Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko jak byłam w pt na wizycie to przy becie 374,3 był zarys pęcherzyka - taki jakby cień w kształcie półksiężyca. W ciąży którą poroniłam pęcherzyk widziałam już przy becie ok. 1000.
Ginka mi też powiedziała że czasami pęcherzyk się tak zagnieździ w macicy że może go nie być widać aż do 6-7 tyg.
aga.justa ja miałam dzisiaj spadek tempki co pokryło się ze spadkiem progesteronu i od razu poszłam do ginki i dostałam leki.
Kulka beta powinna przyrastać co 48 godzin - 66 % co 72 godz. -114% a co 96 godz. - 175%Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 19:38
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Anko wrote:Kulka masz super wynik. 66% jest prawidłowe a nie od 100%. Ponad to później wzrost zwalnia.
Dzięki za pocieszenie
Przy okazji na parenting.pl znalazłam taką informację. Wklejam, że komuś się przyda:
"Przy ocenie wczesnej ciąży od bezwzględnych wartości HCG ważniejsze są przyrosty jego stężenia w czasie. W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin.
Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. " -
Hej dziewczyny dołączam do grudniowych MAM. Obecnie 7 tydzień ciąży w 6t+4d widziałam mojego Bąbelka serduszko biło. 16grudnia 2013 straciłam dzidziusia był to 6 tydzień. Teraz chodzę do innego lekarza biorę dupaston 2 razy dziennie. Jak marszów zero krwawienia i meta nudności . . .pozdrawiam grudniowki.
Anko, aniar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zmiana tematu? Bo my tu wszystkei na tym samym etapie i się zaraz zakręcimy jak chińskie słoiki !@#$%
Właśnie próbowałam zrobić przegląd szafy zimowo - letni żeby pochować zimowe sweterasy i letnie lżejsze już wrzucić. I.... już widzę że niektóre ciuszki to jakieś taaaakie małe! Fakt że w zeszłym roku o tej porze ważyłam 62kg a po ślubie jakoś tak się rozeszło do 64kg. No ale o tak o? Tak żeby się nie wciskać w dolne części garderoby??? Teraz ważę 64,7 (wzrost 172cm). W leginsy z zeszłego roku się nie mieszczę, bo jak założyłam to brzuch mega uciska. Miniówki haha lepiej nie mówić. Bluzeczki na ramiączkach - brzuch po obiedzie tak wzdęty że prawie zrównany z cyckami. Ha ha ha. Zaczęłam odkładać do kuferka na tzw. "później" ale nie wiem czy jest sens. Czy potem będę chodzić w tych ciuchach. Może oddać komuś?
No i na jednej półce się skończyło, bo brzuch mnie ciągnie do dołu i kłuje i boję się czy to normalne więc na wszelki wypadek już poleżę do wieczora.. Jak będzie tak cały czas to jak ja dom będę ogarniać? -
nick nieaktualnymacadamia, bardzo mi przykro to mogła być biochemiczna po prostu...
kochana, nikt nie pisał, że temp. nie świadczy o nadchodzącym kłopocie, tylko, że że nie musi świadczyć. Jednak beta jest znacząca. Dziewczyny dobrze piszą - przebadaj się dokładnie teraz żebyście odkryli gdzie jest problem...
Milcia - to jesteśmy dwie na L4 leżącym.
Bursztynka - o, miło, że mamy urodziny w ten sam dzień! omg ale burdel u Was w tej przychodni...
Anko - mogłaś miec później owulacje po prostu, albo zagnieżdżenie samo było później i stąd beta dopiero teraz ładnie rośnie. A jest taka opcja, że lekarz ma slaby sprzęt? U mnie pęcherzyk był widoczny przy 1780 bety (poprzednia beta sprzed 29h wyniosła 680 i jeszcze pęcherzyka nie było widać). Ordynator gin. powiedział, że pęcherzyk jest widoczny od bety 100-1500, ale zdarzają się przypadki że dopiero później, bo nie daje "echa" na usg. Myślę, że jeszcze spokojnie - mówiałas, że usg było krótkie, może lekarz tak z grubsza popatrzył, nie przyglądał sie. Przy becie ok. 1800 pęcherzyk może być nawet tylko 3mm (4t3d według owulacji 4t0d według OM), to jest malutko i u mnie musieli powiększac żeby go zobaczyć. Dopiero 2 dni później już był ładny, duży i powiedzieli, że wzorowy Wczoraj miałam 9mm, więc przyrósł 1mm/dobę, czyli prawidłowo.
Kulka - bo to różnie bywa Ale przewaznie pęcherzyk widac od 100-1500.
Pismak: ładny ten pęcherzyk Twój przy tej becie
aga.just - trzeba wierzyć, że będzie dobrze!
Milcia, kochana, 62mm to jest znacznie za mało by było widac serduszko! To byłoby niemożliwe, zarodek (a nie pęcherzyk) musi mieć ok. 3mm chociaż żeby było slychac serducho, a żeby on był musi miec więcej miejsca w pęcherzyku DOpiero od 9mm jest możliwość by w pęcherzyk zaczął pojawiać się maciupki (1mm) zarodek, ale najczęściej jest to później, a w 1mm zarodku jeszcze nie widac serduszka... Także nie przejmuj się tym serduchem, jest jeszcze baardzo wcześnie! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:04
aga.just lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja mam remont za miesiąc :o i też dobrze by było nie gromadzić zapasów. A gdzie sprzedajesz ciuszki? Na allegro czy gdzieś indziej? Na allegro nie chce mi się bawić z każdym ciuszkiem na osobną aukcję bo się zaklikam tam a mam całą wielką wiklinowa skrzynię
-
Anko temp spadła, ale odbiła. Pobolewa mnie podbrzusze, dziś kuł jajnik. W śr dopiero wizyta...
Pismak ja łykam już dupka 3x1
Bursztynka o porządkach w szafie nawet mi nie mów, wywaliłam ostatnio pół!
Przed pierwszą ciążą miałam rozm 36, w ciązy wiadomo kupowałam luźne i ciążowe, po porodzie jak karmiłam zeszłam do 34. Wymiana garderoby. Jak odstawiłam małą od cyca 38-40. No i teraz znów mam nadzieję na wymianę garderoby
Wy remonty, ja budowa -
Bursztynka wrote:Aga.just Czyli nie ma sensu trzymać ubrań na później?
Wiesz - za te 2, 3 lata będzie inna moda. Ja mam mega szczupłą teściową to dałam jej, może sobie coś wybierze i wykorzysta, bo rzeczy są super, tyle że d.upa mi urosła
Ja rodziłam 2,5 roku temu i cały czas inny rozmiar, w zależności czy przed ciążą, czy po, czy karmiłam, czy przestałam. A karmiłam długo, bo 2 lataWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:47
Kasandra lubi tę wiadomość
-
Tak czytałam tu wymiary Waszych maluszków aż zerknęłam na foty usg mojego Szczęścia Przy CRL 2,8mm biło już serduszko, to był 6t+5 bo póżno wpadłam na to, że w ciąży jestem w 8 tyg miała już CRL 15 mm.
Aj ciekawe co będzie w środę i czy coś będzie widać.
Opanowałam temat nie mogłam się połapać w tych wymiarach
A wymiar pęcherzyka, a zarodka to co innego, wowWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 22:38
-
nick nieaktualnyaga.just - tak, to co innego. Najpierw rośnie pęcherzyk ciążowy, później jak jest odpowiednio duży to pojawia się w nim pęcherzyk żółtkowy oraz zarodek. Pęcherzyk żółtkowy ma za zadanie odżywiać zarodek dopóki nie wytworzy się łożysko Zarodek jak ma tak jak piszesz ok. 3mm to wtedy widać bijące serduszko Przy mniejszym zarodku raczej nie, ale jak ktoś ma super sprzęt to też wyłapie. Mniej więcej od wielkości 9mm pęcherzyka ciążowego w środku jest już zarodek malutki. I tak z czasem i pęcherzyk i zarodek rosną
aga, a moge zapytać w którym tc urodziłaś?
Bursztynka - nic specjalnego... tablica, gumtree, takie lokalne strony + na wymianę na wizażu. Pewnie jak już to z wymiany najwięcej pójdzie Wymieniam m.in. na ciuchy ciążowe, tuniki itd. + później tez na rzeczy dla dziecka
Milcia - dziękuję, że pytasz :* Dziś żadnych plamień a jak tam brzuch? pobolewa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:57
aga.just, Bursztynka lubią tę wiadomość