Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kiara wrote:P
aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie
Rozwiń to please
OM miałam wtedy 9.12, owulka była późno bo coś 17-20 dc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga.just - chodzi o to: miałaś zarodek 2,8mm w 6t5d, a średnia wielkość zarodków wynosi 3mm w ok. 5t6d, więc widać, że ciąża była wtedy kilka dni młodsza Pisałaś, że miałaś owu późno, więc wszystko się zgadza jak najbardziej z tym co podajesz i z TP, a raczej tym, że maluch nie chciał jeszcze wyjść na świat
Ja zapisałam się jeszcze do jednego gina na NFZ, będę ich trochę miała, ale po 1 musze miec teraz kontrole co tydzień-dwa, a nie będę cały czas chodzic prywatnie, bo zbankrutuję, a po 2 muszę wypróbowac ginów, żeby wiedzieć, który najlepszy
Ten do którego dziś się zapisałam dodatkowo też pracuje w szpitalu, w którym ostatnio leżałam, a jednocześnie chciałabym tam rodzic Mój prywatny jest świetny, ale niestety pracuje w takim szpitalu, którego bardzo nie lubię... tak więc jego będę odwiedzać jak coś się będzie działo, albo na takie dokładniejsze badania, bo ma świetny sprzęt.
wizyty mam:
11.04 - NFZ
17.04 - prywatny
[tu między 22 a 24 będę u mamy w mieście, więc poproszę żeby obejrzała mnie jej koleżanka ginekolożka]
7.05 - NFZ
Miałam zalecone ze szpitala do końca miesiąca wizyty co 7 dni, ale znając życie to jest nie do osiągnięcia na fundusz u jednej osoby... dlatego na razie będę tak chodzić, a później jakoś się unormuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:39
aga.just lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Anko strasznie mi przykro mocno wspieram. Też miałam podejrzenie pozamacicznej a okazało się że to torbiel
Macademia masz rację trzeba odpocząć a potem wrócić do walki - na wątku poronień - jakie badania po poronieniu - są wymienione badania jakie należy zrobić po poronieniu ja zrobiłam większość z nich zanim wróciliśmy do starań.
Kiara super, że dzisiaj wszystko dobrze.
Milcia u mnie jest bez różnicy czy wiek ciąży z @ czy z daty owulacji wychodzi mi to samo
Paulina ogromne i serdeczne gratulacje
Bursztynka ważę tyle samo co Ty i mam tyle samo wzrostu
Co do ciuchów to ja nie mam serca do oddawania zawsze odkładam na "może kiedyś" chyba czas to zmienić
Włosy lecą strasznie a co do cery to się nie wypowiadam dramat
Miłego dniaPaulina85 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Kiara wrote:Paulina gratulacje! super! a zarodek był już widoczny w pęcherzyku?
Urodzimy w podobnym terminie Moja w sb miała 9mm w 5t1d, a rośnie 1mm/dobę, więc wczoraj powinna miec ok. 11mm, więc pewnie między Tobą a mną będzie dosłownie ze 2 dni różnicy, czyli w praktyce może się okazać, że urodzimy tego samego dnia no chyba, że mój jeszcze bardziej przyspieszy... według OM miałam 10.12, według owu 6.12, ale ciąża szybciej się rozwija i teraz wychodzi ok. 2.12.
aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie
Anko dużo spokoju i pozytywnego myślenia teraz! Mi też krakali pozamaciczną i już wyznaczyli termin operacji, a jednak 2 dni później pęcherzyk pojawił się w macicy! Tego Ci życzę!! :* Jesteśmy z Tobą myślami. Informuj nas!
macadamia - przebadajcie się dokładnie,żeby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła... tak jak piszesz - to raczej nie wina progesteronu, bo dupek by go podniósł.
Jeszcze nie było widac zarodka. -
Hej.
Dawno mnie nie bylo ale przyznam sie ze nie nadarzam za wami.
Wczoraj bylam na pierwszej wizycie i widzialam zarodka. Ma 2 mm, troche sie martwie ze jak na ten wiek ciazy (6+1) to jest za maly chociaz wydaje mi sie ze owulacje mialam 2 dni pozniej wiec moze przez to. Jak myslicie moze jeszcze podrosnac??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:30
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyMamax - jaka wielkość pęcherzyka? I który tc?
Paulinka - to na pewno będzie na kolejnej wizycie, już z bijącym serduchem
Pismak - hehe ja wystawiam, bo nie mam miejsca... a chciałabym chociaż wymienić rzeczy na ciążowe bardziej i rzeczy dla dziecka.Paulina85 lubi tę wiadomość
-
Klara- Kurcze nie wiem jaka wielkosc pecherzyka, tak sie ucieszylam ze jest zarodek ze nie spytalam a ginka tez nic nie mowila. Powiedziala tylko ze mam bardzo duze cialko zolte. Wedlug om to dzisiaj jest 6+2 tydzien ciazy, a wedlog owulacji to 6+0.(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnykochana, bo wielkośc zarodka też ma sporo wspólnego z wielkościa pęcherzyka Jak pęcherzyk jeszcze nieduży, to i zarodek nieduży, więc nie ma się co przejmować
Zreszta wczoraj miałaś 5t6d według owu, więc zarodek jest tylko 1mm mniejszy niż średnia więc na pewno wszystko w porządku. Pewnie po prostu zagnieżdżenie było później o ten 1 dzień i tyle. Zresztą jak to z dziećmi - dziecko dziecku nierówne Jedno będzie większe przy porodzie, drugie mniejsze
Wszystko jest dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 15:29
-
ile tu pozytywnych emocji... bardzo lubię czytać Wasze doświadczenia.
Ja właśnie wróciłam ze swojej pierwszej wizyty, wiem, może to za wcześnie ale zaczęlo mnie niepokoić kłucie/dyskomfort po prawej stronie podbrzusza (okolice jajnika).... więc ja - panikara - już się sama zdiagnozowałam dzięki dr Google, to na pewno ciąża pozamaciczna i jeszcze wiele innych rzeczy. Uwierzcie mi, że przez pół dnia szukałam dostępnego ginekologa i jak na złość wszyscy albo na urlopach, albo zajęci, lub też, co mnie zdenerwowało wręcz do czerwoności, "za wcześnie na usg kochanie, nic pani nie zobaczy, proszę przyjść w 8tc......" yyyy...że niby co się pytam???? Więc grzecznie podziękowałam i zakończyłam rozmowę z Panią recepcjonistką, która przecież chyba "wie lepiej od lekarza"
ufff... na szczęście udało się gdzie indziej... byłam, widziałam pęcherzyk (5mm) i jestem spokojna.
Ciąża jest w macicy, a to co mnie kłuje, to toriel na prawym jajniku o wielkości coś 2cm z hakiem. Trochę się tym martwię ale lekarz powiedział że nie ma czym, że to się ponoć "często zdarza" i że się wchłonie. Mam przyjść nie wcześniej niż za 2tyg, żeby sprawdzić, czy serduszko bije.
AA.. i termin z USG 7.12.14
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:09
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Kasandra ja też czekam na pierwsze usg. Może w ten czwartek coś zobaczę a jak nie to kolejna wizyta w Wielki Piątek
Pismak, mi brzuch wywaliło jak na mega wzdęcie i dziś odłożyłam kolejne spodnie bo już mi w nich ciasno. Muszę luźniejsze bluzki zakładać, bo zaraz będą ploty w pracy. Non stop mi brzuch wystaje
Nie wiem czy jest sens trzymać te za małe ciuchy na później, bo możemy się w nie potem nie wpasować, albo wyjdą z mody.
Zrobiłam sobie dzisiaj test żeby spojrzeć jeszcze raz na dwie krechy. Dziś są już mega grube!!!
A i byłam u fryzjerki podciąć końcówki. Jak zwykle poszło więcej bo były zniszczone. Ale fajnie, bo teraz mam tak lekko na głowie. Mi nie wypadają. Paznokcie twarde jak zawsze. Twarz jak zawsze z jakimiś niespodziankami tak teraz nicEwelcia lubi tę wiadomość