X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczy, to czuję tak samo jak Ania.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się "odczopowałam" jednak badanie mojej gin coś dzisiaj ruszyło. Nie wiem czy cały czy fragment- w każdym bądź razie z krwią starszą i nowszą (nowsza pewnie po badaniu). Coś wreszcie zaczyna się dziać, ale skurcze wciąż mam nieregularne. Uciekam spać. Dobrej nocki dziewczyny! :)

kittykate, Pollyanna, zokeia, Marimiko, Ita, Lola83, patiii lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja tez czuje tak te skurcze idzie taka fala trzyma trzyma i puszcza wypychanie malej to wiem kiedy a to takie specyficzne jest i ostatnio sie nasilily troche bo czuje juz od mozgu ze sie zaczyna i wiem ze skurcz idzie czyli jednak jakas szansa malutka dla mnie jest? :)

patiii lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar wyspij sie i nabieraj sil. Moze nad ranem będziesz miala niespodzianke?:)
    kitty trzymam kciuki za Twoje skurcze!

kittykate lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia dziekuje:*
    Ale sa poki co baardzo nieregularne jednak wierze ze sie rozkreca moze za tydzien ? :) dobranoc dziewczyny padam na ryjek po tym pieczeniu calym i w ogole!

Aniar trzymam kciuki! Odpoczywaj!

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah! Ja po wizycie w naleśnikarni Manekin w Gdańsku i wizycie na nudnej komedii romantycznej w kinie oficjalnie padam na twarz!

Boli mnie łeb (jakby od zatok - chociaż nigdy nie chorowałam na zatoki) i jakby zaczyna drapać w gardle - cudownie - czuje się jakby traktor po mnie przejechał..ale lepiej teraz na wieczór, bo dzień miałam udany ;) Wziełam rutinoscorbin i wypiłam wapno - może to coś da.

Co do skurczy to ja też tak mam 2 w 1. Chociaż no nie wiem..mam czasem takie narastanie i puszczanie, ale często po prostu boli mnie podbrzusze jak na okres ale tak nontoper - ból ciągły. Więc nawet nie jestem ws tanie liczyć skurczy.

Chyba zaraz idę spać..

aniar - czekamy na rozwój sytuacji po odczopowaniu :P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Klif Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam watpliwosci,ze odchodzi mi czop z domieszka krwi.Wyczytalam,ze faktycznie tak jak mowi moj lekarz porod moze zaczac sie lada moment.Kilka dni to max,tak bylo napisane.Przy czopie bezbarwnym moze to potrwac nawet 2tyg,ale przy takim jak moj ponoc wlasnie od kilku godzin do 2-3dni.A tak chcialam wytrzymac do 1 grudnia

patiii lubi tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze takie jak u julianny czyli napinanie przychodzące falami, ale bez bólu.

Miałam się zapisać na to ktg do szpitala, ale... zapomniałam (trochę wstyd :/ :D )

Dobranoc dziewczyny czekam na poranne wiadomości o konieczności zaktualizowania listy :D :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 00:17

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam sie w pakiecie.

Trzymam kciuki za nadchodzace dzieciaczki!!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza.Czop nadal schodzi ale skurczy w nocy nie czulam.Czekam na rozwoj sytuacji.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 2w1. Za to całą noc śniło mi się, że aniar rodzi.
    Prorocze sny? :D

Czy wam też tak ciśnieniowo zatyka uszy? Od paru dni czuję się jakbym utknęła w startujacym samolocie :/
    Z mężunem się śmiejemy, że to ciśnienie mi się wyrównuje na górze i na dole :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 07:23

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuniu, ale naprodukowałyście! Nie dam rady! Podczytałam ostatnie posty i idę sobie palnąć w łeb. U mnie NIC. NIC a NIC. Po prostu będę chodzić w ciąży 10 m-cy! Zamiast pakować się do szpitala to uzbroję się w cierpliwość!

Dobrego dnia!

Czekam na jakieś wieści z porodówki! Eforts ->

hahahahaha właśnie chyba miałam skurcz :P:P:P o dzięki Ci! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:21

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja też 2w1. Za to całą noc śniło mi się, że aniar rodzi.
    Prorocze sny? :D

Czy wam też tak ciśnieniowo zatyka uszy? Od paru dni czuję się jakbym utknęła w startujacym samolocie :/
    Z mężunem się śmiejemy, że to ciśnienie mi się wyrównuje na górze i na dole :D

oooo też to mam, ale myślałam, że od kataru. Nie masz kataru?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zatkane ucho już ponad 3 miesiące, albo nawet więcej. Co jakiś czas mi przytyka i odtyka.!

No rodzimy rodzimy !!!!!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam nadal ledwo żywa.
    Mam już dość mojego żołądka nie chciałby ktoś go na zamianę?
    Dzisiaj wizyta może mój gin coś poradzi na te moje beznadziejne dolegliwości
    . Idę do łóżka umierać dalej z bólu. Miłego dnia życzę i oby te co już donosił zaczęły się rozpakować :-)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rańca...
    U mnie noc to jeden wielki koszmar - spojenie łonowe bolało, na szczęście przeszło, do tego ból podbrzusza ze skurczami nieregularnymi aż o 3 w nocy nospę brałam tak mnie skręcało.

Z rana śluzu mega dużo...wiem, że powoli się rozkręca - takie mam przeczucie, ale może się rozkręcać jeszcze nawet tydzień :-)

Kochane tak Was podczytałam(zwłaszcza posty wieczorne i późno wieczorne) i widzę, że w końcu rusza :-) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Zokeia dziekuje:*
    Ale sa poki co baardzo nieregularne jednak wierze ze sie rozkreca moze za tydzien ? :) dobranoc dziewczyny padam na ryjek po tym pieczeniu calym i w ogole!

Aniar trzymam kciuki! Odpoczywaj!

No Kate w końcu skurcze przepowiadające...zawsze jakiś sygnał, że organizm się przygotowuje...i szansa, że nie będziemy chodzić do terminu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    A ja właśnie się "odczopowałam" jednak badanie mojej gin coś dzisiaj ruszyło. Nie wiem czy cały czy fragment- w każdym bądź razie z krwią starszą i nowszą (nowsza pewnie po badaniu). Coś wreszcie zaczyna się dziać, ale skurcze wciąż mam nieregularne. Uciekam spać. Dobrej nocki dziewczyny! :)

Aniar trzymam kciuki - już czas rodzić :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam pierwszy raz od jakiegoś czasu po przespanej nocy. Nie jestem jakoś super wyspana, ale zawsze to lepsze niż patrzeć pół nocy w sufit

Czy Wy też tak macie, że jak dziecko kopie, to czasem ból się pojawia taki, że aż promieniuje do nogi.

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    my to powinniśmy zakłady robić która następna ;)

HANA lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ