X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - te które mają już dziecko - kiedy w pierwszej ciąży pojawiał się u Was brzuch?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u mnie ból brzucha jak na @ trwał jakieś 2 tygodnie tylko i po tym skapowałam, że jestem w ciązy :)
    na to wygląda, że każda przechodzi inaczej. Jedna lepiej druga gorzej, pocieszcie się dziewczynki, że niedługo ustąpią :)

A co do brzuszka to smarujecie już jakimiś kremami na rozstępy?? czy to jeszcze za wcześnie?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w brzuchu nigdy nie czułam ciąży, poza tym wymioty i ból piersi, który ustąpił a dzisiaj powrócił :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli póki co zwykłym balsamem smaruje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból piersi to jakaś porażka, u mnie ustąpił na szczęście, bo nie wiedziałam juz jak mam spać, jakbym się nie położyła to ból okropny ;/ jedynie co to bolą mnie sutki strasznie ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruję na razie nivea baby ale kupiłam z pharmaceris foliacti ale to od 4 mies, choć czytałam że najmniej parabenów i konserwantów mają te specjalistyczne kremy babydream z rossmana :) i są najtańsze

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u mnie w pierwszej ciąży brzuch wyskoczył w 5 miesiącu a teraz w ostatnich dniach mnie wywaliło i mam wrażenie, że teraz wyglądam jak w 5 miesiącu poprzednio.
    Ja się smaruje oliwką jak na razie.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Trochę mnie tu nie było a Wy produkujecie tyle postów, że nie ma szans, abym wszystko to nadrobiła :(

Mam nadzieję, że u wszystkich same dobre wieści :)

Od tygodnia walczyłam z paskudnym przeziębieniem, na szczęście już prawie przeszło. Jedynie katar lekki pozostał. Do tego musiałam ogarnąć mieszkanie po dwutygodniowym remoncie :/ Już się wzdrygam na samą myśl o tym, że za niespełna pół roku będzie nas czekała powtórka, bo trzeba będzie zacząć organizować jakiś pokoik dla maleństwa.

Ja nadal nie mam objawów ciążowych. Wciąż tylko piersi bolą i brzuch, czasem jest tak spuchnięty, że wyglądam jakbym była w piątym miesiącu ciąży :P Nie dokuczają mi żadne wymioty ani mdłości. Jedynie mega apetyt dopisuje i senna jestem. Od czasu choroby codzienna drzemka w ciągu dnia obowiązkowa!
    Dziś wyjątkowo dokucza mi ból brzucha. Mniej więcej w tym okresie powinien mi przypadać termin @ więc może to przez to. Do tej pory aż takiego bólu nie odczuwałam. Pobiegłam do apteki po no-spę i piszę do Was, żeby się upewnić, czy mogę spokojnie jedną łyknąć?
    A no i od trzech dni miałam taką ochotę na <3 , że wczoraj po raz pierwszy w ciąży zaliczyliśmy bzykanko ;) Powiem Wam, że tak szybko to chyba w życiu nie miałam orgazmu :P

Zazdroszczę Wam wizyt. Ja na moją muszę czekać do przyszłego poniedziałku. To i tak o tydzień wcześniej, niż gin kazał przyjść, ale zamierzam poprosić go o L4, bo w pracy robi się nieciekawie :/ Poza tym dobrze się składa, bo po tej mojej chorobie to się jeszcze bardziej stresuję czy z Maleństwem wszystko w porządku.

Agata.l lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dostalam L4 :) póki co do kolejnej wizyty czyli u tego gina 9 czerwca.

Marimiko lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuch oliwką ale nie wydaje mi się żebym miała nawilżoną skórę :/ też słyszałam, że te rossmanowskie kremy są dobre

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z synem brzuch w 14tc sie pojawil a w obecnej juz mam sporawy, nie ma szans na ukrycie ciazy , no ale ja mam slabe miesnie brzucha. Narazie niczym go nie smaruje, moze pomysle o zakupie kolagenu zeby mi sie nie porozrywal jeszcze bardziej niz jest, albo olejem rycynowym bede smarowala, kremy typu mustella, palmers, hipp mama i inne gowna niech sobie producenci wsadza, piekna zebre mam po nich :p

co do obiadu to ugotowalam makaron, wkrusszylam w niego upieczonego lososia, sos robilam z pomidorow w puszce,soli, zabka czosnku, bazylii, tymianku, zielonej posiekanej pietruszki, troche ostrej papryki, garsta sera guana padano, 3 lyzki jogurtu, aaa i dodalam jeszcze do makaronu posiekane i zrobione na parze brokuły

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle, nie miał człowiek czasu cały dzień, a postów kilka stron przybyło.
    Karola, Ewelina świetne wiadomośći :) super, ze fasolki rosną.

Ja też jużpo wizycie, mój Maluszek ma równe 3cm (9t6d), serduszko bije 170/min. Termin z usg wychodzi mi tydzień wczesniej, na 16.12 :)

Jak skończę pochłaniać pyzy ( od kilku dni za mną chodzą :)) to wstawię zdjęcia.

Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szybko te nasze maluszki rosna :)

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia - dzięki
    Magdalenna -gratulacje

Ja na razie smaruję się babydream z rossmana. Do stosowania od pierwszego miesiąca. Na razie jestem zadowolona. A do buzi Perfecta mama przeciwko przebarwieniom

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam zamówiłam pizze ... po zdrowej botwince śladu nie ma a ja od 2 godzin głodna i tylko pizza i pizza mi siedzi w głowie ... masakra jakaś. To się mężu zdziwi jak wróci :D

Furia dzięki za przepis

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo botwinka ♥ a ja tu w dojczlandach ani botwiny ani szczawiu dostac nie moge :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 19:03

tkzgeyx.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nasz Skarbik <3

3347uwy.jpg

A tu mój brzuchol

20jics4.jpg

Milcia, Furia, Qrczak, Bogusiar80, Kiara, Niespodzianek:), Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja brzuch mam podobny :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet dziewczyny, cieszę się razem z Wami :)
    Bajka ja wczoraj tak dumałam nad pizzą jak M wychodził na rower i zachęcał mnie żebym sobia zamówiła ale stwierdziłam, że przecież nie będę sama pizzy jadła :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja się już tylko w dwie pary spodni mieszczę, a i tak muszę w nich guzik rozpinać :) na razie udało mi się jedne ciążówki kupić, są świetne, tylko głupio w jednych i tych samych codziennie na zajęcia biegać :) W weekend mam zaplanowane polowanie na co najmniej jedne :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ