Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasandra wrote:dokładnie my tutaj szybko się chwalimy, a ona taka tajemnicza
nie wiem jak Ty Kas, ale ja w tej drugiej ciąży jestem jakaś przewrażliwiona, bardziej świadoma wszystkiego. Boję się cieszyć za bardzo, za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 18:42
Kasandra lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:nie wiem jak Ty Kas, ale ja w tej drugiej ciąży jestem jakaś przewrażliwiona, bardziej świadoma wszystkiego. Boję się cieszyć za bardzo, za wcześnie.
Dokładnie czuję to samo...ja już chcę usg!!Myślę że jak pierwszy raz zobaczę maleństwo na ekranie- trochę odetchnę
Popijam mleko z miodem i czosnkiem-2:1 dla mnie
Przeziębienie a sioo!!
Ewelcia- na pewno wsio bd ok !! Betka idealna!Trzymam kciuki! -
ja przy drugiej ciąży byłam jakaś spokojniejsza, za to teraz jest masakra... strasznie panikuję, słucham mojego brzucha, czuję każdy ból i każde kłucie.... masakra jakaś.
ja chcę już pierwsze usg i to teraz jak już zobaczę Dzidziusia pięknego na ekranie to będę spokojniejsza
-
aga.just wrote:nie wiem jak Ty Kas, ale ja w tej drugiej ciąży jestem jakaś przewrażliwiona, bardziej świadoma wszystkiego. Boję się cieszyć za bardzo, za wcześnie.
i ja teraz też się boję cieszyć za wcześnie... ale damy radę wszystko będzie dobrze, a zaraz będziemy wrzucać tutaj wymiary naszych Dzidziusiów z usg a potem wymiary przy urodzinach -
ja pierwsza ciąża też błogi spokój przez 8 miesięcy na l4 a teraz masakra powiem Wam szczerze, że czasem zapominam, że jestem w ciąży już się nie mogę doczekać brzuszka i poczucia ruchów
teraz rano trzeba zaprowadzić Córcię, potem na zakupy potem ugotować, potem pójść po Córcię, a potem pełna chata pomysłów.... i autentycznie zapominam czasem i dlatego się boję, że czasem przegnę
aga powodzenia ja wiem co to znaczy być tak zabieganym, ale damy radę musimy -
dzisiaj zrobiłam test ciążowy na pamiątkę i chyba nigdy nie miałam tak pozytywnego testu po paru sekundach krestka testowa była tak samo ciemna jak kontrolna, więc myślę, że Dzidziuś zdrowo się rozwija
Ita, lolaliciouse, Militta110816 lubią tę wiadomość
-
Kas na pewno dobrze się rozwija
Mnie wczoraj trochę pomęczyły jajniki wieczorem ale jest ok. Poza panicznym lataniem do ubikacji sprawdzając czy nie ma plamień innych objawów na razie brakEwelcia, Ita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj mam totalny zjazd formy, dopadły mnie jakieś bezsensowne przemyślenia, poza tym strasznie mi się dłuży czas do wizyty, będzie niesamowicie ciężko wytrwać te 13 dni U mnie na razie z objawów jedynie wrażliwe piersi i od czasu do czasu mnie mdli, ale niegroźnie i da się wytrzymać. Poza tym w nocy muszę koniecznie wstawać "na siku" czego normalnie nie musiałam robić, a teraz około 3 w nocy to norma Kusi mnie oczywiście teścior i beta, ale nie zrobię tego obiecałam sobie, żadnego nakręcania się i słowa dotrzymam.
-
Cześć dziewczyny,
Byłam dzisiaj na wizycie i ginek oczywiście powiedział że na usg to raczej jeszcze nic widać nie będzie bo widać coś dopiero przy becie 1500 ale zrobił mi bo przedtem miałam tą torbiel na jajowodzie i chciałam wiedzieć czy teraz jest czysto. Ginek stwierdził zasienie pochwy i rozpulchnioną macicę. Na usg macica 40 a endo 12. Powiedział że jego zdaniem to ciąża wewnątrzmaciczna i pokazał mi coś co w jego opinii jest zarysem pęcherzyka. Na razie nie dał żadnych leków bo mam dobre wyniki ale jakby progesteron spadł albo coś było nie tak to mam się u niego stawić. Rano robiłam powtórkę bety i progesteronu i teraz czekam na wyniki
Następna wizyta 18.04. o godz. 9
Ewelcia mocno trzymam kciuki będzie piękny przyrost
dynamiczna mam podobnie co chwila sprawdzam czy nie ma plamień - paranojaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:12
Ewelcia lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)