X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak - zgadzam się. Kochana, nie miałaś objawów jeszcze, bo szybko to wyłapaliście. U nas na oddziale dokładnie to samo co z Tobą było z jedna dziewczyną. Najpierw delikatnie plamienie, później cisza, a usg pokazało, że serduszko przestało bić, dziewczyna nie chciała wierzyć uparła się by czekac kilka dni i 3 dni później dostała już krwawienia. Zanim doszło do łyżeczkowania lało się z niej jakby ktoś wiadro krwi wylał - sama tak mówiła, myśleli nawet, że nie trzeba będzie robić zabiegu, ale okazało się, że macica nie chce się w pełni wyczyścić.Mowa tu o 6tc, w 5 czy 4tc może rzeczywiście nic poza delikatnymi objawami nie być, dlatego tak wiele kobiet nie wie, że były w ciąży. Zreszta to nie są jeszcze ciąże normalne, tylko ciąże biochemiczne (o ciąży biochemicznej się mówi, kiedy wynik testu i wyniki krwi pokazują ciążę, a usg nie było robione lub usg nic nie pokazuje). Jak ja przyjechałam tydz. temu do szpitala, to najpierw miałam wpisane torbiele i ciążę biochemiczną, a dopiero we wt. po obrazie usg zmieniono na ciążę wewnątrzmaciczną.
    Ja się zgadzam, że tempka może bardzo delikatnie pomóc określić sytuację. Ale tak naprawdę co to da? Kto pójdzie do szpitala bez objawów i powie, że przyszedł bo martwi się że poroni dlatego, iż spadła tempka o ileś tam... chyba za wariatkę by mnie wzięli gdybym przyszła z takim tekstem :D A luteina i duphaston moga podywższać temperaturę (ale nie muszą), więc też mierzenie na tych tabletkach daje zaburzony obraz.

Kończę dyskusję :) Po prostu dziewczyny chcę Wam pokazać, że nie powinniście się stresować temperaturami. To, że są wahania jeszcze nic nie znaczy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue ile miesięcy ma Twoje dziecko?:) chcieliście od razu drugie czy tak wyszło?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ dyskusje...

Ita Kochana trzymaj się... wspieram <3

ja się relaksuję i czekam na wizytę 15 kwietnia, nie mierzę już tempki, nie grzebię tylko czekam :)

hakie macie piękne brzuszki już :) ja narazie chyba objedzony bardziej ;)

Ita lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • basia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny ja nie mam jeszcze dokładnego terminu bo to za wcześnie ale z moich wyliczeń wychodzi ze 7 grudzień. Ale wizytę mam dopiero za 3 tygodnie i wtedy będzie już wszystko wiadomo

mamuśka)
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Mam pierwsze zdjęcie fasolinki - 0.5 cm
    Lekarz mówi żeby w ogóle nie robić bety i on nie rozumie po co ja ją robiłam. Wg niego tylko usg jest miarodajne, a na oglądanie serduszka jeszcze za wcześnie. Ogólnie stwierdził, że ok.

No i sama nie wiem... zlekceważyć wyniki bety czy iść do następnego gina?

Aaa... oszaleję!

Ewelcia, blue00, aga.just lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejną wizytę mam dopiero 23.04? Myślicie, że przez 2tyg nie zwariuję? :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja się zgadzam, poza tym mnie mierzenie tempki nie stresuje :) ale jakbyś poszła do gina czy na IP i powiedziała jestem w ciąży spadła mi drastycznie tempka a nie mam w domu ani luteiny ani dupka to z pewnością by Ci przepisali :) (z życia wzięte)

A czasami jest tak że wpadasz na IP masz już potwierdzoną ciąże i plamisz a odsyłają Cię z kwitkiem - życie.

Także też uważam że temat skończony każda robi co może żeby czuć się pewnie i bezpiecznie na ile to możliwe ale i tak co byśmy nie robiły to te 12 tyg będzie gdzieś tam z tyłu głowy on - cichy głos strachu :/

Kiara lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiu - witaj :) Dawno temu robiłaś test? Co Cię podkusiło? :)

Kasanra - a idziesz na nfz czy prywatnie? TŻ idzie z Tobą? :)

Pismak - wiesz, może to zależy od IP. Ja wczoraj wpadłam, mówię, że mnie lekarz przysłał, podałam nazwisko (a on tam pracuje) i że rano miałam krwawienie jasną krwią, teraz ból brzucha taki średni i plamienia brązowe. I co? czekałam 2h na usg które wykonano z łaską. Także jak widać nie wszędzie tak jest :) Wszystko zależy od dobrej woli lekarzy tak naprawdę.

Ita - ciekawe podejście... bo tak jak mówię - mnie się nawet w szpitalu nikt nie pytał czy chcę betę czy nie, sami robili 2x. Ale dobrze, że z Twoją fasolką wszystko gra :) Pewnie to błąd labo. był!
    kochana z tym serduszkiem to się z nim zgodzę - u Ciebie to jeszcze z tydzień potrwa :) może nawet dłużej.
    Ituś a miałaś owulacje potwierdzaną? chyba Twoja ciąża jest młodsza nie? Bo tak wypada z wymiarów, chyba że pęcherzyk "zaspał" trochę hehe :D

Ja teraz najblizszą mam na fundusz i własnie się obawiam czy kobieta wpuści mojego TŻta, nigdy u niej nie byłam, wiec nie wiem jaka jest, ale kurcze niby nie powinna robić problemów - w końcu to nie ona będzie paradowac bez majtek tylko ja, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:00

• Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia witamy :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    basiu - witaj :) Dawno temu robiłaś test :) Co Cię podkusiło? :)

Kasanra - a idziesz na nfz czy prywatnie? TŻ idzie z Tobą :)

Ja teraz najblizszą mam na fundusz i własnie się obawiam czy kobieta wpuści mojego TŻta, nigdy u niej nie byłam, wiec nie wiem jaka jest, ale kurcze niby nie powinna robić problemów - w końcu to nie ona będzie paradowac bez majtek tylko ja, nie?

Spotkałam się z tym że ginkowie na tak wczesnym etapie nie wpuszczają M bo jest jeszcze usg przez pochwę a nie brzuch i dlatego. Ale uważam że to decyzja Wasza powinna być decyzja. U znajomej ginka się zgodziła ale zawołała jej M dopiero jak już ona była na fotelu i miała usg w pochwie :)

Angelius Provita

• Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita to dobre wiadomości :)

Kurcze jak już pisałam co ginek to mówi coś innego :/

Angelius Provita

• basia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test robiłam w środę w zeszłym tygodniu bo mi się okres spóźniał 3 dni i wyszedł pozytywny następny zrobiłam na drugi dzień i wyszedł taki sam wiec poszlam do gin we czwartek i potwierdził ze jest pęcherzyk ale jeszcze nie widać zarodka

https://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2t6jzj6l8.png[/img][/link]

f2w3rjjg3brf7yof.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:08

Ewelcia lubi tę wiadomość

mamuśka)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak - ja wiem, że na 100% mój gin prywatny nie robi problemów, nawet to jest tak, że TŻ czeka na korytarzu z położną, jak przychodzi czas USG, to gin dzwoni do położnej i połozna mówi, że "pan doktor zaprasza pana do gabinetu" :) Ale teraz mam u takiej kobiety na NFZ, więc nie wiadomo... Tak czy siak chyba zrobimy tak, że wbijemy od razu we 2 i tyle. Powiem, że chce żeby Tż był ze mną, kurcze w końcu ludzie nawet do rodzinnego chodza parami czy większymi grupami...

basia - aa czyli ciąża potwierdzona, super! :) Gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:06

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Lekarz mówi żeby w ogóle nie robić bety i on nie rozumie po co ja ją robiłam. Wg niego tylko usg jest miarodajne, a na oglądanie serduszka jeszcze za wcześnie. Ogólnie stwierdził, że ok.

Aaa... oszaleję!
    Ita jesteś moją nadzieją :) Mam nadzieję że moja gin powie to samo :) Ja muszę jeszcze czekać do piątku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, to nie moje drugie dzieciatko :) :) lecz piate, obecnie najmlodsze ma 22 mce

Ewelcia, Pismak, Ita, Bursztynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue o kurcze :) Ja chciałabym mieć 3 dzieciaczków :)

• basia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się nie mogę doczekać wizyty u gin te 3 tygdonie będą się strasznie ciągły:(

mamuśka)
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Aaa... oszaleję!
    Ita pisałaś wcześniej że nie przyrosłą beta odpowiednio -dużo za mało było?

• Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ale zazdroszczę :D

Ja też chciałam mieć dużo dzieciaczków ale teraz to nie wiem jak będzie skoro o to jedno jest tak trudno :/

A zadam niedyskretne pytanie :) jak nie chcesz to nie odpowiadaj ale ciekawość mnie zżera :D ile masz lat?

Angelius Provita

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju skoncze 36 :D

Ewelcia, Pismak lubią tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ