X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, witaj! :) Mamy podobny termin - u mnie póki co 6.12 :)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kiara, objawy też mamy podobne - też mam wydęty, twardy brzuch, więcej pryszczy i większe, wrażliwe piersi. I ciągle chce mi się jeść - masakra!

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie piersi bolą. Nie mogę się dotknąć. Poza tym przez jakiś tydzień po pozytywnym teście miałam uczucie jakbym okres miała dostać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna witaj. Ja też Ania :-) co ja dziś nie pochlonelam do żołądka :-D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anna :) ja też Ania ;)

widzicie Wy tutaj o mdłościach i innych, a ja oprócz tego, że nie dostałam okresu to bym się nie pokapowała, że jestem w ciąży :) bóle jak na @, więc jej się spodziewałam, a jak już wiedziałam to tylko jajniki dawały znać o sobie, ale skoro już powstały zaczątki łożyska to i one przestały niepokoić, czasem jeszcze brzuch zaboli, ale to macica się rozciąga :) poza zgagą, która też ustała to nic, no może pełniejsze piersi i to tyle.... ale mam nadzieję, że Dasolka rośnie zdrowo :)

a Wy się martwicie, że objawów nie macie, a ja co mam powiedzieć ?

nie porównujcie też ciąży do ciąży, bo każda jest inna nawet u jednej Mamusi ;)

qbxwkvq.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ja również mam termin na grudzień (12.12.14). Wiem, że to dopiero sam początek ciąży ale już czuję mega ekscytację.

Trzymam za nas wszystkie kciuki:)

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak dzisiaj? Plamienie krwawienie nadal jest? U mnie póki co ustalo, ale kurde rano zapomniałam wziąć luteiny, a już jestem w pracy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po co ja robiłam tą betę?! Po 2 dniach nie przyrosła... o 11 mam lekarza...

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak nic a nic?

• Ita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic a nic. :(
    A wręcz jest gorzej.

Miałam 1500 jest 1120.

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja też Ania! :D

Ita :( przykro mi bardzo... mam nadzieję, że to błąd labolatorium.

Milcia u mnie dziś dalej plamienia, ale nie czerwone tylko znowu cappuccino, tzn. takie były jak wstałam, teraz już nie ma nic.

Madzialena witaj!

brzuch mi urósł :O
    i obudziłam się z pooootwornymi mdłościami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę, że jakaś czarna seria w naszym wątku. Ja dzisiaj zmierzyłam temperaturę jak codzień i spadła, zrobiłam test ciążowy i kreska testowa nadal jaśniejsza od kontrolnej a powinna już dawno być w tym samym kolorze co druga? Jaki wniosek? Coś jest nie tak. Zaklinałam się, że nie zrobię bety, ale poszłam ją dziś zrobić, wyniki jutro po 11 i oczywiście czekam jak na wyrok i nie myślę pozytywnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasaem beta spada przy ciazy blizniaczej gdzie jeden zarodek umiera,potem beta znow wzrasta,ale dobrze,ze idzisz do gin,on moze ci wyjasni w czym rzecz

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macadamia, daj spokój... ja przy becie 1780 miałam II kreskę średnio mocną, a to był testu czułości 10! Także na to nie ma co patrzeć. wszystko zależy od testu.

macadamia lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Kiara współczuję przeżyć na IP i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Co do objawów to ja też żadnych oprócz bólu i tkliwych piersi nie mam.
    Dziś byłam znowu robić betę i progesteron ale to już ostatni raz.

Ita :( mocno wspieram

Za wszystkie mocno trzymam i modlę się aby nasze Fasolki zdrowo się rozwijały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:23

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macadamia do ilu spadła Ci temp? Też miałam spadek w sob i to znaczny, ale wczoraj odpiła. A stresa miałam, że szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:14

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    czasaem beta spada przy ciazy blizniaczej gdzie jeden zarodek umiera,potem beta znow wzrasta,ale dobrze,ze idzisz do gin,on moze ci wyjasni w czym rzecz
    Blue00 też gdzieś znalazłam takie stwierdzenie.

Ita kochana faktycznie nie przyrosło, przypomnij kiedy masz wizytę? Powinnaś jak najszybciej pójść na kontrolę - mam nadzieję tak jak napisała Kiara że to błąd laboratoryjny. U mnie jak ledwo co przyrosło też się tego trzymam - no cóż jakąś nadzieję musimy mieć :)

Macadamia mój test też jak na złość nie chce pokazać wyraźnej kreski, trzymam kciuki za Twój DOBRY wynik bety, bo inaczej być nie może:) U mnie temperatura też szaleje, ale jak patrzę na wykresy dziewczyn to większość ma jakieś zachwiania. Póki nie zbliża się niebezpiecznie do tej z przed owulacji to jest dobrze :)Udostępnij może swój wykres?

macadamia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta powinna być dzisiaj MINIMUM ok 315 biorąc pod uwagę, że 1 pozytywny test miałam 28 marca czyli stężenie w moczu musiało być powyżej 25. Będę zachwycona jak będzie ok 800. No nic pozostaje jedynie czekać bo cóż więcej mogę? NIC :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak dziękuję :*

Ewelcia w takim razie trzymam kciuki żeby u Ciebie to było to (że ciąża bliźniacza była i 1 zarodek został).

Dziewczyny, nie mierzcie temperatur teraz... po co ;) Tylko dodatkowy stres, a tempka w ciąży naprawdę nic nie mówi... niektóre kobiety mają góra -dół a jakoś są w ciąży dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz przestalam mierzyc bo to jest mega stresujace jak tempka raz w gore raz w dol,a stres teraz jest jak najbardziej przeciwskazany

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ