X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję czyli jeżeli rodziłabym co 2 lata jedno to by się udało :D

basia, Ewelcia lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje troje dzieci rodzily sie co 2 lata, a najmlodsze w 8 lat po trzecim

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Dziękuję czyli jeżeli rodziłabym co 2 lata jedno to by się udało :D

Powodzenia ;)

Pismak lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Ita pisałaś wcześniej że nie przyrosłą beta odpowiednio -dużo za mało było?

2.04 miałam 1502
    4.04 wynik 1120

Dlatego się zastanawiam... robić znowu betę? Zaufać lekarzowi? Iść do kolejnego lekarza przed 23.04 czy czekać cierpliwie?

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Wróciłam! Mam pierwsze zdjęcie fasolinki - 0.5 cm
    Lekarz mówi żeby w ogóle nie robić bety i on nie rozumie po co ja ją robiłam. Wg niego tylko usg jest miarodajne, a na oglądanie serduszka jeszcze za wcześnie. Ogólnie stwierdził, że ok.

No i sama nie wiem... zlekceważyć wyniki bety czy iść do następnego gina?

Aaa... oszaleję!
    Wg mnie idz skonsultować to z innym gin.
    To trochę dziwne, że przyrost bety nie jest ważny.
    Może powinnaś brać luteinę (nie wiem czy już bierzesz czy nie).
    Ja nie mam za grosz zaufania do lekarzy.
    Gdybym w ubiegłym roku dostała wcześniej luteinę, może bym nie poroniła. A nikt od początku ciąży nie zlecił mi takiego badania. A z racji wieku, powinnam mieć zbadany

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue jesteś moim ideałem ;) ja narazie mam 3 fasolinkę w brzuszku :) mam nadzieję, że wszystko u niej w porządeczku :)

Ita cieszę się, że wszystko jak narazie gra :) a bierzesz jakieś luteiny czy dup...ka?

mnie się dzisiaj wydaje, że brzuch jest jakby mniejszy, ale się nie nakręcam bo przecież to dopiero 6 tydzień, a ja w końcu zwalczyłam zaparcia :) to może przez to :)

ale przez to Wasze nakręcanie się, że nie macie żadnych objawów i Was to martwi to sama zaczynam się martwić :(

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej sytuacji albo poszłabym do drugiego gina, albo cierpliwie czekała.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita a przyjmujesz coś? No ale zarodek jest w jamie macicy więc raczej wszystko jest w porządku. Nie wiem sama debatuję nad tym co dalej. Bety nie powtarzaj bo tylko się zestresujesz jeszcze - skoro widać zarodek to jest dobrze i tego musisz się trzymać :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra, u mnie też był wiekszy->mniejszy-> teraz jest wiekszy niz wczesniej :)

• Ita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteiny nie biorę, a progesteron wyszedł bardzo ładny.
    Chyba rzeczywiście pójdę do jeszcze jednego gina, bo nie ma sensu żebym tak się zamartwiała.
    Oby tylko prywatnie chciał mnie szybko przyjąć.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy TŻ da radę teraz, bo chyba zostanie z Maluszkami w domu, a na późniejsze wizyty będzie chodził :)

na każdej wizycie do tej pory był, oprócz właśnie pierwszej przy drugim dziecku czyli tak samo jak teraz :)

Ita to jak progesteron ładny to pięknie :) nie martw się, ale jak Cię to uspokoi to idź na konsultację :)

ja idę pryw, bo mój teraz przyjmuje tylko pryw :) 80zl za wizytę i usg :) więc nie jest wygurowana cena :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:37

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia zarodka jeszcze u Ity nie ma, jest pęcherzyk ciążowy, a to nie to samo. Na zarodek jest jeszcze zbyt mały pęcherzyk :)

• Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita jeżeli masz siedzieć do 23.04 i się stresować to idź do innego gina bo stres to na pewno nie jest dobry :/

Ja odebrałam właśnie wyniki dzisiejszego kłucia i tak beta 1444,0 a progesteron 18,15 czyli spadł więc trzeba będzie włączyć jednak luteinę albo dupka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:51

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra masz rację pęcherzyk :)

Ita jeśli masz możliwość to pewnie też bym poszła na konsultację ale nie robiłabym kolejnych badań :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Kiara ;)

a wiecie co mnie to jednak cyce bolą ;) a wciągać brzucha nie dam rady za długo ;) już w przyszły wtorek wizyta :) hurrrrra :D

qbxwkvq.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badaniom mówię stop, bo one niepotrzebne stresy wprowadzają. Do lekarza zadzwonię wieczorem. Prywatnie bierze 200zł, ale czego nie robi się dla dobra fasolinki!

Jak otrzeźwiałam nieco ze stresu pojawił się jeszcze jeden problem. Miałam iść dziś za szefową na spotkanie, ale poleciałam do lekarza. I jak ja jej się jutro wytłumaczę?! Z wiadomych przyczyn jeszcze nikt nic nie wie i nie chciałabym się jakoś zdradzić :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tylko dwa dni, ech, nie moge sie doczekac, oby byly dobre wiesci

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue ale Ci zazdroszczę :) ale czas szybko leci, więc mam nadzieję, że nie zacznie się dlużyć :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kochane mam wrażenie że chciałybyście być mądrzejsze od lekarzy .. ja wszystko rozumiem niepokój i stres ale może trochę zaufania ??? Jak tak się będziecie przez 9 m-cy zastanawiać czy lekarz miał rację czy może iść do innego to zamiast na porodówkę to do wariatkowa Was wywiozą bo oszalejecie . Nakręcacie się wzajemnie tak że głowa mała i nawet zdrowe ciąże poczuły by się tu zagrożone . Przepraszam jeżeli kogoś uraziłam ale chyba trochę przesadzacie.
    No i puściły mi nerwy :(

Ewelcia trzymaj się dzielnie do piątku coraz mnie zostało .

blue00, Ewelcia, Kasandra, Anna_84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja dzisiaj nie myślę :/ chwilowa przerwa na zregenerowanie umysłu :)

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ