X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy polecam ta stronke jest naprawde swietna :)

aniar lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w łazience i na papierze została mi wiązka różowego śluzu, jakby mała plamka krwi. Nie wiem co robić :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zadzwoń do lekarki, ja jestem mega panikara więc nie lekceważyłabym

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj prawie nie bolą piersi. Do tej pory bolały mnie bardzo, nawet w nocy potrafiły mnie obudzić. A wczoraj cisza. Trochę pobolały w nocy. A dziś od rana znów nic. Strasznie się boję, że coś jest nie tak.
    W poprzedniej ciąży tak się zaczeła ostatnia faza poronienia, ustały wszystkie objawy.Tylko wcześniej miałam brązowe plamienia

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    A mnie od wczoraj prawie nie bolą piersi. Do tej pory bolały mnie bardzo, nawet w nocy potrafiły mnie obudzić. A wczoraj cisza. Trochę pobolały w nocy. A dziś od rana znów nic. Strasznie się boję, że coś jest nie tak.
    W poprzedniej ciąży tak się zaczeła ostatnia faza poronienia, ustały wszystkie objawy.Tylko wcześniej miałam brązowe plamienia
    Kulka41 dokładnie Cię rozumiem, przyjmuję tą luteinę ale w moim przypadku to chyba już tylko uspokojenie sumienia i nerwów - objawów żadnych, totalnie nic, nawet mam wrażenie że piersi przestały rosnąć, bo że nie bolą to już od jakiegoś czasu cisza. Wczoraj wieczorem miałam jeszcze mocny ból w dole brzucha, taki kłujący:/ W poprzedniej ciąży mniej więcej w tym okresie już nie mogłam pić kawy a teraz nic mi nie przeszkadza.... i jeszcze ta świadomość że beta nie przyrosła odpowiednio:/

Przepraszam że Was tu tak zadręczam swoimi postami ale nie mam nawet komu się wyżalić :/ strasznie się boję...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałam się przywitać:)

Dziś robiłam test ciążowy i wychodzi na to, że jest pozytywny ! Z kalendarza wynika, że jestem w 5 tygodniu ciąży i termin (o ile wszystko będzie dobrze) wypada na 17 grudnia.

Także będę tu często zaglądać teraz;)

Ewelcia, aniar, Pismak, lolaliciouse lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na izbę przyjęć do szpitala. Zbadali mnie i mam 50/50 szans. Lekarz mi powiedział, że albo to jest początek poronienia albo typowe krwawienie z początku ciąży. Tych drugich jest na szczęście więcej. Boję się strasznie. Pęcherzyk płodowy ma 0,62 cm, serca jeszcze nie słychać. Powiedzieli mi, że mam poczekać do zaplanowanej wizyty na koniec tygodnia i wtedy się okaże, czy ciąża jest żywa czy martwa.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia trzymam kciuki, żeby było dobrze

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia kochana trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze. Lekarze zawsze mówią że jest 50/50 bo przy tak wczesnej ciąży nic innego powiedzieć nie mogą :/ Wierzę że będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia takie ilości to są moim zdaniem nie znaczące, moi lekarze w szpitalu mówili, że to może być pęknięte naczynko (skoro taka ilość.

Ja dziś wstaję o 6 idę siku,było ok bez plamień,o 7 znowu mi się zachciało, ale kurcze jakoś nie mogłam się wysikac bo czułam taki ucisk bolesny po bokach, naparłam bardziej i wtedy się wycikałam, tyle, że jak się podcierałam, to zauważyłam, że z pochwy poleciała mi krew taka jasna... :( ona była wymieszana z takim rozciągliwym śluzem. Nie było tego kilka kropelek tylko trochę więcej, ale żadnych skrzepów itd. Przetarłam drugi raz i jeszcze trochę było, a za kolejnymi już nie. Wsadziłam sobie 2 luteiny, no i od tamtej pory nic nie poleciało, a sprawdzam co chwilę.
    Na IP na razie nie pojechałam, bo oni mówili, żeby przyjechac jak będzie leciało cały czas.
    Dzwoniłam też do mamy (jest lekarzem) i mówiła, żebym tylko leżała i sie nie martwiła, ale wiecie jak to jest... w zyciu tak sie nie bałam jak o fasolkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 11:08

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potem to już trochę poleciało tej krwi. Taka jasna, nie taka typowa okresowa. Kiara a u Ciebie serce już biło? Teraz już niby nie leci. Zobaczymy co będzie dalej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie leciało później, tylko jak się przetarłam w wc, to miałam własnie taką jasną ale ze śluzem rozciągliwym,teraz jest czysto, nawet jak sobie palca włożę to nic nie ma.

serce? Coś Ty, to było niemożliwe na tym etapie ciąży, ja miałam ostatnie usg w 4t5d - wtedy jeszcze serduszka nie widać :)

Ja postanowiłam pojechać na IP jeśli zacznie boleć mnie brzuch lub krew poleci znowu.

Pisałyście o objawach - ja od jakiegoś tygodnia prawie nie mam, ale już w szpitalu były słabe, a mimo to beta rosła i na usg tez wszystko było ok. Jedynie naprzemiennie pojawiają się na trochę zgaga, lekkie bóle.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    dynamiczna - mamy ten sam czas w suwaczku :) Masz jakieś objawy???? :)

czasem trochę marudze hehe :)

trochę (.)(.) mi urosły ale nic poza tym ... ja się nie doszukuję nie stresuję jestem dobej myśli wizytę mam na 16 kwietnia :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Nas wszystkie się dzisiaj pomodliłam musi być dobrze zobaczycie :)

aga.just lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałam się przywitać:)

Dziś robiłam test ciążowy i wychodzi na to, że jest pozytywny ! Z kalendarza wynika, że jestem w 5 tygodniu ciąży i termin (o ile wszystko będzie dobrze) wypada na 17 grudnia.

Także będę tu często zaglądać teraz;)

Witam Cie serdecznie :)

relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez... od 3 dni się modlę

• Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna dzięki :) ja od wczoraj zauważyłam że jak coś porobiłam i posprzątałam w domu to mnie potem brzusio bolał, takie klucie po prawej stronie gdzieś. I dziś jak postałam w kościele godzinkę to jak już wracałam to tez nie za bardzo. Mam nadzieję że to nic groźnego.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka mam to samo, po sprzątaniu wczoraj w domu zaczął mnie brzuch pobolewać. Mam nadzieję, że nic groźnego, ale chyba nie powinnyśmy się nadwyrężać zbytnio

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musie myslec pozytywnie... serduszko zaczyna bic kolo 6tyg nawet i pozniej zalezy od zagniezdzenia u mnie w 1 ciazy do 3 miesiaca cycki bolaly a potem nic a nic a teraz bola non stop ze dotknac sie nie da wiec spokojnie a co do lekich w sluzu zabarwien krwi to moze byc pekniecie zylki w pochwie :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ