X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniówki ZAPRASZAJĄ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
    a mamusiom grudniowym GRATULACJE:-) :-) :-) :-)

HANA lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto serdeczne gratulacje! !!

Ania juz tez pewnie tuli swoje dzieciatko :)

Bukomola tez mam tą brazowa linie.

Moje dziecko w nocy je z zegarkiem w ręku co 2,5 h. Wiec jak zdarzy się ze po jedzeniu bujamy się godz to na sen 1,5 h zostaje :) było by pięknie tylko nie mogę zasnąć w dzień :/

W dzień potrafimy jeść co godz :)

Kanapa tez kupilam ta butelke wczoraj chciałam dać rumianek nawet nie pociągnął :) a jeszcze czekam na laktator mam nadzieje ze mleko zaciagnie bo w przeciwnym razie będzie słaba inwestycja :)

goto4 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spacerowalismy jak było tak -6. Wtedy 30minutowa rundka wokół bloku.

Chustuje mąż. :) To daje mi 1,5 godziny kiedy w ciągu dnia mogę się umyć albo zdrzemnąć.

Linie też mam b. intensywną na brzuchu i do tego parę ciemnych plam wokół pępka.

eforts u nas czas karmienia wygląda podobnie. Jak mi ssak zaśnie na rękach to aż się boję go odłożyć bo maraton ssania zaczyna się od nowa. Dobrze, że mam książki i neta w telefonie :D

HANA, zokeia lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha u nad tez ciągle cyc choć czasem już zdarzają się dłuższe przerwy. Mogę nawet pozwolić sobie na skok do sklepu ale wtedy tel przy pupie i jak tylko M zadzwoni to pędem do domu ;-)
    Jesteśmy na etapie bólu brzuszka i trudnościami ze zrobieniem kupy. Nie mam pojęcia czy to wina mojej diety, staram się jeść jak matka karmiące ale,nie zawsze umiem tak jałowo i bez smaku. Ale mam też wrażenie że coby nie jadła to jego układ pokarmowy porostu ma problem z trafieniem,i tak już jest.
    Zamówiłam kropelki sab simplex mam nadzieję że pomogą.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody nie dal mi dzis w nocy zadnych przerw w karmieniu i nie dawal sie odlozyc, wiec ulozylam sobie wygodnie poduszki, Synka ulokowalam na poduszcie do karmienia i przespalam prawie całą noc z nim w ramionach!:) jestem wypoczeta :) polozna powiedziala mi, ze czasami beda zdarzaly sie noce, kiedy dziecko bedzie potrzebowalo wiekszej bliskosci. Plyne na fali. Tylko w nocy mialam taka refleksje, jak to bylo mi dobrze w czasach przed dzieckiem, kiedy moglam sie wyspac. Az mi wstyd sie zrobiło za takie mysli :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia ja też mam takie myśli :)

Zwłaszcza jak synciowi odwala i przy karmieniu na leżąco nie chce zasnąć i tylko memła pierś a jak usiądę to mnie już wszystko boli - tyłek, kręgosłup, ręka, którą go podtrzymuję. Ech...

atdck6nlmznf5qze.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was Dziewczyny i aż się zastanawiam - kurde jak dam radę!

No i czekam na wieści od Ani... Ale pewnie tuli już swojego Maluszka.

relgh371rphwpz6l.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie myśli to chyba norma i nie ma się czego wstydzić.

Właśnie wróciliśmy z 30 min spacerku. Zimno jest brr.

Ja w nocy nie raz zasypiam z młodym na rękach a raczej na klacie bo to ulubiona miejscówka mojego synusia

No to teraz pytanie do was jaki kolor mają kupy waszych dzieciątek bo u nas potrafi być jedna żółta a za parę chwil następna zielona i tak na zmianę.

relge6yd7jws6b5o.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy tylko żółte poki co. (Odpukac) ale brzuszek za to często ja męczy.

Dzisiaj się chustowalismy i jedynie co Małą irytowalo to ze piers schowana i nie ma jak zjeść w chuście, ale dopracujemy to.

Dzisiaj w nocy nowość. ALICJA MNIE OBZYGALA. memlala i memlala ta pierś, ja przysnelam. Mam wrażenie ze się przejadla. Potem zaczęła się spinac jak zawsze więc ja standardowo wzięłam na brzuszek. Przysnelysmy obie az nagle słyszę "bleee" cala koszulka, moje włosy, piersi i połowa buźki Alisi w belciku. Najpierw sie przestraszyłam ze coś jej jest, ale ona w świetnym humorze. Dodam że jak się przebralam i umylam ona już dziób otwierała i chciała znowu jesc. ..

Ita, Ita, HANA, Daisy lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, co do tej butli medelu to mój je z niej bez problemu, nic mu sie nie ulewa.. Za to z aventu wlasnie zalewalo go mleko calkiem dlatego odstawiłam i kupilam medele..dziwne ze go zalewa bo ram jest taki zaworek ze ze smoczka nic nie leci jeśli dziecko nie ssie.. No ale może nie ma rzeczy uniwersalnych, nie wszystko wszystkim dzieciom widac jednakowo pasuje..

A pytanie do dziewczyn które dokarmiają mm.. Jakiej firmy mleko podajecie? My mamy bebilon ale zastanawiam sie czy nie zmienić na Nan Pro..

Mój maluch robi kupki raczej tylko takie rzadkie, żółte jak musztarda troche wyglądające i takie jakby ziarenka w tym są :) hehe sorry za szczegółowość opisu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:45

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola moja takie same kupki robi jak opisalas. My kupiliśmy mm na wszelki wypadek gdyby się okazało ze trzeba dokarmiać i kasa w błoto bo laktacje udało się rozkręcić.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pomału przygotowuję się na imprezę we dwoje :) ostatni spacer w tym roku, potem kąpanie maseczki golenie nóg itp itd :)

Więc nie wiem czy jeszcze zajrzę.

Ale chciałam Wam moje Drogie życzyć zdrowych i spokojnych Maluszków, możliwości wysypiania się, łagodnego baby blues, samych radosnych chwil w tym 2015 Roku. Dodatkowo dla nierozpakowanych porodów bez komplikacji a potem jak wyżej :) (czego życzę i sobie). SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

aniar, Ita, Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnego 2015 roku! Żebyśmy wszystkie daly sobie rade z malcami :) i tym nie rozpakowanym szybkiego rozpakowania i również spokoju juz po narodzinach :)

Martaaa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ja tez mam Bebilon na czarne godziny i też ostatnio zastanawiałam się nad Nan.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba powinny mnie te zielone kupy zaniepokoi ?? Choc konsystencja jest takla sama jak Wy piszecie to z kolorem właśnie raz żółta raz zielona :/

A oto mój skarb w całej okazałości :)

http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/31/DSC0078.jpg

http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/31/DSC007119lgB.jpg

http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/31/DSC0080WglSi.jpg

Ita, aniar, Martaaa, eforts, HANA, julianna lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna cudny malec! <3

aniar ooo! A jaką masz chustę i jak wiążesz? Ktoś ci pokazywał wiązania czy uczyłaś się z youtuba?

Martaaa udanej zabawy i nie zaprzątaj sobie głowy. Macierzyństwo jest trudne ale jest też super. :D w końcu nie bez powodu tak wiele par nie poprzestaje na jednym maluchu :)

Martaaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak to jest z tymi butelkami- jednym podpasuje, innym nie... cóż, medela będzie jak mała podrośnie i nie trzeba będzie stosować tych smoczków wolnoprzepływowych :)
    Co do mm to my mamy hipp bio combiotic od 1 dnia życia- w szpitalu mała takie dostawała i po wyjściu nie zmienialiśmy :) u mnie laktacja powoli się rozkręca- na raz jestem w stanie ściągnąć 90ml już! a to u mnie sukces bo zaczynałam od 20ml :P ale z mm raczej nie zrezygnujemy bo bardziej się tym najada :)
    Kupy u nas średnio rzadkie i ciemnożółte- też z taki jakby grudkami ;)

Goto gratuluję!! Gładko poszło ;)

Wszystkim rozpakowanym i nierozpakowaym życzę w nowym roku wszystkiego co najlepsze- szybki i bezbolesnych porodów, zdrowych dzieci, braku kolek i alergii ;)

Martaaa, goto4 lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane, my już we 3 :) poród masakryczny, w sobotę 27.12.14 o 6 rano odeszły mi wody, ale rozwarcie było tylko na pół opuszka. do 15 czekali że organizm zacznie współpracować, ale okazało się że rozwarcie nie postępuje. Od 15 do 19 katowali mnie coraz większymi dawkami oksytocyny, ale to też okazało się bez rezultatu - rozwarcie na niecałe 2 palce. Dopiero jak ja już mdlałam i małemu zaczęło spadać tętno to zwołali jakąś naradę i biegiem na blok operacyjny żeby zrobić cesarkę. Dzięki Bogu wszystko skończyło się pomyślnie i po 20 Antoś był już z nami. Cały i zdrowy :)
    Ja czuję sie beznadziejnie, nie dam rady zbytnio chodzić, a każdy ruch wywołuje straszny ból szwu i wszystkich stawów :(

Mam problem z laktacją, niby rozkręcam ją laktatorem i mleka jest już wystarczająco, ale za to karmię butelką i boję się że mały zapomni jak się ssie pierś. Próbowałam go przystawiać w szpitalu, ale ma taką moc że w moment pokaleczył mi brodawki i teraz aż się boję zrobić kolejne podejście. dzisiaj mąż kupił mi nakładki sylikonowe i zbieram się na odwagę żeby ich użyć.

Streśćcie mi proszę co tu się działo od soboty :)

HANA, Daisy lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i używamy smoczka. Czy to źle? bo jedna z położnych opierdzieliła mnie za to, że mały nie będzie ssać, ale co mam zrobić jak on nawet najedzony ma odruch ssani i musi coś memlać bo inaczej krzyczy.
    Aaa... i jeszcze jedno pytanko. Odkąd mały zaczął najadać się moim mlekiem to śpi dzisiaj np. już 2 raz po 5 godzin. czy budzicie swoje maluchy na karmienie? bo mi go szkoda rozbudzać...

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... urodziłam 39t6d, 3270, 53 cm - to do listy :)

kanapa, Ita, HANA, goto4, Martaaa, julianna lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ