X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Kaarolaa, wydaje mi się, że mogłabyś dostać. Mój szwagier też jest w KRUSie i jak miał poważne problemy z kręgosłupem, to był na zwolnieniu i miał wypłaconą jakąś kasę. Nie wiem ile dokładnie, jest jakaś (niewielka) stawka za dzień, ryczałtowa
    jest 10 zł bo rodzice tez sa w krusie i mama czesto z tego korzysta...dobre i tyle...zawsze cos maluchowi kupie za to...
    tylko teraz sie zastanawiam jak to bedzie jesli wezme zwolnienie od lekarza, ktory przyjmuje 200 km od gospodartwa...ja nie mieszkam z rodzicami tylko tyle, ze płace składki...ale krus nie wie, ze mieszkam w gdzies 200 km dalej, a nie u rodzicow...moze lepiej załatwic zwolnienie od lekarza z mojego miejsca zameldowania...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa nie znam się na tym, ale może faktycznie lepiej od jakiegoś miejscowego lekarza. Żeby nie było, że zaczną cię sprawdzać. Tak do 100 km to byłoby normalne,ale raczej nie uwierzą, że jeździsz 200 km do lekarza. Chyba, że można wymyśleć jakieś inne uzasadnienie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    bedzie dobrze, obie pochwalimy sie dobrymi wiadomosciami :) jestem ciekawa ile juz mierzy moj Kropus? tak bardzo chce go zobaczyc...

Mój kropek miał w 9t0d 2,3 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 22:12

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Kaarolaa nie znam się na tym, ale może faktycznie lepiej od jakiegoś miejscowego lekarza. Żeby nie było, że zaczną cię sprawdzać. Tak do 100 km to byłoby normalne,ale raczej nie uwierzą, że jeździsz 200 km do lekarza. Chyba, że można wymyśleć jakieś inne uzasadnienie.
    no własnie...wiec jak pojade do rodzicow to tam sprobuje sobie załatwic wizyte i zwolnienie...głupia bo w szpitalu mi proponowali a ja zapomniałam, ze mam ubezpieczenie w krus...trudno człowiek uczy sie na błedach...a wtedy akurat byłam u rodzicow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Mój kropek miał w 9t0d 2,3 cm
    no ja licze ze moj bedzie miał chociaz 2,5 cm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znow mi goraco i tak jest co wieczor...przez to robi mi sie słabo, to dopiero poczatek lata, juz sie zastanawiam co bedzie jak zaczna sie prawdziwe upały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    http://przeklej.org/file/ATK3Uv/dzidzia.wma

Na początku jest taki odgłos po lewej stronie na dole obok piczki, że tak się wyraże, a po przerwie po 2 str. Czy to nie ten głos?
    przesłuchałam i no tak mi się wydaje, że to to! U Ciebie co prawda trochę inaczej to słychac niż u mnie, ale mi się wydaje, że to serduszko... :) ja bym się tempem bicia nie przejmowała, bo jakby to powiedzieć detektor nie daje usłyszeć odgłos samego serduszka, tylko tylko hmm odbite fale dźwiękowe od serduszka jakby i my to słyszymy, dlatego wydaje mi się, że jak Ci się nawet wydaje wolniejsze niż bicie serca dziecka to i tak to jest normalne. :)
    Ja też dzidzię czasami słysze w tym miejscu na dole, tzn. powyżej krocza, ale bardzo nisko, tak schowany w okolicach kości biodrowej :P I to na pewno maluch, bo raz, że mi czasami ucieka, choć nie ruszam aparatem, a dwa, że raz tam jest, raz na środku brzucha a raz z drugiej strony :)
    może u Ciebie na razie tak gorzej słychac, nie do końca wyraźnie bo po prostu wcześnie jest jeszcze :) Jak za kilka dni się ten dzwięk wzmocni to będziesz pewna, że to to :)

Ja próbowałam nagrać maluszka, ale chyba coś mam z nagrywaniem w kompie, bo jak nagramy z TŻtem to jakieś dziwne dzwięki wychodzą, jakby błąd :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia jutro na wizytach!!:) Przynoście dobre wieści!

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki mamuśki :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :) tez juz znikam

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Ty sie nie wyglupiaj bierz zwolnienie od lekarza prowadzacego. Jak juz ktos chcialby sie doszukiwac podstepu to wlasnie zwolnienie o innego lekarza noz prowadzacy. Po co bedziesz sobie glowe zawracac dodatkowymi wizytami?

No i powodzenia, czekam na relacje :)))
    Mi kropek z 3,5 w ciagu tygodnia urosl to 5 cm takze pozniej to juz rosnie troche wiecej niz ten 1 mm dziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 08:59

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile moj bedzie mial w srode :-)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ok 5 cm :)

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wasze kropeczki są już duże, mój ostatnio miał 6 mm:) spałam dzisiaj 10 godzin i czuje, że mogłabym jeszcze drugie tyle przespać! Ale trzeba się wsiąść za zakupy, obiadek i mają mi malować mieszkanie bleeh będzie śmierdziało

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Coś ok 5 cm :)

Oj mysle ze troche mniej bo ja pozna owulacje mialam :p tydzien temu mi go nie mierzyla, ale juz tak fajnie nogami wywijal, slodziak maly :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    niespodzianek, mój mały człowieczek ostatnio miał 8,6mm (w 7 tyg. 3 dniu zdaje się) i też, jak tak czytam, to zaczęłam się niepokoić, czy to nie za mało... Ale z drugiej strony ginekolog mówił, że wszystko jest OK i żeby absolutnie się tym nie przejmować. Wiec staram się nie przejmować.

A tak z innej beczki: czy macie też taki okropny ślinotok? Aż chwilami lekko bolesny (takie uczucie ciągnięcia)?
    Kurczę, wszędzie piszą tylko o porannych nudnościach i obrzmiałych, powiększonych i wrażliwych piersiach - moje piersi są chyba z waty, bo nic a nic nie bolą, nie powiększają się ani w żaden sposób nie zmieniają się wizualnie, za to wyraźnie pojawił mi się taki dziwny objaw, którego nie ma nawet na liście - ani na wykresie Ovu, ani na wykresie Belly...
    Ja to wszystko mam zawsze jakoś dziwnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :)

do wizyty jeszcze 2 godziny...ale mam nerwa, cholernie sie boje, ze cos jest nie tak...

XYZ nie przejmuj sie cyckami, moje nie bola i tylko jeden dzien były naprawde spore, a teraz praktycznie takie same jak wczesniej...wszystkich innych objawow brak i jestem dziwna :) he he

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz ja wszędzie czytam o ślinotoku :) ja mam przed pawiem zawsze :/
    Mój dzieciaczek miał 5,07 cm w 11t5d i usg oznaczyło to jako 11t6d, także Furia pomiędzy 4 a 6 będzie :D fakt, że mi lekarz powiedział, że moje dziecko małe nie będzie :)
    Śniło mi się dzisiaj, że urodziłsm synka i cały czas mówię, ż to będzi chłoiec ale jeżeli to prawda, że dziewczynka zabiera urodę to patrząc na moją twarz będzie dziewucha :) poszłabym do dermatologa ale n nfz mam trochę mało ogatniętą panią a w ciąży to i tak pewnie sobie bardzo nie pomogę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybys widziala co ja mam na twarzy, szyi, plecach.... straszne to jest, bolesne wypryski, i to cala masa, a nigdy nie mialam z tym problemu..

tkzgeyx.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki!

BOshh jak mi gorąco!!!!!! Zdycham - czuję, że już wewnętrznie puchnę! (a i normalnie bez ciąży mam do tego predyspozycje). Nie wiem jak przetrwam lato. Rano obudziłam się tak było gorąco, duszno i słabo, jakby 40 stopni było, tlenu mało...masakraa...(a ja ciepłolubna nie jestem i przez to jeszcze gorzej to znoszę;().

Co to będzie później?? dobrze, że na lato przypadają środkowe miesiące a nie końcowe..ehh...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ