X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - te które mają już dziecko - kiedy w pierwszej ciąży pojawiał się u Was brzuch?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u mnie ból brzucha jak na @ trwał jakieś 2 tygodnie tylko i po tym skapowałam, że jestem w ciązy :)
    na to wygląda, że każda przechodzi inaczej. Jedna lepiej druga gorzej, pocieszcie się dziewczynki, że niedługo ustąpią :)

A co do brzuszka to smarujecie już jakimiś kremami na rozstępy?? czy to jeszcze za wcześnie?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w brzuchu nigdy nie czułam ciąży, poza tym wymioty i ból piersi, który ustąpił a dzisiaj powrócił :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli póki co zwykłym balsamem smaruje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból piersi to jakaś porażka, u mnie ustąpił na szczęście, bo nie wiedziałam juz jak mam spać, jakbym się nie położyła to ból okropny ;/ jedynie co to bolą mnie sutki strasznie ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruję na razie nivea baby ale kupiłam z pharmaceris foliacti ale to od 4 mies, choć czytałam że najmniej parabenów i konserwantów mają te specjalistyczne kremy babydream z rossmana :) i są najtańsze

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u mnie w pierwszej ciąży brzuch wyskoczył w 5 miesiącu a teraz w ostatnich dniach mnie wywaliło i mam wrażenie, że teraz wyglądam jak w 5 miesiącu poprzednio.
    Ja się smaruje oliwką jak na razie.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Trochę mnie tu nie było a Wy produkujecie tyle postów, że nie ma szans, abym wszystko to nadrobiła :(

Mam nadzieję, że u wszystkich same dobre wieści :)

Od tygodnia walczyłam z paskudnym przeziębieniem, na szczęście już prawie przeszło. Jedynie katar lekki pozostał. Do tego musiałam ogarnąć mieszkanie po dwutygodniowym remoncie :/ Już się wzdrygam na samą myśl o tym, że za niespełna pół roku będzie nas czekała powtórka, bo trzeba będzie zacząć organizować jakiś pokoik dla maleństwa.

Ja nadal nie mam objawów ciążowych. Wciąż tylko piersi bolą i brzuch, czasem jest tak spuchnięty, że wyglądam jakbym była w piątym miesiącu ciąży :P Nie dokuczają mi żadne wymioty ani mdłości. Jedynie mega apetyt dopisuje i senna jestem. Od czasu choroby codzienna drzemka w ciągu dnia obowiązkowa!
    Dziś wyjątkowo dokucza mi ból brzucha. Mniej więcej w tym okresie powinien mi przypadać termin @ więc może to przez to. Do tej pory aż takiego bólu nie odczuwałam. Pobiegłam do apteki po no-spę i piszę do Was, żeby się upewnić, czy mogę spokojnie jedną łyknąć?
    A no i od trzech dni miałam taką ochotę na <3 , że wczoraj po raz pierwszy w ciąży zaliczyliśmy bzykanko ;) Powiem Wam, że tak szybko to chyba w życiu nie miałam orgazmu :P

Zazdroszczę Wam wizyt. Ja na moją muszę czekać do przyszłego poniedziałku. To i tak o tydzień wcześniej, niż gin kazał przyjść, ale zamierzam poprosić go o L4, bo w pracy robi się nieciekawie :/ Poza tym dobrze się składa, bo po tej mojej chorobie to się jeszcze bardziej stresuję czy z Maleństwem wszystko w porządku.

Agata.l lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dostalam L4 :) póki co do kolejnej wizyty czyli u tego gina 9 czerwca.

Marimiko lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuch oliwką ale nie wydaje mi się żebym miała nawilżoną skórę :/ też słyszałam, że te rossmanowskie kremy są dobre

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z synem brzuch w 14tc sie pojawil a w obecnej juz mam sporawy, nie ma szans na ukrycie ciazy , no ale ja mam slabe miesnie brzucha. Narazie niczym go nie smaruje, moze pomysle o zakupie kolagenu zeby mi sie nie porozrywal jeszcze bardziej niz jest, albo olejem rycynowym bede smarowala, kremy typu mustella, palmers, hipp mama i inne gowna niech sobie producenci wsadza, piekna zebre mam po nich :p

co do obiadu to ugotowalam makaron, wkrusszylam w niego upieczonego lososia, sos robilam z pomidorow w puszce,soli, zabka czosnku, bazylii, tymianku, zielonej posiekanej pietruszki, troche ostrej papryki, garsta sera guana padano, 3 lyzki jogurtu, aaa i dodalam jeszcze do makaronu posiekane i zrobione na parze brokuły

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle, nie miał człowiek czasu cały dzień, a postów kilka stron przybyło.
    Karola, Ewelina świetne wiadomośći :) super, ze fasolki rosną.

Ja też jużpo wizycie, mój Maluszek ma równe 3cm (9t6d), serduszko bije 170/min. Termin z usg wychodzi mi tydzień wczesniej, na 16.12 :)

Jak skończę pochłaniać pyzy ( od kilku dni za mną chodzą :)) to wstawię zdjęcia.

Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szybko te nasze maluszki rosna :)

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - dzięki
    Magdalenna -gratulacje

Ja na razie smaruję się babydream z rossmana. Do stosowania od pierwszego miesiąca. Na razie jestem zadowolona. A do buzi Perfecta mama przeciwko przebarwieniom

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam zamówiłam pizze ... po zdrowej botwince śladu nie ma a ja od 2 godzin głodna i tylko pizza i pizza mi siedzi w głowie ... masakra jakaś. To się mężu zdziwi jak wróci :D

Furia dzięki za przepis

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo botwinka ♥ a ja tu w dojczlandach ani botwiny ani szczawiu dostac nie moge :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 19:03

tkzgeyx.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nasz Skarbik <3

3347uwy.jpg

A tu mój brzuchol

20jics4.jpg

Milcia, Furia, Qrczak, Bogusiar80, Kiara, Niespodzianek:), Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja brzuch mam podobny :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet dziewczyny, cieszę się razem z Wami :)
    Bajka ja wczoraj tak dumałam nad pizzą jak M wychodził na rower i zachęcał mnie żebym sobia zamówiła ale stwierdziłam, że przecież nie będę sama pizzy jadła :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja się już tylko w dwie pary spodni mieszczę, a i tak muszę w nich guzik rozpinać :) na razie udało mi się jedne ciążówki kupić, są świetne, tylko głupio w jednych i tych samych codziennie na zajęcia biegać :) W weekend mam zaplanowane polowanie na co najmniej jedne :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ