X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdej kolejnej ciąży brzuch jest widoczny szybciej, bo macica szybciej się rozrasta, bo mięśnie są już rozciągnięte :)

u mnie przy drugiej ciąży był faktycznie szybciej widoczny zobaczymy jak teraz :)

ale na pewno to nie sam Dzidzius, ale zatrzymana woda również, i przesunięte jelita, i wzdęcia :) wszystko naraz ;)

qbxwkvq.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Dziewczyny udało się:-D przyrosła z 206,2 do 409,3 :-P normalnie aż mnie energia roznosi:-P
    Ale żeby nie było z coś tam jednak nie tak to zrobiłam następną będę i progesteron:-/ chyba się nie nauczę że jest dobrze i już:-/
    Wspaniale- teraz spokojnie, luzz i spokój :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    w każdej kolejnej ciąży brzuch jest widoczny szybciej, bo macica szybciej się rozrasta, bo mięśnie są już rozciągnięte :)

u mnie przy drugiej ciąży był faktycznie szybciej widoczny zobaczymy jak teraz :)

ale na pewno to nie sam Dzidzius, ale zatrzymana woda również, i przesunięte jelita, i wzdęcia :) wszystko naraz ;)

Dokładnie tak jak piszesz- ja w poprzedniej ciąży to tzw. laska byłam ;),teraz troszkę mnie więcej,brzuch miałam zawsze,więc własnie przez te wzdęcia,jelita,itp juz mam brzuchol heh

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:55

Pismak, Ita lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Hahahaha wiecie co zrobiłam jak odebrałam wyniki? Poszłam się ponownie kuć na kolejną betę i progesteron :/ ALE OBIECUJĘ ŻE TO JUŻ OSTATNI RAZ :) Nic na to nie poradzę że człowiek głupi i cały czas chce wiedzieć że na pewno jest wszystko ok :/

Po tych wynikach chillout :) Obiecuję i sobie i Wam :)

Pewnie zrobiłabym tak samo :D gdyby nie to że mam wyniki w ten sam dzień co mnie kłują po paru godzinach :) Ale nie wiem czy nie wymięknę przez te 2 tyg i nie pójdę jeszcze raz zbadać bety i progesteronu...

Co do brzucha to ja mam też taki odstający jakbym się bardzo najadła i to pewnie przez tą wodę

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja betę robiłam cztery razy, bo też się stresowałam czy przyrośnie czy nie. Ale po ostatniej z wtorku już nie idę. Nie odczuwam już też bólu okresowego.

Ewelcia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:56

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie odczuwam bólu miesiączkowego ;)

plecy też już przeszły :)

ja w pierwszej ciąży przytyłam 17kg, a w drugiej 19kg :) ale Natuś urodził się na początku 9 miesiąca :) dosłownie pierwszego dnia 9 miesiąca :)

qbxwkvq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Progesteron ma niestabilny poziom w ciągu doby – jest wydzielany w sposób pulsacyjny, jego stężenie we krwi zmienia się w ciągu dnia. Jedno badanie nie jest zatem w stanie dać miarodajnych wyników. „Badanie tego hormonu z krwi tylko raz może dać fałszywy wynik. Zalecane jest wykonywanie badań w ciągu trzech dni pod rząd, aby mieć prawidłowy obraz poziomu progesteronu u danej kobiety.”- taką informację znalazłam i jest ona wiarygodna. Aby mieć pełen obraz tego jak u Ciebie jest z progesteronem to nie wystarczą wyrywkowe badania. Nawet własne samopoczucie jest w stanie określić kiedy jest go więcej. Jeśli chodzi o bete to jeśli była powtórzona po równo 48 godzinach w tym samym laboratorium to niestety nie ma tych minimum 66% przyrostu... Ale ja poczekałabym spokojnie i nie obarczałbym się kolejnymi badaniami. Jedyne co możesz zrobić to zacząć przyjmować luteinę lub duphaston, na tym etapie ciąży nic więcej zrobić się nie da :( i nie łam się i myśl pozytywnie.

• HANA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Niestety wylatuje w nd za granice, i byłam zmuszona pojsc do lekarza. Nie idźcie zbyt wczesnie bo tylko sie zestresujecie jak ja teraz.
    5t 0d pecherzyk 8mm, u drugiego gina 5mm? (słaby sprzęt) Pan dr nr 1 powiedział ze on daje 50/50 szans ze sie ciaza rozwinie i ze jest maly pecherzyk a powinien byc wiekszy, druga Pani dr powiedziala ze wszystko jest ok. Ze strachu zrobiłam bete i przyrasta no wiec modle sie ze bede w tej grupie 50% co urosnie pecherzyk.

17dpo 702
    21dpo 3602 (dzis) Mi zostalo teraz trzesc portami

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś muszę iść. Bo raz że czekałam miesiąc czasu na ten termin i już go nie odpuszczę :) a dwa to biorę dupka.

Jak na razie jestem już dziś po wizycie u zębologa, a za godzinkę kolejny fotel u szperacza :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co Ci powiedziała i ile ma pecherzyk

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a bierzesz luteinę albo dupka? Zadzwoń do gina i poproś koniecznie.

A wit b6 można w ciązy? Bo widzę, że też łykasz. A słyszałam, że wit B się odstawia, czy nie????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 21:24

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAs ja w pierwszej ciązy przytyłam 10 kg :) Córa 3420 :) Teraz na pewno przybędzie mi więcej.

KAs a jak u Ciebie z oszczędzaniem się? Dźwigasz maluchy? Bo kurcze ja się cykam. A mała ma ciągle fazę na "mama i mama" i nie ma możliwości położyc się i pachnieć ...

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga ja staram się nie dźwigać jak nie muszę :) ale czasem się nie da, bo ja starałam się nie dawać odczuć maluszkom, że Dzidziuś blokuje mamę ;) ale wiadomo jak najmniej się tylko da, jak najmniej :) zawsze jak Maluchy chcą na ręce to ja gdzieś siadam i biorę na kolana ;)

a ewelcia du...on byłby na miejscu moim zdaniem, zadzwoń do gina i powiedz o wynikach, jest weekend, ale w szpitalach są dyżury ginów gdyby coś

bursztynka a jak Maluszek? jestem ciekawa :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a maluchy są z Tobą w domu czy już etap przedszkola/żłobka? Moja dopiero od września do przedszkola

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam troszkę więcej ;)

ciekawe jak teraz będzie...hmmm.... nie jem wiele więcej i na owoce mnie bierze, odrzuciło od słodyczy :) więc jakiegoś cukierka do inki zjem i tyle... a w poprzednich ciążach miałam parcie na batony :) teraz kocham gruszki i śledzie w śmietanie :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała chodzi do domu kultury na zajęcia od 9 do 14 Synuś jest ze mną :)

a od września Mała idzie do przedszkola jako 5cio latka, a Mały do domu kultury na zajęcia tam gdzie chodzi Córcia teraz :)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam większy apetyt :D

No czyli też maluch cały czas z Tobą. Lekko nie ma :)

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ