X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam :) wlasnie za godzine mam wizyte u gina, bo termin mam na dzisiaj. Zobaczymy czy cos tam sie rozwiera?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze czekam ale mam takie bóle w pachwinach, że ledwo chodzę. Wczoraj miałam ktg, wyszło 5 skurczy ale ja ich nawet nie czułam. Rozwarcie bez zmian 4cm, szyjka miękka. Nie wiem czy wytrzymamy te 3 dni, obawiam się że nie. Jutro znowu ktg.

Bogusia, daj znać po wizycie co u Was?

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie tu nie było. Czytam że macie problem z karmieniem piersią. Szczerze nie spodziewałam że to taki częsty problem. Ja nie mam tego problemu mój ssak je ładnie, ale nie Ale z przybieraniem to chyba nie tak jak wasze. W tydzień od wyjścia ze szpitala przybrał 100 gr. Ale lekarka nie mówiła że to źle wiec nie panikuje.

No i sukces bo młody zaczął spać w wózku i nie jest konieczne żeby go ciągle nosić. Katar się skończył wiec na płasko może leżeć.

Karmie tylko piersią i pierwsze 2 tyg jadł dosłownie co chwila. Teraz już mu się to unormowało i ma przerwy ok 2 h w ciągu dnia a w nocy nawet dłużej. Odciągam pokarm i może tylko na wypadek mojej nieobecności,np w sobotę idę do dentysty wiec awaryjne mleko musi być.

Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to czuję się świetnie w zasadzie od razu po porodzie umiałam siedzieć i chodzić bez problemu.

Pytanko mam o odczyn poszczepienny ma lewym ramieniu czy jakoś specjalnie się nim zajmujecie zacząć nam czerwienieć i robi się nabrzmialy, czytałam że może nawet podejść ropą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:55

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna u nas nic się nie dzieje ale polozna przy szczepieniu ostrzegala ze może tak być.

My ogólnie tez tylko cyc i dzisiaj zjedlismy posilek bez kapturka!!!! :) jedna pierś mam lepsza niż drugą :/

Ja przed czasami forum tez nie spodziewałam się ze kp może być takim problemem.

Dziewczyny kciuki za szybkie akcje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:35

zokeia, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a kazała czymś oglądać gdyby się coś działo? W necie pisze że nic nie należy robić ale net to net nie zawsze wiarygodny.
    Mamy jeszcze połówki na buzi od spania na mnie czy na tatusia, naszczęście wózek sprawdza się coraz częściej i połówki schodzą.

A no i męczą nas kolki ale już poprosiłam wujka który mieszka w Niemczech żeby przysłał mi te krople sab simplex które cieszą się taką świetną opinią.

relge6yd7jws6b5o.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu podczes szczepienia mowiono mi, ze gdyby pojawil sie rumien, grudka, pecherz to mam z tym absolutnie nic nie robic.
    a kiedy idziecie z dzieciaczkami na pierwsza wizyte do przychodni?

Wiki81 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam 18 grudnia rodziłam 5. Następna wizyta 29 styczeń - szczepienie.

relge6yd7jws6b5o.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna czy to norma taka szybka wizyta? Ktos Tobie tak sugerowal? Bo nie wiem na kiedy sie umawiac.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poród był 5.12 a wizytę mamy 8.01. Byliśmy już raz, bo sytuacja nas zmusiła, a teraz znowu musimy iść na kontrolę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wyjścia ze szpitala miałam 2 dni żeby zgłosić młodego do przychodni i tam sami ustalili kiedy mam się zgłosić. Termin szczepienia też ustalili wiec ja się dostosowałam.

relge6yd7jws6b5o.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna wydaje mi się ze to norma i nic nie robić chyba że coś by się działo poważnego w sensie jakiś rumień czy goraczka ale szczerze nie pamiętam dokładnie.

Zojeia u nas się idzie dopiero na szczepienie a przez te pierwsze 6 tygodni doglada nad polozna.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy wasze dzieci karmione piersia albo butelka maja plesniawki?? i jak je leczycie??

Daisy lubi tę wiadomość

maria.sm
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w szpitalu mówili żeby nic nie robić z odczynem poszczepiennym.

Leo jest z 10.12 a pierwsza wizyta u pediatry 7.01. W wypisie ze szpitala było, że wizyta po 6dniach ale to przychodnia ustalała termin.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie. Rozwarcie znikome. Skurczy brak. Byle do stycznia:) a jak nie urodze do 6-ego to 7-ego na oddzial.
    U nas do przychodni to na pierwsze szczepienie. A tak to do dwoch tygodni po porodzie oprocz poloznej odwiedza nas pediatra.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria kup gencjane na wodzie (nie na spirytusie!) w aptece i smaruj te plesniawki. A jestes pewna ze to plesniawki a nie resztki jedzenia? Uzywaj patyczkow do ucha, namocz i smaruj. A po jedzeniu gazikiem nasaczonym sola fizjologiczna mozesz czyscic buziolka w srodku maluszkowi. Powinno pomoc no i koniecznie wyparzac butelki. Zdrowka :)

maria.sm lubi tę wiadomość

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dzieki za inf. czytalam ze trzeba kupic nystatyne a ona jest na recepte..tak napewno sa ta plesniawki bo utrzymuja sie od kilku dni a nawet powiedzialabym ze jest ich wiecej :-/ nie wiem czemu sie pojawily karmie tylko piersia ?:(

maria.sm
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria a nie lizalas smoczka? Od tego najczesciej pojawiaja sie plesniawki u malucha karmionego piersia.

Zakrapiaj buzke cebionem czy co tam masz z wit C dla malucha. Musisz szybko reagowac. Moze wizyta u pediatry bylaby dobrym pomyslem i ta nystatyna? Nie kazdy poleca gencjane bo moze splynac do gardelka ale jak nie bedziesz mocno nasaczac to sie nic nie stanie. Zamiast patyczka mozesz gazik moczyc. Wazne zebys myla piersi czesto i czesto zmieniala bielizne. Tez smaruj sobie cebionem sutki to dzidzia bedzie ssac, a plesniawki nie lubia kwasnego.

Ja mialam z cora to samo choc karmilam tylko 3 tyg :/

• kanapa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczynki :)
    U mnie nastąpił przełom- mała wczoraj 1h wisiała na cycku (co prawda z kapturkiem ale to już postęp ;) ) a potem spała prawie 6h!! normalnie w szoku byłam :D

Ja mam pytanie do mam karmiących- co jecie?? Od rana się głowię co na obiad zrobić i jedynie co przychodzi mi do głowy to pierogi leniwe :/ Wrzućcie jakieś przykładowe menu obiadowe, plisss....

eforts, HANA lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się jeść wszystko tylko mniej doprawione. Co nie oznacza że wcale. Na obiad dziś gulasz, wczoraj rolada i kluski, ryba na parze z warzywami, duszone klopsiki w sosie pomidorowym hmm co jeszcze dużo kaszy i ryżu.

relge6yd7jws6b5o.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokie nie używałam kieliszka, w szpitalu mi zaproponowano butelka czy kieliszek, ale ja niczego nie znałam, wybrałam butelkę bo wydawała mi się bezpieczna (że jej nie obleję, zakrztuszę);

ja mam każdego dnia dylemat, ale zjadam w sumie różne rzeczy, śledzie i ryby w święta też jadłam, ale w małych ilościach, alternatywą dla mnie jest zawsze marchew, ziemniak, rosól, makaron, mieso duszone, z piekarnika

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ