X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Same dobre wiadomości :)

Nie możesz nas karola zostawiać na tak długo bez wiadomości o Marcelku, bo my tu z tęsknoty za wami usychamy!
    mysle, ze jak juz bedziemy w domciu to bede czesciej pisala, teraz nie mam czasu niestety...

Ita lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa Twoja dzidzia jest urocza, wyglada na duzo wiecej niz 2kg;

gratulacje dla kolejnych mam milci i aniar;

teraz kto? hana, ita...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar, gratulacje!!!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar GRATULACJE!
    A ja nie spie... biodra mnie bolą :(

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch twardy i trochę ściska. Ale to raczej nie TO.
    Muszę dziś ze 2prania wstawić i pojechać na zakupy, więc mógłby w razie czego poczekać do południa :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa zgnile pomidory na forum, kurde jal to mozliwe ze ze mna nic soe nie dzieje, a jedyne co czuje, to to ze musze isc jesc sniadanie. U mnie ciaza jak u slonicy. Gratulacje dziewczyny;)

Karolaa Marcel pieknota

goto4, Bukumola, Daisy lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczynki porodów!!!

Cieszę się że powoli przevhodzimy na drugą stronę to naprawdę cudowne.

Franek urodził się 4.12 o 11.20 silami natury ważył 4080 g i mierzył 58 cm.
    poród był w porządku (później opisze) położna naciela mnie na dwa szwy, próbowała bez ale podobno chłopcy są barczysci i nie chciała przedluzsc. W ogóle zlota kobieta mam wrażenie ze w połowie urodziła za mnie :)

Co do skurczy u mnie przepowiadajace twardnial caly brzuch ale skupialo się na górze porodowe na dole jak najbolesniejszy okres.

Do przeterminowanych, nie martwcie się ją z perspektywy (łatwo mówić) ciesze się ze franek sobie dłużej posiedzial, każdy dzień a brzuchu to zloto dla dziecka, wszystko z nim w porzadku zadnej zoltaczki, ma z czego tracic na wadze :) idziemy dzisiaj do domu.

I najbardziej się ciesze ze obylo sie bez wywolania,
    Kate uważam ze wywolywanie porodu w terminie czy dwa dni po to barbazynstwo!!!
    Wybaczcie musialam yo napisac!!

Kochana wracaj do domu, wyluzuj na dwa tygodnie a potem urodz zdrowa piekna corke blizej tp na piwko widzów wam na dobre :)

Dziękujemy za kciuki i gratulacje.

julianna, HANA, goto4, Marimiko, aga.just, AniaPoznań, olcia23, Martaaa, Daisy lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar, Milcia gratulacje!!! Nareszcie!!! :)
    Karola Marcel wyglada na slicznego zdrowego i silnego malucha! Super ze tak swietnie sobie radzi,
    ale nie moglo byc inaczej!

Eforts ponowne gratulacje:) co do mnie to jestem w domu i luzuje,
    Nie jest zle bol okresowy znow mnie meczy od rana i skurcze, twardnienia brzucha do tego ale do wytrzymania:)
    Ewidentnie cos tam sie dzieje! Pozyjemy zobaczymy!
    Co do wywolywania to moja siostra miala 2 dni po terminie i z mala wszystko ok
    sliczna zdrowa po 2 dniach tez poszly do domu i jaka grzeczna do tego wiec tutaj akurat mam odmienne zdanie
    Tym bardziej ze ja mialam reg miesiaczki jak w zegarku i wiem kiedy byla owulacja, a matka natuta nie jest nieomylna
    I czasem blokada porodu siedzi w glowie :) ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania oczywiscie:)

Ja jednak mysle ze nie doczekam terminu wywolania po tych objawach ktore sa teraz, mysle ze to i tak kwestia kilku dni :)

Czekamy na mikolajkowe dzieciaczki ! Dzis pelnia!!

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wiecie, wczoraj o 19.50 urodziła się siłami natury Moja mała księżniczka. 4120 g i 56 cm. Było ciężko, bo zielone wody odpłynęły i ból niemiłosierny, ale dałam radę.

julianna, goto4, HANA, Marimiko, zokeia, aga.just, Ita, Paula84, Martaaa, Daisy, liloe lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratuluje dzielna jestes!!
    I wlasnie o tym mowie jesli chodzi o wywolywanie porodu
    Wcale nie musialo dojsc do tej sytuacji zielone wody sa niebezpieczne dla dziecka
    Nie zawsze matka natura wie najlepiej kiedy ma odbyc sie porod:)
    Dobrze ze wszystko skonczylo sie szczesliwie !
    Odpoczywajcie!!! Duzo sily i zdrowka!!

Kate

np55zzc.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar Gratulacje!!!Wiedziałam,że dziś przeczytam że jesteś już po i tulisz Malutką!:D
    Miło zaczyna się dzień od takowych Gratek!!

Życzyłam wczoraj każdej przespanej nocy, a męczyłam się całą noc. Udało mi się może z 3-4 h pospać!;/Za to z niemocy zaśnięcia Mój Mąż został wytulony i wykizany po plecach na zaś :)hehe

Jaś już się mniej rusza a jak już to kosmos! Brzuch przybiera takich kształtów że szok.:) Pępek a raczek skóra wokół niego zrobiła mi się bardziej wrażliwa i jest taka cienka że mam wrażenie że zaraz mi pęknie i Jaś wyjdzie pępkiem:D

Jeszcze 15 dni do tp:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:10

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar gratuluje :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, Milcia - jeszcze raz gratuluję!

W ogóle ale jazda. Jem sobie bułkę na sniadanie i popijam kawa. Leci jakiś program w tv o odchudzaniu. I nagle pokazują laske która je tosty z serem, szynka i smazonym grochem w jakims sosie. I nagle do ostatniego kesa bułki który mielilam w gębie powróciły poprzednie kęsy wprost z żołądka. I ja biegiem do wc - zwrócilam wszystko! Nie wiem skąd te mdłości? Czy ten groch obrZydliwy mnie tak zemdlil czy coś się do porodu szykuje? Zresztą chwile później bieglam do Wc i chyba mam coś na kształt biegunki....

P.S. Dziś zaczynam 40 tydzien!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:12

eforts, Daisy lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, efors, aniar ponowne gratulacje <3 <3
    Ale duże dzieciaczki! Franio zapowiadał się kawał chłopa, ale Księżniczka Milci dała czadu :D

Karola Marceli to już duży chłopak :) super sobie poradził i cieszę się, że najgorsze już za Wami :) a jak widać Marcelki lubią być szybciej na świecie, bo i mój urodził się wcześniej o 5 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:29

kaarolaa lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko a ja wlasnie jadlam kanapke z lososiem i czytalam Twoj wpis. Z kazdym kolejnym slowem mowilo mi cos 'nie czytaj dalej' ale go nie posluchalam. Tedaz ja mam mdlosci :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia - przepraszam! :) mnie na ogół nie jest łatwo obrzydzic więc nie wiem dlaczego tak zareagowałam..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wszystkim! Wstalam i od razu wlazłam zobaczyć kto tam urodzil ostatnio :) Gratulacje dla kolejnych nowych mamusiek! :) I kaarolaa dla Ciebie raz jeszcze bo Marceli naprawdę sliczny i wygląda na zdrowego niemowlaczka, az ciężko uwierzyć, naprawdę to cud, który Wam się nalezal od Boga!

A ja jestem dziś szczesliwa bo w miare udało mi się przespać noc co ostatnio nieczesto się zdarza! Od razu mam nastroj lepszy i widze swiat w bardziej kolorowych barwach :)

Z moim kochanym (z reguly ;) ) mezem postanowiliśmy ze należy nam się przedrodzicielskie szaleństwo i postanowiliśmy sobie z okazji Mikolaja zaszaleć i zakupić nowe zegarki które od dawna nam się marzą a na które zawsze zal było wydawac kase :) Wiec siedze i czekam az wroci z pracy i ruszymy po nasze prezenty :) Potem kino, wiec wreszcie wynurzę swoje hipopotamowe cielsko z domu ;)

Co do wywoływania porodu w terminie, to ja uważam ze to jest bardzo indywidualna kwestia i chyba indywidualna decyzja każdej matki i jej lekarza.. Ale zasadniczo nie jestem przeciwna, wydaje mi się ze na tym etapie tak czy siak maluszek jest już dojrzaly i gotowy. Osobiscie znam dziewczyne która pare dni po terminie dostala zakazenia ciążowego, bardzo wysokiej goraczki i wogole miała straszne problemy potem, tez wlasnie zielone wody i jej organizm strasznie na te zakazone wody zareagowal, było dużo nerwow z tego tytułu a można było tego uniknąć. Ale wiadomo ze to nie regula, w większości przypadkow na pewno nie ma przeciwskazac żeby poczekać cieprliwie az dzidziuś sam zdecyduje wyjść. Dlatego uważam ze na tej koncowce najważniejsze jest monitorowanie czy z dzieckiem wszystko ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:43

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam na zew natury :)

Brzuch twardnieje (bezboleśnie), pranie wstawione. Nie miałabym niczego przeciwko rodzeniu dzisiaj lub jutro. Jak nic się nie rozkręci to w poniedziałek pojadę na ktg.

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita witaj w klubie, ja leze bo wstac mi jakos sie nie chce
    Brzuch sie spina i boli jak na okres, czasem skurcz jest mocniejszy ale przewaznie
    w miare do wytrzymania... Dzis przychodza znajomi do nas :)
    chyba pora wyjsc z lozka... ;)
    Zycze szybkich i bezproblemowych porodow!

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dawno mnie tu nie było... ale się dzieje!! Akcja się rozkręca jak w dobrym filmie ;)
    Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych Mamuś :) Super, że już możecie się cieszyć swoimi dzieciaczkami :)
    Ja swoją pozycję na liście oddaję bo po ostatniej wizycie mój gin stwierdził, że jednak będziemy się trzymać terminu z usg, czyli 13.12 :/ "zważył" Małą i dwa tyg temu miała 3300g :) następna wizyta we wtorek- zobaczymy ile przybrała :) stan wód ok, łożysko ok, gbs ujemny, "dobrostan płodu" ok, brak jakichkolwiek objawów porodu więc raczej zapowiada się, że przenoszę nić że szybko urodzę ;) ech... a ja chciałabym na święta być już w domku :/
    Karola, Marceli wygląda ślicznie- normalnie słodziak z tymi polikami okrągłymi :D do schrupania!

Ita lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ