Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Miłego dnia wszystkim życzę
Jeszcze 4 dni do badań genetycznych -
nick nieaktualny
-
dziendoberek
kurccze ja zaraz pasa na was wyciagne tak nasmarowalyscie ze nawet nie wiem gdzie skonczylam;/
wczoraj bylismy na dzialeczce u znajomych i dostalismy zaproszenie na wesele na 15 sierpnia a my wyjezdzamy nad morze 17 sierpnia tak myslalam ze nas zaprosza bo to bliscy znajomi i specjalnie tak ustalilam termin wakacji:)
wymyslilam juz sobie kiecke ale oczywiscie jak sobie cos wymarze to nigdzie tego nie ma ;/ wiec juz zaczynam szukac :p
co sie dzialo przez weekend? jakis skrot?Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Ja też Was nadrobić nie mogę
w weekend byliśmy z moim i teściową u moich rodziców:/
byłam gorzej zmęczona niż po tyg chodzenia do pracy a tak liczyłam że w ten miniony weekend odpocznę
Na szczęscie mielismy generalne sprzątanie mieszkania więc chociaż tyle:)
Umówiłam się na USG genetyczne na 09/06 na godz 14:20
Cena 240 zł (z testem PAPPA 400 zł!!!!)masakra
ide tylko na genetyczne. Chyba że po tym badaniu wyjdzie wskazanie do PAPPA to wtedy.
Jeszcze 3 tyg jak ja wytrzymam to:( -
Dziewuchy zakazuje Wam rozkminiać o testach papa i całej reszcie, jak Was lekarz nie skieruje to dajcie sobie z tym spokój
Ps. Ja mam genetyczne w czwartek mam nadzieję, że dzieć będzie chulał pierwszy raz zabieram M i już chcę zobaczyć jego reakcję
jutro powinnam dostać detektor więc jak wysłucham serduszko to na spokojni będę czekać do wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 10:49
kaarolaa, kittykate lubią tę wiadomość
-
Mi niby gin wskazuje że mogłabym zrobić komplet ale decyzja należy tylko do mnie, myslę że trochę nabija kase tamtej klinice...
Poza tym ja sobie porozmawiam z tą lekarką - nie sądzę by było wskazanie do PAPPA.
I oczywiście bez wyraźnego wskazania nie zrobię tego badania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
trzymam kciuki karolaa, ja dopiero 29 ide na usg do szpitala a na genetyczne prywatnie ide 3.06 ehh tyyyyle czasu jeszcze
kitty dlaczego kierowal cie na PAPPA?
efortis moj juz widzial malucha, to wspaniale uczucie patrzac na faceta ktory wpatruje sie w ekran jak w obrazek
w pierwszej ciazy jak em uslyszal serduszko w gabinecie to zazarowal sobie ze slychac jak przepychaczka do rur i do tej pory nam tak zostalo i ginka zapamietala to i zawsze jak nas widzi to sie z tego smiejemyeforts lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Dzien dobry
Slinotok mialam gdzies w czwrtym tygodniu przez dobry tydzien w nocy, jak sie budzilam to poduszka byla mokra strasznie. Teraz zdarza mi sie , ale mniej.
Kaarolaa bedzie wszystko ok
Ja mam wizyte 9 czerwca, takze troche czasu.
Dzis bylam z malym u laryngologa. Jest wskazanie do wyciecia trzeciego migdalka. Chrapie w nocy, jak sie przeziebi to strasznie oddycha. No i powstaja juz jakies tam zrosty. To jest lekarz ktory wiozl moja mame do porodu i mowil, matka jeszcze nie rodz. A mi sie tak spieszylo na swiat haha. I bardzo dobrze leczyl moje uszy i gardlo. Kiedys mialam problem z przelykaniem
sliny. Momentami sie dusilam. Inny lekarz kazal mi isc do szpitala na migdaly, mama mi nie kazala. Zapisala mnie do Banaszkiewicza i co sie okazalo? Ze to byla nerwica i stany lekowe. Przepisal mi tabletki na uspokojenie. I pare dni i mialam spokoj.
A teraz musze synka zapisac do Poznania. -
karola88 wrote:kitty dlaczego kierowal cie na PAPPA?
Twierdzi że wykonanie nieinwazyjnych badań prenatalnych jest bezpieczne i daje
bardziej wiarygodny wynik...tylko tyle.
Ale powiedziała też że to oczywiście moja decyzja...
no wiesz kasa nie mała... on kieruje do tej kliniki do konkretnego lekarza więc myślę że to trochę naciąganie.
-
kitty mysle ze ladnie naciaga, jesli nie musisz robic tego testu to nie rob. wogole moje zdanie jest takie ze to jest badanie niepotrzebne, no bo po co, zrobi sie to badanie i wyjdzie ze cos jest zle i co... usunie sie ciaze? zabije sie dziecko? czy zdecyduje sie na donoszenie ale caly czas bedzie sie myslalo o tym. dla mnie to nie potrzebny stres;/
Bogusiar moja mala jest po wycieciu migdalkow, ja z tym zwlekalam i niepotrzebnie bo dziecko stalo sie kompletnie gluche przez te migdalki i przy zabiegu nie tylko bylo wycinanie migdalka ale tez wlozenie drnow w uszach
Mania przez rok nie moze na basen chodzic ani moczyc wogole uczu, dopiero mozemy isc w listopadzie na basen po wyjeciu tych drenow, ale szcczerze nie wyobrazam sobie z wielkim brzuchem isc na basen, bede bala sie ze jak wejde do basenu to wyleje cala wode:PMarimiko lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm