X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś cały dzień przesiedziałam u babci bez dostępu do netu a teraz tylko wpadłam sprawdzić jak u ani, ale widzę, że akcja chwilowo wstrzymana.
    Pewnie w nocy (lecząc bezsenność) będę Was nadrabiała, bo produkujecie niesamowite ilości postów :D

Polyanna dziękuje za filmik. Nie widziałam. Zaraz z mężunem obejrzę :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu. Kanał przepuszcza na 3 palce ale powiedziała ze to nie powód, bo skurczy nie zanotowało, worek z wodami cały. Jutro rano kontrolnie na ktg mam się zgłosić do szpitala. Także dziewczyny jeszcze nie rodze

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na spotkaniu z położną i akurat było o karmieniu piersią i też o pielęgnacji brodawek i babka mówiła że powinno się od 37 tygodnia ciąży smarować brodawki.. ale właśnie tej maści maltan dość mocno nie polecala (choć w sumie nie zakodowałam dlaczego, twierdzila ze ona nie działa dobrze), polecała kupić zwykla czysta lanolinę w aptece. Podobno koszt niewielki a efekt dużo lepszy i lanolina w czystej postaci jest bezpieczna dla dziecka wiec zmywac nie trzeba :) Ale oczywiście to tylko zaslyszana opinia bo osobiście poki co niczego nie używam. A dziewczyny które używacie tego maltanu- zadowolone jesteście?? (choć w sumie nie wiem czy na tym etapie da się to ocenic bo chyba prawdziwy test to będzie jak nasze dzieciaki się do tych sutkow przyssają :P )

A jeszcze bardzo polecała, podobno rewelacyjne na rozbudzenie laktacji i dużo lepsze niż wszystkie inne herbatki na laktacje- Femaltiker Prenatal, saszetki do rozpuszczania w wodzie lub mleku. Tak pisze bo mi się teraz przypomniało, może komus się przyda :)

julianna lubi tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Purelan to właśnie 100% lanolina. Chyba owcza, jeśli dobrze pamiętam.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar, ja tam rodzę z Tobą jutro, więc wiesz... :)

aniar, Ita lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ja mam lepsze brodawki i jakby jaśniejsze. Widzę, że skutki też są w lepszym stanie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, wpadlam zeby powiedziec, ze udalo mi sie dostac skierowanie do szpitala na cc bo mały pośladkowo ułożony. Od innego lekarza co prawda, ale jednak. Jutro mam byc w szpitalu rano, a tam zadecydują kiedy zrobią cięcie. dzis strasznie sie stresuje, mam nadzieje, ze u was wszystko ok.
    nadrobiłabym wasze posty, ale nie bardzo mogę się skupic na czymkolwiek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 21:47

aniar, Ita, zokeia, Marimiko, HANA, Daisy lubią tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama powodzenia w szpitalu z ustaleniem terminu, nie stresuj się, db że masz skierowanie, masz klarowną sytuację

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama, przybij piątkę. Ja też cała w nerwach :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jedyny minus poznania terminu porodu, niby się cieszysz ale jednak stresujesz tym dniem, a poród sn może czasem nawet zaskoczyć i może nawet nie ma czasu na stres

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola pisalam chyba wczesniej o tej herbatce, tez chodzilam na spotkania z polozna na Ujastek na Pogaduchy do Brzucha ale wczesniej bo stwierdzilam ze w listopadzie mi sie nie bedzie chcialo :D
    ja juz zakupilam te saszetki i spakowalam do torby szpitalnej :) mam nadzieje ze cos tam pomoga !

Aniar to trzymam kciuki za jutro!
    Polyanna za Ciebie tez !!!

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuniu ja 25 chyba w kolejce niby tak daleko a tak blisko :)

Trzymam kciukasy za nastepne rodzace

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to ja nawet nie licze, ktora jestem na liscie :) ale i tak czuje, ze jestem w okresie porodowym. I jestem strasznie podekscytowana!

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na szarym końcu jestem:-) Wszystkie urodzicie, a ja dalej w dwupaku będę:-)

HANA lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam urodzić i nie urodziłam. Rodzina mi próbuje wmówić. Wczoraj zadzwoniłam wszystkich uspokoic to próbowały mi matki wmówić "zobaczysz to w nocy na bank urodzisz" i co i jest noc, nie dość ze nie rodze to i spać nie mogę. Czuje ból całego ciała ale skurczy brak. Mam wrażenie ze moje ciało się już zmeczylo i wyłączyło na to wszystko. Ja się poddaje. .. urodze po terminie mimo braku czopa, mimo odczuwalnych skurczy regularnych które lekkie rozwarcie juz zrobily. Mimo wszystkiego i na domiar złego spać nie mogę. Wszystko mi już przeszkadza.!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 04:27

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    A ja miałam urodzić i nie urodziłam. Rodzina mi próbuje wmówić. Wczoraj zadzwoniłam wszystkich uspokoic to próbowały mi matki wmówić "zobaczysz to w nocy na bank urodzisz" i co i jest noc, nie dość ze nie rodze to i spać nie mogę. Czuje ból całego ciała ale skurczy brak. Mam wrażenie ze moje ciało się już zmeczylo i wyłączyło na to wszystko. Ja się poddaje. .. urodze po terminie mimo braku czopa, mimo odczuwalnych skurczy regularnych które lekkie rozwarcie juz zrobily. Mimo wszystkiego i na domiar złego spać nie mogę. Wszystko mi już przeszkadza.!

Ania zmroziło mnie jak zobaczyłam posta od ciebie o 4 rano! Bidulo, urodzisz pewnie wkrótce, a i niespanie może warto już ćwiczyć ;)

Ja odprawiłam dzisiaj męża w podróż służbową i przyjmuję wizytę rodziców. 4 dni, mam nadzieje, że ze sobą wytrzymamy ;)

aniar lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już na miejscu. Czekam na przyjęcie. Ale stres :) Brzuch mnie strasznie boli.

zokeia, Daisy lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna trzymam kciuki za Ciebie! Daj znać po :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, siedzę już w sexi koszulce :) To się dzieje naprawdę.

Lola83, zokeia, Marimiko, Ita, julianna, HANA, Daisy lubią tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    A ja już na miejscu. Czekam na przyjęcie. Ale stres :) Brzuch mnie strasznie boli.

Powodzenia, wszystko będzie cudownie, to jest chwila moment. Zaciskamy kciuki i witamy Mała na świecie :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ