X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dlatego zalecam Ci kąpiel - przy przepowiadających ustępują przy porodowych Nie.
    Podbrzusze musisz mieć całe zamoczone, pamiętaj cieplejsza woda bo tylko ona nasili skurcze.

• basia Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz jestem po cc o 1:30 urodzilam córeczkę.wody odeszly mi o 23:30 mała waży 3120 i mierzy 54cm

eforts, patiii, Daisy, Marimiko, olcia23, Zuzana, Lola83, Klif, Milcia, Ita, aniar, kittykate, Ewka89, goto4, maria.sm, Martaaa, Bogusiar80, jedynka, Niespodzianek:), HANA, julianna, sylwia1985, anka418 lubią tę wiadomość

mamuśka)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Patii ja juz przerabiałam bolace skurcze co 5 min i się wyciszało więc póki co trzymam kciuki żeby u Ani to jednak było to :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Patii widzę, że masz Ktg w oczach :)

Ania, wykap sie, dopakuj i jedz sprawdzić co się tam dzieje :) Powodzenia

Olcia w oczach nie, ale doświadczenie mam ;-) Też byłam niedowiarkiem jak Aniar, a potem jak dojechałam do szpitala w końcu jak się zdecydowałam to myślałam, że mnie wykręci tak się nasiliły jak przekroczyłam próg porodówki.

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja też 2w1. Za to całą noc śniło mi się, że aniar rodzi.
    Prorocze sny? :D

Czy wam też tak ciśnieniowo zatyka uszy? Od paru dni czuję się jakbym utknęła w startujacym samolocie :/
    Z mężunem się śmiejemy, że to ciśnienie mi się wyrównuje na górze i na dole :D

Ja od dwóch dni obserwuje zatykanie uszu i słyszę szum płynącej krwi tak jakbym muszle przyłożyła do ucha

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No nie wiem Patii ja juz przerabiałam bolace skurcze co 5 min i się wyciszało więc póki co trzymam kciuki żeby u Ani to jednak było to :)

Eforts takich skurczy, o których ty piszesz to ja miałam teraz już sporo, nawet tej nocy.
    Ale Aniar wyraźnie napisała, że boli bardziej niż przy miesiączce i takie są już porodowe...do tego lekarka rozmasowała jej szyjkę a to sposób lekarzy na wywoływanie porodu :-)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia!! moje gratulacje!!:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Basia - gratulacje!!!

Aniar - trzymam kciuki żeby to było juz:)

Milcia - może maluszek uciska na jakiś nerw dlatego tak promieniuje?

Ja jestem wykończona po nocy. Wieczorem mnie głowa bardzo bolała. W końcu koło 1 w nocy wzięłam apap, ale g.to dało bo głowa bolała mnie do 5...jeśli spałam to bardzo plytkim snem i co chwilkę się budzilam - jestem nieprzytomna...teraz czuje dziwną flegme w gardle, zapchany nos i ogólnie fatalne samopoczucie....może jak się ogarne to przejdzie..może tak tylko po nocy...oby!nie chce byc teraz chora! :(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje dla Ciebie :)

Ania, to ja już siedzę jak na szpilkach! Daj znać jak się wykaraskasz z wanny, bo poumieramy z ciekawości :)

eforts, ach flaszka, tylko kiedy ja ją wypiję... :(

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje.
    U mnie nadal schodzi czop z krwia i to bardziej niz wczoraj.Pojawiaja sie skurcze ale na razie jesli o nie chodzi to szalu nie ma.Czekam wiec dalej.Wczoraj dopakowalam torbe i sie juz ogolilam.

Lola83, aniar, HANA lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,

Ale się tutaj dzieje.. więcej niż w porządnym filmie sensacyjnym!

Basiu gratuluję córeczki - akcja chyba ekspresowa..

Ania trzymam kciuki aby to było już dziś i abyś się mocno nie namęczyła bo takie skurcze rozciągnięte w czasie mogą być męczące nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Od kiedy mój mąż jest w delegacji nasz brzdąc rozrabia równo - wydaje mi się, że dziś w nocy przeprowadzał inscenizację bitwy pod Grunwaldem.. przyjął chyba wszystkie możliwe pozycje jakie mógł. W międzyczasie miał dwa razy czkawkę. Wydawało mi się, że w ostatnim miesiącu powinien się uspokoić a tu się rozkręca - może coś mu się tam dzieje tam w brzuszku? Jak myślicie? Nawet nie ma mnie kto zawieźć do szpitala aby sprawdzić czy wszystko ok..

Lola83 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja dzisiaj też małą mało czuję. Od czasu do czasu czuję lekkie przesuwanie się w środku, ale w porównaniu do poprzednich dni, to mało dzisiaj się rusza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    Witam z rana,

Ale się tutaj dzieje.. więcej niż w porządnym filmie sensacyjnym!

Basiu gratuluję córeczki - akcja chyba ekspresowa..

Ania trzymam kciuki aby to było już dziś i abyś się mocno nie namęczyła bo takie skurcze rozciągnięte w czasie mogą być męczące nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Od kiedy mój mąż jest w delegacji nasz brzdąc rozrabia równo - wydaje mi się, że dziś w nocy przeprowadzał inscenizację bitwy pod Grunwaldem.. przyjął chyba wszystkie możliwe pozycje jakie mógł. W międzyczasie miał dwa razy czkawkę. Wydawało mi się, że w ostatnim miesiącu powinien się uspokoić a tu się rozkręca - może coś mu się tam dzieje tam w brzuszku? Jak myślicie? Nawet nie ma mnie kto zawieźć do szpitala aby sprawdzić czy wszystko ok..

Nie martw się Zuzana mój tak samo potrafi :-) a potem dwa dni taki spokojny, że hohoho...dzieci w brzuszku tak jak my mają różny poziom energii, więc to normalne. Widocznie ma na tyle miejsca, żeby sobie sprawdzać jak dobrych preparatów na rozstępy mamusia używa ;-)

Zuzana lubi tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu gratulacje!!!!
    Patii kończę śniadanie i ląduje w wannie w takim razie :)
    Czy ta metoda lekarzy na rozmasowanie zawsze jest skuteczna? Wydaje mi się, że przez to czop odszedł, ale czy faktycznie wywołuje tak szybko?
    Teraz się waham, bo pochodziłam trochę i mniej boli, ale podobno chodzenie tak działa na skurcze...

patiii, Lola83 lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii u mnie słoneczko zaświeciło po 3 tygodniach w końcu :-) :-) :-)
    Biorę się za mycie okien w granicach rozsądku oczywiście bo umyć w całym domu okna u mnie to i nie będąc w ciąży można się zmachać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Basiu gratulacje!!!!
    Patii kończę śniadanie i ląduje w wannie w takim razie :)
    Czy ta metoda lekarzy na rozmasowanie zawsze jest skuteczna? Wydaje mi się, że przez to czop odszedł, ale czy faktycznie wywołuje tak szybko?
    Teraz się waham, bo pochodziłam trochę i mniej boli, ale podobno chodzenie tak działa na skurcze...

Jest skuteczna - ma wpłynąć na 2 rzeczy - ułatwienie odejścia czopa oraz na przyspieszanie rozwierania szyjki a jak się szyjkę ruszy to z automatu skurczyki...
    często jak już kobitka trafia na porodówkę się jej tak pomaga masując bo to przyspiesza, chociaż powiem ci jedno już w trakcie porodu jak ci tak masują, żeby rozwarcie przyspieszyć to masakryczny ból... ;-)

• aniar Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to może jeszcze potrwać, bo w ciągu tygodnia jak miałam skurcze to 0,5 cm się skróciło. Jeszcze 1cm szyjki mam więc gin uruchomiła pewnie skurcze- ale to może potrwać zanim szyjka się całkiem zgładzi... Mogłaby mniej boleśnie się zgładzać.

patiii lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje !!!! kolejny Maluszek z nami! cudownie!

Daisy dziekuje za zyczonka !! Kochana trzymaj trzymaj mocno kciuki bo tu juz kazda jak na szpilkach wypatruje pierwszych oznak jak Gwiazdki na niebie w Noc wigilijna hahaha :P ale emocje ;)

Ania trzymam kciuki za Twoja akcje oby to bylo to i jutro poinformujesz nas o wspaniałej nowinie narodzin Twojego Maluszka!!! <3

wiecie co ja poszlam zajrzec do sypialni bo moj pies tam sie polozyl na lozku to ja razem z nim i tak godzinka minela :P no to jest skandal! juz sie biore za siebie!!! ;p

patiii, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Basia gratulacje !!!! kolejny Maluszek z nami! cudownie!

Daisy dziekuje za zyczonka !! Kochana trzymaj trzymaj mocno kciuki bo tu juz kazda jak na szpilkach wypatruje pierwszych oznak jak Gwiazdki na niebie w Noc wigilijna hahaha :P ale emocje ;)

Ania trzymam kciuki za Twoja akcje oby to bylo to i jutro poinformujesz nas o wspaniałej nowinie narodzin Twojego Maluszka!!! <3

wiecie co ja poszlam zajrzec do sypialni bo moj pies tam sie polozyl na lozku to ja razem z nim i tak godzinka minela :P no to jest skandal! juz sie biore za siebie!!! ;p

Kate ode mnie również spóźnione życzenia, przeczytałam wczoraj wieczorem, że masz urodziny i imieniny, ale już z roztargnienia zapomniałam napisać. Także spóźnione ale ciepłe życzenia, które mają wydłużyć Ci Twoje święta, bo w końcu były dwa :)

kittykate lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ