X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko jak byłam w pt na wizycie to przy becie 374,3 był zarys pęcherzyka - taki jakby cień w kształcie półksiężyca. W ciąży którą poroniłam pęcherzyk widziałam już przy becie ok. 1000.
    Ginka mi też powiedziała że czasami pęcherzyk się tak zagnieździ w macicy że może go nie być widać aż do 6-7 tyg.

aga.justa ja miałam dzisiaj spadek tempki co pokryło się ze spadkiem progesteronu i od razu poszłam do ginki i dostałam leki.

Kulka beta powinna przyrastać co 48 godzin - 66 % co 72 godz. -114% a co 96 godz. - 175%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 19:38

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrote:
    Kulka masz super wynik. 66% jest prawidłowe a nie od 100%. Ponad to później wzrost zwalnia.

Dzięki za pocieszenie
    Przy okazji na parenting.pl znalazłam taką informację. Wklejam, że komuś się przyda:
    "Przy ocenie wczesnej ciąży od bezwzględnych wartości HCG ważniejsze są przyrosty jego stężenia w czasie. W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin.

Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. "

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kasia 86 Nowa

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do grudniowych MAM. Obecnie 7 tydzień ciąży w 6t+4d widziałam mojego Bąbelka serduszko biło. 16grudnia 2013 straciłam dzidziusia był to 6 tydzień. Teraz chodzę do innego lekarza biorę dupaston 2 razy dziennie. Jak marszów zero krwawienia i meta nudności . . .pozdrawiam grudniowki.

Anko, aniar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje:* mi na razie zostało czekanie....

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kasiu :-)

Super, ze słyszałaś już serduszko.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana tematu? Bo my tu wszystkei na tym samym etapie i się zaraz zakręcimy jak chińskie słoiki !@#$%

Właśnie próbowałam zrobić przegląd szafy zimowo - letni żeby pochować zimowe sweterasy i letnie lżejsze już wrzucić. I.... już widzę że niektóre ciuszki to jakieś taaaakie małe! Fakt że w zeszłym roku o tej porze ważyłam 62kg a po ślubie jakoś tak się rozeszło do 64kg. No ale o tak o? Tak żeby się nie wciskać w dolne części garderoby??? Teraz ważę 64,7 (wzrost 172cm). W leginsy z zeszłego roku się nie mieszczę, bo jak założyłam to brzuch mega uciska. Miniówki haha lepiej nie mówić. Bluzeczki na ramiączkach - brzuch po obiedzie tak wzdęty że prawie zrównany z cyckami. Ha ha ha. Zaczęłam odkładać do kuferka na tzw. "później" ale nie wiem czy jest sens. Czy potem będę chodzić w tych ciuchach. Może oddać komuś?

No i na jednej półce się skończyło, bo brzuch mnie ciągnie do dołu i kłuje i boję się czy to normalne więc na wszelki wypadek już poleżę do wieczora.. Jak będzie tak cały czas to jak ja dom będę ogarniać?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macadamia, bardzo mi przykro :( to mogła być biochemiczna po prostu...
    kochana, nikt nie pisał, że temp. nie świadczy o nadchodzącym kłopocie, tylko, że że nie musi świadczyć. Jednak beta jest znacząca. Dziewczyny dobrze piszą - przebadaj się dokładnie teraz żebyście odkryli gdzie jest problem...

Milcia - to jesteśmy dwie na L4 leżącym. :)

Bursztynka - o, miło, że mamy urodziny w ten sam dzień! :) omg ale burdel u Was w tej przychodni...

Anko - mogłaś miec później owulacje po prostu, albo zagnieżdżenie samo było później i stąd beta dopiero teraz ładnie rośnie. A jest taka opcja, że lekarz ma slaby sprzęt? U mnie pęcherzyk był widoczny przy 1780 bety (poprzednia beta sprzed 29h wyniosła 680 i jeszcze pęcherzyka nie było widać). Ordynator gin. powiedział, że pęcherzyk jest widoczny od bety 100-1500, ale zdarzają się przypadki że dopiero później, bo nie daje "echa" na usg. Myślę, że jeszcze spokojnie - mówiałas, że usg było krótkie, może lekarz tak z grubsza popatrzył, nie przyglądał sie. Przy becie ok. 1800 pęcherzyk może być nawet tylko 3mm (4t3d według owulacji 4t0d według OM), to jest malutko i u mnie musieli powiększac żeby go zobaczyć. Dopiero 2 dni później już był ładny, duży i powiedzieli, że wzorowy :) Wczoraj miałam 9mm, więc przyrósł 1mm/dobę, czyli prawidłowo.

Kulka - bo to różnie bywa :) Ale przewaznie pęcherzyk widac od 100-1500.

Pismak: ładny ten pęcherzyk Twój przy tej becie :)

aga.just - trzeba wierzyć, że będzie dobrze! :)

Milcia, kochana, 62mm to jest znacznie za mało by było widac serduszko! To byłoby niemożliwe, zarodek (a nie pęcherzyk) musi mieć ok. 3mm chociaż żeby było slychac serducho, a żeby on był musi miec więcej miejsca w pęcherzyku :) DOpiero od 9mm jest możliwość by w pęcherzyk zaczął pojawiać się maciupki (1mm) zarodek, ale najczęściej jest to później, a w 1mm zarodku jeszcze nie widac serduszka... Także nie przejmuj się tym serduchem, jest jeszcze baardzo wcześnie! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:04

aga.just lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - co do ciuchów, to ja właśnie wystawiam na różnych stronkach na sprzedaż albo wymianę (np. na tuniki ciążowe) :) stwierdziłam, że i tak będziemy zmieniac mieszkanie ok. października, więc im mniej rzeczy do targania tym lepiej :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam remont za miesiąc :o i też dobrze by było nie gromadzić zapasów. A gdzie sprzedajesz ciuszki? Na allegro czy gdzieś indziej? Na allegro nie chce mi się bawić z każdym ciuszkiem na osobną aukcję bo się zaklikam tam a mam całą wielką wiklinowa skrzynię :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie w weekend przeprowadziliśmy do naszego nowego mieszkania. I ja teraz leżę, a mąż ogarnia ciuchy w szafie, obiad zrobił, pralkę wstawił :)

Ewelcia, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko temp spadła, ale odbiła. Pobolewa mnie podbrzusze, dziś kuł jajnik. W śr dopiero wizyta...

Pismak ja łykam już dupka 3x1

Bursztynka o porządkach w szafie nawet mi nie mów, wywaliłam ostatnio pół!
    Przed pierwszą ciążą miałam rozm 36, w ciązy wiadomo kupowałam luźne i ciążowe, po porodzie jak karmiłam zeszłam do 34. Wymiana garderoby. Jak odstawiłam małą od cyca 38-40. No i teraz znów mam nadzieję na wymianę garderoby :)

Wy remonty, ja budowa :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to gratulatki z okazji nowej chatki !!!

Milcia, Ewelcia lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just Czyli nie ma sensu trzymać ubrań na później?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Aga.just Czyli nie ma sensu trzymać ubrań na później?

Wiesz - za te 2, 3 lata będzie inna moda. Ja mam mega szczupłą teściową to dałam jej, może sobie coś wybierze i wykorzysta, bo rzeczy są super, tyle że d.upa mi urosła :D
    Ja rodziłam 2,5 roku temu i cały czas inny rozmiar, w zależności czy przed ciążą, czy po, czy karmiłam, czy przestałam. A karmiłam długo, bo 2 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:47

Kasandra lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie fakt z ta modą. Może lepiej jednak komuś potrzebującemu oddać.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wywalam ciuchy ostatnio non stop i dobrze :)

aga masz rację :) w ciąży inna po porodzie inna, po kamieniu inna no masakra, a zawsze lepiej kupić sobie jakiś ciuszek :)

aga.just lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytałam tu wymiary Waszych maluszków aż zerknęłam na foty usg mojego Szczęścia :) Przy CRL 2,8mm biło już serduszko, to był 6t+5 bo póżno wpadłam na to, że w ciąży jestem :D w 8 tyg miała już CRL 15 mm.
    Aj ciekawe co będzie w środę i czy coś będzie widać.

Opanowałam temat :D nie mogłam się połapać w tych wymiarach :D
    A wymiar pęcherzyka, a zarodka to co innego, wow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 22:38

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym oddawaniem ciuchów dopiero teraz do tego dojrzałam. Wcześniej odkładałam, chowałam na "kiedyś". I ok - pasowały kiedyś, ale co z tego jak już niemodne? :D

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzisiaj dziewczyny?
    Kiara jak plamienia? Ja dzisiaj mam takie jak po okresie. Ciemniejsze, kawa z mlekiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - tak, to co innego. Najpierw rośnie pęcherzyk ciążowy, później jak jest odpowiednio duży to pojawia się w nim pęcherzyk żółtkowy oraz zarodek. Pęcherzyk żółtkowy ma za zadanie odżywiać zarodek dopóki nie wytworzy się łożysko :) Zarodek jak ma tak jak piszesz ok. 3mm to wtedy widać bijące serduszko :) Przy mniejszym zarodku raczej nie, ale jak ktoś ma super sprzęt to też wyłapie. Mniej więcej od wielkości 9mm pęcherzyka ciążowego w środku jest już zarodek malutki. I tak z czasem i pęcherzyk i zarodek rosną :)
    aga, a moge zapytać w którym tc urodziłaś?:)

Bursztynka - nic specjalnego... tablica, gumtree, takie lokalne strony + na wymianę na wizażu. Pewnie jak już to z wymiany najwięcej pójdzie :) Wymieniam m.in. na ciuchy ciążowe, tuniki itd. + później tez na rzeczy dla dziecka

Milcia - dziękuję, że pytasz :* Dziś żadnych plamień :) a jak tam brzuch? pobolewa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:57

aga.just, Bursztynka lubią tę wiadomość

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ