X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałam się przywitać:)

Dziś robiłam test ciążowy i wychodzi na to, że jest pozytywny ! Z kalendarza wynika, że jestem w 5 tygodniu ciąży i termin (o ile wszystko będzie dobrze) wypada na 17 grudnia.

Także będę tu często zaglądać teraz;)

Witamy Cię serdecznie :) i życzymy nudnej spokojnej ciąży :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się i musicie wierzyć, że wszystko będzie dobrze :) wszystkie dotrwamy tutaj do grudnia :) i koniec i kropka :)

ja też mam coraz mniej objawów, ale ja zawsze miałam mało objawów :) po prostu należę do tych szczęśliwych, których organizm dobrze znosi ciąże :)

nie doszukujcie się proszę, ale bądźcie czujne, ale bez paniki :)

trzymajcie się i miłej niedzieli :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do mojego lekarza prywatnego, kazał jechać do siebie do szpitala (innego niż wtedy) i powiedzieć, że jestem jego pacjentką, żeby mnie zbadali, a później do niego zadzwonić. Właśnie wezwałam taksówkę i jadę. Trzymajcie kciuki

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    czasem trochę marudze hehe :)

taaaa :D znam to, znam :D

Milcia trzymam za Ciebie kciuki. Odpoczywaj jeśli masz możliwość.
    U mnie bratowa też zaczęła krwawić na początku ciąży, okazało się, że miała jakiegoś krwiaczka, ale było potem ok.

Ja wczoraj miałam mały kryzys, spadła mi temp i włączyła się panika.
    W śr mam wizytę może coś zobaczę, uspokoję się.
    Kurcze wiedziałam, że w drugiej ciąży będe się bać i panikować. Ale nie sądziła, że aż tak. Jestem chyba zbyt świadoma już, że to nie takie hop siup :(

Aga myśl pozytywnie, myśl pozytywnie - muszę sobie to powtarzać :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawów to też mam mało. Brzuch pobolewał jedynie, teraz już mniej. Piersi ciut pieką, ale też bez szału.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    dzwoniłam do mojego lekarza prywatnego, kazał jechać do siebie do szpitala (innego niż wtedy) i powiedzieć, że jestem jego pacjentką, żeby mnie zbadali, a później do niego zadzwonić. Właśnie wezwałam taksówkę i jadę. Trzymajcie kciuki

Kiara trzymaj się, wszystko musi być dobrze <3

qbxwkvq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara trzymamy z całej siły! Daj koniecznie znać co Ci powiedzieli.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wszystkie kciukaja z Tobą, musi być dobrze.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara i jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra, czekałam 2h i to byłoby przynajmniej o połowę czasu szybciej, gdyby nie lekarz, który stał i podrywał pielęgniarki albo gadał przez tel. zamiast coś robić. W końcu wstałam i wyraziłam swoje niezadowolenie, to mnie zaraz przyjął. Więcej tam nie jadę, tylko do tego szpitala w którym byłam ostatnio.. tam się czeka 10min a nie 2h jak tu! Cholera, a niby wielki szpital ginekologiczny :/

Do rzeczy:
    Z kropkiem wszystko ok. Ciąża rozwija się prawidłowo, pęcherzyk urósł, ma teraz 9mm, więc pasuje tc (w czw. był 5-6mm). Echa zarodka na razie brak, ale lekarze powiedzieli, że to jeszcze norma i się tym nie przejęli. Macica miękka, odpowiada tygodniowi ciąży, ujście pochwy zamknięte.
    I teraz dalej ciekawa sprawa: znikła 1 (ta mniejsza) torbiel... więc albo pękła i to ona spowodowała ból i krwawienie (w tej chwili wewn. krwawienia nie było), albo cholera wie co się z nią stało. Ta jedna duża jest i jest też ciałko żółte w lewym jajniku 2,13cm (co ciekawe w zeszłym tyg. miałam ciałko żółte w prawym jajniku :O i nie pomyliłam, bo mam tak wpisane w opisie, podczas kolejnych usg już nie było o prawym mowy, tylko na badaniu lekarz mówił, że jest ciałko, ale nie pytałam w którym jajniku - magia jakaś! ). Badanie wziernikiem sku*wiel przeprowadził tak boleśnie, że uczucie było jakby mnie rozrywał od środka!!!! (dodam tyle, że w poprzednim szpitalu zrobili to baaardzo delikatnie i z klasą czyli "a teraz jeśli pani pozwoli wprowadzę wziernik do pochwy") No i wyszło mu tam tyle, że obecnie jest czysto, krwawienia brak, ale na szyjce widoczna mała nadżerka (to tez może być powód plamień).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:34

Ewelcia, Kasandra lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara,
    bardzo się cieszę, że wszystko w porządku.
    A niektórzy lekarze to szkoda gadać...

Ściskam i spokojnego wieczoru.
    Ja idę jutro na betę, bo mam złe przeczucia

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara u mnie lekarz wcześniej też stwierdził nadżerkę, wiec może to też przyczyna. Zwariuje chyba do końca tygodnia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się Kiara, że wszystko w porządku :) super :) mówiłam, że wszystkie dotrwamy :) jak ja coś mówię tak musi być ;)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia- ja też mam w pt wizytę, także tez sobie trochę poczekam. Mam nadzieję, że już więcej nie będzie takich incydentów jak dziś. Mi jeszcze taka babka (asystentka) wyjaśniła, że krwawienia w tym okresie ciąży moga byc z przyczyn hormonalnych - tak jak co miesiąc masz @, tak tuteraz też hormony szaleją.

Kulka - ej, dlaczego złe przeczucia? Przeciez test pozytywny! :)będzie dobrze!

Kasandra - mój TŻ też cały czas mówi, że będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i dodam tyle, że jak wracałam, to miałam okrooopne mdłości :) także jakiś objaw jednak jest :P i sutki mnie znowu pobolewają.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że dobrze z kropkiem.

A ja dziś wypoczywam na kanapie żeby brzusio odpoczął. I ciągle jem. Czy to dobry objaw ??? :-) :-) :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też mówiła o krwawienie w terminie okresu. Ja poprzednie trzy cykle miałam po 40 dni. Dziś mam 38 dzień cyklu, wiec terminowo by się mogło zgadzać. Tyle że ten cyklu był zupełnie naturalny, bo do kliniki mieliśmy iść i się okazało, że się wszystko przyspieszyło. Owulację miałam 10-12 dnia cyklu i plamienie lekkie było 27 i 28 dnia, ale tym się nie przyjęłam, bo skoro owulacja była wcześniej, to akurat w tych dniach powinien być okres. Ale teraz to jestem zupełnie zbita z tropu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Kulka - ej, dlaczego złe przeczucia? Przeciez test pozytywny! :)

Kiara, od wczoraj prawie nie bolą mnie piersi. A wcześniej budziły mnie w nocy. A jak szłam w nocy do łazienki, to musiałam trzymać je w rękach. Więc martwię się, że coś złego się dzieje. Rok temu też zaczęło się od ustania objawów.
    Oczywiscie modlę się, żeby wszystko było dobrze

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - pora dołączyć do koleżanek! Z ovu wychodzi mi termin na 8 grudnia. Zobaczymy po wizycie u lekarza:-)

Ewelcia lubi tę wiadomość

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja naturalne @ miałam raz na 3-4-6 miesięcy, więc też nie wiem czy akurat wypadałoby na dziś. Tak czy siak na razie nie mamy się czym przejmowac - krwawień więcej nie było, u mnie plamienia też ustały, także jestem spokojniejsza.

Kulka, kazdą ciążę przechodzi się inaczej. Ja w poprzedniej nie miałam wcale objawów poza mdłościami. A tym razem mdłości dopiero dziś były, za to od tygodnia po owu miałam całą serię innych objawów typu wydęty, twardy brzuch, bolesne sutki, powiększone piersi, bóle na @ itd.
    Teraz mi pryszcze wyszły i piersi nadal sa duże.

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ