X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze trzymajcie o 15 kciuki...

aniar, Kulka41 lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny prosze trzymajcie o 15 kciuki...
    trzymam cąły czas :) bedzie wszystko dobrze!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela musi byc dobrze, ja nie widze innej mozliwosci :) trzymam kciuki razem z Kropkiem

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola super wiadomości, kropuś śliczny, ewelina zobaczysz u ciebie też będzie wszystko oki, czekamy na wiadomości oczywiście!

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - super wieści i super kropek :D

ewelinka_shn - 3mam kciuki - czekamy na info

naaamah - też myślałam o tej babce, ale w końcu padlo na innego (dr Szczypek z Gdyni-Chwarzno)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 dziekuje za info. Ja nie bede zwlekac. Jutro dzwonie do Poznania na Kryszewicza. Tam juz maly byl badany i leczony na powiekszone wezly chlonne na szyi. Wtedy mialam galara jak bylo podejzenie o chloniaka. Nie zycze nikomu. I to lezelismy w grudniu na same mikolajki. Ale wyszlo, ze w organizmie mial wirusa i to bylo przez to. Zwalczyli i jest ok :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela wszystko bedzie ok. Czekamy na wiesci :-D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzinka wie :-D
    W pracy jak bylam ostatni dzien dziewczyny i chlopaki daly mi zelazko z funkcja prasowania w pionie i kartke na pamiatke. Mam nadzieje po macierzynskim znalezc inna prace.
    Dziewczyny co pijecie? Co wam smakuje? Mi nic nie smakuje i jak narazie bardzo malo pije. Ble herbata, ble soki,nawet woda jest ble. Pijecie kawe? Ja nie pije w pierwszej ciazy pilam do pozna i kiedys na ktg mial za szybkie tetno. Kazali mi odstawic dla dobra maluszka. Nie wiem co mam pic :-(

• kittykate Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    U mnie rodzinka wie :-D
    W pracy jak bylam ostatni dzien dziewczyny i chlopaki daly mi zelazko z funkcja prasowania w pionie i kartke na pamiatke. Mam nadzieje po macierzynskim znalezc inna prace.
    Dziewczyny co pijecie? Co wam smakuje? Mi nic nie smakuje i jak narazie bardzo malo pije. Ble herbata, ble soki,nawet woda jest ble. Pijecie kawe? Ja nie pije w pierwszej ciazy pilam do pozna i kiedys na ktg mial za szybkie tetno. Kazali mi odstawic dla dobra maluszka. Nie wiem co mam pic :-(

Może rób sobie koktajle owocowe, takie smoothie ? już ciepło jest ja sobie z lodem i jogurtem naturalnym robie z kiwi, babana, truskawek granata,co tam mi wpadnie do głowy tylko nie łacze za dużo staram sie 2 max 3 owoce :) pyycha !
    Aha i białą herbatę z granatem pije :) ostatnio mi smakuje. Kawe sporadycznie co drugi dzien małą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 14:26

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawy nie pijam bo nie lubie, herbaty tylko jak pojde w gosci :) na codzien pije wode i mleko :)jak pije soki to koncza sie mdłosciami i sie boje je robic...

• Furia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije herbate ale tylko czarna, sooki owocowe, koktaile, capuccino, wode, czasem tez cole jak mam ochote,

Ale bedzie obiad ojojo wlasnie go dokanczam, makaron z kawalkami lososia, i sosem z pomidorow, ziol, czosnku, sera guana padano, jogurtu, z dodatkiem brokulow mmmmmmmm :-)

Marimiko lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije głównie wodę ale i tak mi nie smakuje, kawy nie pije bo mnie totalnie odrzuciło, jak tylko o niej pomyśle to mnie mdli

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Moze rzeczywiscie bede robic sobie koktajle owocowe. Musze jakos uzupelniac plyny, bo wyschne haha

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia obiadek pewnie palce lizac ;-) smacznego choc pewnie nie ma juz do czego :-D

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną słabą kawę dziennie (większą filizankę)z 1/4 mleka. Tak mi lekarz pozwolił. chociaż wokresie nawiekszych mdłości w ogóle jej nie piłam bo niałam ochoty, ale jak mdłości minęły to wróciła do łask. Herbatę robię w rpacy ale nigdy jej nie wypiłam - więc sobie darowałam.

Też mało piję - jakos nic mi nie wchodzi - nawet moja ukochana woda z cytryną;/

Soki jakoś ble - ew. ice tea.

Czasem cola jak ciężej na żołądku. Za to kompot z wiśni mojej mamy świetnie wchodzi ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio tylko pepsi ratuje... Herbata blee, soki świeżo wyciskane też nie za bardzo choć są smaczne, ale mdłości, że ho ho...Woda jedynie smakowa cytrynowa ;)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH - lepiej wyciśnij cytrynę do wody - te wody smakowe to straszna chemia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 16:12

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie grudniowe Mamuśki :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• szurabura Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - super, że z Kropkiem wszystko w porządku :)

Czekamy na relację Ewelinki teraz :)

Dziewczyny, chcę dostać ksero/odpis badań, które szczerze mówiąc zrobiłam w jednej placówce tylko dlatego, że były na NFZ. Moja poradnia też na NFZ, ale znacznie mniej badań zlecają refundowanych. Tam trzeba pisać podanie, które rozpatrują w ciągu 2 tyg. Boję się, że mnie o jakieś naciągactwo oskarżą :/ wiem, że pewnie przed wizytą mi ich nie wydadzą, bo NFZ płaci dopiero po odbytej wizycie.

Pytanie tylko brzmi, czy będę musiała w podaniu pisać uzasadnienie jakieś? Czy po prostu to moje prawo i nie muszę się tłumaczyć dlaczego chcę te wyniki? Nigdy nie prosiłam o kopię/odpis wyników więc nie wiem jak to jest...
    A jeśli trzeba podać powód to przychodzi Wam jakiś sensowny do głowy?

Boję się, że będą robić problemy, bo to przychodnia przyszpitalna, więc jeśli zrezygnuję z ich usług, to pewnie i nie będę rodzić w ich szpitalu, więc nie będą mieć kasy ze mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:24

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paula:)
    Ja piję mnóstwo soków i litry wody ale muszę uważać na odwodnienie.
    A z racji, że mdliło mnie i już było po mnie to mąż sie zlitował i poszed£ do sklepu po colę i muszę przyznać, że trochę mi lepiej :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ