X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma u mnie cala noc przespana. Czop zszedl. Skurcze i bol brzucha nieregularne wiec dalej faluje na pilce ;)
    Nastawiam sie na wywolywanie raczej...
    A w pelnie taka cisza u nas????

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodze czytam, ze sie cos zlego dzialo aniar, ale moze lepiej, ze nie poznalam szczegolow, choc jezeli chodzi o szpital to w miescie mam tylko jeden wybor ;D

z karmieniem nie pomoge, ciemna masa ze mnie w poradach odnosnie dzieci;

kate ty masz ciaze w sumie tylko pare dni starsza od mojej i nastawiasz sie juz na porod, ja zakladam najszybciej po 15 ze sie cos zacznie rozkrecac ... niech sobie zosia rosnie w brzuszku, a twoja mala ile juz ma g?

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychodzi na to, że nikt 6 grudnia nie urodzil ... a taka ładna data ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś kolejna grudniówka urodziła. Kas rozpakowała się nad ranem o 4:05 córcia miała 3900g i 58 cm
    Gratulujemy!!!

aga.just, julianna, kittykate, Ita, Daisy, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Klif Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naczytalam sie o zespole naglej smierci lozeczkowej i jestem przerazona.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja bym przeczytala jakoś nawet przed prostym nie przerazaly mnie takie historie w każdym razie współczuję.

Moj poród był bardzo ok.
    O 2 zaczely mi się skurcze praktycznie od poczatku co 2 min, kąpiel nic nie pomogła, 5.30 pod ktg skurcze co 45 sek 3 cm, po 8 jak się zmienil personel położna mnie zbadala to w trakcie badania z 3 cmna 5 ból niesamowity ale się dalo, 9 znieczulenie i tutaj raj, skecze 130 a ja radosc (i plucie w brode ze zawachalam się nad zzo) 9.30 przebicie pecheraz, do 11 jeszcze kilka badan palpacyjnych, nic nie czulam i o 11 parcie, 11.20 młody się urodzil.
    trafilam na super położna której powiedziałam ze chyba na spolke urodzilysmy :)

Co do karmienia, od razu położne powiedzialy ze płaskie brodawki i ze będzie trzeba użyć kapturka no ale do nocy wlasciwie nic nie ruszylo o23 poszłam do nich i dostalam kapttrek. Chociaż chcą nie wiele przez niego lecialo.
    W drugiej dobie dziecko spalo nie umialam przystawic ani rozbudzic, chodzilammowilam i ciagle ze ktos przyjdzie ze yo ze tamto o 14 był już placz (moj :) ) to nagle jedna doradca laktacyjny za druga przychodzily. Jakos go rozbudzaly cos tam poszlo.
    Ogolnie stracil na wadze 300 g ale ze nie bylo to 10 % to poszliśmy do domu i walczymy.

w dzien zaczyna jesc po 10 min odplywa na pol godz a cala noc wisial na cycach, ssal i nie spal praktycznie w ogóle. Raz spal ponad godz na mnie!! Mam nadzieje ze my się przestawi Dzień z noca.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny ze opisywanie lekkich porodow jest wskazane, a ciezszych juz nie? Myslalam, ze forum jest po to, zeby kazdy pisal co czuje i na co ma chec. Ja jestem przed porodem i zadne opisy mi nie straszne.
    Dla mnie gorsze jest pisanie, ze mam skurcze czop mi schodzi rodze. A w rzeczywistosci rodzi sie za trzy tygodnie.
    Zycze udanej niedzieli. I latwych i naglych porodow. Najlepiej bez objawow miesiac wczesniej.
    Aniu mozesz dokarmiac malenstwo. Ja synka dokarmialam, bo cyca nie umial zlapac. A potem sie wszystko unormowalo :* trzymam kciuki

eforts, AniaPoznań, olcia23, Niespodzianek:), Bursztynka, aniar, Maleczka, Marimiko, Pollyanna, annusiak88, Qrczak, lolaliciouse, Ewka89, Milcia lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj eforts oby mu się przestawiło, bo i Ty bedziesz musiala dzien z noca zamienic, ;D ale ja sobie tlumacze, ze najgrosze sa pierwsze dni, miesiac, takie dziecko przeciez nie wie kiedy dzien, kiedy noc, a zreszta duzo spi

eforts lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar walcz i się nie poddawaj! Te kilka kropli siary naprawdę wystarczy dziecku na początek. Przystawiaj dziecko do piersi, niech na niej wsi cały czas, będzie dobrze. A jeśli naje się i pośpi te 2-3h tzn, że się najada.

Efors niech Franio wisi na cycusiach, rozkręci Ci pięknie laktację!

eforts, Ita, zokeia, aniar lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ;D ale ja sobie tlumacze, ze najgrosze sa pierwsze dni, miesiac, takie dziecko przeciez nie wie kiedy dzien, kiedy noc, a zreszta duzo spi

hehe nie pocieszę, ale wg mnie to najlepsze są te pierwsze miesiące, kiedy maluch dużo śpi :) można dojść do siebie, dużo zrobić w domu :) potem będzie wesoło i dwie ręce okażą się czasem niewystarczające :)

eforts lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    wchodze czytam, ze sie cos zlego dzialo aniar, ale moze lepiej, ze nie poznalam szczegolow, choc jezeli chodzi o szpital to w miescie mam tylko jeden wybor ;D

z karmieniem nie pomoge, ciemna masa ze mnie w poradach odnosnie dzieci;

kate ty masz ciaze w sumie tylko pare dni starsza od mojej i nastawiasz sie juz na porod, ja zakladam najszybciej po 15 ze sie cos zacznie rozkrecac ... niech sobie zosia rosnie w brzuszku, a twoja mala ile juz ma g?

3200 (+/- 400 g) wiec nie taka mala ;) poza tym meczy kluje, czop zszedl, rozwarcie wiec to w sumie nie moje wymysly a konkretne info od lekarzy... skurcze do 80-90 niereg... takie zapisywaly sie ostatnio na ktg, brzuch boli ale nie nasila sie poki co. I tak 17 ląduje w szpitalu na wywolywanie wiec juz sie nie nastawiam:) bedzie co ma byc !

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    hehe nie pocieszę, ale wg mnie to najlepsze są te pierwsze miesiące, kiedy maluch dużo śpi :) można dojść do siebie, dużo zrobić w domu :) potem będzie wesoło i dwie ręce okażą się czasem niewystarczające :)
    pod tym względem to się zgodzę, ale mi chodziło o laktację i ustawienie rytmu dnia niemowlaka, a tak to racja gdy maluch duzo spi jest okazaj na zregenerowanie organizmu i zrobienie czegos w domu

aga.just lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts tylko mnie utwierdzilas zeby wziac znieczulenie !! super :)
    mnie tam zadne opisy nie straszne... trzeba sie nastawic ze latwo nie bedzie i tyle a jak bedzie to tym fajniej sie milo rozczarowac ;)
    Ja tez Aniu zrozumialam Twoj post jako ostrzezenie bardziej... niz straszenie. Takze glowa do gory bo najwazniejsze ze z mala ok :) duzo zdrowka !

Bogusia rozumiem ze urodzilas juz jedno dziecko i prawdopodobnie takie objawy jak niereg skurcze rozwarcie czy schodzacy czop to zadna rewelacja i symptomy miesiac wczesniej rozpoczynajazego sie porodu ale na tym forum wiekszosc z nas rodzi po raz pierwszy, nie wie kompletnie czego ma sie spodziewac i chcialaby juz tulic swoje dzieciaczki wiec pozwol nam na odrobine przezywania tej chwili bo chyba nam wolno... dla mnie kazdy znak jest wyjatkowy i zbliza do spotkania z moim pierwszym wyczekiwanym 9 miesiecy dzieckiem i mam zamiar pisac o tym na forum tak jak kazda tu sie zastanawia i jest to normalne czy to aby juz?

milej niedzieli !!!! :)

zokeia, Daisy, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    3200 (+/- 400 g) wiec nie taka mala ;) poza tym meczy kluje, czop zszedl, rozwarcie wiec to w sumie nie moje wymysly a konkretne info od lekarzy... skurcze do 80-90 niereg... takie zapisywaly sie ostatnio na ktg, brzuch boli ale nie nasila sie poki co. I tak 17 ląduje w szpitalu na wywolywanie wiec juz sie nie nastawiam:) bedzie co ma byc !
    dokladnie bedzie co ma byc w tym temacie to nie mam zbytnio wiele do powiedzenia ;D
    moja mala pare dni temu miala 3100-3200 u niego na usg niby blad do 150g, i on okresil ze to srednia krajowa i zadnego olbrzyma w sobie nie mam, a to moze i db bo latwiej bedzie rodzic;

ja nie czuje jak na razie bolu miesiaczkowego, tylko skurcze przepowiaajace sa czestsze i dluzej trzymaja, no i pachwiny mnie troche bola ale to chyba tez bardziej bol objawia sie po chodzeniu, czop tez raczej mi nie schodzi, sluzu jest wiecej, ale bez krwi;

na moje mozecie pisac wszystkie o swoich db i zlych porodach, ja akurat sie nie utozsamiam z tym, bo wiem, ze kazda inaczej i co innego przezyje, kazdy przypadek inny, ale zycze nam zeby kazdy byl udany i nasze maluchy byly zdrowe, ja moge dobe a nawet dwie rodzic, ale niech moj maluch bedzie zdrowy!

kittykate lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie julianna najwazniejsze zeby były zdrowe te nasze dzieciaczki a porody odbyły się bez komplikacji!
    cieszmy sie ostatnimi dniami i chwilami spokoju, blogiego lenistwa i spania do poludnia :P
    za chwile to wszystko sie skonczy na dluugoooooo... ;)
    My dzis ubieramy choinke :D

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra gratulacje! :) Aurelio witaj na świecie!

Rozpakowane mamusie t61061.gif
    * <3 kaarolaa 3 września (22.12) Marceli Piotr – 24t3d sn
    * <3 zuza_3 6 listopada (27.12) Maja, Oliwia, Zuzanna – 32t5d cc
    * <3 aga.just 7 listopada (11.12) Marcel Mateusz – 35t1d cc
    * <3 Kiara 20 listopada (06.12) Dawid – 37t5d sn
    * <3 Oliwia85 21 listopada (4.12) Alan – 38t2d cc
    * <3 Kulka41 24 listopada (2.12 ) Jakub – 38t6d cc
    * <3 Furia 25 listopada (6.12) Logan – 38t3d cc
    * <3 basia 26 listopada (?.??) córeczka – ?t?d cc
    * <3 Paulina85 26 listopada (3.12) Michał – 39t0d cc
    * <3 Pollyanna 27 listopada (3.12) Maria – 39t1d cc
    * <3 przyszłamama 28 listopada (2.12) Filip – 39t3d cc
    * <3 Klif 28 listopada (?.12) Zuzanna i Martyna – ?t?d cc
    * <3 patiii 28 listopada (20.12) Maksymilian Edward – 37t1d cc
    * <3 Lola83 30 listopada (21.12) Helena – 37t0d sn
    * <3 Mamax 30 listopada (2.12) Julian – 39t4d sn
    * <3 niecierpliwa21 1 grudnia (26.11) Konrad – 40t5d sn
    * <3 carola93 1 grudnia (12.12) Hayley – 38t3d sn
    * <3 KKK 4 grudnia (1.12) córeczka – 40t3d sn
    * <3 michaga82 4 grudnia (18.12) Piotr – 37t2d cc
    * <3 eforts 4 grudnia (27.11/1.12) Franciszek – 41t0d sn
    * <3 dynamiczna 5 grudnia (7.12) Wojciech – 39t5d sn
    * <3 aniar 5 grudnia (2.12) Alicja – 40t3d sn
    * <3 Milcia 5 grudnia (5.12) Aleksandra – 40t0d sn
    * <3 Kasandra 7 grudnia (7.12) Aurelia – 40t0d sn

Oczekujące mamusie
    * <3 Malinaaa91 30 listopada <3 synek
    * <3 HANA 3 grudnia <3 córeczka Aniela/Maryna
    * <3 lolaliciouse 4 grudnia <3 synek
    * <3 Aneczka1 5 grudnia
    * <3 kanapa 6 grudnia <3 córeczka Anastazja
    * <3 Ita 7 grudnia <3 synek Leoś Dominik
    * <3 madzialena 7 grudnia <3 synek
    * <3 Bursztynka 7 grudnia <3 synek
    * <3 Ewelina22 8 grudnia
    * <3 Anna_84 8 grudnia
    * <3 maria.sm 8 grudnia <3 synek Jaś Paweł
    * <3 staraczka83 8 grudnia <3 synek Wiktor
    * <3 Paula84 10 grudnia <3 córeczka Zofia
    * <3 ewelinka_shn 11 grudnia <3 synek Kubuś
    * <3 karola88 11 grudnia <3 córeczka
    * <3 Kor_a 12 grudnia
    * <3 Milatka:) 12 grudnia
    * <3 Zuzana 13 grudnia <3 synek Adam
    * <3 Maleczka 14 grudnia <3 córeczka Greta
    * <3 mausi 14 grudnia <3 córeczka
    * <3 Militta110816 15 grudnia
    * <3 williams1 15 grudnia <3 synek
    * <3 Kosmitka 15 grudnia
    * <3 Mama19 15 grudnia
    * <3 anuszka1986 17 grudnia
    * <3 kittykate 17 grudnia <3 córeczka Nadia Laura
    * <3 Marimiko 17 grudnia <3 synek
    * <3 Ewka89 18 grudnia <3 synek
    * <3 olcia23 18 grudnia <3 córeczka Zosia
    * <3 Kinga.k 19 grudnia <3 córeczka
    * <3 Bajka 20 grudnia <3 synek
    * <3 annusiak88 21 grudnia <3 synek Jaś
    * <3 Magdalenna 21 grudnia
    * <3 Martynaaa 21 grudnia <3 synek
    * <3 paulinaw 22 grudnia
    * <3 Wanes 23 grudnia
    * <3 ulaa8 23 grudnia
    * <3 zokeia 23 grudnia <3 synek Adam
    * <3 Kasienka89 23 grudnia
    * <3 Bukumola 23 grudnia <3 synek
    * <3 julianna 24 grudnia <3 córeczka Zosia
    * <3 saprist88 24 grudnia
    * <3 Doris-83 24 grudnia <3 synek Konrad
    * <3 inka84 24 grudnia <3 córeczka
    * <3 szurabura 25 grudnia <3 córeczka
    * <3 goto4 25 grudnia <3 synek Jan Józef
    * <3 Qrczak 26 grudnia <3 synek
    * <3 Biszkopcik 26 grudnia <3 synek
    * <3 Martaaa 27 grudnia <3 synek Kacper
    * <3 Niespodzianek:) 27 grudnia <3 synek Oskar
    * <3 Nati89 28 grudnia <3 synek
    * <3 NaamaH6669 28 grudnia <3 synek
    * <3 Mysiok 28 grudnia <3 córeczka
    * <3 jedynka 28 grudnia <3 córeczka
    * <3 AsiaCh 28 grudnia <3 synek Antoni
    * <3 lithe123 29 grudnia <3 córeczka
    * <3 kurka 29 grudnia
    * <3 XYZ 29 grudnia <3 córeczka
    * <3 Bogusiar80 29 grudnia <3 synek

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga myślę ze laktacja się rozkreci bo widzę ze cos leci.

Nie wiem tylko jak wybrnac z tego ze w nocy wisi ciągle na cycach i po odlozeniu maks 20 min ze srednia ok 5 min polezy i znowu placz i ssanie, rano juz się zlamalam na smoka :/ a teraz w dxien poje 10 min i potrafi trochę pospac.

Mam mu wieczorem nie dac spac? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo tego, że od jutra zaczynam się przeterminowywać ani myślę (póki co) o wywoływaniu porodu. Leo wie lepiej kiedy ma wyskoczyć :D

U nas w kościele jest akcja robienia paczek dla dzieci z ubogich rodzin i tak sobie myślę, że może jutro po ktg zdążę jeszcze obskoczyć jakieś centrum handlowe?

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez choinka wyciagnieta (w tym roku okolicznosci naglego porodu zmobilizowaly do szybszego dzialania), lampki zalozone a dzis wieszamy lancuchy recznie zrobione z moim bratankiem i mama, swoja drogo to juz dawno nie bylo u nas takiej choinki z recznie robionych ozdob, dzis dalej zabieram sie za dekoracje

eforts, kittykate lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja już jestem po terminie 5 dni ;D Czekam dalej na jakieś oznaki, czuję się fantastycznie!!!

Ita, Daisy, eforts lubią tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ