X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam 37 tc i opadł mi brzuch! I mama i teściowa zauważyły to bez porozumienia ze sobą. To ile czasu mi zostało? :)

Ita lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia, zgadzam się z twoją teorią. Tylko najgorsze, że we mnie też jest taki człowieczek, który wszystko najlepiej wie :D więc tryb bojowy mi się często załącza.
    Teraz w ciąży wysłuchuję, nawet od obcych ludzi, "tego nie rób, tamtego nie rób. W ciąży niewolno." A ja nie jestem dobrem narodowym! Mój brzuch też nie jest!

To samo odnosi się do Leonka. Ja jestem jego matką i nikt obcy nie będzie mi mówił, że np. mam za zimno w mieszkaniu, albo, że nieodpowiednio go karmię (taj jakby któraś z nas próbowała nakarmić noworodka fastfoodem...)

zokeia lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ale śliczne trzy panienki ;-) takie śmieszki chyba..

Milcia mój lekarz powiedział, że pokuwania nie są oznaką porodu tylko, że organizm już jest zmęczony ciążą i daje o sobie znać.. Chociaż może ten silniejszy skurcz coś zapowiada - oby :-) trzymam kciuki aby szybko poszło jak ruszy..

Zokeia mi brzuch opadł (mąż to zauważył po powrocie z 4 dniowej delegacji) a teraz wydaje mi się, ze się podniósł - nie wiem czy to możliwe ale czuję mojego brzdąca znowu pod żebrami. Wróciła lekka zgaga ale za to przespałam całą noc bez wstawania do toalety. Może mój szkrab przestraszył się i uciekł do góry - mam nadzieję, że nie stracił orientacji w terenie :-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    zokeia, zgadzam się z twoją teorią. Tylko najgorsze, że we mnie też jest taki człowieczek, który wszystko najlepiej wie :D więc tryb bojowy mi się często załącza.
    Teraz w ciąży wysłuchuję, nawet od obcych ludzi, "tego nie rób, tamtego nie rób. W ciąży niewolno." A ja nie jestem dobrem narodowym! Mój brzuch też nie jest!

To samo odnosi się do Leonka. Ja jestem jego matką i nikt obcy nie będzie mi mówił, że np. mam za zimno w mieszkaniu, albo, że nieodpowiednio go karmię (taj jakby któraś z nas próbowała nakarmić noworodka fastfoodem...)

Mi się najbardziej podobają przesądy ciążowe i oburzenie społeczne, ze robię coś czego nie powinnam bo zaszkodzę tym dziecku np. złożyliśmy łóżeczko w 7 miesiącu ciąży i od razu zebraliśmy z mężem naganę od doświadczonych mam, że przez to nie donoszę ciąży i zaraz urodzę. A tu.. 38 tc i nadal jesteśmy 2 w 1.

Teraz jestem systematycznie zastraszana chodzeniem pod sznurkami - że niby dziecko będzie zawinięte w pępowinę. Tego to się nawet trochę obawiam, ale staram się sobie tłumaczyć, że to są bzdury..

O innych "nowościach" wolę już nawet nie pisać..

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, dziewuszki piękne, dla mnie bardzo do siebie podobne :) Rozpoznajesz je? :D

Ktoś pytał o brzuch, mi też opadł w 37 tygodniu, wciąż jestem w dwupaku :) ale każda z nas ma inaczej. Niektórym opada na dzień przed, a innych na dwa tygodnie przed :D

Skurcze mnie u dentystki łapały silne i tak w miarę często bo co 7-8 min, ale dzisiaj raczej nie urodzę, za to zęba już mam zrobionego! :D

Marimiko, Ita, zokeia lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza - śliczne maluszki!!

co do opadniętego brzucha - to wydaje mi się, że mi opadł lekko dziś/wczoraj (ale szczerze głowy nie dam, bo nie jest to tak mocne)

aniar - Ty to masz przeboje na sam koniec.. że hoho

Jutro mam wizytę u lekarza - trzymajcie kciuki by się okazało, że się coś ruszyło ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytałam wcześniej o herbatę z liści malin, czy któraś z Was może polecić jakąś nazwę?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez poprosze o nazwe herbaty :)

Jestem padnieta. Znowu przesadzilam z remontem. Wczesniej wrocilam do domu, zeby odpoczac ale zamiast tego pralam ciuszki dla dziecka, sprzatalam i szykowalam sie do przeprowadzki. A teraz sie dziwie, ze leze naprawde zmeczona i troche mnie mdli. A i tak mam wrazenie, ze powinnam dalej dzialac. Dzisiaj przyjechala teściowa pomoc mi w pakowaniu, a ja co? 'Niech mama usiadzie po podrozy, odpocznie, zrobie wszystko sama'. No zesz durna jestem. Ale jakos dziwnie sie czuje, kiedy ktos mi pomaga :/ Dobrze, ze tesciowa mam naprawde super i potrafi mnie troche opierniczyc ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzana - o przechodzeniu pod sznurkami nie slyszalam :) Teraz zdalam sobie sprawe, ze przesadami nikt na szczescie mnie nie straszyl, bo by mi chyba witki opadly :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.11.2014 o godz.8:25 na świat przyszedł synek Michałek przez cesarskie cięcie z wagą 3100 i 55 cm <3

aniar, goto4, Marimiko, julianna, zuza_3, Ita, Pollyanna, Niespodzianek:), Zuzana, zokeia, Malinaaa91, Daisy, olcia23, Bogusiar80, Lola83 lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluję :) a jak tam Twoje samopoczucie? Juz w domku jesteście?

Co do herbaty to ja zakupiłam w Gemini bodajże, nazwy nie miała to znaczy liście malin zioła czy jakoś tak było napisane. Taka zielona torebka była.

Paulina85 lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o piciu herbaty z liści malin, ale jednym z przeciwwskazań jest nowotwór piersi w rodzinie. Moja mama walczyła z rakiem. Zapomniałam zapytać swojego lekarza na ostatniej wizycie, a sama na własną rękę jakoś się boje stosować. Niby to tylko zioła, ale jednak się cykam.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko my mamy z mężem teraz takie przeżycia ze szok...
    chora jestem leci mi z nosa jak z kranu, ciaza i codzienne bolesne skurcze juz mnie dobijaja. Dzisiaj ten ząb, jedynka co mi się ukruszyla i dodatkowo Coś zamieszkalo na naszym strychu. Obstawiamy ze jakiś szczur ewentualnie kuna i teraz ja się trzęse bo wrócę ze szpitala z malutkim dzieckiem a na strychu szczur? A i okazało się ze opon na zimę nie mamy bo kupując ostatnio nowy samochód jakieś felerne nam wcisneli. .. także już chyba wszystko co miało się zdarzyć to się zdarzyło :) mam nadzieję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:33

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - gratulacje!!.

Paulina85 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 1 grudnia a już ile forumowych dzieciaczków mamy. Niby nic się nie działo a tu taki boom. Może się wszystkie do świąt wyrobimy;)

aniar, julianna lubią tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto moja mama też z rakiem walczyła m lekarz powiedział ze jedna dziennie przez te dwa tygodnie co piłam nic mi nie zaszkodzi. Musiałabym według niego pić dzbankami. Obecnie mi się skończyła i tylko na wiesiolku jadę. Juz nie kupuje bo nie warto na końcówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:37

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domku czuje się świetnie :)

aniar, Marimiko, olcia23 lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar skoro tak mówisz, to się skuszę. A dostane ja w aptece czy tylko w zielarskim?

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w każdej aptece mają. Nie wiem jak w zielarskich. Ja kupiłam z wyprawka jak dla dziecka kupowałam rzeczy.
    jak masz wizytę u swojego to popytaj go jeszcze bo co lekarz to opinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:44

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję jutro się skontaktować, bo to czas najwyższy zacząć się uelastyczniac;)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ