Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewelinka aa no widzisz, ja na szczęście jeszcze nie musiałam sięgać po takie rzeczy, ale inna mama poleca a w razie czego. Jak widac na każdego działa co innego
Mi na samym początku tez się ciągnęły A teraz jak sporo oglądam o dzieciach, porodach, czytam książki, to jakoś szybciej lecą, bo tak dużo nie myślę o tym.
Tez chciałabym już II trymestr -
U mnie niestety po kilku dniach przerwy mdłości powróciły. Przywitanie z kibelkiem dzisiaj też się odbyło. Dobrze ze jestem dzisiaj w domu bo czuje się strasznie...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Hej dziewczyny nie mam nawet jak was nadrobić w każdym razie mocno trzymam kciuki za Doris i Nati:) ja też się przestraszyłam w piątek miałam takie leciutkie plamienia i ból brzucha ale przeszło tym bardziej, że zapomniałam zabrać na weekend dupka. Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia i wizyty..
-
witam noea ciezaroweczke. tak jak dziewczyny pisza powoli befzie wszystko ustepowac wiec spokojnie. ogolnie wszedzie jest napisane ze od ok 7do 13 tc jest najwiecej objawow ale oczywiscie nie u wszystkich, jak niektore objawy znikaja to trzeba sie cieszyc tylko a nie smucic.
dziewczyny czy wasza psychika tez siadla? ja juz 3 dzien mam taki ze psychika moja jest rowna zero a dzis juz spada ponizej. jeszcze mnie bliscy czyt. moja mama i chrzesna bardzo bliscy dobijaja stwierdzeniami ze sie pieszcze ze powinnam wiecej sie ruszac ze tylko potrafie ema wykorzystywac a ja niczym sie nie interesuje. ze ciaza to nie choroba. wiem ze ciaza to nie choroba ale przy moim stanie psychicznym takie sloea bola 100 raxy bardziej.
przepraszam za te moje wywody tutaj ale na prawde zle sie czuje z tym i rycze calymi wieczorami a i zdarza sie ze nocki przez lzy tez mam zawaloneMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
ewelinka_shn wrote:Doris na pewno wszystko będzie dobrze ;**
Ja kolejny dzien necze sie z zaparciami.. chyba to jest u mnie zamiast mdłości i wymiotow... od nie załatwiania boli brzuch nie pomagaja domowe sposoby a nawet syrop lactulosum hasco tez slabo sobie radzi
Ewelinka ja codziennie zjadam jedną activię naturalną z 3 łyżeczkami nasion(słnecznik+dynia), do tego dodaję kiwi. Oprócz tego dwa razy dziennie piję siemię lniane i mam mniejsze problemy niż przed ciążą Podobno dobrze działa też kiwi zjedzone na czczo polane olejem lnianym, ale nie próbowałam. -
Karola ja potrafię rozryczeć się w kilka sekund i sama nie wiem o co. Najgorzej jest w pracy bo czasami jest tak, że nie potrafię sie powstrzymać a jak ja zaczne to ciężko mi skonczyć ryczeć Jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciązy przyjechał do nas Kierownik Regionalny i się czepiał wszystkiego to chyba z pięc razy sie musiałam uspokajać i powstrzymywać przed płaczem, masakraa.
-
ewelinka_shn - też miałam zaparcia w ostatnich dniach. Wczoraj wieczorem w końcu udało mi się normalnie załatwić;/ też jakieś jazdy z tym. Przed ciążą załatwiałam się 2 do 3 razy! a teraz? raz na dwa dni to luksus.
karola88 - tez mam jazdy. W sobotę rano zrobiłam jazdę mojemu mężowi bo powiedział do mnie nie w tym tonie co bym chciała. Zagroziłam, że nigdzie z nim na weekend nie jadę. Jego to śmieszy - a wówczas ja ryczę jeszcze bardziej bo "on się ze mnie śmieje i nabija i drwi". Zrobiłam też mu jazdę, że nie interesuje się wystarczająco mocno, mimo ze dba o mnie i chodzi ze mną do lekarzy i pomaga. Dla mnie i tak za mało - takie schizy łapie.
Szwagier jak mi powiedział "ciąża to nie choroba, rusz się a nie tylko leżysz" myślałam, że mu oczy wydrapię. Ja byłam tak senna i zmiażdżona fizycznie, że musiałam poleżeć i zdrzemnąć się. a tu takie teksty...wrr...
także karola88 doskonale Cię rozumiem
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
No to u mnie akurat z tym dbaniem to odwrotnie. Mąż, mama i uwaga nawet tesciowa dbają i każą dużo leżeć i odpoczywać. Na zakupy zawsze z obstawa żebym nie nosila ciężkiego. Także tu nie narzekam wręcz potrafię ochrzan dostać bo np podnioslam moja chrzesniaczke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:36
-
jak wrocilam od lekarza co bylam i jeszcze nic nie bylo widac a juz powinno i dostalam leki na podtrzymanie bo nadzerka bo jakies tam bakterie to od mojej mamy uslyszalam ze ze z marysia nie bralam zadnych lekow a teraz wymyslam ze musze lezec i zebym sobie nie wyobrazala ze wszyscy beda kolo mnie skakac. pozniej pojechalismy do tesciowrj powiedzielismy ze musze lezec itp itd. to uslyszalam ze codziennie tesciiwa bedzie manie odbierac i przywozic ze zawsze moge na nia liczyc i w kazdej chwili moge zadzwonic. teraz jak hestem chora ledwo co sie ruszalam to wielkie pretensje moja mama miala ze do poludnia nie dzwonilam tylko o 15 ze tylko spie nie gotuje itp a jak bylismy u tesciowej to sama powiedziala ze mam sir z domu nie ruszac ze jak mam taka mozliwosc to mam ja wykorzystywac
to mnie najbardziej boli. jeszcze raz przepraszam za te moje wylewanie brudowMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
niespodzianek przedwczoraj bylam na IP i widzialam ale przez sekunde i bez zadnych pomiarow bez niczego. lekarz tylko nam pokazal ze z dzidzia wszystko ok i sie uparciuszek pokazal wiec widzialam serducho i juz nie takiego malego kropkaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
ewelinka_shn wrote:Lithe muszę spróbować bo okropnie to męczy... pomoglo od razu czy po kilku dniach picia?
Sok marchwiowy pomogł od razu, przeczyściło mnie Piłam na czczo, dawałąm do niego dużą lużkę oliwy albo oleju lnianego. nie wiem czemu nic innego nie pomagało, jadłam activie z otrębami i suszonymi owocami, soki cytrusowe... dopiero po marchwiowym mnie ruszyło.
Zaparcia maja jakiś związek z progesteronem, ja zawsze jako dodatkowy objaw owulki mam zaparcie.