Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia u mnie ból brzucha jak na @ trwał jakieś 2 tygodnie tylko i po tym skapowałam, że jestem w ciązy
na to wygląda, że każda przechodzi inaczej. Jedna lepiej druga gorzej, pocieszcie się dziewczynki, że niedługo ustąpią
A co do brzuszka to smarujecie już jakimiś kremami na rozstępy?? czy to jeszcze za wcześnie? -
ja smaruję na razie nivea baby ale kupiłam z pharmaceris foliacti ale to od 4 mies, choć czytałam że najmniej parabenów i konserwantów mają te specjalistyczne kremy babydream z rossmana i są najtańsze
-
Witajcie dziewczyny
Trochę mnie tu nie było a Wy produkujecie tyle postów, że nie ma szans, abym wszystko to nadrobiła
Mam nadzieję, że u wszystkich same dobre wieści
Od tygodnia walczyłam z paskudnym przeziębieniem, na szczęście już prawie przeszło. Jedynie katar lekki pozostał. Do tego musiałam ogarnąć mieszkanie po dwutygodniowym remoncie Już się wzdrygam na samą myśl o tym, że za niespełna pół roku będzie nas czekała powtórka, bo trzeba będzie zacząć organizować jakiś pokoik dla maleństwa.
Ja nadal nie mam objawów ciążowych. Wciąż tylko piersi bolą i brzuch, czasem jest tak spuchnięty, że wyglądam jakbym była w piątym miesiącu ciąży Nie dokuczają mi żadne wymioty ani mdłości. Jedynie mega apetyt dopisuje i senna jestem. Od czasu choroby codzienna drzemka w ciągu dnia obowiązkowa!
Dziś wyjątkowo dokucza mi ból brzucha. Mniej więcej w tym okresie powinien mi przypadać termin @ więc może to przez to. Do tej pory aż takiego bólu nie odczuwałam. Pobiegłam do apteki po no-spę i piszę do Was, żeby się upewnić, czy mogę spokojnie jedną łyknąć?
A no i od trzech dni miałam taką ochotę na , że wczoraj po raz pierwszy w ciąży zaliczyliśmy bzykanko Powiem Wam, że tak szybko to chyba w życiu nie miałam orgazmu
Zazdroszczę Wam wizyt. Ja na moją muszę czekać do przyszłego poniedziałku. To i tak o tydzień wcześniej, niż gin kazał przyjść, ale zamierzam poprosić go o L4, bo w pracy robi się nieciekawie Poza tym dobrze się składa, bo po tej mojej chorobie to się jeszcze bardziej stresuję czy z Maleństwem wszystko w porządku.Agata.l lubi tę wiadomość
-
Mi z synem brzuch w 14tc sie pojawil a w obecnej juz mam sporawy, nie ma szans na ukrycie ciazy , no ale ja mam slabe miesnie brzucha. Narazie niczym go nie smaruje, moze pomysle o zakupie kolagenu zeby mi sie nie porozrywal jeszcze bardziej niz jest, albo olejem rycynowym bede smarowala, kremy typu mustella, palmers, hipp mama i inne gowna niech sobie producenci wsadza, piekna zebre mam po nich :p
co do obiadu to ugotowalam makaron, wkrusszylam w niego upieczonego lososia, sos robilam z pomidorow w puszce,soli, zabka czosnku, bazylii, tymianku, zielonej posiekanej pietruszki, troche ostrej papryki, garsta sera guana padano, 3 lyzki jogurtu, aaa i dodalam jeszcze do makaronu posiekane i zrobione na parze brokuły -
I jak zwykle, nie miał człowiek czasu cały dzień, a postów kilka stron przybyło.
Karola, Ewelina świetne wiadomośći super, ze fasolki rosną.
Ja też jużpo wizycie, mój Maluszek ma równe 3cm (9t6d), serduszko bije 170/min. Termin z usg wychodzi mi tydzień wczesniej, na 16.12
Jak skończę pochłaniać pyzy ( od kilku dni za mną chodzą ) to wstawię zdjęcia.Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nie wytrzymałam zamówiłam pizze ... po zdrowej botwince śladu nie ma a ja od 2 godzin głodna i tylko pizza i pizza mi siedzi w głowie ... masakra jakaś. To się mężu zdziwi jak wróci
Furia dzięki za przepis -
Milcia, ja się już tylko w dwie pary spodni mieszczę, a i tak muszę w nich guzik rozpinać na razie udało mi się jedne ciążówki kupić, są świetne, tylko głupio w jednych i tych samych codziennie na zajęcia biegać W weekend mam zaplanowane polowanie na co najmniej jedne