi ze nie moge!!!!
Bukumola moze dla Ciebie cos zostanie na czw
no 22 dni to juz niedlugomi tylko perspektywa swiat w szpitalu nie pasi stad jakbym urodzila 10-15 gr max to bede przeszczesliwa !!!
-
julianna, bo chyba teraz naprawdę jest ciężko. Mój wzrostu już dawno nie podaje. Dzisiaj ciężko też było wagę określić, ale powiedział, że 3500 będzie raczej na pewno.
I potwierdziło się, że w ciąży nic nie można przewidzieć. Tak się bałam tej szyjki, bo krótka. A tu teraz ma 17-20 mm i skurcze na niej w ogóle wrażenia nie robią. Coś czuję, że pewnie gdyby nie cc, to bym przenosiła. -
Witam się po wizycie☺ moja malutka wazy 2804g w 38/39t w zależności co weźmiemy pod uwagę☺ termin na 4.12 i jeżeli do tego czasu nie urodzenia to 5.12mam rano dzwonić do gina i będziemy kombinowac żeby na mikolajki była juz z nami☺ tak wiec juz bliżej niż dalej ☺
Pollyanna, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
a jaka dl ma szyjjka to ja zielonego pojecia nie mam, raz mialam usg dopochwowe wtedy wyszlo ze ponad 4cm, a tak to recznie sprawdza, i wtedy mowi zeby sie oszczedzac, wtedy mniej bedzie bolalao, a teraz mow wytrzymac do 37 tyg, a jak pytam czy jest zle, to on nie jest db...heh i badz tu madrym, na kolejnej wizycie bede juz z ciaza doboszona wiec ciekawe co mi powie...
pollyanna powodzenia, bo to juz za 2dni?