Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bukumola, moze to i lepiej ze Cie nie wyciagnelam na ten spacer jesli taki dzien niemocy mialas jutro bedzie lepiej aha robie rurki z kremem to wiesz
Dzis znow bol okresowy wlasnie sie zaczal 15 min temu... Oby to byl dobry zwiastun !
Jade zaraz do kolezanki na ploty hehe bedzie pizzowa rozpusta a co!
patiii, HANA lubią tę wiadomość
-
Tak ja o obracaniu też same złe rzeczy słyszałam...
Za to u mnie jak pech to pech, nie dość, że już chodzę na szpilkach bo termin, to jeszcze to przeziębienie mnie złapało..... to co mogło się jeszcze stać???
A no wcinam sobie granata i ząb mi się ukruszył, ale żaden inny tylko JEDYNKA z przodu, górna- nosz jak pech to pech, a jutro do szpitala muszę jechać, więc dodatkowy wydarek na koniec, dodatkowo dentysta, którego nienawidzę.....
Jeszcze mi powinny odejść wody na fotelu u dentysty to już chyba by była pełnia "szczęścia"
Ps. Ukruszył dosyć mocno, tak naprawdę wygląda jakbym nie miała jednego zęba ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:22
-
nick nieaktualnyDziewczyny powiem Wam tyle - POZOYTYWNYM WYNIKIEM GBS SIĘ NIE MARTWCIE!!!!
Dostaje się wielką strzykawkę antybiotyku prosto do żyły i jak mnie poinformowano działa to bardzo szybko I już wiem, że to prawda
Ja dostałam i jest OK
Zuzana, HANA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaga.just wrote:Gratulacje
Widzę, że nie ja jedna mam podobne odczucia co do porodu... ech
aga.just dla mnie to jest masakra - jestem na przeciwbólowych, do tego strasznie boli kręgosłup, nie mówiąc że chodzisz jak ślimak, każdy ruch to wielkie wyzwanie.
Po porodzie naturalnym chodziłam jak w zegarku.
Na hasło lekarza w piątek: szybko przygotowanie do cesarki dostałam histerii i mnie z nerwów telepało...dramat. -
nick nieaktualnykittykate wrote:Bukumola, moze to i lepiej ze Cie nie wyciagnelam na ten spacer jesli taki dzien niemocy mialas jutro bedzie lepiej aha robie rurki z kremem to wiesz
Dzis znow bol okresowy wlasnie sie zaczal 15 min temu... Oby to byl dobry zwiastun !
Jade zaraz do kolezanki na ploty hehe bedzie pizzowa rozpusta a co!
Jedz póki możesz - mi się ukróciło ehhh dieta lekkostrawna...a mam apetyt na tyle rzczy, które chciałam jeszcze zjeść a tu nie dane
-
aniar wrote:Tak ja o obracaniu też same złe rzeczy słyszałam...
Za to u mnie jak pech to pech, nie dość, że już chodzę na szpilkach bo termin, to jeszcze to przeziębienie mnie złapało..... to co mogło się jeszcze stać???
A no wcinam sobie granata i ząb mi się ukruszył, ale żaden inny tylko JEDYNKA z przodu, górna- nosz jak pech to pech, a jutro do szpitala muszę jechać, więc dodatkowy wydarek na koniec, dodatkowo dentysta, którego nienawidzę.....
Jeszcze mi powinny odejść wody na fotelu u dentysty to już chyba by była pełnia "szczęścia"
Ps. Ukruszył dosyć mocno, tak naprawdę wygląda jakbym nie miała jednego zęba ....
Ponoć nieszczęścia chodzą parami - więc już masz drugą parę do przeziębienia i na tym czas zakończyć! -
Bukumola wrote:hehe, Malinaaa- siedze i się zastanawiam co mi się tu poprzestawiało na ekranie ze moje zdjecie profilowe wyswietla się na twoim suwaczku Odswiezylam strone ze 3 razy i dopiero do mnie dotarlo ze to nie blad na stronie Widze ze urzeklo nas to samo zdjęcie ;P
Boże, bystrość mojego umysłu w ciąży czasem mnie zadziwia...
Bardzo spodobało mi się to zdjęcie, jak ustawiałam sobie na początku ciąży suwaczek
-
Cześć dziewczyny
Na początku gratuluję wszystkim mamom, które już urodziły i wspieram te które jeszcze czekają na tą niezwykłą chwilę.
Ja już jestem w domu z dziewczynkami. Jakbyście chciały zobaczyć zdjęcia to założyłam profil na facebook.
https://www.facebook.com/trojaczkibydgoszcz?fref=ts
Na razie tylko kilka fotek ze względu na brak czasu. Mam nadzieje że niedługo złapię rytm i nadrobię wszystkie Wasze posty. Na razie dziewczynki na to nie pozwalają.
Ita, HANA, Marimiko, goto4, Daisy, aga.just, LadyMK, olcia23, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy wszystkim za gratulacje!
Zuzana z tym GBSem to faktycznie podają antybiotyk, ale on działa podobno po minimum 4h, a mój poród trwał 3h więc nie ma pewności że zabił bakterie. Mały jutro będzie mieć dodatkowe badania przez to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 18:20
-
Zuza super królewny ohhh sa takie malutkie i slodkie nic tylko zacałować !!! a Ty jak sie czujesz ??
jutro oprócz spaceru tak jak dzis planuje wygrzewac sie w domku przy herbatce, zaraz zmykam do kolezanki, miala ciezki dzien pierwszy w nowej pracy jade ja pocieszyc rurkami z kremem i plotami!
A w srode mam calkiem busy day! rano rzesy, o 15 z psem do fryzjera a o 19:45 wizyta!!!!!!!!!!!!!!!
oby ostatnia!!!!!!!!! trzymta kciuki! wszystko bedzie gotowe na porod ! -
Aaa znowu kilka stron czytania
Pati - GRATULACJE
Ita - Mam mieszane odczucia odnośnie rad. Te W CIĄŻY z jednej strony są wkurzające, bo możemy poczuć się jakby ktoś myślał, że mamy małe rozumki (jak ostatnio w kawiarni "ale tej herbaty może nie powinna Pani pić w ciąży") ale z drugiej czuję tak:
- jest to wyraz troski, a nie narzucanie zdania (zależy od tonu). Każda z nas też jest pełna przekonań i w wielu kwestiach myślimy, że wiemy lepiej niż inni.
- czuję, że jako ciężarna jestem na specjalnych prawach i ludzie nawet obcy dbają o mnie. Pozwalam im na okazywanie troski, uwagi, bo widzę, że sprawia im to przyjemność, a i ja czuję się z tym przyjemnie.
- są to odruchy życzliwości, a wolę to niż wszechobecną wredotę.
... czym innym będą rady odnośnie urodzonego już dziecka. Mam wrażenie, że tylko ono jest otoczone atencją, a ja zejdę na daaaalszy plan. My jako te, które spełniły swoje zadanie (prokreacyjne) jesteśmy teraz "wyrodne", "niedoświadczone", "nieudolne", "nie potrafiące wychowywać"Daisy lubi tę wiadomość