Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIta, możesz iśc dziś do lekarza rodzinnego, powiedziec w jakiej jesteś sytuacji, że sie mocno stresujesz i poprosic o 2 dni zwolnienia. Wtedy dasz je szefowej, powiesz, że nie uprzedziłaś jej, bo niespodziewanie to wyskoczyło.
UUU 200zł? duużo. Skąd jesteś?
Trzymam mooocno kciuki :*
dynamiczna - kochana, ale skoro Ita się obawia to, co? Ma siedzieć 2 tyg. i sie martwić? Ja tez wolałabym się upewnić u 2 lekarzy niż czekać az jajo zniosę... tak to jak dostanie od drugiego lekarza dobre wieści, to będzie uspokojona, odetchnie z ulga i stres minie I może trzymajmy za to kciuki, zamiast krytykować jej działanie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziękuję wszystkim za wsparcie i za rady.
Wiem, że ten stres jest bez sensu, ale to nasze pierwsze dziecko, którego się doczekaliśmy po wieeeeluuuu miesiącach starań z lekarzami.
Niestety mam mało zaufania do lekarzy. Moje przygody opisywałam w pamiętniku staraczki. Powiem tylko tyle, że pierwsza endo do, której zgłosiłam się z wysokim TSH powiedziała, że absolutnie to nie ono spowodowało niepłodność.
Zapytałam :
- W takim razie wysokim TSH mam się nie przejmować, nie leczyć i zajdę w ciążę?
ona - Tak, zajdzie Pani i pewnie zaraz Pani poroni.
Do tej pory mam traumę i boję się, że lekarz zlekceważy jakieś ważne aspekty. -
nick nieaktualnydynamiczna ok, nie ma problemu. Daj buziaka :*
Ita, ja Cię kochana w 100% rozumiem... poroniłam w grudniu 2012, od tamtej pory do teraz staraliśmy się i ciągle nie było efektów... rozumiem ten strach, obawy, ja przecież pisałam nawet kilka dni temu, że popłakałam się jak dostałam plamienia.... bo już miałam czarne myśli, myślałam, że znowu nam sie nie udało... a wiem, że tym razem siedze w tym tak głęboko, że po prostu nie przeżyłabym gdyby coś złego się stało... Naprawdę. Wiem, że rozpadłabym się na kawałki, bo tak bardzo chcę tego dziecka. Moja mama jest lekarzem i codziennie z nią rozmawiam, mówi, że jej zdaniem tak to przeżywam, bo już mi się właczył instynkt macierzyński - chcę ochronić własne dziecko, boję sie o nie. I ma rację.. Myślę, że każda rozsądna kobieta ma obawy jak pojawiają się pewnie negatywne sygnały...
Co do TSH - też jestem tarczycowcem (hashimoto, niedoczynność). Na szczęście leczonym od lat i przed ciążą badałam sie, miałam ok TSH Rozumiem, że na te wysokie TSH dostałaś jednak euthyrox albo letrox?
Ita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiara - znalazłam w końcu rozsądnego lekarza i po 10 miesiącach leczenia tarczycy zbił mi TSH do 1,42 (wynik aktualny bo sprzed 2tyg).
Kasandra moim marzeniem jest marudzenie nt. wagi! Byle do połowy maja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 14:49
-
nick nieaktualnyu mnie podczas pt wizyty pęcherzyk powinien miec ok. 13-14mm, zarodek tez już powinien być, więc jakby nam się poszczęściło to może w pt serducho usłyszymy A jak nie w pt, to na pewno u gina prywatnego za tydzień w czw Już nie moge się doczekać tego cudownego odgłosu
Ita - to super! TSH faktycznie teraz bardzo ładneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 14:49
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Pisze w sumie ostatni post z różnych przyczyn... Także osoby spoza forum szukają tu pewnych informacji więc pozostawiam ostatnią. Moja dzisiejsza beta nie pozostawia złudzeń 37,6. Powinno być 10 razy tyle... Nie mam złudzeń poronię... Życzę Wam więcej szczęścia niż ja mam i pozdrawiam serdecznie!
PS: jeśli tempeatura nie świadczy o nadchodzącym kłopocie to chyba ja jestem wyjątkiem od tej reguły, beta mi spada lub przyrasta nieprawidłowo... -
Nie uwierzycie - zadzwoniłam dziś do tej przychodni co miałam wizytę w piątek na 18:30 u tego nowego gina na NFZ co chce żeby był moim lekarzem teraz. Pojechałam w piątek a tam zamknięte. No i się okazało że lekarz przyjął wcześniej pacjentki, bo wydawał same wyniki cytologii i rejestratorka wydzwaniała do mnie czy mogę przyjść wcześniej ale mi się poczta zgłaszała no i lekarz wyszedł o 18tej. Ja jej mówię że nikt do mnie nie dzwonił i że nie mam poczty głosowej. Sprawdziła nr i się okazało że to nie mój nr. Więc pytam skąd miały taki nr przecież podawałam swój prawidłowy. Sprawdza w bazie i pyta o pesel. Zaczyna 61... i już jej przerywam nie nie nie ja mam 83 rocznik. I wyszło że dzwoniła do jakiejś innej pani o moim imieniu i nazwisku. Okazało się że mają w bazie trzy takie same. No kurcze ale burdel. Więc mówię niech mnie teraz wpisze pani jak najszybciej na kolejną wizytę bo ja w ciąży jestem i już czekałam miesiąc na tą wizytę. A ona że najbliższy termin to 19.04 bo lekarz wcześniej ma urlop. No fak w sumie nie ściągnę go wcześniej. Ale i tak zapisała mnie poza kolejnością i na NFZ jak jej przetłumaczyłam że z powodu ich bałaganu nie będę czekała kolejny miesiąc. Aczkolwiek to Wielki Piątek mam nadzieję że lekarz nie weźmie urlopu świątecznego :]
No ale żeby nie czekać do tego 19tego to się zapisałam prywatnie do mojej poprzedniej lekarki na ten czwartek na wizytę z USG. Coś bym chciała namacalnie ujrzeć, bo objawów żadnych oprócz braku @ to ja nie mam -
nick nieaktualnyHej dziewczyny...mam problem. Potrzebuje posłuchać zdania innych, poznać wasze opinie.
Dziś mam 42dc. Czyli pełne 6tygodni...beta hej zaczęła rosnąć późno, a ponad tydzień temu miałam torbiel, jej pęknięcie 1 dniowe małe plamienie i mały wzrost bety. Od 7 dni beta hcg przerasta książkowe ale wynosi zaledwie 2150-a może wcale nie zaledwie? W każdym razie na usg nie widać nic poza macica ani w macicy. Umieram ze strachu przed ciążą pozamaciczna:( a przez to ze beta hcg nie rosło idealnie wcześniej musze uważać na ciążę pozamaciczna. Nie wiem co robić. Poronilam 10m temu 1 wczesna ciążę....boje się powtórki albo jeszcze większych wrażeń! -
Macademia bardzo mi przykro20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)