X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy skierowanie na usunieci u malego polipu za uszkiem, taki skorek odstajacy, ale mysle zeby to przelozyc az maly podrosnie troche, bo teraz bedzie sie bal, a to nie jest grozne.

Pieke ciacho, czekoladowe :-)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj przeczytałam, że nie powinno się masować i zbytnio dotykać piersi bo wydziela się wówczas oksytocyna i można poronić. jak myślicie, to prawda? bo ja coraz się macam, żeby sprawdzić czy mnie bolą i czy są nabrzmiałe... :-/

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia może jak przed porodem będziesz się ściskać to na pewno go przyspieszysz, teraz bym nie zawracała sobie głowy bo się okaże, że kremu nie będziemy mogły wcierać :)

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no przed porodem, i to o sutki bardziej chodzi :-)

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to mysle ze piersi nic nie robia, przynajmniej one nie komplikuja nam zycia:) jesli chodzi oczywiscie o poronienia, natomiast jesli chodzi o masowanie czy podszczypywanie piersi (sutkow) przed porodem to przyspieszaja rozwiazanie:)

eforts lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem maluszek zyje :) ...ma obecnie 2,15 cm...wg usg to 8+6 czyli tak jakby 2 dni młodszy był...trudno nie bede sie tym przejmowała, najwazniejsze ze serduszko bije :)

Milcia, ewelinka_shn, eforts, aniar, Niespodzianek:), Qrczak, Marimiko, Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola extra :) proponowali Ci l4?jak lekarka?
    Ja jeszcze 2,5 godz..

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16529d795d1af631med.jpg

aniar, Marimiko, Bogusiar80, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Karola extra :) proponowali Ci l4?jak lekarka?
    Ja jeszcze 2,5 godz..
    powiedziałam, ze skoro nie pracuje to nie potrzebuje...oj tam...ale ogolnie fajna babeczka :) spodobała mi sie, za wizyte wzieła 100 zł , wypisała mi wyniki jakie musze zrobic i 9 czerwca umowiłam sie do niej na wizyte...

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cieszę się z dobrych wieści, ja wizytę mam 29 maja.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa - sliczny ludzik <3 :)

Ja nie piszę często ale Was regularnie czytam. Wczoraj mieliśmy w zasadzie pierwszy seksik w ciąży i było fajnie :) biedny TŻ tyle się naczekał ;)
    Jutro idę na badania krwi, niestety prywatnie, no ale co zrobić.
    Ja też jestem z Trójmiasta, konkretnie z Gdyni :) Chodzę do dr Tomczyk-Małyjasiak i jestem bardzo zadowolona, a w piątek wizyta :) a następna to już będzie z usg genetycznym, nie mogę się doczekać! A to jeszcze ze 3 tygodnie...
    BTW chyba od dziś w Lidlu są ciuszki ciążowe :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super się cieszę!!!!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    karolaa - sliczny ludzik <3 :)

Ja nie piszę często ale Was regularnie czytam. Wczoraj mieliśmy w zasadzie pierwszy seksik w ciąży i było fajnie :) biedny TŻ tyle się naczekał ;)
    Jutro idę na badania krwi, niestety prywatnie, no ale co zrobić.
    Ja też jestem z Trójmiasta, konkretnie z Gdyni :) Chodzę do dr Tomczyk-Małyjasiak i jestem bardzo zadowolona, a w piątek wizyta :) a następna to już będzie z usg genetycznym, nie mogę się doczekać! A to jeszcze ze 3 tygodnie...
    BTW chyba od dziś w Lidlu są ciuszki ciążowe :)
    Ciążowe będą dopiero od czwartku (22.05.2014) :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa fasolka cudowna :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez robie wyniki prywatnie...trudno musze je miec zeby w koncu karte ciazy załozyc...
    kamien z serca mi spadł...teraz 3 tyg musze wytrzymac do kolejnej wizyty, ale pojade do rodzicow i jakos mi ten czas zleci...kurcze oni nadal nic nie wiedza, a ja jeszcze nie chce im mowic...mam nadzieje, ze poki co nic nie zauwaza...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja rodzicom powiedziałam od razu i od początku wspieraja, doinguja ;) myślę że mieli by żal gdybym im nie powiedziała.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam bo 2 razy za mocno przezywali moje straty i gdyby 3 raz sie to trafiło załamaliby sie razem ze mna...a poki nic nie wiedza i oni sie mniej denerwuja i ja jestem spokojniejsza...poczekam jeszcze jak najdłuzej sie da :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wspaniałe wieści!!!! :D
    cieszę się bardzo że u Was wszystko super! mówiłam :)
    ja też czekam cierpliwie! najpierw genetyczne potem wizyta!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze tylko ta głupia torbiel za cholere nie chce sie pomniejszyc, ciagle ma powyzej 6 cm...w tej chwili to ona najbardziej mnoe denerwuje...

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ