X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam na koniec tygodnia ustaloną. Już się nie mogę doczekać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 18.04 wrrr

I zgadzam się z Wami trzeba myśleć pozytywnie bo to też dużo daje i wierzyć że będzie dobrze :) A co do badań to też jestem zdania że trzeba kontrolować to czy tamto bo wtedy zawsze można szybko zadziałać :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się mniej denerwuję. Na początku to bardzo się bałam, dlatego tyle razy na betę poszłam. Może to też przez to, że to moje pierwsze dziecko. Bóle miesiączkowe minęły, częste latanie do łazienki też. Piersi tylko bolą coraz mocniej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozytywne myślenie jest podstawą :)

my też idziemy do znajomych na 30te urodziny dzisiaj, zresztą do znajomej, która jest w około 12 tygodniu ciąży :) dynamiczna podobnie do Ciebie, tak niewiele trzeba było ;)

dzisiaj chyba im powiem, bo ja to się tak cieszę, że nie umiem trzymać języka za zębami ;) ona ma termin na koniec października :)

do grudnia będziemy tutaj w komplecie i już :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja też mam wizytę dopiero na 15 kwietnia :( ale czekam cierpliwie, bo będzie już pewnie pięknie widać fasolkę :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety!
    Trochę mnie nie było... w ndz 31.03 wylądowałam na IP z bólami i skurczami, okazało sie, że po stymulacji mam powiększony jajnik 2x (lewy) i na tym samym jajniku jest kilka dużych torbieli (w tym 7cm i 5,5cm), do tego jajnik jest przed macicą. Pęcherzyka jeszcze nie było, ale to było za wcześniej. Oczywiście zostawiono mnie na oddziale. Wyszłam dopiero w czw.
    Pobrano mi krew na różne badania w tym bete i mocz. z moczu wyszło zapalenie pęcherza mocne (dostałam więcej żurawiny i wit. C), beta pięknie urosła. wt. zrobiono kolejną betę - w ciągu 29h urosła 3x, miałam też kolejne usg i pojawił się pęcherzyk w macicy (3mm).
    Niestety lekarze podejrzewali u mnie skecenie torbieli - a to się operuje, na szczęście okazało się, że to tylko torbiel o dziwnym kształcie. Kazali mi leżeć. W czw dostałam małego plamienia (na szczęście w kolorze średniego brązu i było tylko przez jakieś 2h), ponowne usg pokazało, że fasolka urosła do 6mm i już bez problemu ją widać :) Lekarz obejrzał mnie też wziernikiem i powiedział, że nic nie widzi, wiec albo się poszorowałam jak wpychałam luteinę, albo po prostu pękło mi jakieś naczynko co się w ciąży zdarza.Wczoraj też miałam plamienia - więcej, ale w kolorze cappuccino, więc jaśniejsze. Gin ówi, że 15% kobiet ciężarnych plami a nic się nie dzieje. Dziś już nie plamię.
    Wypisano mnie do domu, zwiększyli dawki luteiny do 5 tabletek dziennie, mam nakaz leżenia do końca miesiąca, cotygodniowe wizyty u ginekologów w celu kontroli torbieli i jajnika oraz zakaz seksu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takze następną wizytę mam 11.04 (NFZ), a kolejną 18.04 (prywatna)

a i dzisiaj zaczęłam 6tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:11

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko było dobrze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja bylam u lekarza 5tOd (wczoraj) i powiedział ze pecherzyk 8mm jest za mały i powiedzial ze jest 50/50 szans. Drugi gin powiedział ze widzi 5mm i ze jest ok. Wiec tylko sie przestraszyłam. Tez mam jajniki powiekszone i tez mam 5,5 cm. Zero seksu, sportu, tanców, skakania powiedział ze odpoczywac.

Oby nam sie udało!!!!

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam dziewczyny za Was kciuki, żeby wszystko było ok :) musi być :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania będzie dobrze!

U mnie na usg (według terminu owulki) 4t3d - 3mm pęcherzyk, a 4t5d 6mm pęcherzyk. WEdług terminu om: 4t1d -3mm i 4t3d - 6mm.
    Także u mnie jest na pewno dobrze, zresztą jak lekarz zobaczył w czw usg to mówi "łaaał, no pięknie", także wydaje mi się, że pod tym względem wszystko gra :)

Ewelcia, HANA lubią tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja mysle ze mojemu to cos sie pomieszały tygodnie chyba. Troche sie uspokoiłam Twoim wpisem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jest ok :)
    Lekarze mówili, że pęcherzyk teraz powinien rosnąc 1mm/dobę.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nastraszyłyście mnie tymi wielkościami pęcherzyków :( Boję się teraz co tam u mnie. Jak tu wytrzymać do końca tygodnia...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przwstańcie się nakręcać w końcu.... wszystko będzie dobrze, nie możecie się tak nakręcać między każdym badaniem usg, bo zaszkodzicie tylko Fasolkom !

koniec z nakręcaniem :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    także następną wizytę mam 11.04 (NFZ), a kolejną 18.04 (prywatna)

a i dzisiaj zaczęłam 6tc :)

Ja według BBF jutro zaczynam 6 tydz. i to raczej potwierdzone bo gdy się zachodzi w ciążę przy jednym serduchu w miesiącu to raczej termin owulacji ma niezbyt duże wahnięcia :)

hehe do lekarza za tydzień i 4 dni już nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 17:55

Ita, Ewelcia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:56

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia koniec czytania bo zacznę się złościć a mnie nie wolno przecież !!!

Będzie dobrze głowa do góry cycki do przodu i grubniemy :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,

ja się wczoraj zdenerwowałam i poszłam spać odsypiać ból zęba po po znieczuleniu zaczął mi mówić że ktoś przy nim majstrował

a zdenerwowałam się, bo byłam pewna że wizytę mam na 18:30 do gina ! miesiąc temu się zapisywałam ale zapisałam na karteczce. A to nowy gin. Poszłam wczoraj i oni tam tylko do 18tej. Więc nie mogłam mieć na 18:30. W poniedziałek zadzwonię i dopytam na któeą miałam, ale to już po fakcie. Może uda mi się ubłagać żeby mnie gdzieś wcisnęli.

Biorę duphaston i mam nadzieję że wszystko w porządku będzie. Miałam brać po owulce i jak test pozytywny to brać dalej i pójść do gina. A tu takie buty :/

Nie mam żadnych objawów. Oprócz faktu że nie mam @ :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna - mamy ten sam czas w suwaczku :) Masz jakieś objawy???? :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ