Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie maja przyszle mamusie ktore taki maja porzadny apetyt:) mi sie osobiscie nie dosc ze nie chce gotowac to jeszcze odrzuca mnie od wiekszosci produktow..i wkolko ten chleb a juz na niego patrzec nie moge mleko z platkami tez mi sie znudzilo Mezowi tez odechciewa sie juz gotowac a tak sie deklarowal ze bedzie Czasem dla urozmaicenia ziemniaki z kefirem
:D czasem jak zjem loda to zauwazam ze jeszcze bardziej biora mnie mdlosci .. ponoc od 8 - 12 tyg mdlosci osiagaja najwyzszy stopien w ciazy wiec modle sie byle przetwc do konca tego pieknego maja:) ps ale zazdroszcze mamusia ktore moga sobie gdzies wyskoczyc w dzien albo maja sile gotowac...ja "dzieki"mojemu malemu grubemu Franiowi nigdzie z domu sie nie rusze
:Da najgorsze to sa chyba momenty karmieni zmiksowana zupka
:D:D
maria.sm -
ale dyskusja o to tsh.
ja dzis jak narazie troche lepiej. nie wychodze dzis z domu. niestety ostatni dzien bo jutro z mama na zabieg po jutrze do dentysty a pozniej to same przyjemnosci
dziewczyny jeszcze tylko 3 dni do wizytek juuuuppppiiiiiMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Cześć dziewczyny, widzę ze temat tsh nie schodzi z tapety
ale sie rozpisalyscie! Zgadzam sie, nie jesteśmy lekarzami i nie leczymy sie na forum... I apeluje do dziewczyn leczących tarczyce,nie straszcie innych! Naprawdę inna sytuacja jest wtedy jak dziewczyna ma całe życie tsh ok2.5, ft4 w normie, nie ma objawów. To sie obserwuje, ale niekoniecznie leczy... Ja przez takie forumowe straszenie dowiedziałam kilku lekarzy... Podwazalam ich kompetencje, aż w końcu jedna Gin-Endo kazała mi sie odczepić od mojej tarczycy... I miała racje, moje tsh zawsze oscylowało w granicach 2-2.5. Mam juz jedno zdrowe dziecko, ciąża całkowicie bez komplikacji. Liczę, ze teraz bedzie podobnie. Wg zaleceń kontroluje hormony i ufam lekarzowi.
No a poza tym widziałam juz serduszko, to był 5w5dnie spodziewałam sie, ze juz uda sie zobaczyć! Maleństwo wychodzi kilka dni starsze, wiec termin 27.12 ale to takie wróżenie
Mam torbiel 2.5cm na jajniku, trochę sie martwię... Ma któraś z was torbiel? Co na to wasi lekarze, moja sie niezbyt przejęła.Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Doris na pewno wszystko będzie dobrze ;**
Ja kolejny dzien necze sie z zaparciami.. chyba to jest u mnie zamiast mdłości i wymiotow... od nie załatwiania boli brzuchnie pomagaja domowe sposoby a nawet syrop lactulosum hasco tez slabo sobie radzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 09:10
-
Jestem po badaniu. Niestety przy moich brudnych plamieniach ryzyko poronienia jest duże. Nie poddaję się. Myślę pozytwnie. Niestety co ma być to będzie. Mam leżeć. Brać leki. Szybko mnie nie wypuszczą.
-
Cześć dziewczyny zaczytałam się w listopadzie ale przesuneło mi termin na 1 grudnia także dołączam
Dodam jeszcze od siebie o tsh, zrobiłam wyniki 2,5 i lekko podwyższona prolaktyna, poczytałam neta i poszlam do lekarza po leki, bo przecież z takimi wynikami to nie da się zajść w ciążę. Generalnie dwóch lekarzy powiedziało, że nic sie nie dzieje a za tydzień okazało się, że jestem w ciąży:) w 7 tyg robiłam wyniki i mam 1,5.
Także myślę, żeby nie dać się zwariować
No ale mam pytanie zaczynam dzisiaj 10 t wymiotuje nieprzerwanie od 4 tygodni a od dwóch dni jakby mniej i jakby piersi mniej bolące, czy to nie za wcześnie na ustawanie objawów? Też jestem po jednym poronieniu a w piątek bardzo bolało mnie podbrzusze tak bardzo nisko w pachwinach i trochę panikuje -
ewelinka_shn wrote:Doris na pewno wszystko będzie dobrze ;**
Ja kolejny dzien necze sie z zaparciami.. chyba to jest u mnie zamiast mdłości i wymiotow... od nie załatwiania boli brzuchnie pomagaja domowe sposoby a nawet syrop lactulosum hasco tez slabo sobie radzi
-
nick nieaktualnymaria - hehe a mi właśnie lody pomagają na mdłości
karola88 - ja wizytuję w śr i czw, ale chyba tylko w czw będzie usg
lilthe - zgadzam się, dlatego pisałam, żeby nie wykłócac się o leki jak lekarz powie, że niepotrzebne. Wszystko zależy od historii choroby i sytuacji danej osoby. Pytałaś o torbiele - ja mam 2 torbiele. W tej chwili są 2,8cm i 2,5cm, a miesiąc temu były 7cm i 5,5cm. Takie małe torbiele jak Twoje podobno w ciąży robią sie bardzo często (tak mi mówił lekarz) - kwestia hormonalna i same znikną, także Twój lekarz ma rację nie przejmujac sięOne nie są szkodliwe o ile nie zamierzasz skakać itd., bo lepiej żeby nie pękły tak od razu tylko się stopniowo zmniejszały. Ja miałam duże, ale to po stymulacji, więc inna sytuacja, nastawiali mnie do operacji, ale się nie zgodziłam, bo to byłoby zagrożenie dla dziecka (uświadomili mnie o ryzyku), wiec musiałam miesiąc leżeć i całe szczęście, że taką decyzję podjęłam, bo teraz są znacznie mniejsze. Przy tak małych nie trzeba leżeć
Doris - mocno kciuki trzymam!
Nati - dobrze, że jesteś już w domu. Powodzenia jutro :*
Marmiko - co do tego, co pisałaś wczoraj - kochana, nie masz za co mieć do siebie pretensje, przecież nie szarżowałaś, tylko normalnie grałaś, a na następny raz będziesz wiedziała, żeby sobie to podarować, skoro po Cię boli. Teraz jesteśmy wrażliwe, więc tak naprawdę nawet po głupim małym sprzątaniu mieszkania można miec bóle i plamienia... ciężko przewidzieć, co ten ból spowoduje, a co jest ok... Będzie dobrze.
Ewelinka - słyszałam od innych mam, że rzeczywiście niektóre mają zaparcia w ciąży... jest taki syrop a aptece na to dla kobiet ciężarnych, może sobie kup? (bo nie wiem czy to ten o którym piszesz) Próbowałaś może otrębów, płatków owsianych, ziemniaków, sok ze świeżej pomarańczy?
Milcia - to widzę, że zauważyłyśmy dokładnie to samo... mi się wydaje, że to idealnie potwierdza to, o czym mówią gini - że większośc plamień jest przez hormony. Na szczęście!
eforts - witajtak, zgadzam się, kobiety z tsh 2,5 jak najbardziej zachodzą w ciążę (pisałam to nawet wczoraj). Staraczkom (nie chorującym na tarczycę) obniża się TSH tylko wtedy, jeśli coś się dzieje, albo nie mogą zajść
Co do objawów - spokojnie, część z nas tutaj tak ma. Ustają jedne objawy, ale lada moment pojawiają się inneJak w pachwinach Cię bolało, to raczej więzadła - trzeba myślec pozytywnie!!
Dziewczyny,
czy któraś też tak ma, że schodzi jej skóra z tej otoczki brodawki?? Wczoraj zauważyłam, że mam suchą i właśnie jakby schodzi mi z niej skóraMyślałam, że to mnie czeka dopiero przy karmieniu piersią
Niestety obudziłam się z bólem żołądka i krzyża (już trzeci dzień mnie męczy).
Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny