Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKulka41 wrote:Kaarolaa, wydaje mi się, że mogłabyś dostać. Mój szwagier też jest w KRUSie i jak miał poważne problemy z kręgosłupem, to był na zwolnieniu i miał wypłaconą jakąś kasę. Nie wiem ile dokładnie, jest jakaś (niewielka) stawka za dzień, ryczałtowa
tylko teraz sie zastanawiam jak to bedzie jesli wezme zwolnienie od lekarza, ktory przyjmuje 200 km od gospodartwa...ja nie mieszkam z rodzicami tylko tyle, ze płace składki...ale krus nie wie, ze mieszkam w gdzies 200 km dalej, a nie u rodzicow...moze lepiej załatwic zwolnienie od lekarza z mojego miejsca zameldowania... -
Kaarolaa nie znam się na tym, ale może faktycznie lepiej od jakiegoś miejscowego lekarza. Żeby nie było, że zaczną cię sprawdzać. Tak do 100 km to byłoby normalne,ale raczej nie uwierzą, że jeździsz 200 km do lekarza. Chyba, że można wymyśleć jakieś inne uzasadnienie.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:bedzie dobrze, obie pochwalimy sie dobrymi wiadomosciami jestem ciekawa ile juz mierzy moj Kropus? tak bardzo chce go zobaczyc...
Mój kropek miał w 9t0d 2,3 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 22:12
kaarolaa lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyKulka41 wrote:Kaarolaa nie znam się na tym, ale może faktycznie lepiej od jakiegoś miejscowego lekarza. Żeby nie było, że zaczną cię sprawdzać. Tak do 100 km to byłoby normalne,ale raczej nie uwierzą, że jeździsz 200 km do lekarza. Chyba, że można wymyśleć jakieś inne uzasadnienie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolcia23 wrote:http://przeklej.org/file/ATK3Uv/dzidzia.wma
Na początku jest taki odgłos po lewej stronie na dole obok piczki, że tak się wyraże, a po przerwie po 2 str. Czy to nie ten głos?
Ja też dzidzię czasami słysze w tym miejscu na dole, tzn. powyżej krocza, ale bardzo nisko, tak schowany w okolicach kości biodrowej I to na pewno maluch, bo raz, że mi czasami ucieka, choć nie ruszam aparatem, a dwa, że raz tam jest, raz na środku brzucha a raz z drugiej strony
może u Ciebie na razie tak gorzej słychac, nie do końca wyraźnie bo po prostu wcześnie jest jeszcze Jak za kilka dni się ten dzwięk wzmocni to będziesz pewna, że to to
Ja próbowałam nagrać maluszka, ale chyba coś mam z nagrywaniem w kompie, bo jak nagramy z TŻtem to jakieś dziwne dzwięki wychodzą, jakby błąd -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola Ty sie nie wyglupiaj bierz zwolnienie od lekarza prowadzacego. Jak juz ktos chcialby sie doszukiwac podstepu to wlasnie zwolnienie o innego lekarza noz prowadzacy. Po co bedziesz sobie glowe zawracac dodatkowymi wizytami?
No i powodzenia, czekam na relacje ))
Mi kropek z 3,5 w ciagu tygodnia urosl to 5 cm takze pozniej to juz rosnie troche wiecej niz ten 1 mm dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 08:59
-
Witajcie Kochane!
niespodzianek, mój mały człowieczek ostatnio miał 8,6mm (w 7 tyg. 3 dniu zdaje się) i też, jak tak czytam, to zaczęłam się niepokoić, czy to nie za mało... Ale z drugiej strony ginekolog mówił, że wszystko jest OK i żeby absolutnie się tym nie przejmować. Wiec staram się nie przejmować.
A tak z innej beczki: czy macie też taki okropny ślinotok? Aż chwilami lekko bolesny (takie uczucie ciągnięcia)?
Kurczę, wszędzie piszą tylko o porannych nudnościach i obrzmiałych, powiększonych i wrażliwych piersiach - moje piersi są chyba z waty, bo nic a nic nie bolą, nie powiększają się ani w żaden sposób nie zmieniają się wizualnie, za to wyraźnie pojawił mi się taki dziwny objaw, którego nie ma nawet na liście - ani na wykresie Ovu, ani na wykresie Belly...
Ja to wszystko mam zawsze jakoś dziwnie.
-
nick nieaktualnywitam sie
do wizyty jeszcze 2 godziny...ale mam nerwa, cholernie sie boje, ze cos jest nie tak...
XYZ nie przejmuj sie cyckami, moje nie bola i tylko jeden dzien były naprawde spore, a teraz praktycznie takie same jak wczesniej...wszystkich innych objawow brak i jestem dziwna he he -
Xyz ja wszędzie czytam o ślinotoku ja mam przed pawiem zawsze
Mój dzieciaczek miał 5,07 cm w 11t5d i usg oznaczyło to jako 11t6d, także Furia pomiędzy 4 a 6 będzie fakt, że mi lekarz powiedział, że moje dziecko małe nie będzie
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłsm synka i cały czas mówię, ż to będzi chłoiec ale jeżeli to prawda, że dziewczynka zabiera urodę to patrząc na moją twarz będzie dziewucha poszłabym do dermatologa ale n nfz mam trochę mało ogatniętą panią a w ciąży to i tak pewnie sobie bardzo nie pomogę -
Dzień dobry kobitki!
BOshh jak mi gorąco!!!!!! Zdycham - czuję, że już wewnętrznie puchnę! (a i normalnie bez ciąży mam do tego predyspozycje). Nie wiem jak przetrwam lato. Rano obudziłam się tak było gorąco, duszno i słabo, jakby 40 stopni było, tlenu mało...masakraa...(a ja ciepłolubna nie jestem i przez to jeszcze gorzej to znoszę;().
Co to będzie później?? dobrze, że na lato przypadają środkowe miesiące a nie końcowe..ehh...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci