X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola, moze to i lepiej ze Cie nie wyciagnelam na ten spacer jesli taki dzien niemocy mialas jutro bedzie lepiej :) aha robie rurki z kremem to wiesz :D

Dzis znow bol okresowy wlasnie sie zaczal 15 min temu... Oby to byl dobry zwiastun !
    Jade zaraz do kolezanki na ploty hehe :P bedzie pizzowa rozpusta a co!

patiii, HANA lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja o obracaniu też same złe rzeczy słyszałam...

Za to u mnie jak pech to pech, nie dość, że już chodzę na szpilkach bo termin, to jeszcze to przeziębienie mnie złapało..... to co mogło się jeszcze stać???
    A no wcinam sobie granata i ząb mi się ukruszył, ale żaden inny tylko JEDYNKA z przodu, górna- nosz jak pech to pech, a jutro do szpitala muszę jechać, więc dodatkowy wydarek na koniec, dodatkowo dentysta, którego nienawidzę.....
    Jeszcze mi powinny odejść wody na fotelu u dentysty to już chyba by była pełnia "szczęścia"

Ps. Ukruszył dosyć mocno, tak naprawdę wygląda jakbym nie miała jednego zęba ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:22

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii wrote:
    To mój drugi poród: naturalny zapamiętałam super, cesarka to koszmar!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje <3
    Widzę, że nie ja jedna mam podobne odczucia co do porodu... ech

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar, współczuję serdecznie. Ja chyba w sierpniu ułamałam 3/4 czwórki na kukurydzy. Ale byłam wściekła! Tak więc choc po części rozumiem twój ból...

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam tyle - POZOYTYWNYM WYNIKIEM GBS SIĘ NIE MARTWCIE!!!!

Dostaje się wielką strzykawkę antybiotyku prosto do żyły i jak mnie poinformowano działa to bardzo szybko :-) I już wiem, że to prawda ;-)
    Ja dostałam i jest OK

Zuzana, HANA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Gratulacje <3
    Widzę, że nie ja jedna mam podobne odczucia co do porodu... ech

aga.just dla mnie to jest masakra - jestem na przeciwbólowych, do tego strasznie boli kręgosłup, nie mówiąc że chodzisz jak ślimak, każdy ruch to wielkie wyzwanie.
    Po porodzie naturalnym chodziłam jak w zegarku.

Na hasło lekarza w piątek: szybko przygotowanie do cesarki dostałam histerii i mnie z nerwów telepało...dramat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Bukumola, moze to i lepiej ze Cie nie wyciagnelam na ten spacer jesli taki dzien niemocy mialas jutro bedzie lepiej :) aha robie rurki z kremem to wiesz :D

Dzis znow bol okresowy wlasnie sie zaczal 15 min temu... Oby to byl dobry zwiastun !
    Jade zaraz do kolezanki na ploty hehe :P bedzie pizzowa rozpusta a co!

Jedz póki możesz - mi się ukróciło ehhh :-( dieta lekkostrawna...a mam apetyt na tyle rzczy, które chciałam jeszcze zjeść a tu nie dane ;-)

• Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jak się synek sprawuje? Grzeczny jest? nie ma kolek?

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Tak ja o obracaniu też same złe rzeczy słyszałam...

Za to u mnie jak pech to pech, nie dość, że już chodzę na szpilkach bo termin, to jeszcze to przeziębienie mnie złapało..... to co mogło się jeszcze stać???
    A no wcinam sobie granata i ząb mi się ukruszył, ale żaden inny tylko JEDYNKA z przodu, górna- nosz jak pech to pech, a jutro do szpitala muszę jechać, więc dodatkowy wydarek na koniec, dodatkowo dentysta, którego nienawidzę.....
    Jeszcze mi powinny odejść wody na fotelu u dentysty to już chyba by była pełnia "szczęścia"

Ps. Ukruszył dosyć mocno, tak naprawdę wygląda jakbym nie miała jednego zęba ....

Ponoć nieszczęścia chodzą parami - więc już masz drugą parę do przeziębienia i na tym czas zakończyć!

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno się Karolaaa nic nie odzywała co u niej i Marcelka ani tu nic ani w pamiętniku. Może pisała coś na FB???

relgh371rphwpz6l.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola wrote:
    hehe, Malinaaa- siedze i się zastanawiam co mi się tu poprzestawiało na ekranie ze moje zdjecie profilowe wyswietla się na twoim suwaczku :) Odswiezylam strone ze 3 razy i dopiero do mnie dotarlo ze to nie blad na stronie :) Widze ze urzeklo nas to samo zdjęcie ;P
    Boże, bystrość mojego umysłu w ciąży czasem mnie zadziwia...

Bardzo spodobało mi się to zdjęcie, jak ustawiałam sobie na początku ciąży suwaczek :D

gg64j44jz0w5nr34.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co u Karoli?

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptii gratuluje, kto następny ;D? suwaczki nijak się mają do realiów ... ;P

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Na początku gratuluję wszystkim mamom, które już urodziły i wspieram te które jeszcze czekają na tą niezwykłą chwilę. :)
    Ja już jestem w domu z dziewczynkami. Jakbyście chciały zobaczyć zdjęcia to założyłam profil na facebook.
    https://www.facebook.com/trojaczkibydgoszcz?fref=ts
    Na razie tylko kilka fotek ze względu na brak czasu. Mam nadzieje że niedługo złapię rytm i nadrobię wszystkie Wasze posty. Na razie dziewczynki na to nie pozwalają.

Ita, HANA, Marimiko, goto4, Daisy, aga.just, LadyMK, olcia23, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim za gratulacje!

Zuzana z tym GBSem to faktycznie podają antybiotyk, ale on działa podobno po minimum 4h, a mój poród trwał 3h więc nie ma pewności że zabił bakterie. Mały jutro będzie mieć dodatkowe badania przez to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 18:20

nxbhnwz.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza3 śliczne są Wasze córeczki, małe cudenka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 20 minut temu miałam dość silny skurcz, a teraz co 10 mimo mam takie kucie jakby w szyjce.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza super królewny ohhh <3 sa takie malutkie i slodkie nic tylko zacałować !!! a Ty jak sie czujesz ??

jutro oprócz spaceru tak jak dzis planuje wygrzewac sie w domku przy herbatce, zaraz zmykam do kolezanki, miala ciezki dzien pierwszy w nowej pracy jade ja pocieszyc rurkami z kremem i plotami!

A w srode mam calkiem busy day! rano rzesy, o 15 z psem do fryzjera a o 19:45 wizyta!!!!!!!!!!!!!!!
    oby ostatnia!!!!!!!!! trzymta kciuki! wszystko bedzie gotowe na porod !

Kate

np55zzc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza nasze misiaki forumowe trzy!!!! <3

• zokeia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa znowu kilka stron czytania :)

Pati - GRATULACJE

Ita - Mam mieszane odczucia odnośnie rad. Te W CIĄŻY z jednej strony są wkurzające, bo możemy poczuć się jakby ktoś myślał, że mamy małe rozumki (jak ostatnio w kawiarni "ale tej herbaty może nie powinna Pani pić w ciąży") ale z drugiej czuję tak:
    - jest to wyraz troski, a nie narzucanie zdania (zależy od tonu). Każda z nas też jest pełna przekonań i w wielu kwestiach myślimy, że wiemy lepiej niż inni.
    - czuję, że jako ciężarna jestem na specjalnych prawach i ludzie nawet obcy dbają o mnie. Pozwalam im na okazywanie troski, uwagi, bo widzę, że sprawia im to przyjemność, a i ja czuję się z tym przyjemnie.
    - są to odruchy życzliwości, a wolę to niż wszechobecną wredotę.

... czym innym będą rady odnośnie urodzonego już dziecka. Mam wrażenie, że tylko ono jest otoczone atencją, a ja zejdę na daaaalszy plan. My jako te, które spełniły swoje zadanie (prokreacyjne) jesteśmy teraz "wyrodne", "niedoświadczone", "nieudolne", "nie potrafiące wychowywać" :)

Daisy lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ