X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macadamia jestem z ciebie dumna bardzo.... jesteś niesamowita i życzę Ci żebyś trafiła na najlepszego specjalistę.... <3 <3 <3 <3

Ewelcia lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, ja paznokci ostatnio nie malowałam, więc nie wiem jak z trzymaniem się lakieru, ale zauważyłam za to, że cera mi się na nowo poprawiła (na samym początku miałam znacznie pogorszenie) + rzęsy mam nieco dłuższe.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    P
    aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś :) bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie :)

Rozwiń to please :D
    OM miałam wtedy 9.12, owulka była późno bo coś 17-20 dc.

• Ita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a mi lecą włosy garściami. Nie może to być wina TSH bo dopiero co badałam.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ewelcia a mi lecą włosy garściami. Nie może to być wina TSH bo dopiero co badałam.
    Ita ja właśnie się zastanawiam czy to TSH czy może tak ciążowo po prostu :) Paznokcie mam w opłakanym stanie, tak samo cera. taki trądzik że masakra :/

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadanie włosów to ciążowe :) W pierwszej ciąży jeszcze nie wiedziałam, że mam fasolinkę, a włosy leciały mi strasznie. Teraz też się znow zaczyna.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy zawsze chyba gubiłam, muszę się przyjrzeć czy więcej czy nie teraz leci :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie rowniez leca wlosy,a cera,szkoda slow

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - chodzi o to: miałaś zarodek 2,8mm w 6t5d, a średnia wielkość zarodków wynosi 3mm w ok. 5t6d, więc widać, że ciąża była wtedy kilka dni młodsza :) Pisałaś, że miałaś owu późno, więc wszystko się zgadza jak najbardziej z tym co podajesz i z TP, a raczej tym, że maluch nie chciał jeszcze wyjść na świat :)

Ja zapisałam się jeszcze do jednego gina na NFZ, będę ich trochę miała, ale po 1 musze miec teraz kontrole co tydzień-dwa, a nie będę cały czas chodzic prywatnie, bo zbankrutuję, a po 2 muszę wypróbowac ginów, żeby wiedzieć, który najlepszy :)
    Ten do którego dziś się zapisałam dodatkowo też pracuje w szpitalu, w którym ostatnio leżałam, a jednocześnie chciałabym tam rodzic :) Mój prywatny jest świetny, ale niestety pracuje w takim szpitalu, którego bardzo nie lubię... tak więc jego będę odwiedzać jak coś się będzie działo, albo na takie dokładniejsze badania, bo ma świetny sprzęt.

wizyty mam:
    11.04 - NFZ
    17.04 - prywatny
    [tu między 22 a 24 będę u mamy w mieście, więc poproszę żeby obejrzała mnie jej koleżanka ginekolożka]
    7.05 - NFZ
    :)
    Miałam zalecone ze szpitala do końca miesiąca wizyty co 7 dni, ale znając życie to jest nie do osiągnięcia na fundusz u jednej osoby... dlatego na razie będę tak chodzić, a później jakoś się unormuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:39

aga.just lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anko strasznie mi przykro :( mocno wspieram. Też miałam podejrzenie pozamacicznej a okazało się że to torbiel :/

Macademia masz rację trzeba odpocząć a potem wrócić do walki - na wątku poronień - jakie badania po poronieniu - są wymienione badania jakie należy zrobić po poronieniu ja zrobiłam większość z nich zanim wróciliśmy do starań.

Kiara super, że dzisiaj wszystko dobrze.

Milcia u mnie jest bez różnicy czy wiek ciąży z @ czy z daty owulacji wychodzi mi to samo

Paulina ogromne i serdeczne gratulacje :)

Bursztynka ważę tyle samo co Ty i mam tyle samo wzrostu :D

Co do ciuchów to ja nie mam serca do oddawania :/ zawsze odkładam na "może kiedyś" chyba czas to zmienić :/

Włosy lecą strasznie a co do cery to się nie wypowiadam dramat :/

Miłego dnia :)

Paulina85 lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Paulina gratulacje! super! :) a zarodek był już widoczny w pęcherzyku?:)
    Urodzimy w podobnym terminie :) Moja w sb miała 9mm w 5t1d, a rośnie 1mm/dobę, więc wczoraj powinna miec ok. 11mm, więc pewnie między Tobą a mną będzie dosłownie ze 2 dni różnicy, czyli w praktyce może się okazać, że urodzimy tego samego dnia :D no chyba, że mój jeszcze bardziej przyspieszy... według OM miałam 10.12, według owu 6.12, ale ciąża szybciej się rozwija i teraz wychodzi ok. 2.12.

aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś :) bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie :)

Anko dużo spokoju i pozytywnego myślenia teraz! Mi też krakali pozamaciczną i już wyznaczyli termin operacji, a jednak 2 dni później pęcherzyk pojawił się w macicy! Tego Ci życzę!! :* Jesteśmy z Tobą myślami. Informuj nas!

macadamia - przebadajcie się dokładnie,żeby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła... :( tak jak piszesz - to raczej nie wina progesteronu, bo dupek by go podniósł.

Jeszcze nie było widac zarodka.

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno mnie nie bylo ale przyznam sie ze nie nadarzam za wami.
    Wczoraj bylam na pierwszej wizycie i widzialam zarodka. Ma 2 mm, troche sie martwie ze jak na ten wiek ciazy (6+1) to jest za maly :-( chociaz wydaje mi sie ze owulacje mialam 2 dni pozniej wiec moze przez to. Jak myslicie moze jeszcze podrosnac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:30

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - jaka wielkość pęcherzyka? I który tc? :)

Paulinka - to na pewno będzie na kolejnej wizycie, już z bijącym serduchem :)

Pismak - hehe ja wystawiam, bo nie mam miejsca... a chciałabym chociaż wymienić rzeczy na ciążowe bardziej i rzeczy dla dziecka.

Paulina85 lubi tę wiadomość

• Mamax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- Kurcze nie wiem jaka wielkosc pecherzyka, tak sie ucieszylam ze jest zarodek ze nie spytalam a ginka tez nic nie mowila. Powiedziala tylko ze mam bardzo duze cialko zolte. Wedlug om to dzisiaj jest 6+2 tydzien ciazy, a wedlog owulacji to 6+0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, bo wielkośc zarodka też ma sporo wspólnego z wielkościa pęcherzyka :) Jak pęcherzyk jeszcze nieduży, to i zarodek nieduży, więc nie ma się co przejmować :)
    Zreszta wczoraj miałaś 5t6d według owu, więc zarodek jest tylko 1mm mniejszy niż średnia :) więc na pewno wszystko w porządku. Pewnie po prostu zagnieżdżenie było później o ten 1 dzień i tyle. Zresztą jak to z dziećmi - dziecko dziecku nierówne :) Jedno będzie większe przy porodzie, drugie mniejsze :)
    Wszystko jest dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 15:29

• Mamax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- Dziekuje, uspokoilas mnie ;-)

Kiara lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opowiadacie tak o swoich usg, a ja czekam na moje pierwsze :) jeszcze tylko 7 dni :) w przyszly wtorek też będę wszystko wiedzieć :)

qbxwkvq.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile tu pozytywnych emocji... bardzo lubię czytać Wasze doświadczenia.

Ja właśnie wróciłam ze swojej pierwszej wizyty, wiem, może to za wcześnie ale zaczęlo mnie niepokoić kłucie/dyskomfort po prawej stronie podbrzusza (okolice jajnika).... więc ja - panikara - już się sama zdiagnozowałam dzięki dr Google, to na pewno ciąża pozamaciczna i jeszcze wiele innych rzeczy. Uwierzcie mi, że przez pół dnia szukałam dostępnego ginekologa i jak na złość wszyscy albo na urlopach, albo zajęci, lub też, co mnie zdenerwowało wręcz do czerwoności, "za wcześnie na usg kochanie, nic pani nie zobaczy, proszę przyjść w 8tc......" yyyy...że niby co się pytam???? Więc grzecznie podziękowałam i zakończyłam rozmowę z Panią recepcjonistką, która przecież chyba "wie lepiej od lekarza"

ufff... na szczęście udało się gdzie indziej... byłam, widziałam pęcherzyk (5mm) i jestem spokojna.
    Ciąża jest w macicy, a to co mnie kłuje, to toriel na prawym jajniku o wielkości coś 2cm z hakiem. Trochę się tym martwię ale lekarz powiedział że nie ma czym, że to się ponoć "często zdarza" i że się wchłonie. Mam przyjść nie wcześniej niż za 2tyg, żeby sprawdzić, czy serduszko bije.:)

AA.. i termin z USG 7.12.14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:09

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena a jakie masz objawy poza kluciem? Bo jesteśmy na podobnym etapie. Ja dziś 4 tydzień 5 dzień.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra ja też czekam na pierwsze usg. Może w ten czwartek coś zobaczę a jak nie to kolejna wizyta w Wielki Piątek :-)

Pismak, mi brzuch wywaliło jak na mega wzdęcie i dziś odłożyłam kolejne spodnie bo już mi w nich ciasno. Muszę luźniejsze bluzki zakładać, bo zaraz będą ploty w pracy. Non stop mi brzuch wystaje :-)

Nie wiem czy jest sens trzymać te za małe ciuchy na później, bo możemy się w nie potem nie wpasować, albo wyjdą z mody.

Zrobiłam sobie dzisiaj test żeby spojrzeć jeszcze raz na dwie krechy. Dziś są już mega grube!!!

A i byłam u fryzjerki podciąć końcówki. Jak zwykle poszło więcej bo były zniszczone. Ale fajnie, bo teraz mam tak lekko na głowie. Mi nie wypadają. Paznokcie twarde jak zawsze. Twarz jak zawsze z jakimiś niespodziankami tak teraz nic :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ