X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Dzięki Kochane :-)
    A skoro mnie przyjęłyście, to od razu skorzystam i zapytam: czy może któraś z Was brała lub bierze Euthyrox? Ja biorę codziennie na czczo pigułę Euthyroxu 75 - min. pół godziny przed śniadaniem, zazwyczaj ok. godz. 7.
    Sęk w tym, że parę minut temu radośnie po raz pierwszy zwróciłam całą zawartość żołądka. I teraz się zastanawiam, czy piguła zdążyła się rozpuścić? A jeśli nie, to co w takiej sytuacji robić?
    Jutro oczywiście zapytam o to na wizycie gina, ale może Wy macie jakieś doświadczenia z lekami i wymiotami?

Ja biorę dawkę 62.5. Szkoda, że wczoraj nie pisałaś, bo miałam wizytę u endokrynologa i bym go zapytała. Ja na szczęście miałam tylko mdłości, bez oddawania. A co pisze na ulotce? Bo nie pamiętam.

sprawdziłam ulotkę i nic nie piszą na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 10:31

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam trudny dzień...zasypiam zywcem, humor mam dobry ale energii zero...
    najchętniej położyłabym się do łóżka! spaaaać!!!!!
    do tego czeka mnie rozmowa w pracy - muszę w końcu powiedzieć że jestem w ciąży :)
    i ciągle się zebrać jakoś nie mogę :P

Kate

np55zzc.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj XYZ
    dziewczyny ale zleciało jeszcze tylko/ aż 8 dni do USG aaaaa chyba padnę do tego czasu. W ogóle postanowiłam iść na wizyte do innego lekarza, o tej lekarce u której ostatnio byłam nasłuchałam się mrożących krew w żyłach opowieści, co prawda nie zrobiła na mnie wrażenia zainteresowanej , wolę nie ryzykować.
    Już drugi dzień boli gardło oby szybko przeszło.

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)

Mnie nadal piersi bolą. Raz bardziej raz mniej, ale wciąż dokuczają.

Idę dziś do dentysty na 12:00, a potem do lekarza ogólnego na 14:40, bo dopadło mnie paskudne przeziębienie i mam wrażenie, że niedługo płuca wypluję. Poza tym od tego kaszlu boli mnie bardziej podbrzusze. Zobaczymy, czy coś poradzi. Niestety moja lekarz rodzinna jest na urlopie i byłam zmuszona zapisać się do jakiejś innej, więc nie wiem czego się po niej spodziewać.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :) ja dzisiejszy dzien rozpoczełam jak kazdy, czyli z leniem...wstawiłam tylko pralke i siedze przed monitorem...musze sie zebrac i isc do Biedry na zakupy, ale to nie bedzie takie łatwe :)

widze, ze mdłosci maga sie jeszcze pojawic, nawet w 11 tyg czyli jeszcze wszystko przede mna, ale mam nadzieje, ze mnie omina jak robiły to do tej pory...miałam tylko jeden dzien mdłosci i to po swiezym soku owocowym, teraz nawet nie ryzykuje i go nie robie :)

ja mam wizyte w poniedziałek, tez sie boje po tym co przeszłam, ale wierze ze ta ciaza zakonczy sie szczesliwie :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa zobaczysz że dzidziuś zdrowo rośnie i jest wszystko super!!!
    Ja też się stresowałam i tak się wzruszyłam kiedy zobaczyłam i usłyszałam bijące głośno serduszko mojego Maleństwa!!!!
    To jest coś niesamowitego!
    Teraz już musi być wszystko dobrze !!!!! Wierzę w to!
    Spaaaaaaććććć!!!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate ja mam do pracy od 13 do 21 ... to dopiero wyzwanie :p zasne tam... mialam dzis gotowac zupe na jutro ale Len zwyciężył :p ugotuje jutro :)

kaarolaa, lithe123 lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień lenia. Nic mi się nie chce. Dopiero co prysznic wzięłam. A spać to mi się chce, że masakra.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomniałam spodnie ciążowe z h&m mega wygodne :D wkonci nic nie uciska. Pelen luz :) polecam

kittykate lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUPER DZIS MOŻE ZAKUPIE :d

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie pieczonego kurczaka z ziemniakami i fasolka szparagowa...tylko musze isc po kurczaka i fasolke :) he he dopiero sie ogarnełam :)

kitty ja juz słyszałam maluszka :) cudowne uczucie, ale jednak jeszcze gdzies w glowie siedzi ten strach i czekam na ta poniedziałkowa wizyte...ale juz jestem pewniejsza, ze Kropek przetrwa ten najgorszy moment...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola uwielbiam fasolke mmmm :) ja dzis jeszcze mam lasagne z wczoraj. Zazwyczaj robię obiad na dwa dni bo pracując nie mam czasu na codzienne obiadki.

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie powiedziałam w pracy...spoko :)
    no stress, pogratulowali i powiedzieli że jak bede mogła pracować to super ale też oczywiście jak bede uważała, ja mam swoich przywiązanych Klientów i jak wrócę to chce by nadal byli moimi klientami i by zostali z nasza firmą więc muszę to też strategicznie rozegrać, ale myślę że dam radę! :)
    wieeelka ulgaa już!

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Witajcie Dziewczyny, witam się na razie nieśmiało :-)
    Beta pozytywna i prawidłowo przyrastająca, pierwsza wizyta u gina zaliczona (w 6 tyg. 2 dniu), ale dopiero jutro idę sprawdzić, czy serduszko bije.
    Jestem rocznik'82, to moja pierwsza ciąża (długo wyczekiwana, wystarana i udana dopiero po trzeciej inseminacji), więc pewnie rozumiecie, że jestem pełna obaw i ogólnie zeschizowana.
    Dzisiaj to 7 tydzień 2 dzień, termin porodu na razie wyliczony na 29 grudnia.
    Przyjmiecie mnie?
    :)
    Ja też jutro wizytuję. Serduszko już co prawda widziałam, ale bylo za wcześnie na dźwięk.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

XYZ -Ja też biore Euthyrox 25, powiem szczerze, że w szoku byłam jak doktor przepisała mi ten lek. No cóż mus to mus.

Ja jestem tak leniwa, że nawet mi się obiadu nie chce robić samej dla siebie.

Dziewczyny od kiedy jestem w ciąży, nawet już przed testem każdego dnia kicham. Zapomniałam się zapytac doktor na wizycie.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Dzięki Kochane :-)
    A skoro mnie przyjęłyście, to od razu skorzystam i zapytam: czy może któraś z Was brała lub bierze Euthyrox? Ja biorę codziennie na czczo pigułę Euthyroxu 75 - min. pół godziny przed śniadaniem, zazwyczaj ok. godz. 7.
    Sęk w tym, że parę minut temu radośnie po raz pierwszy zwróciłam całą zawartość żołądka. I teraz się zastanawiam, czy piguła zdążyła się rozpuścić? A jeśli nie, to co w takiej sytuacji robić?
    Jutro oczywiście zapytam o to na wizycie gina, ale może Wy macie jakieś doświadczenia z lekami i wymiotami?
    Ostatnio zaliczyłam pawia po mniej więcej godzinie od duphastonu, nie brałam dodatkowej dawki ale tez miałam zagwozdkę :) Myślę, że jestli minęłą z godzina to możesz być spojokna, z tego co kojarze leki na niedoczynność trzeba właśnie brać jakieś poł godziny przed sniadaniem żeby się dobrze wchłonęły...

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Witaj xyz:-)
    Źle ostatnio sypiam. Zasypiam tak na dobre dopiero koło 2.00. Też tak macie?
    Patrzyłam wczoraj na allegro za detektorem tętna płodu i miżna już kupić za 100 tylko ile on będzie wart. Zastanowię się nad zakupem bo chyba cały dzień z tym na brzuchu siedziała:-)

Generalnie to humorek i apetyt mi dopisują.
    Pozdrawiam Was wszystkie:-)
    W pierwszej ciąży tak do 10tyg. nie mogłam spać. Oglądałam seriale większość nocy i jakos przy tym zasypiałam.
    Teraz śpię na stojąco ;)

Detektora na pewno nie kupuję, zamęczyłabym dzieciątko jak siebie znam. Ale kuszący gadżet, musze przyznać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:56

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kittykate ja mam do pracy od 13 do 21 ... to dopiero wyzwanie :p zasne tam... mialam dzis gotowac zupe na jutro ale Len zwyciężył :p ugotuje jutro :)
    Skąd ja to znam, ja ambitnie kupiłam pierogi :P
    Wczoraj zamówiłam moje ukochane naleśniki :P :P
    Ostatni raz gotowałam w poniedziałek...

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektor kupiłam za 106 zł na allegro. Zobaczymy jak się spisze, powinien być na dniach. Szkoda, że będę musiała z 2 tygodnie poczekać nim go użyję.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ostatnio zaliczyłam pawia po mniej więcej godzinie od duphastonu, nie brałam dodatkowej dawki ale tez miałam zagwozdkę :) Myślę, że jestli minęłą z godzina to możesz być spojokna, z tego co kojarze leki na niedoczynność trzeba właśnie brać jakieś poł godziny przed sniadaniem żeby się dobrze wchłonęły...
    Minęły jakieś 2,5 godz. Dziękuję Kochana,uspokoiłaś mnie :-)
    A swoją drogą teraz zaczynam rozumieć i doceniać to,że Luteinę mam dopochwowo ;-)
    O,i widzę,że nie tylko wizytę mamy wspólnie,ale i wg suwaczków ciąże prawie identyczne wiekowo - cieszę się,razem będzie na pewno raźniej :-)

A w tematyce obiadowej,to ja ugotowałam moją ulubioną zupę z botwinki,ale teraz na sam jej zapach mam ochotę znów gnać do toalety,więc na razie poprzestanę chyba na razowej bułce...

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ