Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś cały dzień przesiedziałam u babci bez dostępu do netu a teraz tylko wpadłam sprawdzić jak u ani, ale widzę, że akcja chwilowo wstrzymana.
Pewnie w nocy (lecząc bezsenność) będę Was nadrabiała, bo produkujecie niesamowite ilości postów
Polyanna dziękuje za filmik. Nie widziałam. Zaraz z mężunem obejrzę -
Wracam do domu. Kanał przepuszcza na 3 palce ale powiedziała ze to nie powód, bo skurczy nie zanotowało, worek z wodami cały. Jutro rano kontrolnie na ktg mam się zgłosić do szpitala. Także dziewczyny jeszcze nie rodze
-
Byłam dziś na spotkaniu z położną i akurat było o karmieniu piersią i też o pielęgnacji brodawek i babka mówiła że powinno się od 37 tygodnia ciąży smarować brodawki.. ale właśnie tej maści maltan dość mocno nie polecala (choć w sumie nie zakodowałam dlaczego, twierdzila ze ona nie działa dobrze), polecała kupić zwykla czysta lanolinę w aptece. Podobno koszt niewielki a efekt dużo lepszy i lanolina w czystej postaci jest bezpieczna dla dziecka wiec zmywac nie trzeba
Ale oczywiście to tylko zaslyszana opinia bo osobiście poki co niczego nie używam. A dziewczyny które używacie tego maltanu- zadowolone jesteście?? (choć w sumie nie wiem czy na tym etapie da się to ocenic bo chyba prawdziwy test to będzie jak nasze dzieciaki się do tych sutkow przyssają
)
A jeszcze bardzo polecała, podobno rewelacyjne na rozbudzenie laktacji i dużo lepsze niż wszystkie inne herbatki na laktacje- Femaltiker Prenatal, saszetki do rozpuszczania w wodzie lub mleku. Tak pisze bo mi się teraz przypomniało, może komus się przydajulianna lubi tę wiadomość
-
czesc, wpadlam zeby powiedziec, ze udalo mi sie dostac skierowanie do szpitala na cc bo mały pośladkowo ułożony. Od innego lekarza co prawda, ale jednak. Jutro mam byc w szpitalu rano, a tam zadecydują kiedy zrobią cięcie. dzis strasznie sie stresuje, mam nadzieje, ze u was wszystko ok.
nadrobiłabym wasze posty, ale nie bardzo mogę się skupic na czymkolwiekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 21:47
aniar, Ita, zokeia, Marimiko, HANA, Daisy lubią tę wiadomość
-
Bukumola pisalam chyba wczesniej o tej herbatce, tez chodzilam na spotkania z polozna na Ujastek na Pogaduchy do Brzucha ale wczesniej bo stwierdzilam ze w listopadzie mi sie nie bedzie chcialo
ja juz zakupilam te saszetki i spakowalam do torby szpitalnejmam nadzieje ze cos tam pomoga !
Aniar to trzymam kciuki za jutro!
Polyanna za Ciebie tez !!! -
A ja miałam urodzić i nie urodziłam. Rodzina mi próbuje wmówić. Wczoraj zadzwoniłam wszystkich uspokoic to próbowały mi matki wmówić "zobaczysz to w nocy na bank urodzisz" i co i jest noc, nie dość ze nie rodze to i spać nie mogę. Czuje ból całego ciała ale skurczy brak. Mam wrażenie ze moje ciało się już zmeczylo i wyłączyło na to wszystko. Ja się poddaje. .. urodze po terminie mimo braku czopa, mimo odczuwalnych skurczy regularnych które lekkie rozwarcie juz zrobily. Mimo wszystkiego i na domiar złego spać nie mogę. Wszystko mi już przeszkadza.!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 04:27
-
aniar wrote:A ja miałam urodzić i nie urodziłam. Rodzina mi próbuje wmówić. Wczoraj zadzwoniłam wszystkich uspokoic to próbowały mi matki wmówić "zobaczysz to w nocy na bank urodzisz" i co i jest noc, nie dość ze nie rodze to i spać nie mogę. Czuje ból całego ciała ale skurczy brak. Mam wrażenie ze moje ciało się już zmeczylo i wyłączyło na to wszystko. Ja się poddaje. .. urodze po terminie mimo braku czopa, mimo odczuwalnych skurczy regularnych które lekkie rozwarcie juz zrobily. Mimo wszystkiego i na domiar złego spać nie mogę. Wszystko mi już przeszkadza.!
Ania zmroziło mnie jak zobaczyłam posta od ciebie o 4 rano! Bidulo, urodzisz pewnie wkrótce, a i niespanie może warto już ćwiczyć
Ja odprawiłam dzisiaj męża w podróż służbową i przyjmuję wizytę rodziców. 4 dni, mam nadzieje, że ze sobą wytrzymamyaniar lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Pollyanna trzymam kciuki za Ciebie! Daj znać po