Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate korzystaj póki jeszcze możesz
tak mówi mój lekarz na każdej wizycie - a potem przedstawia wizje wstawania do brzdąca w nocy co chwilę.. Tym opisem mógłby reklamować środki antykoncepcyjne
Ciekawe jak Twój pies zareaguje na małą? Bo u moich znajomych jest kundelek, który nie może znieść płaczu dziecka i jak tylko ich dziecko zaczyna płakać to on automatycznie wychodzi z tego pokoju...Lola83 lubi tę wiadomość
-
Lola dziekuje Kochana
dzis tez zamierzam swietowac a co:D
własnie musze podjechac do decathlona po te nieszczesne klapki bo jeszcze nie kupilam !!! AAAAA!
no i chyba bedzie juz w koncu wszystko dopakuje tylko wode z dziubkiem i kupie jakies przekaski na czarna godzine i tez spakuje.
I niech sie dzieje - w sb zaczynam 38 tydz ! juhu !aniar, Lola83, Ita, patiii lubią tę wiadomość
-
Milcia i jak tam u Robotki? Wiadomo już co się skrywa w brzuszku?
zokeia święte słowa "wlasciwie to dlaczego chcemy urodzic wczesniej?"
Strasznie Wam zazdroszczę tych donoszonych ciąż i każdego porodu sn. Już tęsknie za brzuchem i jakoś się nim wcale nie nacieszyłam, a to już po wszystkim. A nie wiem czy będzie jeszcze trzeci raz...
Choć pamiętam z córą też się nie mogłam doczekać tp.
Furia, Basia gratulacje
-
Osobiście chciałabym już zobaczyć mojego małego piłkarza - jak wygląda, czy ma już włoski, po kim oczy, nos itp. Ostatnio łapie się na tym, że rzucam okiem do wózków, które mijamy na spacerze czy na zakupach i zastanawiam się jaki będzie mój brzdąc. Z drugiej strony rozumiem, że im dłużej będzie siedział u mnie w brzuszku to będzie lepiej rozwinięty i każdy dzień spędzony w środku mu służy.
A z pobudek egoistycznych, to chciałabym urodzić wcześniej aby w końcu móc spać w ulubionej pozycji - na brzuchu z nogą zarzuconą na męża ;-P Tak mi tego brakuje..Daisy lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj z koleżanką wzięłam mój wózek z fotelikiem i wsadziłyśmy do niego jej 4,5 miesięcznego brzdąca, pojechałyśmy do galerii. Muszę powiedzieć, że mój wózeczek sprawuje się świetnie, nie jest to na pewno terenówa na pokonywanie wertepów (chociaż tego jeszcze nie próbowałam
), ale w galerii sprawdził się genialnie! Można było z nim robić slalom gigant w najciaśniejszych alejkach. Ja już chcę urodzić żeby wozić dla odmiany moje dziecko w moim wózku
Zuzana lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualnyaniar wrote:U mnie to może jeszcze potrwać, bo w ciągu tygodnia jak miałam skurcze to 0,5 cm się skróciło. Jeszcze 1cm szyjki mam więc gin uruchomiła pewnie skurcze- ale to może potrwać zanim szyjka się całkiem zgładzi... Mogłaby mniej boleśnie się zgładzać.
Niech Aniar boli bo wtedy wiesz, że to jest proces efektywny, jak boli mało to znaczy, że to postępuje powolutku -
Nie lubię jak rodzina w okół panikuje. Wszyscy mnie do szpitala wysyłają- tak więc się pakuję i szykuję, ale skurcze ustały po wannie...
Za to wystraszyłam się innej rzeczy, tam na dole zawsze czułam szyjkę i wiedziałam gdzie jest, a dzisiaj po wannie- szyjki nie ma i czuję tylko twardą "kość" - ale skurczy obecnie brak, albo są takie delikatne, prawie bezbolesne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gadałam ze znajomą położna. Powiedziała, że moja gin diabelna wywołała mi poród, mam policzyć ruchy jak Mała się za mało rusza to pojechać do szpitala.
Skurcze się wyciszyły, więc powiedziała, że jeśli chcę dzisiaj to mogę trochę brodawki pomęczyć, ale dzieci raczej po ciemku się rodzą i ona wnioskuje, że jeszcze dzisiaj tam wyląduje
Co do szyjki potwierdziła mi, że się zgładziła i być może już jest jakieś rozwarcie, ale to sama sprawdzać nie będę- pojedziemy z mężem do szpitala
patiii, zokeia, Zuzana lubią tę wiadomość
-
Zdycham...nawet ruszać palcami na telefonie mi się nie chce...dziś energia -5000000.
Nawet nic mnie nie boli. Poszlabym spać i obudzila jutro...dziś cały dzień zmarnowany do dupy...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Zdycham...nawet ruszać palcami na telefonie mi się nie chce...dziś energia -5000000.
Nawet nic mnie nie boli. Poszlabym spać i obudzila jutro...dziś cały dzień zmarnowany do dupy...
Marimiko, idź spać póki Ci się chceDzisiaj możesz mieć dzień śpiącej królewny
Marimiko lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualnyaniar wrote:gadałam ze znajomą położna. Powiedziała, że moja gin diabelna wywołała mi poród, mam policzyć ruchy jak Mała się za mało rusza to pojechać do szpitala.
Skurcze się wyciszyły, więc powiedziała, że jeśli chcę dzisiaj to mogę trochę brodawki pomęczyć, ale dzieci raczej po ciemku się rodzą i ona wnioskuje, że jeszcze dzisiaj tam wyląduje
Co do szyjki potwierdziła mi, że się zgładziła i być może już jest jakieś rozwarcie, ale to sama sprawdzać nie będę- pojedziemy z mężem do szpitala
to się wszystko zgadza...powodzenia Kochana. Trzymam mocno kciuki
aniar lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:Lola pomysl super
chociaż mąż wczoraj cos wspomniał o dniu księcia
Noooo na dzień księżniczki i śpiącej królewny to trzeba było sobie zasłużyć. Jak przewinie z 50 pieluch to będzie sobie mógł zrobić dzień księciaksięciunia nawet
Marimiko, Zuzana lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Basiu gratuluję!
Ja od rana robiłam ostatnie wyniki przed zabiegiem. Potem przyszła mama i przygotowała mi coś lżejszego do jedzenia na dziś.
Zaczynam się denerwować, choć wiem, że nie powinnam. Mam nadzieję, że nie spanikuję w ostatnim momencieChyba wolałabym jednak zaskoczenie
Praktycznie nikomu nie mówiłam o terminie cc. Poinformuję już po. Od jakiegoś czasu dostaję już smsy i telefony, czy to już... Więc nie chciałam nakręcać ludzi wokół. Spokojnie chcę przeżyć ten czaskittykate lubi tę wiadomość