X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dlatego zalecam Ci kąpiel - przy przepowiadających ustępują przy porodowych Nie.
    Podbrzusze musisz mieć całe zamoczone, pamiętaj cieplejsza woda bo tylko ona nasili skurcze.

• basia Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz jestem po cc o 1:30 urodzilam córeczkę.wody odeszly mi o 23:30 mała waży 3120 i mierzy 54cm

eforts, patiii, Daisy, Marimiko, olcia23, Zuzana, Lola83, Klif, Milcia, Ita, aniar, kittykate, Ewka89, goto4, maria.sm, Martaaa, Bogusiar80, jedynka, Niespodzianek:), HANA, julianna, sylwia1985, anka418 lubią tę wiadomość

mamuśka)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Patii ja juz przerabiałam bolace skurcze co 5 min i się wyciszało więc póki co trzymam kciuki żeby u Ani to jednak było to :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Patii widzę, że masz Ktg w oczach :)

Ania, wykap sie, dopakuj i jedz sprawdzić co się tam dzieje :) Powodzenia

Olcia w oczach nie, ale doświadczenie mam ;-) Też byłam niedowiarkiem jak Aniar, a potem jak dojechałam do szpitala w końcu jak się zdecydowałam to myślałam, że mnie wykręci tak się nasiliły jak przekroczyłam próg porodówki.

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja też 2w1. Za to całą noc śniło mi się, że aniar rodzi.
    Prorocze sny? :D

Czy wam też tak ciśnieniowo zatyka uszy? Od paru dni czuję się jakbym utknęła w startujacym samolocie :/
    Z mężunem się śmiejemy, że to ciśnienie mi się wyrównuje na górze i na dole :D

Ja od dwóch dni obserwuje zatykanie uszu i słyszę szum płynącej krwi tak jakbym muszle przyłożyła do ucha

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No nie wiem Patii ja juz przerabiałam bolace skurcze co 5 min i się wyciszało więc póki co trzymam kciuki żeby u Ani to jednak było to :)

Eforts takich skurczy, o których ty piszesz to ja miałam teraz już sporo, nawet tej nocy.
    Ale Aniar wyraźnie napisała, że boli bardziej niż przy miesiączce i takie są już porodowe...do tego lekarka rozmasowała jej szyjkę a to sposób lekarzy na wywoływanie porodu :-)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia!! moje gratulacje!!:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Basia - gratulacje!!!

Aniar - trzymam kciuki żeby to było juz:)

Milcia - może maluszek uciska na jakiś nerw dlatego tak promieniuje?

Ja jestem wykończona po nocy. Wieczorem mnie głowa bardzo bolała. W końcu koło 1 w nocy wzięłam apap, ale g.to dało bo głowa bolała mnie do 5...jeśli spałam to bardzo plytkim snem i co chwilkę się budzilam - jestem nieprzytomna...teraz czuje dziwną flegme w gardle, zapchany nos i ogólnie fatalne samopoczucie....może jak się ogarne to przejdzie..może tak tylko po nocy...oby!nie chce byc teraz chora! :(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje dla Ciebie :)

Ania, to ja już siedzę jak na szpilkach! Daj znać jak się wykaraskasz z wanny, bo poumieramy z ciekawości :)

eforts, ach flaszka, tylko kiedy ja ją wypiję... :(

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje.
    U mnie nadal schodzi czop z krwia i to bardziej niz wczoraj.Pojawiaja sie skurcze ale na razie jesli o nie chodzi to szalu nie ma.Czekam wiec dalej.Wczoraj dopakowalam torbe i sie juz ogolilam.

Lola83, aniar, HANA lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,

Ale się tutaj dzieje.. więcej niż w porządnym filmie sensacyjnym!

Basiu gratuluję córeczki - akcja chyba ekspresowa..

Ania trzymam kciuki aby to było już dziś i abyś się mocno nie namęczyła bo takie skurcze rozciągnięte w czasie mogą być męczące nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Od kiedy mój mąż jest w delegacji nasz brzdąc rozrabia równo - wydaje mi się, że dziś w nocy przeprowadzał inscenizację bitwy pod Grunwaldem.. przyjął chyba wszystkie możliwe pozycje jakie mógł. W międzyczasie miał dwa razy czkawkę. Wydawało mi się, że w ostatnim miesiącu powinien się uspokoić a tu się rozkręca - może coś mu się tam dzieje tam w brzuszku? Jak myślicie? Nawet nie ma mnie kto zawieźć do szpitala aby sprawdzić czy wszystko ok..

Lola83 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja dzisiaj też małą mało czuję. Od czasu do czasu czuję lekkie przesuwanie się w środku, ale w porównaniu do poprzednich dni, to mało dzisiaj się rusza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana wrote:
    Witam z rana,

Ale się tutaj dzieje.. więcej niż w porządnym filmie sensacyjnym!

Basiu gratuluję córeczki - akcja chyba ekspresowa..

Ania trzymam kciuki aby to było już dziś i abyś się mocno nie namęczyła bo takie skurcze rozciągnięte w czasie mogą być męczące nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Od kiedy mój mąż jest w delegacji nasz brzdąc rozrabia równo - wydaje mi się, że dziś w nocy przeprowadzał inscenizację bitwy pod Grunwaldem.. przyjął chyba wszystkie możliwe pozycje jakie mógł. W międzyczasie miał dwa razy czkawkę. Wydawało mi się, że w ostatnim miesiącu powinien się uspokoić a tu się rozkręca - może coś mu się tam dzieje tam w brzuszku? Jak myślicie? Nawet nie ma mnie kto zawieźć do szpitala aby sprawdzić czy wszystko ok..

Nie martw się Zuzana mój tak samo potrafi :-) a potem dwa dni taki spokojny, że hohoho...dzieci w brzuszku tak jak my mają różny poziom energii, więc to normalne. Widocznie ma na tyle miejsca, żeby sobie sprawdzać jak dobrych preparatów na rozstępy mamusia używa ;-)

Zuzana lubi tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu gratulacje!!!!
    Patii kończę śniadanie i ląduje w wannie w takim razie :)
    Czy ta metoda lekarzy na rozmasowanie zawsze jest skuteczna? Wydaje mi się, że przez to czop odszedł, ale czy faktycznie wywołuje tak szybko?
    Teraz się waham, bo pochodziłam trochę i mniej boli, ale podobno chodzenie tak działa na skurcze...

patiii, Lola83 lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii u mnie słoneczko zaświeciło po 3 tygodniach w końcu :-) :-) :-)
    Biorę się za mycie okien w granicach rozsądku oczywiście bo umyć w całym domu okna u mnie to i nie będąc w ciąży można się zmachać ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Basiu gratulacje!!!!
    Patii kończę śniadanie i ląduje w wannie w takim razie :)
    Czy ta metoda lekarzy na rozmasowanie zawsze jest skuteczna? Wydaje mi się, że przez to czop odszedł, ale czy faktycznie wywołuje tak szybko?
    Teraz się waham, bo pochodziłam trochę i mniej boli, ale podobno chodzenie tak działa na skurcze...

Jest skuteczna - ma wpłynąć na 2 rzeczy - ułatwienie odejścia czopa oraz na przyspieszanie rozwierania szyjki a jak się szyjkę ruszy to z automatu skurczyki...
    często jak już kobitka trafia na porodówkę się jej tak pomaga masując bo to przyspiesza, chociaż powiem ci jedno już w trakcie porodu jak ci tak masują, żeby rozwarcie przyspieszyć to masakryczny ból... ;-)

• aniar Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to może jeszcze potrwać, bo w ciągu tygodnia jak miałam skurcze to 0,5 cm się skróciło. Jeszcze 1cm szyjki mam więc gin uruchomiła pewnie skurcze- ale to może potrwać zanim szyjka się całkiem zgładzi... Mogłaby mniej boleśnie się zgładzać.

patiii lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje !!!! kolejny Maluszek z nami! cudownie!

Daisy dziekuje za zyczonka !! Kochana trzymaj trzymaj mocno kciuki bo tu juz kazda jak na szpilkach wypatruje pierwszych oznak jak Gwiazdki na niebie w Noc wigilijna hahaha :P ale emocje ;)

Ania trzymam kciuki za Twoja akcje oby to bylo to i jutro poinformujesz nas o wspaniałej nowinie narodzin Twojego Maluszka!!! <3

wiecie co ja poszlam zajrzec do sypialni bo moj pies tam sie polozyl na lozku to ja razem z nim i tak godzinka minela :P no to jest skandal! juz sie biore za siebie!!! ;p

patiii, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Basia gratulacje !!!! kolejny Maluszek z nami! cudownie!

Daisy dziekuje za zyczonka !! Kochana trzymaj trzymaj mocno kciuki bo tu juz kazda jak na szpilkach wypatruje pierwszych oznak jak Gwiazdki na niebie w Noc wigilijna hahaha :P ale emocje ;)

Ania trzymam kciuki za Twoja akcje oby to bylo to i jutro poinformujesz nas o wspaniałej nowinie narodzin Twojego Maluszka!!! <3

wiecie co ja poszlam zajrzec do sypialni bo moj pies tam sie polozyl na lozku to ja razem z nim i tak godzinka minela :P no to jest skandal! juz sie biore za siebie!!! ;p

Kate ode mnie również spóźnione życzenia, przeczytałam wczoraj wieczorem, że masz urodziny i imieniny, ale już z roztargnienia zapomniałam napisać. Także spóźnione ale ciepłe życzenia, które mają wydłużyć Ci Twoje święta, bo w końcu były dwa :)

kittykate lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ