Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj po raz pierwszy widziałam swoją kruszynkę ma 9,57 mm w 5t 3dwedług usg termin na 5.12 a wg ostatniej miesiączki na 03.12. Wszystko ok z wrażenia zapomnieliśmy kiedy nastepna wizyta.Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamusie i zycze szczesliwych wizyt
blue00, Kiara, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny! Nie załamuję się bo trzeba iść do przodu, dzisiaj zaczyna się mi już plamienie, które pewnie rozkręci się już do końca dnia. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, ale cóż mogę zrobić? Mogę się załamać usiąść i płakać, albo mogę nadal walczyć o nasze szczęście. Na pewno teraz zrobimy z mężem przerwę w staraniach jakieś 2 miesiące w tym czasie zrobimy badania, choć tutaj zostaje jedynie genetyka, ja wszystkie inne wyniki mam ok. Dochodzi do zapłodnienia, ale ciąża się nie rozwija i na dziś dzień wiemy tylko tyle. Temperatura u mnie drastycznie spadła w ciągu 2 dni, brałam duphaston od 3 dnia wyższych temperatur po owulacji i nawet on nie pomógł, więc przyczyna zapewne nie jest taka błaha. Jednym słowem musimy poszukać dobrego specjalisty i tyle. A póki co musimy trochę obydwoje odpocząć i jedyne co planujemy na dzień dzisiejszy to wakacje, na które od 2 lat nie mieliśmy czasu. I przestaję w końcu skupiać się na innych ludziach, którzy nie są warci mojej uwagi, w końcu zacznę żyć dla siebie i męża. Będę tutaj do Was zaglądać i trzymać za Was kciuki, aby chociaż Wam się udało I jakby co to służę radą
Milcia, Kasandra, aga.just lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulina gratulacje! super! a zarodek był już widoczny w pęcherzyku?
Urodzimy w podobnym terminie Moja w sb miała 9mm w 5t1d, a rośnie 1mm/dobę, więc wczoraj powinna miec ok. 11mm, więc pewnie między Tobą a mną będzie dosłownie ze 2 dni różnicy, czyli w praktyce może się okazać, że urodzimy tego samego dnia no chyba, że mój jeszcze bardziej przyspieszy... według OM miałam 10.12, według owu 6.12, ale ciąża szybciej się rozwija i teraz wychodzi ok. 2.12.
aga.just - tak zapytałam, bo widze po wymiarach, że ciąża była właśnie kilka dni młodsza niż według OM, dlatego właśnie podejrzewałam, że po czasie urodziłaś bo to w trakcie zazwyczaj dni zmieniają się na tygodnie
Anko dużo spokoju i pozytywnego myślenia teraz! Mi też krakali pozamaciczną i już wyznaczyli termin operacji, a jednak 2 dni później pęcherzyk pojawił się w macicy! Tego Ci życzę!! :* Jesteśmy z Tobą myślami. Informuj nas!
macadamia - przebadajcie się dokładnie,żeby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła... tak jak piszesz - to raczej nie wina progesteronu, bo dupek by go podniósł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:46
Paulina85 lubi tę wiadomość
-
Macadamia, moja przyjaciółka poronila trzy razy i jedną miała pozamaciczną. Siedem lat się starają i dopiero teraz inny lekarz stwierdził, że nie ma wykształconej do końca macicy, jest po prostu za mała i nigdy naturalnie nie donosi ciąży, ewentualnie na hormonach, ale gwarancji tez nie ma.
-
anko i macadamia wspieram
ja mam wizytę za tydzień równo jeszcze niedawno było ponad 2 tygodnie ,
ale im bliżej tym bardziej się modlę, żeby wszystko było ok moja Córcia rozmawia już nawet z Dzidziusiem więc musi być dobrze dwie były piękne ciąże to dlaczego 3 ma nie być prawda
dzisiaj Synek nie mógł spać w nocy, więc i ja niewyspana ot co....
ehhhh to nie to samo co pierwsza ciąża -
nick nieaktualnyPrzegadaliśmy z mężem wszystkie opcje z adopcją włącznie więc myślę, że jakieś wyjście z tej sytuacji zawsze się znajdzie. Za tydzień idę do lekarza i zobaczymy co powie i gdzie nas dalej skieruje, póki co nie będę gdybać bo nic sensownego nie wniesie to do mojego życia. Dla mnie liczą sie tylko fakty i konkrety. Mam tylko nadzieję, że uda mi się trafić na dobrego specjalistę w tej dziedzinie.
Kasandra, aga.just lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny