X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co przy pierwszej córce też myślałam o rozszerzaniu diety szukałam łyżeczek czytałam itd a teraz uważam że 4 miesiąc to zdecydowanie za szybko to jest bardziej wciskanie jedzenia niż karmienie bo dziecko i tak nie wie o co chodzi... ja odciągam mleko ale jest go już coraz mniej przechodzimy już powoli całkiem na mm i zapytam pediatry co sądzi o rozszerzaniu jak kiedy itd
    jutro mamy pierwsze szczepienie bo najpierw był katar później starsza przyniosła z przedszkola zapalenie oskrzeli więc z mała w szpitalu wylądowałam pediatra kazała po antybiotyku 2tyg odczekać no i teraz wypada szczepienie.. boje się strasznie bo Milka reagowała źle na każde szczepienie miała gorączki była meeeega marudna zobaczymy jak Wikusia sobie ze szczepieniem poradzi
    -
    u nas spanie jest super mała je po kąpieli koło 20 później dopiero koło 4
    w dzień też lubi sobie pospać...

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas było już tak dobrze ze snem i od jakiegoś tygodnia znowu powrot do starych gorszych czasów.. młody już tak ladnie sypial od 20 do 3-4 rano, czasem nawet do 5 a tu bach- pobudki o 24, o 3, o 5... jak wtedy kiedy miał miesiąc albo i mniej :( nie wiem o co chodzi, już pilnuje żeby się najadał wieczorem bo przez chwile miał mniejszy apetyt i myslalam ze może je mniej przed snem i potem glod go budzi ale teraz wcina pelna porcje a pobudki i tak sa :( chyba za wcześnie się pochwaliłam ze moje dziecko dobrze spi w nocy wrrr... znowu powrocilo skrajne niewyspanie :/

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bukumola ja w zasadzie nie narzekam na spanie małej bo zaczęła chodzić spać 21-22, a wcześniej 22-24, ale miała wcześneij drzemki 6-6,5h, a teraz maksymalnie 5h, wiec tez wstaje około 3, potem 6, moze to zmiany w rozwoju malucha i wieksze zapotrzebowanie na mleko

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola mój Kondzio od trzech dni po wieczornym jedzeniu(butla z moim mlekiem 150 ml) o 21 zasypia,a potem o 23 płacz i musi chociaż 5 min pociumkać cycka.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakuzniki widze,ze też że masz zaległości z pierwszym szczepieniem. Ja mam nadzieję że uda Nam się wreszcie pokonać katar i w przyszły czwartek podreptamy do przychodni.

Bukomola wydaje mi się że julianna ma rację, bo mój też częściej się budzi na jedzenie..a skoro większość z Nas narzeka na skrócenie snu to chyba wskazywało by na ten skok rozwojowy.;)

Moje dziecie zrobiło mi awanturę, nie mogłam Go uspokić przez dobre 5 min. Byliśmy na spacerze wróciliśmy koło 12(o tej h zazwyczaj je) ale grzecznie spał, otworzyłam okno i spał sobie dalej..a jak się obudził kolo 13 mega płacz, nawet jak już mógł wziąść brodawkę i zacząć jeść to musiał na mnie nakrzyczeć.:)A jak już mu przeszło to takie odgłosy zadowolenia wydawał jak kicia:D

Witam Nowe Mamy na forum.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:49

dqpri09kf3kzk37k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sama w szoku jestem bo mialam maly brzuch 15min i malutki juz byl :)

Chcialam powiedziec ze moj tez byl strasznym glodomorkiem i jak mial 2msc potrafil wypic mm 180ml a teraz ma 3msc skonczone i czasem nie wypije nawet 120ml takze ja mysle ze dzieckopije tyle co potrzebuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak88 moj tez tak robi i potem czasem tak nerwowo je ale jak juz napije to szczesliwy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ,Bukomola moj tez tak mial wlasnie jakos w 2mscu potrafil co h nawet budzic sie (wtedy jeszcze karmilam troche bo mialam b.malo pokarmu a teraz wogle juz nie chce pic z piersi:()

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakuzniki dobrze ze mala miala goraczke znak ze organizm sie broni :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja też rodziłam 5.12. Córa 4120 g miała.

Ola po szczepieniu w zeszłym tygodniu gorzej śpi. Popsuła się. Tak ładnie juz spala po 6-8 godzin, a teraz co 4-3 się budzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia duza dziewczyna :)a oktorej rodzilas moze podobnie rodzilysmy ,karmisz piersia ? Moj zasypia tak 23-24i tak do 5-6 mleko i dalej spi z 3-4h ale maly ze mna śpi nie chce spac w łozeczku..

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ja marzę o takich pobudkach jak Ty masz :)

Ja też witam nowe mamy :)

Mój mąż znowu w delegacji a ze oboje z Frankiem juz jesteśmy wykapani i w łóżkach, młody spi to idę w jego ślady bo zaraz pierwsze karmienie :) a po dzisiejszej nocy padsm

a w ogóle dzisiaj pierwszyraz karmiłam na podworku, byliśmy bardzo długo na spacerze i jak młody się rozplakal to dałam mu cyca :) super czekałam na takie czasy :) chociaż jutro ma być juz pogorszenie pogody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:42

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina22 wrote:
    Milcia duza dziewczyna :)a oktorej rodzilas moze podobnie rodzilysmy ,karmisz piersia ? Moj zasypia tak 23-24i tak do 5-6 mleko i dalej spi z 3-4h ale maly ze mna śpi nie chce spac w łozeczku..

Urodziła się o 19.50. Karmię piersią, ale jedną butelkę mm dostaje też. Ogólnie to już zasypiala ok 20-21 i spała do 3-4. W środę po szczepieniu spała 9 godzin i 35 minut. A już następnego dnia zasnąć nie mogła i męczyliśmy się 2.5 h. Budziła się co 3-4 godziny. Teraz stopniowo wróciła do swojej kofeiny zasypianie i wczoraj spała juz 6 g, ale dziś w nocy coś jej chyba było, bo nawet po 2.5 godzinie się obudziła. Ja jaj się uda to wstaje ok 10. Ola nad ranem robi już krótsze drzemki. Od 9 dni śpi juz w swoim łóżeczku w swoim pokoju. Mamy nianie elektroniczną, która skutecznie nas w nocy budzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój maly tez teraz zjada mniej niż zjadal majac miesiąc :) przez chwile się tym martwiłam ale stwierdziłam ze skoro je, rosnie i ma się dobrze to widocznie mniej potrzebuje i już. i szczerze to jak widze na mojej puszcze od mleka ze dziecko w 4 miesiącu zycia (czyli mój Kuba już za 10 dni :) ) powinno zjadac 150ml+ 5 miarek mleka czyli w sumie jakies 170-180ml mleka jednorazowo to nie wyobrażam sobie ze Kuba tyle w siebie zmieści :P

Może macie racje, może to jakiś ten caly skok rozwojowy i jakas potrzeba jedzenia częściej, no żeby więcej jednorazowo chciał zjadac to nie zauwazylam. Ale skoro wiele z nas obserwuje pogorszenie snu to może cos w tym jest, oby szybko przeszlo bo JA CHCE SPAC!! ;)

Eforts, wiem, wiem, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) człowiek szybko się do dobrego przyzwyczaja dlatego jak było lepiej a teraz jest gorzej to narzekam.. hehe dla jednego spanie 4-5 godzin to długo, dla innego krotko- wspolczuje Ci tak czestych pobudek i zycze żeby niebawem już było choć trochę lepiej :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.. no i witam nowe mamy oczywiście :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola, jest możliwe że tyle dziecko może zjeść. Na moim mm jest napisane, wezmę 3 miesiąca 150 ml wody i 5 miarek. Mało tego, wczoraj Ola tyle zjadła plus po paru minutach dostała jeszcze 100 ml mojego, bo jeszcze głodna była. Wszystko zjadła. Aż w szoku byłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zazdroszcze Ci ze spi u siebie moj na poczatku 2msca tez zasypial nawet ok 20.. a szczepisz skojarzonymi czy pojedynczymi?

Wg mnie to zalezy od dziecka wszystko ..dziecko dziecku nie rowne

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wiesz co my od poczatku robimy mm tak ze powiecmy 120ml to w sumie woda z proszkiem razem tyle ma tak robimy czyli zle robimy ..?

• Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja nie watpie ze niejedno dziecko może tyle zjeść ale jakos nie wyobrażam sobie żeby za tydzień mój Kuba miał w siebie tyle zmiescic :) on czasem nawet 140ml nie wypija a jak wypije to jest zapchany po sam korek :) no chyba ze gwałtownie wzrośnie u niego apetyt...Masz mleko Hippa? Bo tam wlasnie z tego co pamiętam dla 3 miesiąca zalecali 150ml + 5 miarek ale wlasnie dlatego szybko zrezygnowaliśmy z tego mleka bo młody nie był w stanie takiej ilości plynu przyjąć a za to jak zjadal mniej to bardzo szybko glodnial, chyba jakies lekko strawne to mleko..

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a jakie masz mleko? Na każdym mleku jest napisane jak powinno być.. z reguly to jest 120ml wody + 4 miarki mleka ale może sa wyjątki :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ