X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne brzuszki i maluszki. gratuluje udanych wizyt

milcia ja w pierwszej ciazy dostalam malego brzuszka w 8tc teraz tez mnie tak wywalilo moze troszeczke wczesniej, pare dni, natomiast o 100 razy bardziej. jutri postaram sie dodac swoje zdjecie bo dzis em bedzie uaktualnial :)

ja teraz smaruje sie sama oliwka i tak bede robila do konca ciazy bo e 1 ciazy tak jak furia smarowalam sie wszystkim i tymi tanimi specyfikami i tymi najdrozszymi i wygladam jak pasy na ulicy

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyraźne zdjęcie, mój gin w ogóle nie przybliża i z daleka kiepsko widać. Zreszta na ostatnim badaniu maluszek tak się ułożył, że nie dało rady go zmierzyć i miałam robione usg przez brzuch, ale i tak dokładnie nie udało się zmierzyć i z badania wyszło tydzień mniej niż jest. Mam nadzieję, że za tydzień ładnie się ułoży, co by nacieszyć oczy matki :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a czy lekarze wam mówią coś o szyjce macicy? O jej długości? Tak się teraz zastanawiam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin takich info nie udziela

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie mówiła, sama musiałam dopytać :)
    Eforts zapraszam na pizze :) do Kielc niedaleko :P :D

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj i przedwczoraj pizze zamawialam, tak mi zasmakowala z kurczakiem, krewetkami, pomidorem i papryka konserwowa :p z czego krewetki paluszkami wydlubywal moj synek i zjadal bo uwielbia :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze dużo białka maja krewetki :) Jakie śliczne imie ma Twój synek Furia :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje :)

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka max 10h i będę :)
    Dziewczyny nie śmiejcie się ale jak patrzę na brzuch to mi pulsuje, powiedzcie mi czy to mój puls czy dziecka? Ale ono jest takie malutkie, że to chyba było by dziwne. Aczkolwiek nie wydaje mi się, że na codzień pulsuje mi brzuch :) sprawdziłabym na M ale on chyba ma za duży :/
    Ps. nie chodzi o oddech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 20:02

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś pisałam, że mam takie wrażenie, że jak przyłoże rękę, to tak jakbym czuła szybkie pulsowanie. A mi serce na pewno tak szybko nie bije :) Może sobie wmawiam, ale co tam :)

eforts lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DORIS moja mowi ale nie zawsze. ostatnio jak. bylam to mowila. szyjka wysoko na 2cm czy jakos tak.
    eforts ja u siebie tez zaobserwowalam cos takiego . na pewno to nue dziecko. to pewnie nasz pulsbo zauwaz ze brzuch sie rusza tak jak bije nasze serce.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak sie przygladam to drga lekko mi ten brzuch , smiesznie tak hehe :)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Gdybys widziala co ja mam na twarzy, szyi, plecach.... straszne to jest, bolesne wypryski, i to cala masa, a nigdy nie mialam z tym problemu..
    mnie też wysypało :| od samego początku ciąży tak mam :/ a zawsze gładziutka buzia... teraz co rusz coś na twarzy, do tego na plecach

kittykate - wytrzymasz, wytrzymasz. :) Tak, jak każda wytrzymała :) Ja mam w ten czw genetyczne, nie mogę się doczekać:)

eforts - to mamy tego samego dnia genet.! :)

karola - super wieści! :)

szurabura - któraś z dziewczyn jakiś czas temu wklejała link do fajnego artykułu prawniczego o tym, że przychodnie nie mają prawa nie chcec wydawać nam ksera dokumentacji. Oryginał musi zostać w przychodni, jednakże kserokopia musi być wydana pacjentowi bez żadnego ale! (moga za to pobrac opłatę) Nie sądzę żeby mieli prawo rozpatrywac to aż 2 tyg. To nie kserokopia karty...
    "Zgodnie z art. 26 ust.1 i art. 27 pkt. 3 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta Rzeczniku Praw Pacjenta ( Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz 419 z poźn. zm.) pacjent/jego przedstawiciel ustawowy lub osoba upoważniona przez pacjenta ma prawo do udostępniania dokumentacji medycznej :
    1) do wglądu w siedzibie podmiotu udzielającego świadczeń zdrowotnych;
    2) poprzez sporządzenie jej wyciągów, odpisów lub kopii, przy czym podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych ma prawo wprowadzić opłaty, w wysokości określonej przez ww. ustawę,
    3) poprzez wydanie oryginału za pokwitowaniem odbioru i z zastrzeżeniem zwrotu po wykorzystaniu, jeżeli uprawniony organ lub podmiot żąda udostępnienia oryginałów tej dokumentacji.

Przywołany przepis nie zakreśla wprawdzie terminów wydania dokumentacji medycznej, jednakże można uznać, że obowiązek wydania dokumentacji winien nastąpić bez zbędnej zwłoki, po złożeniu wniosku przez uprawniony podmiot. "

Ewelinka - bosko :) Widzisz, niepotrzebnie się stresowałaś :)

Paula84 - ja na brzuch, uda, piersi, pośladki i biodra stosuję serię Babydream - balsam i oliwkę. Tanie, a bardzo dobre, fajny skład. :)

Qrczak - zazdroszczę orgazmu. Ja nie wiem czemu tak mam ale od kiedy pamietam nie potrafię dojść tzn. nie miewam orgazmów pochwowych, bo jak pieścimy łechtaczkę to tak :/ z TŻtem udało mi się do tej pory 2x, z byłymi 0 :| A TŻ naprawde jest świetny w łóżku i jest mi bardzo dobrze, tylko kurde... nie mogę :/ Nie wiem co ze mną nie tak. Normalnie przy łechtaczkowym bardzo szybko potrafię dojść, a pochwowych nie mam...

Furia - być może jest tak, że nic Ci nie pomoże na rozstępy. To nie tylko kwestia rozciągania się skóry, ale i również zmiań hormonalnych. Bardzo możliwe, że po prostu taka Twoja natura, iż nic nie działa :( widzę, że nieźle sobie jedzeniem dogadzasz :P

Co do picia - mi TŻ wczoraj kupił Raddlera cytrynowego 0,00% więc piwo bezalkoholowe, w 100% dozwolone, trochę jak taka lemoniada, ale jednak jakoś tam piwo przypomina :P
    A normalnie to piję herbaty: pokrzywa, mięta oraz wodę niegazowaną. Soków nie pijam raczej :) Raz na jakić czas marchwiowy.Robię też sobie szejki owocowe, np. z jogurtu naturalnego i jagód (mam od teściów). Pycha <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg jaki wielki post :D ale chociaż WAs nadrobiłam! :P

Doris-83 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie co do szyjki czy Was lekarze badaja ginekologicznie? Bo ja w ciazy na samolocie jeszcze nie bylam :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara co do orgazmów to mniemam, że 70 % kobiet nie ma pochwowego :/
    Trzymam kciuki coby czwartek byl milym dniem :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu badali :-) I mój gin w gabinecie też.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kazdym razem siadam na samolocie i mam badanie reczne i wziernikowe ... troche mnie to irytuje

Kiara dogadzam bo od kilku. Dni jakos wiecej produktow moge jesc :) ale naj naj sa brzoskwinie i nektarynki ♥♥♥

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w czwartek usg genetyczne. Czyli w czwartek będzie się działo.

Ja miałam badanie ginekologiczne na każdej wizycie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin w gabinecie bada na początku i końcu ciąży na każdej wizycie a w okolicach drugiego trymestru co drugą wizytę o ile nic się nie dzieje i wyniki są dobre. Ale generalnie na większości wizyt latam sobie roznegliżowana od pasa w dół od samolotu do usg:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ