Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
piekne brzuszki i maluszki. gratuluje udanych wizyt
milcia ja w pierwszej ciazy dostalam malego brzuszka w 8tc teraz tez mnie tak wywalilo moze troszeczke wczesniej, pare dni, natomiast o 100 razy bardziej. jutri postaram sie dodac swoje zdjecie bo dzis em bedzie uaktualnial
ja teraz smaruje sie sama oliwka i tak bede robila do konca ciazy bo e 1 ciazy tak jak furia smarowalam sie wszystkim i tymi tanimi specyfikami i tymi najdrozszymi i wygladam jak pasy na ulicyMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Ale wyraźne zdjęcie, mój gin w ogóle nie przybliża i z daleka kiepsko widać. Zreszta na ostatnim badaniu maluszek tak się ułożył, że nie dało rady go zmierzyć i miałam robione usg przez brzuch, ale i tak dokładnie nie udało się zmierzyć i z badania wyszło tydzień mniej niż jest. Mam nadzieję, że za tydzień ładnie się ułoży, co by nacieszyć oczy matki
-
Bajka max 10h i będę
Dziewczyny nie śmiejcie się ale jak patrzę na brzuch to mi pulsuje, powiedzcie mi czy to mój puls czy dziecka? Ale ono jest takie malutkie, że to chyba było by dziwne. Aczkolwiek nie wydaje mi się, że na codzień pulsuje mi brzuch sprawdziłabym na M ale on chyba ma za duży
Ps. nie chodzi o oddechWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 20:02
-
DORIS moja mowi ale nie zawsze. ostatnio jak. bylam to mowila. szyjka wysoko na 2cm czy jakos tak.
eforts ja u siebie tez zaobserwowalam cos takiego . na pewno to nue dziecko. to pewnie nasz pulsbo zauwaz ze brzuch sie rusza tak jak bije nasze serce.Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualnyFuria wrote:Gdybys widziala co ja mam na twarzy, szyi, plecach.... straszne to jest, bolesne wypryski, i to cala masa, a nigdy nie mialam z tym problemu..
kittykate - wytrzymasz, wytrzymasz. Tak, jak każda wytrzymała Ja mam w ten czw genetyczne, nie mogę się doczekać
eforts - to mamy tego samego dnia genet.!
karola - super wieści!
szurabura - któraś z dziewczyn jakiś czas temu wklejała link do fajnego artykułu prawniczego o tym, że przychodnie nie mają prawa nie chcec wydawać nam ksera dokumentacji. Oryginał musi zostać w przychodni, jednakże kserokopia musi być wydana pacjentowi bez żadnego ale! (moga za to pobrac opłatę) Nie sądzę żeby mieli prawo rozpatrywac to aż 2 tyg. To nie kserokopia karty...
"Zgodnie z art. 26 ust.1 i art. 27 pkt. 3 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta Rzeczniku Praw Pacjenta ( Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz 419 z poźn. zm.) pacjent/jego przedstawiciel ustawowy lub osoba upoważniona przez pacjenta ma prawo do udostępniania dokumentacji medycznej :
1) do wglądu w siedzibie podmiotu udzielającego świadczeń zdrowotnych;
2) poprzez sporządzenie jej wyciągów, odpisów lub kopii, przy czym podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych ma prawo wprowadzić opłaty, w wysokości określonej przez ww. ustawę,
3) poprzez wydanie oryginału za pokwitowaniem odbioru i z zastrzeżeniem zwrotu po wykorzystaniu, jeżeli uprawniony organ lub podmiot żąda udostępnienia oryginałów tej dokumentacji.
Przywołany przepis nie zakreśla wprawdzie terminów wydania dokumentacji medycznej, jednakże można uznać, że obowiązek wydania dokumentacji winien nastąpić bez zbędnej zwłoki, po złożeniu wniosku przez uprawniony podmiot. "
Ewelinka - bosko Widzisz, niepotrzebnie się stresowałaś
Paula84 - ja na brzuch, uda, piersi, pośladki i biodra stosuję serię Babydream - balsam i oliwkę. Tanie, a bardzo dobre, fajny skład.
Qrczak - zazdroszczę orgazmu. Ja nie wiem czemu tak mam ale od kiedy pamietam nie potrafię dojść tzn. nie miewam orgazmów pochwowych, bo jak pieścimy łechtaczkę to tak z TŻtem udało mi się do tej pory 2x, z byłymi 0 A TŻ naprawde jest świetny w łóżku i jest mi bardzo dobrze, tylko kurde... nie mogę Nie wiem co ze mną nie tak. Normalnie przy łechtaczkowym bardzo szybko potrafię dojść, a pochwowych nie mam...
Furia - być może jest tak, że nic Ci nie pomoże na rozstępy. To nie tylko kwestia rozciągania się skóry, ale i również zmiań hormonalnych. Bardzo możliwe, że po prostu taka Twoja natura, iż nic nie działa widzę, że nieźle sobie jedzeniem dogadzasz
Co do picia - mi TŻ wczoraj kupił Raddlera cytrynowego 0,00% więc piwo bezalkoholowe, w 100% dozwolone, trochę jak taka lemoniada, ale jednak jakoś tam piwo przypomina
A normalnie to piję herbaty: pokrzywa, mięta oraz wodę niegazowaną. Soków nie pijam raczej Raz na jakić czas marchwiowy.Robię też sobie szejki owocowe, np. z jogurtu naturalnego i jagód (mam od teściów). Pycha -
nick nieaktualny
-
mnie gin w gabinecie bada na początku i końcu ciąży na każdej wizycie a w okolicach drugiego trymestru co drugą wizytę o ile nic się nie dzieje i wyniki są dobre. Ale generalnie na większości wizyt latam sobie roznegliżowana od pasa w dół od samolotu do usg:)