X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz troszke lepiej sie czuje fizycznie oczywiscie. jak mam lezec tzn mam lezec i gdzies mam to co inni mysla to ja pozniej bede plakac rozpaczac i pluc sobie w buzie ze cos sie stalo a inni powiedza przykro nam. to ja bede caly czas myslala ze stracilam dziecko, to ja pozniej cale zycie bede bawic sie z chorym dzieckiem a inni nawet nie zadzwonia wiec mam to wszystko gdzies i bede robic co ja chce a nie co mamusia albo ciociunia mi kaza.

Nati89, Doris-83, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane...brak objawow kolejny dzien...
    piersi całkowicie ustapiły, sa juz normalne i jestem przekonana, ze cos jest nie tak...nagle takie rzeczy nie przechodza...

Doris trzymam kciuki mocno, lez i odpoczywaj :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola popieram Cie w 100 % nie zwracaj uwagi na innych, wiadomo, ze w ciąży trzeba się ruszać, ale najważniejsze zdrowie dziecka, jeżeli ciąza jest zagrożona ma się wszystkich gdzieś, robi się to co najważniejsze, u mnie niby ok, ale też nie mam sił najchętniej bym leżała.
    Doris mocno was wspieram, wszystko bedzie dobrze:*

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciąża to nie choroba a jednak odmienny stan fizjologiczny
    ja zawsze myślałam, że w ciąży będzie super a jako aktywna osoba zniosę ją wspaniale i pełna werwy, to póki co krótkie spacery są maksem, oczekuje powrotu na basen ale to dopiero jak wymioty ustąpią, bo nawet nie che myśleć jak się kończy puszczenie pawia w basenie :D
    nawet lekarza pytałam czy zmuszać się do spacerów bo tu i tam mówią, że to pomaga na zmęczenie i powiedział, że nie, odpoczywać jak najwięcej i tyle ile potrzebujesz!!!

c55frjjg1j0pq4gc.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:14

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się dziś popłakałam, bo jak poszłam na parking do swojego samochodziku to go ujrzałam jak stoi smutny z całkowitym flakiem w oponie. Buuuuuu i ma w sobie taki wielki gwóźdź wbity. Buuu. Jestem uziemiona.

Pozatym nie mam totalnie żadnych objawów od paru dni. Totalnie nic. Brak żygów, mdłości i zachcianek. Cycki też jakieś nienapompowane. Nic mnie nie kłuje w brzuchu i nie jestem zmęczona. A wizyta dopiero 22.05. Toż to szmat czasu!!! Bije się po łapach żeby nie zacząć szukać u dr google.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mojej cycki tez sie wypompowały...
    mam tylko takie bole miesiaczkowe trwajace kilka sekund i czułam dzisiaj lewy jajnik...tak kompletnie brak jakichkolwiek objawowo, ja czekam do soboty...jutro odbieram wyniki tsh, ft4 i toxo...oraz wypis ze szpitala i czekam na decydujaca wizyte w sobote...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:31

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:53

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię koktajl (miksuję jabłko, kiwi, kilka suszonych śliwek i odrobina wody mineralnej lub soku ) i daję radę, zaparć nie ma. razowy chlebek też pomaga popieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 20:57

Doris-83, Nati89 lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znów dzisiaj zimno jak nie wiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem co mam zrobić siedze w pracy a mam plamienia dziwne jasnobrązowe miała któraś z was cos takiego? Musze tu siedzieć do 17 a teraz sie przestraszyłam

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz możliwość zgłosić się do swojego lekarza? Każde plamienie należy skonsultować. Ja na początku miałam czerwoną krew i jak poszłam po pracy do lekarza, to mnie wyzwał, że w ogóle do pracy poszłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 5 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sie umówiłam na wieczr bo akurat dzisiaj przyjmuje, teraz siedze jak na szpilkach

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja polecam ciemne pieczywo, mnie uratowało. Teraz to dosłownie jedna kromka ciemnego razowego chlebka dziennie mi pomaga. Na początku całkowicie zastąpiłam jasne pieczywo ciemnym. Kiwii sprawdziło się na krótko u mnie niestety. Polecam naturalny błonnik dodawać do jogurtów, można go w aptece kupić, też działa

ja już od kilku lat nie jem jasnego chleba. W ciągu dnia zjadam 2-4 kromek, ale u mnie to nie działa.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dziś zły dzień :(
    Wstałam, było normalnie, wszystko ok, miałam mdłości ale nie mogłam zwrócić, później mi przeszło, to poszłam zrobić sobie koktajl z jogurtu naturalnego i bananów. Robię, robię i jak mnie złapał jeden jajnik to aż z bólu zrzuciłam blender i miskę na ziemię... :/ Nie chciało puścić, normalnie aż wyprostować się nie mogłam, TŻ mnie do pokoju zaprowadził, położyłam się i tak godzinę się wiłam, wzięłam paracetamol, ten najgorszy ból odpuścił, ale zaczęło mi się takie palenie w tym jednym miejscu, masakra... aż mi się zachciało. :( w końcu TŻ mnie zgarnął i mówi, że jedziemy na IP.
    Pojechaliśmy na polną, bo najbliżej, lekarz tym razem sympatyczny, ale trochę dziwaczny, na plus też, że delikatny. Na usg nic nie widział złego, tylko mówi, że trochę dziwne, bo według tego co podaję od zeszłej środy torbiel jedna zmniejszyła mi się aż o 1cm. Pytałam czy to ona może dawać takie uczucie, on na to że nie wie -.- ehh. No ale maluszka obejrzał,serduszko biło - posłuchał chwilę i było 185/min (mówił, że ok), CRL 2,27cm i wyszło mu 9+0... no i tu się nie zgadza... mówię mu, że wychodzi mi dziś 9+3/9+2 (według szpitala/według mojego gina) i że w śr było 1,9cm... trochę był zdziwiony, chciał się jeszcze z jakimś kolegą skonsultowac, ale okazało się, że kolega już skończył pracę... Kazał mi stawić się u gina za 5 dni. Mówię, że do pryw jestem umówiona na 29.05 ale mam na nfz teraz w czw, a on an to, że mam się umówić prywatnie na początek przyszłego tyg... Powiedział, że jak się pogorszy, to wrócić.

Kurcze dziewczyny, jak się nie martwiłam do dzis tak teraz się martwię... dlaczego mój bąbel zaczął tak powoli rosnąć...?
    to jest trochę posrane, bo na tym portalu parentingowym podają, iż 2,2cm odpowiada 9+3, więc już nic nie rozumiem?
    i co zrobić żeby rósł bardziej? Czy w ogóle są na to jakieś sposoby... ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:12

• Bajka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 20:57

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, a jak przeczytasz na Belly w cotygodniowych informacjach odnośnie 10 tygodnia, to wychodzi, że nawet do 4,2 cm już może mieć. Tak więc jak jest naprawdę to nie wiadomo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lithe123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:

Kurcze dziewczyny, jak się nie martwiłam do dzis tak teraz się martwię... dlaczego mój bąbel zaczął tak powoli rosnąć...?
    to jest trochę posrane, bo na tym portalu parentingowym podają, iż 2,2cm odpowiada 9+3, więc już nic nie rozumiem?
    i co zrobić żeby rósł bardziej? Czy w ogóle są na to jakieś sposoby... ehh
    Hej kochana, Tobie zasugerowali żeby się takimi różnicami przejmować?? Przecież lekarz nigdy tego idealnie nie zmierzy. Akurat to bym kompletnie olała mimo że normalnie to jestem panikara, zresztą wymiary są podowane +/- ileś dni. Moje małę na ostatnim usg w zależności od fotki miało pomiędzy 6+1 a 6+5 :) podczas jednego badania!
    A starsza córcia przez całą ciążę miała wymiary nieodpowiadające wiekowi, np wymiar główki młodszy początkowo o ok. tydzień a na końcu ciąży o 3tyg od reszty ciałka. Panikowałam wtedy strasznie, ale za każdym razem lekarz mnie uspokajał. Do dziś ma małą główkę :)

aga.just lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston już biorę profilaktycznie bo w pierwszej ciązy też się zdarzyło plamienie ale tylko raz a teraz już kolejny i takie bóle w podbrzuszu , ah byle do wieczora

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała już wiedzieć co i jak, a tu jeszcze tydzień czasu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ