Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa ja wg usg mam termin na 11 grudni ( urodziny tescia ) wiec prosze o zmiane

milatka uwazam ze to bzdura. niektorym sie sprawdza a innym nie wiec nie ma regoly. ja w 1ciazy jadlam same pomarancze i mandarynki slodkosci prawie wogole i wydzla dziewuszka. teraz na pomarancze patrzec nie moge za to lody kapusta ogorki i wszystko co kwasne. ja mowie ze bede facio ale nikt nie chce mnie sluchac

kaarolaa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Dziewczyny robiłam dzisiaj badania w alabie, cały zestaw od morfologii po hiv. i zawsze mogłam odebrać wyniki przez internet, a dzisiaj jak wpisuję kod, to wyskakuje mi info, że wynik muszę odebrać osobiście. O co może chodzić? Coś nie tak w wynikach? Zmartwiłam się...
    a hiv robiłaś pierwszy raz?

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh - nie korzystam z tego labu ale może własnie chodzi o to, że ten hiv robiłaś, czyli takie poważne badanie, dlatego osobiście. Chyba, że miałaś też tam grupę krwi, to sprawa jest jasna - musisz miec oryginał a nie wydruk wyniku. :)

Milcia - mi to już jak chodzę strasznie widac, wieczorem to już w ogóle.. dzis jakas kobieta mnie przepuściła w kolejce w sklepie :P Rośniemy, rośniemy :)

Milatka - nie, coś Ty, nie jestem jakaś szczupła :) Po prostu w ciąży nie przytyłam, nie zajadam się, więc brzuch mi tylko ciążowo rośnie a nie tłuszczowo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:35

Milatka :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    AsiaCh - nie korzystam z tego labu ale może własnie chodzi o to, że ten hiv robiłaś, czyli takie poważne badanie, dlatego osobiście. Chyba, że miałaś też tam grupę krwi, to sprawa jest jasna - musisz miec oryginał a nie wydruk wyniku. :)

Milcia - mi to już jak chodzę strasznie widac, wieczorem to już w ogóle.. dzis jakas kobieta mnie przepuściła w kolejce w sklepie :P Rośniemy, rośniemy :)

Milatka - nie, coś Ty, nie jestem jakaś szczupła :) Po prostu w ciąży nie przytyłam, nie zajadam się, więc brzuch mi tylko ciążowo rośnie a nie tłuszczowo :P
    Wieczorem też mam duży brzuch ale z rana praktycznie nic a nic.... no chyba ze wlasnie cokolwiek zjem to od razu wyrzuca bebech ;P
    a co do tego co jem, to tak jak wczesniej słodycze kilogramami jadlam tak teraz nie moge na nie patrzec. Najlepiej kwasne rzeczy, wędlina tylko chuda, na samą mysl o mleku mam efekt zwrotny(i tak samo na slodycze tez reaguje). Moze bedzie chłopczyk ?:))hehehe

22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png

Wysłany: 21 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a z rana? brzuch jest? przepraszam ze tak sie dopytuje ale ciekawa jestem swojego bebecha hehe

f2w3skjo6tak3wsw.png

Wysłany: 21 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milatka :) wrote:
    a hiv robiłaś pierwszy raz?
    AsiaCH właśnie znalazłam cos w necie, że wyniki hiv osobiscie sie odbiera i to wcale nie oznacza nic zlego! nie martw się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:40

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • AsiaCh Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej ciąży hiv robiłam pierwszy raz, grupy krwi dzisiaj nie robiłam, bo już ją znam. mam nadzieję, że nie chodzi o nic poważnego, bo się zestresowałam na noc...

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem wszystko i jestem ciekawa co bedzie :)

• Paulina85 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie mojego maleństwa z dnia 14.05 11t, maleństwo miało 4,5 cm :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a95abb8267ff2ae.html

kaarolaa lubi tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milatka :) wrote:
    Kiara a z rana? brzuch jest? przepraszam ze tak sie dopytuje ale ciekawa jestem swojego bebecha hehe
    Milatka, pisałam, że te zdjęcia tóre wstawiałam są własnie z rana, przed śniadaniem. :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mowie chlopak. troszke mi to nie na reke ale dobrze niech bedzie. wazne zeby bylo zdrowe.

odebralam wyniki i tam pare rzeczy mam ponad norme a pre niedobor. ciekawa jestem czy to powazne rzeczy

karolaa tr golebir to mnie dobijaja tak mnie wkur*** ten glos gruchu gruchu najchetniej wzielabym jakas proce i strzrlila w lepecyne ale pozniej sobie mysle przeciez to tez stworzenia i tez maja serduszka i chca zyc normalnie , maja rodzine i dzieci a jeszcze jak widze gdzies przejechanego golebia to od razu placz :p ja to glupia dupa jestem

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Dziewczyny robiłam dzisiaj badania w alabie, cały zestaw od morfologii po hiv. i zawsze mogłam odebrać wyniki przez internet, a dzisiaj jak wpisuję kod, to wyskakuje mi info, że wynik muszę odebrać osobiście. O co może chodzić? Coś nie tak w wynikach? Zmartwiłam się...

Myślę, że to chodzi o ten wynik na HIV. Ja np. oznaczenie grupy krwi musiałam też odebrać osobiście.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzusio ladny. :) Zanim się obejrzymy to bebechy będziemy miały takie, że już własnych stóp nie zobaczymy. hehe!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola odglos wkurza, ale ja kiedys mialam golebie i ogolnie sa fajne :) i tak nawet jakby mi na balkonie gniazdo zrobily to bym ich nie wygonila :) ale za nisko mieszkam i nie chca do mnie zagladac...mi to szkoda przejechanych kaczek...a czesto takie widze :(

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja bym się nie martwiła, może przy tylu wynikach są zwyczajnie jeszcze nie dostępne
    Ja robię badania w polmedzie i zawzze są tego samego dnia a przy całym pakiecie prawie tydzień, nie wiem czy ze względu na grupę czy inne. Zresztą gdybyś miała hiv czy coś równie poważnego ty by Cie wezwali do lekarza.
    Nie wierzę, że pleć jest uwarunkowana zachciankami, mnie cały drugi miesiąc odrzucało od słodkiego (chłopiec) a na twarzy pierwszy raz w życiu mam trądzik (dziewczynka) także nie m wyjścia trzeba czekać :)
    No i najlepsze, dostałam detektor, znalazłam serduszko, słychać identycznie jak na usg taki ciągły dźwięk!!! :) a mój mężuś co się ze mnie podśmiewywał jak usłyszał to powiedzial, że hednak dobry zakup zrobiłam :)
    Ale żeby nie było, że u mnie z głową to wszystko ok, to laski które używaci nie boicie się, że to podgrzewa brzuchol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:51

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie badania w Diagnostyce i wyniki zawsze mam tego samego dnia w necie i HIV też.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki testu na HIV są poufne i wydaje mi się, że mogą dlatego nawet przez internet nie być podawane. Ja jak odbierałam osobiście, to w okienku dostałam plik innych badań, ale po ten konkretny pani specjalnie poszła do laboratorium, czyli nie mogą leżeć nawet gdzieś na wierzchu. Dodatkowo dostaje się je w kopercie, żeby nikt nie mógł podejrzeć. Dlatego nie ma co się martwić ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a mi kazali pierwszy raz czekac kilka dni nie wiem dlaczego. W ogóle jak idę na badania to zanim wejdę do labo rto muszę podejść do rejestracji żeby pano wpisała mi które badania mam w pakiwcie za free i oczywiście przy hiv się zawiesiła i musiała spytać koleżankę czy moja firma ma to wykupione, miny ludzi w najbliższym otoczeniu bezcenne :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate ładne mieszkanko :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze badania na hiv nie zleciła :/ wolałabym od razu te konieczne i mieć spokój a nie biegać co chwila na krew :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ