Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia super powodzenia!!!
Ja ide na badanie szyjki. Moja dr zadecyduje.
Brzuch sie spina caly czas mocno ale jeszcze do wytrzymania. Skurcze na 80 byly znosne wiec domyslam ze ze i te 100 beda nawet ok. Zobaczymy czy sie beda nasilac. Srednio teraz sa co 10 min. -
Gratulacje dla nowych mamuś - KKK, michaga82, eforts, dynamiczna!
Dziewczyny sypiemy się! Kciuki dla aniar, Milci i kittykate!
Rozpakowane mamusie
* kaarolaa 3 września (22.12) Marceli Piotr – 24t3d sn
* zuza_3 6 listopada (27.12) Maja, Oliwia, Zuzanna – 32t5d cc
* aga.just 7 listopada (11.12) Marcel Mateusz – 35t1d cc
* Kiara 20 listopada (06.12) Dawid – 37t5d sn
* Oliwia85 21 listopada (4.12) Alan – 38t2d cc
* Kulka41 24 listopada (2.12 ) Jakub – 38t6d cc
* Furia 25 listopada (6.12) Logan – 38t3d cc
* basia 26 listopada (?.??) córeczka – ?t?d cc
* Paulina85 26 listopada (3.12) Michał – 39t0d cc
* Pollyanna 27 listopada (3.12) Maria – 39t1d cc
* przyszłamama 28 listopada (2.12) Filip – 39t3d cc
* Klif 28 listopada (?.12) Zuzanna i Martyna – ?t?d cc
* patiii 28 listopada (20.12) Maksymilian Edward – 37t1d cc
* Lola83 30 listopada (21.12) Helena – 37t0d sn
* niecierpliwa21 1 grudnia (26.11) Konrad – 40t5d sn
* carola93 1 grudnia (12.12) Hayley – 38t3d sn
* KKK 4 grudnia (1.12) córeczka – 40t3d sn
* michaga82 4 grudnia (18.12) Piotr – 37t2d cc
* eforts 4 grudnia (27.11/1.12) synek – 41t0d sn
* dynamiczna 5 grudnia (7.12) Wojciech – 39t5d sn
Oczekujące mamusie
* Malinaaa91 30 listopada synek
* aniar 2 grudnia córeczka Alicja
* Mamax 2 grudnia synek
* HANA 3 grudnia córeczka Aniela/Maryna
* lolaliciouse 4 grudnia synek
* Milcia 5 grudnia córeczka Aleksandra
* Aneczka1 5 grudnia
* kanapa 6 grudnia córeczka Anastazja
* Ita 7 grudnia synek Leoś Dominik
* Kasandra 7 grudnia
* madzialena 7 grudnia synek
* Bursztynka 7 grudnia synek
* Ewelina22 8 grudnia
* Anna_84 8 grudnia
* maria.sm 8 grudnia synek Jaś Paweł
* staraczka83 8 grudnia synek Wiktor
* Paula84 10 grudnia córeczka Zofia
* ewelinka_shn 11 grudnia synek Kubuś
* karola88 11 grudnia córeczka
* Kor_a 12 grudnia
* Milatka:) 12 grudnia
* Zuzana 13 grudnia synek Adam
* Maleczka 14 grudnia córeczka Greta
* mausi 14 grudnia córeczka
* Militta110816 15 grudnia
* williams1 15 grudnia synek
* Kosmitka 15 grudnia
* Mama19 15 grudnia
* anuszka1986 17 grudnia
* kittykate 17 grudnia córeczka Nadia Laura
* Marimiko 17 grudnia synek
* Ewka89 18 grudnia synek
* olcia23 18 grudnia córeczka Zosia
* Kinga.k 19 grudnia córeczka
* Bajka 20 grudnia synek
* annusiak88 21 grudnia synek Jaś
* Magdalenna 21 grudnia
* Martynaaa 21 grudnia synek
* paulinaw 22 grudnia
* Wanes 23 grudnia
* ulaa8 23 grudnia
* zokeia 23 grudnia synek Adam
* Kasienka89 23 grudnia
* Bukumola 23 grudnia synek
* julianna 24 grudnia córeczka Zosia
* saprist88 24 grudnia
* Doris-83 24 grudnia synek Konrad
* inka84 24 grudnia córeczka
* szurabura 25 grudnia córeczka
* goto4 25 grudnia synek Jan Józef
* Qrczak 26 grudnia synek
* Biszkopcik 26 grudnia synek
* Martaaa 27 grudnia synek Kacper
* Niespodzianek:) 27 grudnia synek Oskar
* Nati89 28 grudnia synek
* NaamaH6669 28 grudnia synek
* Mysiok 28 grudnia córeczka
* jedynka 28 grudnia córeczka
* AsiaCh 28 grudnia synek Antoni
* lithe123 29 grudnia córeczka
* kurka 29 grudnia
* XYZ 29 grudnia córeczka
* Bogusiar80 29 grudnia synek
Jeżeli są jakieś braki/błędy dawajcie znać. Funkcjonuje w trybie zombie i ledwo widzę na oczy!HANA, zokeia lubią tę wiadomość
-
Ale tempo! Dziewczyny, szalejecie Ale dobrze, rodzić, rodzić, ustępować miejsca w kolejce!
Eforts, dynamiczna- gratulacje ogromne dla Was dziewczyny! Zazdroszcze ze już macie swoje maluszki po tej stronie brzucha
Aniar- wreszcie się doczekalas, trzymam kciuki, to już na pewno nie będzie fałszywy alarm, tylko kilka godzin pewnie dzieli Cie od spotkania z córcia!
Micia- moja wymarzona wersja rozpoczęcia porodu- odejście wod Przynajmniej od razu wiadomo ze trzeba do szpitala jechać. Trzymam kciuki!
Kitty- no ty się zdecyduj w końcu czy rodzisz czy jeszcze nie Bo nas tu w napięciu trzymasz a ciężarne nie mogą się denerwować
Julianna- nie martw się, ja będę tu czekac na swoja kolej jeszcze długo razem z Toba czasem mi się wydaje ze wszystkie urodzicie zanim u mnie cos się zadzieje... Ale musimy być cierpliwe, nasz czas jeszcze nie nadszedł
Mam nadzieje ze nie pominelam zadnej rodzącej ani swiezo upieczonej mamy w gratulacjach, robi się taki ruch w interesie ze można się pogubić
Pozdrowienia dla rodzących i dla tych co wciąż się toczą w dwupaku bez widoków na lepszejulianna lubi tę wiadomość
-
Hehe, Ita- ten opis jest niestety prawdziwy i to jest wlasnie przykre ze się za to placi a w zamian dostajemy usluge bylejaką. Nawet na porządny aparat USG ich nie stac, zenada. Luxmed jest dobry żeby sobie leczyc przeziębienie ale gdyby cokolwiek odpukać poważnego mi się w zyciu przytrafilo nie zaufalabym tym lekarzom.
A nasza Kitty po prostu kontepmluje poród, wie już ze nie odbierze mi tytułu "nieskazitelnego odbytu" to może chociaż ma szanse zostać "najdłużej rodzącą" w historii Kitty, przyj albo spinaj pośladkigoto4, julianna, Daisy lubią tę wiadomość
-
Dynamiczna - gratulacje!!
Aniar - doczekalas się! Mam.nadzieje ze pójdzie szybko i w miarę przyjemnie:)
Milcia - powodzenia, ale się wstrzelilas w termin!!
Kitty - daj znac co Ci powiedza!
U mnie dziś smutno. Mój piesio kilka dni temu coś wszamalal i siedzi mu to w jelicie cienkim. Jeśli do poniedziałku nie będzie poprawy go trzeba będzie.usunąć to chirurgicznie...jeszcze takie akcje na koniec ciąży...nie mogę teraz urodzić, bo się nikt piesiem za mnie nie zajmie... biedny Yogi
Mi zgaga się skończyła jakos 3 dni temu, więc chyba faktycznie troche brzuch się obniżył aczkolwiek nie jest to tak bardzo widoczne. Dziś rano na wadze zauważyłam spadek około 0,5-1kg... Tak jak bardzo chciałam urodzić to teraz mam nadzieję że się nie rozpakuje do czasu polepszenia się stanu zdrowia piesia.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Dziewczyny będące w szpitalu trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!
Dynamiczna Grtulacje!!
Ja spokojnie czekam na swoją kolej. Śmiać mi się chce bo jak pod koniec listopada się działo to im bliżej(oprócz bólu spojenia i kręgosłupa)to skurcze są sporadyczne! przestraszyliśmy się z Jasiem chyba hihi
We wtorek mam wizytę więc zobaczymy czy wszystko ok.
Aa i zmieniłam przygotowane ubranka na wyjście dla Młodego..spakowałam body z długim rękawkiem, sweterek ciepły, rajstopki, spodnie, "skarpetki"(tu się zastanawiam?)i do tego kombinezon. Myślicie że będzie ok? -
Milca powodzenia;
Bukomola ja teraz korzystam każdego poranka z leżakowania w łóżku, śpię tak długa aż mi się znudzi, co prawda ja spać mogę i nawet sprawi mi to wielką przyjemność, tylko wstawanie na siku mnie budzi wraz z twardnieniem podbrzusza...
anusiak stroj ok, chociaz ja nastawilam sie na ubranie dziecka w body + pajac albo zwykly bawelniany albo taki pluszowy cieply i na to kombinezon zimowy + czapeczka + moze skarpetki nie wiem jeszcze czy beda potrzebne,
rezygnuje z rajstopek bo wydaja mi sie dosc niewygodne przy zakladaniu u tak malej istotki, a to moja pierwsza dzidzia, wiec pewnie bedziemy bali sie, ze zrobimy jej krzywde
-
Właśnie mąż mi powiedzal że znajomi obstawiaja że dziś urodze bo "takie mają przeczucie"...niebwazne że we wtorek szyjka była długa i zamknięta a skurczy żadnych nie mam. Jeszcze brakuje żeby zakłady robili..
HANA, Daisy, olaa.28 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Właśnie mąż mi powiedzal że znajomi obstawiaja że dziś urodze bo "takie mają przeczucie"...niebwazne że we wtorek szyjka była długa i zamknięta a skurczy żadnych nie mam. Jeszcze brakuje żeby zakłady robili..
Marimiko lubi tę wiadomość
-
Hahaha czesc dziewczyny
Na pewno zostane najdluzej rodzaca. Zdecydowalismy z moja pania dr ze wychodze.
Skurcze nieregularne rozwarcie dalej 1,5cm.
Cos sie zbiera ale nie konkretnie i bez sensu zebym tu siedziala.
Jesli mnie zbierze mocno to wtedy mam przyjechac. Jesli nie to 11 grudnia mam ktg nastepne, i mam z zapisem isc do mojej dr
w szpitalu a jesli do 16 grudnia nie urodze to 17 mam sie zglosic na ptologie i wywolaja mi porod takze.
przynajmniej znam date.
Powodzenia dziewczyny!! Juhu ide do domu!Marimiko, HANA, Daisy lubią tę wiadomość