X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich szczesliwych mamusiek

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty ja man od wczoraj tak samo jak ty,twardy brzuch I vol jak na okres,a dzis odchodzi czop,rozwarcie na 2 cm.

kittykate lubi tę wiadomość

• emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bòl

• AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emma, a co Ci powiedział lekarz? sugerował poród na dniach? Mi w środę odszedł podbarwiony czop, rozwarcie na 4cm i dr zasugerowała, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić (tp 28.12.2014) i że do poniedziałkowej wizyty na 90% nie doczekam w dwupaku. tymczasem mamy sobotę, skurczy nie mam żadnych, wody nie odeszły, córeczka w brzuchu się rusza (chociaż chyba mniej niż zwykle) i czekam, czekam, czekam...

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPoznan mi jeszcze w szpitalu zaczal odchodzic czop powiedzialam mojej dr o tym ale powiedziala zeby tym sie akurat nie sugerowac, z rozwarciem mozna chodzic i tydzien jesli nie ma skurczy ktore rozwieraja szyjke to o porodzie mozna pomarzyc...
    Ja niby mam ale one sa chyba za slabe jeszcze bo w szpitalu na badaniu rozwarcie nadal bylo na 1,5 cm...
    A tez mi powiedziala moja dr ze porod sie rozkreca ale nie jest w stanie powiedziec kiedy sie rozkreci :)
    Takze bardzo indywidualna sprawa... Ale te nasze dzieci sie drocza z nami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:52

AniaPoznań, Daisy lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, która Mamusia dziś dostanie najwspanialszy prezent Mikołajkowy...? :D

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,

Aniar najważniejsze, że już mała jest z Tobą - nie ma co rozpamiętywać porodu i ciężkich chwil. Teraz będzie już tylko lepiej ;-)

Kate widzę, że jednak nadal 2 w 1.. Znajoma powiedziała mi, ze nie ma co naciskać na to aby szybko zacząć rodzić - jeśli się tak nastawiasz to Twój organizm stopuje. Ja od poniedziałku też zaczynam mieć parcie na wcześniejszy poród..

A.. i oczywiście gratki dla wszystkich nowych mam ;-)

Karola a Marcelek to tak urósł, że jak sobie przypomnę to maleństwo z września to jestem w lekkim szoku.. zupełnie inny chłopak! Oby tak dalej szybko rósł ;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaPoznan mi to samo powiedziala co tobie.Z pierwsza corka jak bylam w ciazy to jak mi czop odszedl to na drugi dzien urodzilam.Ekspresowy mialam porod wtedy.Ciekawe jak teraz bedzie.

• AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ile można chodzić z rozwarciem na 4cm?! :)) myślałam, że to już kwestia góra 2-3 dni

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, bo tydzień przeleżałam w szpitalu bez specjalnych chęci i możliwości pisania na forum.

Nie wiem, czy wiecie, ale 30 listopada 15:35 przyszła na świat moja córcia Helena, 51 cm, 2500 g, poród sn 10/10 pkt.

Urodziła się w pierwszy dzień donoszonej ciąży :) O 4 rano w niedzielę odeszły mi wody, nie miałam skurczy. Pojechałam w miarę szybko na IP, bo nie czułam ruchów Małej. Po zbadaniu okazało się, że mam 1 cm rozwarcie i mam czekać na sali przedporodowej. Zaczęły mi się skurcze, ale słabe i nieregularne. Około 12 przenieśli nas na porodówkę i podłączyli oksytocynę. O 15:35 Mała już była z nami.

Wszystko było niby ok, ale ponieważ jest mała zostałam o dobę dłużej w szpitalu, bo waga spadła jej 10%. Potem pojawiła się żółtaczka i była naświetlana. Przeżyłyśmy trudny tydzień w szpitalu, nie spałam prze 6 dni praktycznie w ogóle. Ale od wczoraj jesteśmy w domu i jest fantastycznie :)

Gratuluje wszystkim dziewczynom, które urodziły. Spróbuję podczytać chociaż parę kartek wstecz.

Ita, goto4, emma30@, kanapa, kittykate, aniar, Paula84, julianna, Zuzana, zokeia, Martaaa, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola witaj spowrotem na bbf :D
    Wiedzialysmy o Helence i parę stron wstecz gratulowalysmy Wam.
    Ale nie zaszkodzi jeszcze raz:

Witaj na świecie Helenko! Lola gratulacje!

Lola83 lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • emma30@ Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lola

Lola83 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marceli jest największym wazniakiem na grudniowkach :) wszystkie go kochamy :)
    Do tego jest jota w jota tatus :) super ze święta w domu!!

Aga a co u Was? Ty masz starszą core? Jak reaguje na brata?

Tygrysek lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola jeszcze raz gratulacje!!!

AsiaPoznan mnie by z rozwarciem 4 cm chyba juz nie puscili do domu
    ale jakby sie nic nie zmienialo chyba by podali oksy bo szyjke masz otwarta i jest ryzyko infekcji plodu przez kanal szyjki...
    W takich sytuacjach lekarze chyba nie maja co czekac...

Ja mam dzis mega PMSa mojemu sie obrywa bez powodu biedny i dzielny zarazem znosi to z pokora:(
    Mala sie wierci skurcze dalej niereg bol brzucha, mnie wszystko kluje w szyjce, piecze mala juz tak nisko w kanale :/
    Czasem boli tak ze az do mozgu mi prad idzie :/
    U nas byli znajomi z dzieckiem rocznym, mala jest super taka gwiazda wesola bawi sie pieknie, grzeczna jest
    No az cudnie patrzec na takie dzieciaki :) przyniesli prezenty dla Malej! Super dzionek! Teraz juz troche padam!

Jakies mikolajkowe dzieciaczki sie szykuja?

Kate

np55zzc.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Melduje sie na 5s.Od czwartku jestem juz z dziewczynkami w domu.Nie ma czasu na nic ale jestesmy bardzo szczesliwi.
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom

kittykate, Paula84, goto4, julianna, Ita, Daisy, Marimiko lubią tę wiadomość

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola jeszcze raz gratuluje, zawiodlas mnie, liczylam na spotkanie w szpitalu ;D

opowiedz jak juz znajdziesz chwile jak rodzi sie w zespolonym, jakie sa polozne i ogolnie o swoich odczuciach...

ktos pytal o pepek, moj zrobil sie bardziej wystajacy niz byl, jest rozciagniety na maksa, wszystkie faldki sie rozprostowaly a skora na nim jest bardzo delikatna,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola miło Cię znowu usłyszeć - a jak malutka się sprawuje w domu? Karmisz piersią czy mm?

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, Eforts gratuluję!! Jak sobie radzicie? Karmicie piersią maluszki?
    Eforts jak poród? ciężko było?
    Czekamy na jakieś fotki maleństw :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pełnia, niby tyle ciąż donoszonych a taka cisza dziś panuje :D

Za minutę moj termin z USG. Wyskakuj maluchu!

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluje kolejnych porodow! :) :) :) i oczywiscie zaciskam kciuki za same pozytywy az do konca Waszej listy! ♡♡♡

Karola, Marceli przepiekny! ♡♡♡

‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ