Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela trzymam bardzo mocno kciuki]
Karola ciesze się bardzo, że z dzidzią wszystko w porządku i sobie pięknie rośnie tego byłam pewna
Ja piję wodę mineralną, soki zwłaszcza z grejfruta czasem zrobię jakieś smoothie aczkolwiek troszkę mnie odrzucać zaczęło, herbatke od czasu do czasu z malinami i imbirem, kawę odstawiłam
ja mam wizytę w piątek o 19.20 także mega późno, zastanawiam się czy zabrać ze sobą męża tyle że to będzie raczej dowcipne usg w 10 tyg
Furia daj przepis pls bo brzmi niesamowicie -
Hej.
Maluszek ma się świetnie przewyzsza suwaczek wg usg 10+3 serduszko pięknie bije. Ma 35.6 mm moj Skarbek spał sobie ale doktor nim poszturchal to sie przyciągnął, pokazał 5tke rączką i poszedł dalej spaćeforts, Bogusiar80, Niespodzianek:), Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
SZurabura możesz napisac na wszelki wypadek cos takiego:
"Uzasadniając powyższą prośbę nadmieniam, że art. 26 ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta z dnia 6 listopada 2008 roku przewiduje prawo pacjenta do udostępnienia mu dokumentacji medycznej, zarówno indywidualnej jak i zbiorczej, co zostało potwierdzone treścią wyroku Naczelnego Sądu Administracyjnego z dnia 19 maja 2003 roku (OSA 1/2003, OSP2003/11, poz. 136). " -
Szurabura tylko jeśli Ci wydadzą ksero to sprawdz żeby było podbite za zgodność z oryginałem. Bo wyniki zawsze mogą być potrzebne. Tylko mogą Cię obciążyć kosztami ksero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:40
-
Gratulacje udanych wizyt. Maluchy super rosną
Ja też mam problem z piciem. Przed ciążą piłam wodę litrami, a teraz mnie odrzuca. Ale zmuszam się, dodaję listek mięty, następnym razem sok cytryny. Raz dziennie wypijam herbatę owocową. Wodę musimy pić, bo jest potrzebna do produkcji płynu owodniowego.
Ja rodzicom jeszcze nie powiedziałam. Wiem, że gdyby coś złego się stało, to moi rodzice bardzo by to przeżywali. Tata jest chory na serce i nie chcę go narażać na ewentualne stresy. Na razie ukrywanie ciąży nie jest trudne, bo rodzice nie mieszkają w Warszawie. Gdyby byli na miejscu, to na pewno przed mamą nic by się nie ukryło :-p. Mam zamiar powiedzieć im w najbliższy weekend, po usg prenatalnym
Ja też poproszę o przepis na makaron z łososiem -
Milcia wrote:Myślę, że powinni Ci wydać wyniki bez żadnych podań. A jeśli już to chyba nie musisz się tłumaczyć, po co Ci Twoje własne wyniki.
Ja już sama nie wiem do kogo należą wyniki z NFZ. Czytałam o tym Jeśli dobrze rozumuję, to do wizyty, na której skonsultuję je z lekarzem należą do poradni, bo NFZ rozliczy się z nimi dopiero po tej wizycie. Po to już chyba do mnie należą, skoro opłacam składki?
Ja sobie wymyśliłam w razie czego, że przeprowadzam się i jestem zmuszona zmienić lekarza prowadzącego, a lekarzom nie wystarczy wpis do karty ciąży, bo wpisać to sobie może każdy...
Bajka dzięki, bardzo profesjonalne uzasadnienie
-
Olcia jaki masz piękny brzuszek ja juz nie mogę się doczekać kiedy mój, duży z przejedzenia przybierze kształt ciążowego
a tak na marginesie, dziewczyny czy wszystkie Was męczyły mdłości nudności, wymioty i inne typowe dla ciąży objawy, bo ja jak do tej pory niczego takiego nie doświadczyłam, jedynie wzmożony apetyt i tak się zastanawiam czy aby to normalne..?kasienka236 lubi tę wiadomość
-
Paula ja z kolei to mam dziwnie bo raz męczą raz nie czuje, że jestem w ciąży ostatnie 4 dni nic a dziś od rana zwracam prawie wszystko co zjem także chyba u każdego inaczej