X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od paru dni stosujemy delicol, widac poprawe w bolu brzuszka, kupka pojawila sie po 2 dniach, a nie 3, byla bardziej wodnista z licznymi grudkami i mocnym kwasnym zapachu;

moj maluch juz wodzi wzrokiem za osobami, co raz wiecej sie usmiecha gdy sie do niej mowi, albo patrzy z zaciekawieniem, ale najwspanialszym uczuciem jest gdy sie usmiecha patrzac na mnie, serce mieknie

Malenq lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pilnuje jego główki! A jeszcze bardziej moja Mama. Tylko jakim sposobem od ciągłego leżenia na jednej stronie płaski będzie TYŁ główki? ;) nie wnikam, zapobiegam :)

Mnie rozczulaja najmocniej 2 momenty:
    Kiedy młody odrywa się najedzony od piersi. Ma czerwona, spocona buzke od wysiłku i usta białe od mleka. Przeciąga się i zasypia.

Kiedy budzi się rano, powoli otwiera oczy, przeciąga się i pręży. Budzę go wtedy pocałunkami i opowiadaniem co będziemy dziś robić. Chcę, żeby poranna pobudka była inna niż wszystkie. Zwłaszcza te nocne...

Aha! I trzeci moment kiedy do płaczu dołącza się drżenie bródki. To jest jak argument ostateczny. Szczyt rozpaczy i słodyczy. Wymiękam :):)

annusiak88 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie rozśmiesza, doslownie bawi gdy pije mlek z butelki, nagle przestaje usmiech od ucha do ucha, zamkniete oczy i zaciesza, taka szczesliwa jest wtedy gdy brzuszek pelnny, albo usmiecha sie gdy jej smokiem po ustach smyram sprawdzajac czy chce wtecy jeszcze bardziej sie usmiecha ;D

ja w nocy do malej nie wchodze w dialog a raczej monolog, mowie raczej ichutko i spokojnie, glownie przewaza ciiii zeby jej nie wybudzac, a rano to juz dzien dobry i na wesolo;

z glowka to chyba chodzi jakby dziecko lezalo tylem glowy do poduszki, bo jak na boki to raczej tylko boki sie ugniataja, ja slyszalm historie o matce ktora ciagle na jeden bok kladla i faktycznie sie glowka odksztalcila, ale potem jak lekarz zalecil na zmiane klasc to wrocilo wszystko do normy, moja mala przekreca sobie w nocy glowe wiec juz zbytnio duzego znaczenia nie ma jak ja poloze bo i tak sie ulozy jak jej wygodnie, poza tym ona uwielbia spanie na pleckach, jak na boku ja poloze to minuta nie minie i juz na plecki sie obraca, a na brzuskzu moze spac, ale jak nie spi to sie juz irytuje i krzyczy, troche ja zmuszam, bo na poczatku jej sie to podobalo (tak do 1 mz), a teraz juz nie

annusiak88, zokeia lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o to mi chodziło z główka Julianna, dziewczynka leżała tylko na pleckach.

Ale słodkie są te Nasze dzieci,aż miło się czyta.
    Zokeia jak napisałaś o drżeniu bródki to faktycznie na mnie też to działa :D Mój Mały aktor robi minkę płaczliwą ale jeszcze łezki nie uronił+ta bródka...krzywdy niesamowite się wtedy Naszym dzieciom dzieją;P:)

Poranek u Nas wygląda tak że mówię Dzień Dobry Jasiu a on już uśmiech i już wiem że dzień będzie fajny. Ale najbardziej lubi jak zaczepiam go na leżaczku. Mówię np. kto jest taki piękny(Jaś lekko się uśmiecha), Kto jest najpiękniejszy na świecie? A wtedy uśmiech od ucha do ucha ale przy tym jakby zawstydzony tym moim komplementem! :)
    Wydawało mi się że już jesteśmy po katarku bo nie było nic słychać, a dziś wstaliśmy i znowu słyszę takie charczenie.;/ Także jutro nie będzie szczepienia.
    Dziewczyny wiecie może o promocji na pampersy? Ja kupuje w lidlu.

zokeia lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala po snie czasem tez jakby charczy ale tak to nie ma kataru, wiec to chyba slina powoduje.. bo w ciagu dnia juz nie ma tego,
    piszecie o bródce, mnie rozkleja jeszcze drgający języczek, tak śmiesznie nim porusza jakby coś ssała na pusto,
    ja dzis kupilam w cearfie za 80 zl 150 lub 156 sztuk zielonych 3

zokeia lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za informacje odnosnie pieluszek.;) Poprosze siostrę,żeby kupiła bo u nas nie ma tego marketu;/.

Byłam dzis na wizycie poprodowej. Wszystko wporządku, ładnie się zagoiło. Zgoda na ćwiczenia wydana więc zapisuję się na siłownie. :) Już się cieszę o powrocie do aktywności fizycznej.:)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna dzisiaj zobaczyłam na bilbordzie ta promocje jutro będzie trzeba kupić.

W ogóle gdzieś od tygodnia używamy trojek ale chyba są trochę za duże bo kupa rozplywa się az do pleców :/ mam wrażenie ze 2 są za małe a 3 za duże :/

Mnie rozczula sporo rzeczy ale jedna z nich to jak karmie piersia a młody dotyka taka rozciapierzona raczka i tak jakby stuka paluszkami :) w ogóle w nocy jak zaczyna piszczec i wstaje to make sobie o niee nie chce a jak już go zobaczę, wezmę na rece, dostawie do piersi to patrzę na niego i myślę sobie ze mogę milion razy do niego wstać <3

Kanapa Ty mi na złość robisz :) Ja na wysluchiwanie młodego stęków tracę w nocy więcej czasu niż na pielęgnację :)

zokeia, kanapa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana jak widzę drgajacy, wysuwajacy się języczek to wiem, że młody jest głodny :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, sorry że Cię denerwuję :P chyba przestanę się udzielać tutaj ;)
    u nas też nie zawsze jest tak bajkowo... mała też ma humorki i ryczy z byle powodu. W zasadzie codziennie mamy problem żeby na spacer wyjść bo czapka denerwuje/kombinezon jest zły/chce się pić/jest kupa/chce się jeść- tysiące powodów dla których trzeba płakać na całe gardło!! dżizas jakie ja mam wtedy nerwy... ręce opadają :/ więc chyba tymi przespanymi nocami wynagradza mi tą ciągłą walkę z wychodzeniem na dwór.

Co do słodkich momentów to moja też na litość bierze drżącą bródką albo robi wielkie oczy i buzię w podkówkę- taka biedna jest wtedy i tyle złego jej się dzieje ;) albo ruszanie języczkiem jak wyciągam jej z buzi pustą już butelkę, albo jak sama odpada od piersi cała zalana mlekiem :) w ogóle jest słodka :) zawsze w nocy mnie rozbawia jak się wierci na przewijaku podczas zmieniania pieluszki- te oczka aż jej się świecą w nocy jak małe roziskrzone węgielki :)

Z asymetrią my mieliśmy mały problem- mała ma asymetrię fizjologiczną (której w zasadzie prawie nie widać...) i ćwiczymy sobie, pilnujemy główki, etc a w nocy i tak najczęściej na jednym boku się sama układa :)
    W ogóle z nami śpi- ma swoją poduszkę klin między mną a mężem, w beciku pod kocykiem :) zdarza jej się tak wymiksować z becika, że prawie na poduszce męża się znajduje i w nocy go poklepuje rączką po głowie- kiedyś obudził się z jej paluszkami w buzi :P

eforts lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa udzielaj, udzielaj zawsze to jakies emocje :)

Oo to ja nie mogę kłaść młodego między nami bo ostatnio mąż spał na moich plecach! !! :)

U nas spacer i kąpiel to dwa stałe i ulubione elementy :)
    No i Franek naprawdę rzadko ryczy, częściej się żali :)

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa- nie opuszczaj forum, przynajmniej możemy poczytać o przespanych nocach i pomarzyć ze może u nas tez kiedy tak będzie :)
    U mnie tez wyjście na spacer to wyzwanie, nienawidzi ubierania w kombinezon i czapke i konczy się zawsze mega awantura, zawsze wychodzę z domu z dzieckiem krzyczącym w wozku w nieboglosy, dopiero po chwili na powietrzu się uspokaja i możemy już normalnie kontynuować w ciszy ;)

Wczoraj byliśmy na szczepionkach, wybraliśmy ta opcje 5 w 1 i odpukać wszystko ok, maly zniosl je dobrze nie licząc wrzasku podczas szczepienia :)

Mnie najbardziej rozczulają lzy, odkad się pojawily to placz małego zaczal jakby intensywniej na mnie oddzialywac.. u jak się uśmiecha do mnie to na moment zapominam o tym jakim jest malym terrorysta :) albo jak trzymam go na rekach i tak się wtula strasznie we mnie i czuje jego cieplo..bezcenne :) jak patrze na niego jak je i mysle sobie ze jest taki maly i bezbronny to tez się wzruszam :) dużo jest takich momentow, w końcu to nasze wyczekane dzieciaczki :P

kanapa, eforts, zokeia lubią tę wiadomość

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas jest normalnie dzień cudów! Mała jak wczoraj zjadła ok 22 i zasnęła przed 23 to dziś obudziła mnie mlaskaniem dopiero przed 6!!! Dzisiejsze wyjście na spacer to była normalnie bajka :D na dwór z uśmiechem na buzi :D teraz po spacerze też spokój i gaworzenie a nie płacz jak zwykle (bo się przypomina, że kombinezon ma na sobie... )
    Może jakiś przełom?! mam nadzieję, że to nie chwilowe... :)

My na szczepienie zapisałyśmy się na 10.02 i będziemy szczepić 6w1 i na rota- recepty już mamy :) oby było wszystko ok- w razie gorączki już też mam eferalgan 80 w czopkach - mam nadzieję, że się nie przyda.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa ja to myślę, że Ty wymyśliłaś sobie córę :P

a tak serio to na butli rzeczywiście dzieci dłużej i ładniej śpią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:45

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda ze po butli dłużej wytrzymują, jak daje jej swoje mleko to wytrzyma maksymalnie 4h bez jedzenia, a po mm nawet 6h;

tak nasze wyczekane dzieciaczki są cudowne, a będzie coraz więcej bezcennych chwil, robią się już takie mądre z dnia na dzień

annusiak88 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np różnicy w długości spania nie widzę między moim mlekiem a mm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kanapa ja to myślę, że Ty wymyśliłaś sobie córę :P

a tak serio to na butli rzeczywiście dzieci dłużej i ładniej śpią :)

Hehe to mój syn chyba wciąż myśli ze je moje mleko bo za dlugo spac nie chce :)
    On ledwo 3 godziny wytrzymuje na butli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:42

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukom ola jakbym czytała o sobie! Jak wychodzę na spacer to jest placz że hej! A najgorzej jak zakładam czapeczke :) wystarczy jednak kilka lykow świeżego powietrza i jest cisza :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też doprowadzam do płaczu albo marudzenia przy zakladaniu czapki, ale wystarczy ze ja podniose lub wsadze do gondoli i cisza, a na powietrzu to juz kima, ona caly spacer spi, budzi sie dopiero w domu, tez tak macie..

bukumola jakie mleko stosujesz

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to różnie z tym spaniem na spacerze, czasem spi caly spacer a czasem po jakimś czasie sie wybudza i zaczyna marudzić - dla mnie to wtedy znak ze trzeba powoli wracać do domu :)

Julianna, teraz stosujemy Nan Pro od jakiegoś tygodnia, wcześnie przerabialiśmy caly repertuar bebilonu :)- bebilon i bebilon ha i bebilon comfort - na każdym mleku przerwy w jedzeniu trwają raczej nie wiece niż 3 godziny, czasem się zdarzy jednorazowo dłuższa przerwa ale rzadko..choc wydaje mi sie ze na tym bebilonie ha najczęściej domagal sie jeść, rzadko nawet 3 godziny wytrzymywal..
    Wlasnie u nas to wychodzi 7 karmien na dobę i teraz jak byliśmy u pediatry to stwierdzila ze dobrze by bylo jakby posiłków bylo 6.. Tylko jak mam to zrobic jak dziecko chce jeść? Trzymać go na sile na glodniaka krzyczącego w niebogłosy?? Ile razy dziennie jedzą wasze dzieciaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 00:54

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • olaa.28 Nowa

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Oliwia jest na mleczku Enfamil i też ledwo 3 h wytrzymuje do kolejnego karmienia... w między czasie podaje jej wodę i na chwilę się uspokaja:) ...do tego zjada tylko max. 90 ml tego mleczka :)))...(ma 7 tygodni)...jak się urodziła wazyła 3050 a teraz 3600, także wydaje mi się że rośnie prawidłowo... Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:09

f2w3pc0zn85uu1kx.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ