X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macadamia jestem z ciebie dumna bardzo.... jesteś niesamowita i życzę Ci żebyś trafiła na najlepszego specjalistę.... <3 <3 <3 <3

Ewelcia lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, ja paznokci ostatnio nie malowałam, więc nie wiem jak z trzymaniem się lakieru, ale zauważyłam za to, że cera mi się na nowo poprawiła (na samym początku miałam znacznie pogorszenie) + rzęsy mam nieco dłuższe.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    P
    aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś :) bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie :)

Rozwiń to please :D
    OM miałam wtedy 9.12, owulka była późno bo coś 17-20 dc.

• Ita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a mi lecą włosy garściami. Nie może to być wina TSH bo dopiero co badałam.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ewelcia a mi lecą włosy garściami. Nie może to być wina TSH bo dopiero co badałam.
    Ita ja właśnie się zastanawiam czy to TSH czy może tak ciążowo po prostu :) Paznokcie mam w opłakanym stanie, tak samo cera. taki trądzik że masakra :/

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadanie włosów to ciążowe :) W pierwszej ciąży jeszcze nie wiedziałam, że mam fasolinkę, a włosy leciały mi strasznie. Teraz też się znow zaczyna.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy zawsze chyba gubiłam, muszę się przyjrzeć czy więcej czy nie teraz leci :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie rowniez leca wlosy,a cera,szkoda slow

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - chodzi o to: miałaś zarodek 2,8mm w 6t5d, a średnia wielkość zarodków wynosi 3mm w ok. 5t6d, więc widać, że ciąża była wtedy kilka dni młodsza :) Pisałaś, że miałaś owu późno, więc wszystko się zgadza jak najbardziej z tym co podajesz i z TP, a raczej tym, że maluch nie chciał jeszcze wyjść na świat :)

Ja zapisałam się jeszcze do jednego gina na NFZ, będę ich trochę miała, ale po 1 musze miec teraz kontrole co tydzień-dwa, a nie będę cały czas chodzic prywatnie, bo zbankrutuję, a po 2 muszę wypróbowac ginów, żeby wiedzieć, który najlepszy :)
    Ten do którego dziś się zapisałam dodatkowo też pracuje w szpitalu, w którym ostatnio leżałam, a jednocześnie chciałabym tam rodzic :) Mój prywatny jest świetny, ale niestety pracuje w takim szpitalu, którego bardzo nie lubię... tak więc jego będę odwiedzać jak coś się będzie działo, albo na takie dokładniejsze badania, bo ma świetny sprzęt.

wizyty mam:
    11.04 - NFZ
    17.04 - prywatny
    [tu między 22 a 24 będę u mamy w mieście, więc poproszę żeby obejrzała mnie jej koleżanka ginekolożka]
    7.05 - NFZ
    :)
    Miałam zalecone ze szpitala do końca miesiąca wizyty co 7 dni, ale znając życie to jest nie do osiągnięcia na fundusz u jednej osoby... dlatego na razie będę tak chodzić, a później jakoś się unormuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:39

aga.just lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anko strasznie mi przykro :( mocno wspieram. Też miałam podejrzenie pozamacicznej a okazało się że to torbiel :/

Macademia masz rację trzeba odpocząć a potem wrócić do walki - na wątku poronień - jakie badania po poronieniu - są wymienione badania jakie należy zrobić po poronieniu ja zrobiłam większość z nich zanim wróciliśmy do starań.

Kiara super, że dzisiaj wszystko dobrze.

Milcia u mnie jest bez różnicy czy wiek ciąży z @ czy z daty owulacji wychodzi mi to samo

Paulina ogromne i serdeczne gratulacje :)

Bursztynka ważę tyle samo co Ty i mam tyle samo wzrostu :D

Co do ciuchów to ja nie mam serca do oddawania :/ zawsze odkładam na "może kiedyś" chyba czas to zmienić :/

Włosy lecą strasznie a co do cery to się nie wypowiadam dramat :/

Miłego dnia :)

Paulina85 lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Paulina gratulacje! super! :) a zarodek był już widoczny w pęcherzyku?:)
    Urodzimy w podobnym terminie :) Moja w sb miała 9mm w 5t1d, a rośnie 1mm/dobę, więc wczoraj powinna miec ok. 11mm, więc pewnie między Tobą a mną będzie dosłownie ze 2 dni różnicy, czyli w praktyce może się okazać, że urodzimy tego samego dnia :D no chyba, że mój jeszcze bardziej przyspieszy... według OM miałam 10.12, według owu 6.12, ale ciąża szybciej się rozwija i teraz wychodzi ok. 2.12.

aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś :) bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie :)

Anko dużo spokoju i pozytywnego myślenia teraz! Mi też krakali pozamaciczną i już wyznaczyli termin operacji, a jednak 2 dni później pęcherzyk pojawił się w macicy! Tego Ci życzę!! :* Jesteśmy z Tobą myślami. Informuj nas!

macadamia - przebadajcie się dokładnie,żeby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła... :( tak jak piszesz - to raczej nie wina progesteronu, bo dupek by go podniósł.

Jeszcze nie było widac zarodka.

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno mnie nie bylo ale przyznam sie ze nie nadarzam za wami.
    Wczoraj bylam na pierwszej wizycie i widzialam zarodka. Ma 2 mm, troche sie martwie ze jak na ten wiek ciazy (6+1) to jest za maly :-( chociaz wydaje mi sie ze owulacje mialam 2 dni pozniej wiec moze przez to. Jak myslicie moze jeszcze podrosnac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:30

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - jaka wielkość pęcherzyka? I który tc? :)

Paulinka - to na pewno będzie na kolejnej wizycie, już z bijącym serduchem :)

Pismak - hehe ja wystawiam, bo nie mam miejsca... a chciałabym chociaż wymienić rzeczy na ciążowe bardziej i rzeczy dla dziecka.

Paulina85 lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- Kurcze nie wiem jaka wielkosc pecherzyka, tak sie ucieszylam ze jest zarodek ze nie spytalam a ginka tez nic nie mowila. Powiedziala tylko ze mam bardzo duze cialko zolte. Wedlug om to dzisiaj jest 6+2 tydzien ciazy, a wedlog owulacji to 6+0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, bo wielkośc zarodka też ma sporo wspólnego z wielkościa pęcherzyka :) Jak pęcherzyk jeszcze nieduży, to i zarodek nieduży, więc nie ma się co przejmować :)
    Zreszta wczoraj miałaś 5t6d według owu, więc zarodek jest tylko 1mm mniejszy niż średnia :) więc na pewno wszystko w porządku. Pewnie po prostu zagnieżdżenie było później o ten 1 dzień i tyle. Zresztą jak to z dziećmi - dziecko dziecku nierówne :) Jedno będzie większe przy porodzie, drugie mniejsze :)
    Wszystko jest dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 15:29

• Mamax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- Dziekuje, uspokoilas mnie ;-)

Kiara lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opowiadacie tak o swoich usg, a ja czekam na moje pierwsze :) jeszcze tylko 7 dni :) w przyszly wtorek też będę wszystko wiedzieć :)

qbxwkvq.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile tu pozytywnych emocji... bardzo lubię czytać Wasze doświadczenia.

Ja właśnie wróciłam ze swojej pierwszej wizyty, wiem, może to za wcześnie ale zaczęlo mnie niepokoić kłucie/dyskomfort po prawej stronie podbrzusza (okolice jajnika).... więc ja - panikara - już się sama zdiagnozowałam dzięki dr Google, to na pewno ciąża pozamaciczna i jeszcze wiele innych rzeczy. Uwierzcie mi, że przez pół dnia szukałam dostępnego ginekologa i jak na złość wszyscy albo na urlopach, albo zajęci, lub też, co mnie zdenerwowało wręcz do czerwoności, "za wcześnie na usg kochanie, nic pani nie zobaczy, proszę przyjść w 8tc......" yyyy...że niby co się pytam???? Więc grzecznie podziękowałam i zakończyłam rozmowę z Panią recepcjonistką, która przecież chyba "wie lepiej od lekarza"

ufff... na szczęście udało się gdzie indziej... byłam, widziałam pęcherzyk (5mm) i jestem spokojna.
    Ciąża jest w macicy, a to co mnie kłuje, to toriel na prawym jajniku o wielkości coś 2cm z hakiem. Trochę się tym martwię ale lekarz powiedział że nie ma czym, że to się ponoć "często zdarza" i że się wchłonie. Mam przyjść nie wcześniej niż za 2tyg, żeby sprawdzić, czy serduszko bije.:)

AA.. i termin z USG 7.12.14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:09

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena a jakie masz objawy poza kluciem? Bo jesteśmy na podobnym etapie. Ja dziś 4 tydzień 5 dzień.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra ja też czekam na pierwsze usg. Może w ten czwartek coś zobaczę a jak nie to kolejna wizyta w Wielki Piątek :-)

Pismak, mi brzuch wywaliło jak na mega wzdęcie i dziś odłożyłam kolejne spodnie bo już mi w nich ciasno. Muszę luźniejsze bluzki zakładać, bo zaraz będą ploty w pracy. Non stop mi brzuch wystaje :-)

Nie wiem czy jest sens trzymać te za małe ciuchy na później, bo możemy się w nie potem nie wpasować, albo wyjdą z mody.

Zrobiłam sobie dzisiaj test żeby spojrzeć jeszcze raz na dwie krechy. Dziś są już mega grube!!!

A i byłam u fryzjerki podciąć końcówki. Jak zwykle poszło więcej bo były zniszczone. Ale fajnie, bo teraz mam tak lekko na głowie. Mi nie wypadają. Paznokcie twarde jak zawsze. Twarz jak zawsze z jakimiś niespodziankami tak teraz nic :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ