X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza jestem, ale jak ja Wam zazdroszczę tych porodów sn! :)

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto4 tak kombinezon jest ze stópkami, dlatego zastanawiam się nad skarpetkami.:)
    U mnie w szpitalu ubierają położne Dziecko do wyjścia, także dostane Jaśka ubranego i z wypisem...my tylko do nosidełka będziemy musieli go spakować.:) Do szpitala też żadnych ubranek nie bierze się wymagają tylko chusteczki i pampersy.
    Ogólnie dzieciaczki są pakowane w takie "pakieciki rożkowe" więc tak na dobrą sprawe obejrze Młodego dokładnie w domu:) No i dzieciaczki przynoszone są tylko do karmienia i jak się mama dobrze czuje to wtedy zostawiaja na dłużej.

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. otóż od kilku dni wydziela mi się taka gęsta kremowo/biała wydzielina, bezzapachowa.. i nie cały czas tylko tak znienacka. A wczoraj po takim śluzie miałam przezroczyte ciągnące.(sorki za opis) Co o tym myślicie? Czy to może ten czop sie powoli odrywa?

dqpri09kf3kzk37k.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty, no i wszystko wiadomo. I dobrze :) Stresu mniej będzie.

Marimiko, ty chyba miałaś problem z nerwem twarzowym, dobrze pamiętam? Jak tam u ciebie z tym?

fgplku1.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie odszedł mi czop sluzowy :) mam nadzieję że nie bede długo czekać na rozwinięcie akcji

Martynaaa, HANA, Ita, julianna, Daisy, Pollyanna lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ja sie ciesze tez ze ide do domku! Trzymam kciuki za wszystkie rodzace akcja sie rozkreca a pelnia sie zbliza!
    Takze rodzimy:)

Daisy lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty dobrze ze sytuacja juz jest jasna, wiesz na czym stoisz.
    Ewielinka, niech sie dzieje :)

Co do zakladow, to ja dostaje pytania typu: jak dlugo jeszcze dziecko bedzie w brzuszku? kiedy idziesz do szpitala?

Hello!!??

HANA, kittykate, Ita lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka - no powiem Ci, że teraz jest już ok, właściwie wróciło do normy. Dwa tygodnie mnie trzymało więc bez dramatu. Na szczęście obyło się bez sterydów wróciło do normy pewnie poniekąd za sprawą masaży u fizjoterapeuty i moim ćwiczeniom w domu. Teraz leczę się z opryszczki. Biorę tabletki i widzę dużą poprawę a to dopiero trzeci dzień. Mam nadzieję, że szybko zejdzie, bo jak szybciej urodzę to byłoby mi niezmiernie przykro gdybym nie mogła ucałować synka.

kitty - cieszę się, że idziesz do domku - nabierzesz trochę sił i będzie git;)

kittykate lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • HANA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana no kolej 40- stek :D A tutaj każdy się wychyla wcześniej :D

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam co 4 minuty. Nadal wody zielone odchodzą. Boli coraz bardziej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty- czyli jednak falstart... no to wracaj pokornie do kolejki, zapraszamy :)
    Milcia- walcz! już bliżej niż dalej! A czemu wody zielone??

Kurcze, ja mam dzisiaj taki dzień ze jestem wsciekla na caly swiat..Od rana wstałam lewa noga, warcze na wszystkich wokół, obrywa się każdemu kto pojawi się w zasiegu mojego wzroku a nawet glosu bo przed chwila oberwalo się babci przez telefon, w sumie nie wiem za co.. jak tak dalej pojdzie to sama ze sobą dziś się pokłócę.. Także jakbym się już dziś na forum nie odzywala to się nie martwcie, nie rodze tylko pewnie nie odzywam się do siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 13:29

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • olaa.28 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny trzymam za Was kciuki...ciekawe kiedy u mnie się zacznie...mam mieć cc (jestem po stabilizacji kręgosłupa) ale lekarz czeka na pierwsze skurcze lub cc dopiero w terminie ok. 19 grudnia...ufam mu , twierdzi że tak będzie najbezpieczniej :)

Isaura lubi tę wiadomość

f2w3pc0zn85uu1kx.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro szpital - wywoływanie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Ita, HANA, Daisy, Martynaaa lubią tę wiadomość

gg64j44jz0w5nr34.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzis odwedziałam szpital na ktg, skurcze jeden, którego nie czułam. jeśli znów sie nic nie ruszy to we wtorek przyjmują mnie na patologie, mam już skierowanie od gina. Tak więc niech się dzieje co chce :)

Milcia trzymam kciuki :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedno co moge powiedziec to ze jestem bardzo zadowolna z pobytu w szpitalu, personel bardzo pomocny, symptyczny, wszyscy sie naprawde troszcza i podchodza do pacjentek z humorem nawet Panie przynoszace obiad i sprzatajace!
    Wiem ze bede pod mega dobra opieka i nie musze sie o nic martwic!
    Jednak Ujastek byl dobrym wyborem!!

Ita lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia do boju!!!!!!!!!!! Czekam wieczorem na zdjecie Aleksandry :D

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, to super :) Nie wiem, czy doczytałaś, ale pisałam ci wcześniej, że też rok temu miałam ten problem. Trochę gorzej było bo się powikłanie przyplątało, ale z drugiej strony nie byłam wtedy w ciąży. To lecz się z opryszczki. Też akurat teraz łykam Heviran ;) To nawet dobrze wyleczyć to przed porodem i się nie martwić, że wyskoczy w ostatniej chwili.

Marimiko lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..gratki dla kolejnych Mamuś! grudzień wspaniale rozpoczęty :) Eforts jednak się doczekała :)
    wspaniała wieść o Karoli również - super - Marceli to naprawdę cud!

Milcia - z zielonymi wodami to w 1-2 godz powinnaś w szpitalu być - trzymam kciuki :)

Co do schodzenia skórki na brzuszku u dziecka też myślę, że to normalne - mój Malutki miał kiepską cerę w ogóle przez jakiś pierwszy miesiąc a potem jak ręką odjął. W sumie niczym nie smarowałam - czasem tylko kremem z Musteli Stelatopia, a w szpitalu smarowali płynnym linomagiem - absolutnie zakazywali oliwek.

Kitty przynajmniej w domku na weekend będziesz to jeszcze sobie tak psychicznie odpoczniesz - a jak się zacznie dziać to już pewnie z rozmachem jak u Aniar :)

A ciekawe czy Aniar już tuli swoją kruszynę :)?

A jak dziewczyny z drugiego forum?? Też się rozpakowują??

Furia - gratki formy po cesarce - ja dłużej dochodziłam do siebie ale też nie wspominam jej jako koszmaru ;)

My nadam w dwupaku - ze spaniem masakrycznie, czop mi chyba też odchodzi ale jakoś pewności nie mam bo biorę też dopochwowe na infekcje (ze tez w ostatniej chwili mi sie przypaletala :/) wiec w sumie pewnosci nie mam..

A teraz najlepsze..tez zawsze mowilam ze wody jak odejda to fajnie bo sie wie ze sie rodzi ;) I z pierwszym tak mialam ze lezalam w lozku, wstalam do lazienki i chlust, tak kolo pol szklanki na oko, potem spokoj - bylo tak jak to opisywaly w szkole rodzenia - ze to nie bedzie mega wyciek tylko wlasnie takie chlusniecie bo potem glowa dziecka zadzialaa jak korek...wiec po tym odejsciu ja do szpitala w 5 godz jakos dojechalam, skurcze mialam ale nie jakies super bolesne, a tam mi pani dr po badaniu ze skurcze faktycznie na porod wskazuja ale wody to mi na pewno nie odeszły (??!!) eee...ja jej na to ze to musialby byc wody - w koncu podloge scieralam, a ona swoje...wiec ja juz zglupialam ;) nadal twierdze ze to byly wody - odeszly kolo 12 - po 16 bylam w szpitalu, a o 24.20 zdecydowali o cesarce bo mimo rozwarcia 10 cm sie nie udalo - maly sie zaklinowal..no to tyle w temacie wod.....teraz mam miec cc tez ale podobnie jak olaa.28 czekaja do rozpoczecia akcji porodowej i wtedy dopiero.

89b74e6224.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dawno sie tutaj nie udzielalam ale was podczytuje . Widze ze nadal jestem na waszej liscie wiec informuje ze 30 listopada urodzilam sn synka Julianka. Wiecej o moim porodzie mozecie poczytac w moim pamietniku ;-) Trzymam kciuki za kolejne rozpakowujace sie mamusie :-)

Marimiko, Ita, Bogusiar80, zokeia lubią tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Mamax!!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax to niezłe tempo - a myślałam, że takie historie to tylko w filmach :)

89b74e6224.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ