X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich szczesliwych mamusiek

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty ja man od wczoraj tak samo jak ty,twardy brzuch I vol jak na okres,a dzis odchodzi czop,rozwarcie na 2 cm.

kittykate lubi tę wiadomość

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bòl

• AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emma, a co Ci powiedział lekarz? sugerował poród na dniach? Mi w środę odszedł podbarwiony czop, rozwarcie na 4cm i dr zasugerowała, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić (tp 28.12.2014) i że do poniedziałkowej wizyty na 90% nie doczekam w dwupaku. tymczasem mamy sobotę, skurczy nie mam żadnych, wody nie odeszły, córeczka w brzuchu się rusza (chociaż chyba mniej niż zwykle) i czekam, czekam, czekam...

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPoznan mi jeszcze w szpitalu zaczal odchodzic czop powiedzialam mojej dr o tym ale powiedziala zeby tym sie akurat nie sugerowac, z rozwarciem mozna chodzic i tydzien jesli nie ma skurczy ktore rozwieraja szyjke to o porodzie mozna pomarzyc...
    Ja niby mam ale one sa chyba za slabe jeszcze bo w szpitalu na badaniu rozwarcie nadal bylo na 1,5 cm...
    A tez mi powiedziala moja dr ze porod sie rozkreca ale nie jest w stanie powiedziec kiedy sie rozkreci :)
    Takze bardzo indywidualna sprawa... Ale te nasze dzieci sie drocza z nami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:52

AniaPoznań, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, która Mamusia dziś dostanie najwspanialszy prezent Mikołajkowy...? :D

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,

Aniar najważniejsze, że już mała jest z Tobą - nie ma co rozpamiętywać porodu i ciężkich chwil. Teraz będzie już tylko lepiej ;-)

Kate widzę, że jednak nadal 2 w 1.. Znajoma powiedziała mi, ze nie ma co naciskać na to aby szybko zacząć rodzić - jeśli się tak nastawiasz to Twój organizm stopuje. Ja od poniedziałku też zaczynam mieć parcie na wcześniejszy poród..

A.. i oczywiście gratki dla wszystkich nowych mam ;-)

Karola a Marcelek to tak urósł, że jak sobie przypomnę to maleństwo z września to jestem w lekkim szoku.. zupełnie inny chłopak! Oby tak dalej szybko rósł ;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPoznan mi to samo powiedziala co tobie.Z pierwsza corka jak bylam w ciazy to jak mi czop odszedl to na drugi dzien urodzilam.Ekspresowy mialam porod wtedy.Ciekawe jak teraz bedzie.

• AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ile można chodzić z rozwarciem na 4cm?! :)) myślałam, że to już kwestia góra 2-3 dni

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, bo tydzień przeleżałam w szpitalu bez specjalnych chęci i możliwości pisania na forum.

Nie wiem, czy wiecie, ale 30 listopada 15:35 przyszła na świat moja córcia Helena, 51 cm, 2500 g, poród sn 10/10 pkt.

Urodziła się w pierwszy dzień donoszonej ciąży :) O 4 rano w niedzielę odeszły mi wody, nie miałam skurczy. Pojechałam w miarę szybko na IP, bo nie czułam ruchów Małej. Po zbadaniu okazało się, że mam 1 cm rozwarcie i mam czekać na sali przedporodowej. Zaczęły mi się skurcze, ale słabe i nieregularne. Około 12 przenieśli nas na porodówkę i podłączyli oksytocynę. O 15:35 Mała już była z nami.

Wszystko było niby ok, ale ponieważ jest mała zostałam o dobę dłużej w szpitalu, bo waga spadła jej 10%. Potem pojawiła się żółtaczka i była naświetlana. Przeżyłyśmy trudny tydzień w szpitalu, nie spałam prze 6 dni praktycznie w ogóle. Ale od wczoraj jesteśmy w domu i jest fantastycznie :)

Gratuluje wszystkim dziewczynom, które urodziły. Spróbuję podczytać chociaż parę kartek wstecz.

Ita, goto4, emma30@, kanapa, kittykate, aniar, Paula84, julianna, Zuzana, zokeia, Martaaa, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola witaj spowrotem na bbf :D
    Wiedzialysmy o Helence i parę stron wstecz gratulowalysmy Wam.
    Ale nie zaszkodzi jeszcze raz:

Witaj na świecie Helenko! Lola gratulacje!

Lola83 lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lola

Lola83 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marceli jest największym wazniakiem na grudniowkach :) wszystkie go kochamy :)
    Do tego jest jota w jota tatus :) super ze święta w domu!!

Aga a co u Was? Ty masz starszą core? Jak reaguje na brata?

Tygrysek lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola jeszcze raz gratulacje!!!

AsiaPoznan mnie by z rozwarciem 4 cm chyba juz nie puscili do domu
    ale jakby sie nic nie zmienialo chyba by podali oksy bo szyjke masz otwarta i jest ryzyko infekcji plodu przez kanal szyjki...
    W takich sytuacjach lekarze chyba nie maja co czekac...

Ja mam dzis mega PMSa mojemu sie obrywa bez powodu biedny i dzielny zarazem znosi to z pokora:(
    Mala sie wierci skurcze dalej niereg bol brzucha, mnie wszystko kluje w szyjce, piecze mala juz tak nisko w kanale :/
    Czasem boli tak ze az do mozgu mi prad idzie :/
    U nas byli znajomi z dzieckiem rocznym, mala jest super taka gwiazda wesola bawi sie pieknie, grzeczna jest
    No az cudnie patrzec na takie dzieciaki :) przyniesli prezenty dla Malej! Super dzionek! Teraz juz troche padam!

Jakies mikolajkowe dzieciaczki sie szykuja?

Kate

np55zzc.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Melduje sie na 5s.Od czwartku jestem juz z dziewczynkami w domu.Nie ma czasu na nic ale jestesmy bardzo szczesliwi.
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom

kittykate, Paula84, goto4, julianna, Ita, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola jeszcze raz gratuluje, zawiodlas mnie, liczylam na spotkanie w szpitalu ;D

opowiedz jak juz znajdziesz chwile jak rodzi sie w zespolonym, jakie sa polozne i ogolnie o swoich odczuciach...

ktos pytal o pepek, moj zrobil sie bardziej wystajacy niz byl, jest rozciagniety na maksa, wszystkie faldki sie rozprostowaly a skora na nim jest bardzo delikatna,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola miło Cię znowu usłyszeć - a jak malutka się sprawuje w domu? Karmisz piersią czy mm?

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, Eforts gratuluję!! Jak sobie radzicie? Karmicie piersią maluszki?
    Eforts jak poród? ciężko było?
    Czekamy na jakieś fotki maleństw :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pełnia, niby tyle ciąż donoszonych a taka cisza dziś panuje :D

Za minutę moj termin z USG. Wyskakuj maluchu!

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluje kolejnych porodow! :) :) :) i oczywiscie zaciskam kciuki za same pozytywy az do konca Waszej listy! ♡♡♡

Karola, Marceli przepiekny! ♡♡♡

‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ