X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia my jak mamy ciężkie czasy to też w podobnych godzinach i myślę, że to pokrywa się z czasem największej aktywności brzuchowej. Nie macie podobnie?

Niecierpliwa nie pomogę, może z czasem sam sie przestawi, bo wczesniej juz było ok?

zokeia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania śliczny komplet do chrztu dla dziewczynki:
    http://olx.pl/oferta/cieply-zimowy-kompoet-do-chrztu-6-czesci-CID88-ID8jXtB.html#6ec3bbce3f

Ubranka założone tylko raz i to tylko na mszy.

Pozdrawiam

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyslalam sobie ze moj brzdac ma dużą potrzebe bliskosci. Jesli go nie karmie to odkladam do lozeczka, wiec sobie wykoncypowal, ze cmokajac piers (nie jedzac tylko cmokajac) zapewnia sobie dluzsza bliskosc. Chyba zmusze sie do chustowania :)

aniar lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje bobo też wypluwa smoczek, czasem wypluwa - pozniej szuka łapczywie i sama probuje sobie go wsadzić, a innym razem po paru razach tak jak aniar napisaa zalapuje i ssie, pozniej wypluwa, ogolnie nie trzyma go dlugo,

gdy wasze niemowlaczki nie spia to czy same potrafią leżeć, a Wy w tym czasie możecie zając się czymś innym? bo moj maluch jak załapie leżenie ze smokiem to dopóki go ssie jest grzeczna i sobie ogląda świat, ale szybko się nudzi i zaczyna płakać, nawet gadanie i zabawianie nie uspokaja jej jak smoczuś

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja póki ze smokiem, albo jak drzemie to mogę coś zrobić, ale to rzadkość. Nie śpi w dzień chyba, że na mnie, a smoka wypluwa więc i tak muszę latać i go podawać. Dopiero dzisiaj jak ją w chustę wsadziłam to udało mi się z nią na klacie pranie wstawić i rozwiesić. Chyba muszę się pogodzić, że moje dziecko jest bardzo towarzyskie i nie lubi samotności :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania coś czuje ze wszystkie dzieci takie są. Przeciez byly noszone przez 9 miesięcy ;)

aniar, Ita lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niektórym grzecznie leżą w łóżeczkach i same się zabawiają, albo śpią bez problemu :D Więc są typy samowystarczalne również :D
    Ale ja tam uwielbiam moją mała terrorystkę, nie chciałabym żeby była inna. Czasem jak grzecznie śpi to nie mam co ze sobą zrobić, bo najchętniej siedziałabym cały czas z nią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:07

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar mam to samo jak Franek nie daje mi odejść na chwile to sobie myślę ile rzeczy musze zrobić a jak zdarza!! mu się zająć sobą to mi przykro ze mnie nie potrzebuje :)

aniar lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Moja póki ze smokiem, albo jak drzemie to mogę coś zrobić, ale to rzadkość. Nie śpi w dzień chyba, że na mnie, a smoka wypluwa więc i tak muszę latać i go podawać. Dopiero dzisiaj jak ją w chustę wsadziłam to udało mi się z nią na klacie pranie wstawić i rozwiesić. Chyba muszę się pogodzić, że moje dziecko jest bardzo towarzyskie i nie lubi samotności :P

Aniar a od poczatku tak bylo? Bo moja ma 3 tyg i w ciagu dnia spi albo moze sama w miare lezec i ja moge wszystko w domu zrobic, rano jak ona spi po karmieniu ok 8 to ja ide sie kapac, ogarnac i potem ubieram sie i jestem gotowa zajmowac sie mala, a ona budzi sie na kolejne karmienie i znow przysypia :) no to ja przed tv z psem, kawka, a ona obok w kolysce <3
    Uwielbiam te nasze spokojne dni... Leniwe, pozwalajace mi zorganizowac dzien... Ugotowac obiad, zrobic pranie etc...
    Oczywiscie mamy chwile ze sie przytulamy, jak jest aktywna to mowie do niej, ona slucha mojego glosu skupia wzrok ale staram sie zeby miala jakis schemat w ciagu dnia by czula sie bezpiecznie i przewidywalnie i jest wtedy spokojna :)

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy szczepicie maluchy przeciwko pneumokokom i rotawirusom?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny czy szczepicie maluchy przeciwko pneumokokom i rotawirusom?
    Dzis mowie nie. Ale porozmawoam jeszcze z lekarzem. Ech decyzje decyzje decyzje.... :)

Kitty sama nie wiem czy wprowadzać schemat czy pojsc na zywiol zeby sie nie ograniczac na wypadek podrozy. Chyba ze prawdą jest ze podróżnikom rodzą sie domatorzy. Wtedy mamy klasyczny klops ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty od samego początku tak bylo odkąd ze szpitala wróciliśmy. W dzien w wiekssowci czuwa, mało spi. Ona cały czas zabiega o uwagę, schemat jakiś jest i ona nie ma problemu z planem dnia tylko z zostawaniem samemu. Wylalapalam system i tak też rano wstaje jeszcze jak śpi żeby się zdarzyć ogarnąć a potem gaworzymy cały dzień. Teraz jak w tej chuście zacznie mi spać to będę mogła coś zrobić. Aliska niby taka mala ale strasznie towarzyska jest. Ona musi te swoje ślepka w kogoś wgapiac, albo się z kimś orzytulac i wtedy jest ok. Jak zauważa ze jest sama to krzyczy.

Jak się tak zastanowić to jak byłam w ciąży miała dokładnie taki sam tryb. Wierzgala mi całymi dniami, a w nocy ładnie spalysmy i ok. 4-5 budziła się i harce zaczynala. Teraz właśnie końce karmić bo o 4 wstała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 05:02

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U mnie aniar jak u Ciebie. Młody śpi dłużej tylko na rękach. Karmimy się systematycznie co 2 godziny. Czasem zdarza się że jest głodny po 1,5 h. Ma schemat dnia wstaje rano między 6-7 potem 1 do 2 h czuwania potem zasypia czasem w wózku. Ranne czuwanie jest jedynym które leży "sam" ja robię tak że kładę go do wózka i jeżdżę z nim po całym domu robiąc śniadanie mając głowę żeby ubierając się wstawiając pranie itp. Wtedy on mnie widzi gadam do niego i jest git. Potem zasypia i budzi się na kolejne karmienia i tu dzień różnie upływa bo czasem śpi non stop (jak jest na rękach) a czasem więcej czuwa.

Wczoraj zrobiłam experyment i chciałam mu dać mm. Moje wybredne dziecko niestety (albo stety) nawet myśli pić mm wypluwa płacze,itp. Jak go dałam do piersi to się przysłał jak pijawka. Dodam że jak mu z tej samej butelki podałam herbatkę to pił ładnie. Zatem mój młody nie da się oszukać mm.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ja szczepie.

Zokeia my podrozujemy juz z mala teraz znow jedziemy do babci i mala ladnie reaguje i przestawia sie tez fajnie nie mamy z tym problemu :)
    Zapisalismy sie juz na kontrole bioderek na 22 stycznia, aha dzwonilam na silownie i odwiesilam karnet od 1 lutego!! Juhuuu!!!
    Bukumola ogladalam wczoraj ddtvn i pani instruktorka mowila ze czas od porodu po cc i porodzie sn jest taki sam 6 tygodni :)
    Ale najpewniej isc na kontrole do lekarza ( ja ide 3 lutego) by zobaczyl blizne i sam Ci powie czy juz mozesz :)
    Jesli czujesz sie dobrze, nic Cie nie boli nie ciagnie etc i macicia sie zwinela prawidlowo to zadnych przeciwskazan co do dluzszego czasu nie ma :)
    Licze ze sie razem zorganizujemy na silke ;)

Kate

np55zzc.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was wyglada spanie?? u mnie w nocy to jakies 6/ 7 godz oczywsicie z przerwami a w dzien nie idzie usnac bo maly zasnie 15 mkin i krzyk:-/ pytam bo przewlekle boli mnie glowa mysle ze to ze zmeczenie ale o drzemce nie ma mowy kawa mi nie pomaga a nie chce dzien w dizen lykac tabletek przeciwbolowych -czy ktoras z was tez tak ma i co z tym robicie Moj JAsiek ma prawie 4 tyg ale niesadze zeby zaczal mi teraz wiecej spac:(

maria.sm
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam zaszczepić przeciwko pneumokokom i rotawirusom..

Kitty- ty tu już nie pisz jak wygląda twój dzień z małą bo tylko wzbudzasz we mnie zazdrość że takie spokojne dziecko Ci się trafiło :) Moje marzenie :) Ale niespełnione niestety.. ;)
    My tez już zapisani na kontrole bioderek na 19 stycznia, niestety nasz maluch jest w grupie podwyższonego ryzyka przez to ze był ułożony miednicowo wiec tez się trochę martwię jak to badanie wypadnie. Walczymy już z kolka wiec wolalabym nie walczyc jeszcze dodatkowo z bioderkami :(
    Ja mam caly czas karte Multisport aktywna choć planowałam ja zawiesić ale teraz patrząc na swój brzuch stwierdzam ze bez siłowni może się nie obejść. Choc jeszcze ewentualnie zostaje mi trening w domu z Ewa Chodakowska ;) Tez wlasnie planuje się umowic do lekarza i jak powie ze mogę cwiczyc to zaczne.. Ale Kitty nie wiem jak z ta silownia bo mój maz wraca z pracy dopiero ok 19:00 wiec ja bym mogla dopiero tak wieczorem chodzic ewentualnie, nie wiem czy ci takie godziny by pasowaly..

Maria.sm- mój ma długie okresy aktywności w ciągu dnia, nawet 3-4 godziny zwłaszcza rano ale potem z reguly jak usnie to już spi te 2,5-3 godz. W nocy ten sam rytm- pobudka co 3 godziny, no i rano już tak miedzy 6-7 zaczyna się najwieksza aktywność :) A twój synek spi w lozeczku czy na tobie? Bo jeśli zasypia na rekach to może próbuj go do lozeczka odlozyc jak już usnie, może mu u ciebie na rekach na dluzsza mete niewygodnie ;) mój tak ma, zasypia na rekach ale trzeba wyczuć moment kiedy go odlozyc, tak żeby zdazyl zasnąć ale żeby mu się pozycja nie znudzila bo tak to tez się wybudza zaraz

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola mi pasuje bo po kapaniu malej akurat kiedy idzie spac takze luz :)
    Bioderkami nie martw sie na zapas, na pewno bedzie dobrze!
    A te krople sab simplex nie chcesz wyprobowac??

Kate

np55zzc.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab simplex to ciężko dostać, na internecie trochę boje się zamawiac bo to zawsze niepewne zrodlo a nie mam nikogo w Niemczech kto moglby mi przeslac :( Poki co jeszcze sobie ten sab simplex odpuszczamy, zwłaszcza ze pojawil się nowy trop i bardzo prawdopodobne ze u nas te kolki wywoluje nietoleracja laktozy.. zmieniliśmy mleko i stosujemy te krople Delicol, one pomagają trawic laktozę plus ja odstawiłam produkty mleczne (jeszcze troszkę mojego mleka młody dostaje) i odpukać od wczoraj jest lepiej.. Nie licząc zaje..stej kolki wczoraj po herbatce koperkowej :( 20 ml herbatki, półtorej godziny placzu! Koszmar, dzisiaj była polozna i mowila ze często tak jest ze ta herbatka jeszcze wzmaga bol jak dziecko ma kolke..wiec nam chyba nie sluzy :/

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sab simplex zamowiłam przez neta i powiem Wam że jak podaje je regularnie czyli 3x dziennie to brzucho nie boli i kupy są regularne. Jak pominąłam jeden dzień bo myślałam że już jest ok to wróciło spinanie.
    Najdziwniejsze jest to że w nich jest ta sama substancja co w espumisanie a espumisan tak nie działa.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna ale w espumisanie jest jej mniejsze stezenie... Teraz wyszedl nowy espumisan o wiekszym stezeniu. I tez mozna podawac maluszkom. Ciekawe czy bedzie dzialal lepiej...

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ